• JZDak

    Zdravím všechny, jako úplný zelenáč na poli mtb (nepočítám-li svého vysloužilého dost let starého Forta) prosím zkušenější kolegy o radu. Tedy spíše o volbu mezi dvěma níže uvedenými biky. Zde přikládám odkazy, tak jestli by jste někdo byl od té dobroty a zhodnotil, které kolo je lepší. pozn.: nehleďte na cenu – berte to tak, že si máte vybrat z těchto dvou kol. Děkuji za postřehy a jakékoliv subjektivní hodnotové soudy.

    www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

    www.scottsports.cz/index.php?…

    Anketa: Které kolo je lepší?

    0 0
    • speedy gonzales  

      rozhodne scotta…proc? protoze se mi libi. tolik nazor odbornika:-)))

      0 0
    • Lišák  

      Máš nějaké zdůvodnění pro ty kotoučové verze? Nebylo by lepší, v této cenové kategorii, koupit raděj „V“?

      0 0
      • JZDak  

        Logické zdůvodnění asi nemám páč s tím nemám zkušenosti (teda s kotoučema), asi jsem chtěl zkusit jaký jsou.. nevím co chceš slyšet. Mám takovej dojem, že na téma výhod a nevýhod V brake – disc toho už tady bylo napsáno dost. Takže bych se vrátil k původní prosbě, aby jste mi psali názor na to, které kolo se vám zdá lepší (případně proč). Dík moc

        0 0
        • SoLaX  

          Taky bych se priklanel k nejakemu kolu s Veckama, protoze tyhle levny kotoucovky (Tektra obzvlast) Ti budou spis nebrzdit nez brzdit.. Jinak ty vidle sou prast jak uhod, ta RST ma aspon Lockout, i kdyz Rock Shox mi je sympatictejsi.. U GT je plus lepsi Deore saltr, ale protoze se mi GTcka po designove strance moc nelibi, tak bych volil Scotta :-)

          0 0
    • chupas  

      libi se mi gt, presto bych ho nevzal. brzdy to ma divny. radsi toho scotta, kvuli osazeni. mit je ale v obchode vedle sebe a pouze je videt. odnesu si gt. komponenty zmenis, ram ti zustava. co se libi tobe je na tobe

      0 0
    • Lister  

      Ani jedno nepovažuju za rozumné řešení, to k původní otázce.

      Když už tak bych radši bral tohle:www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

      0 0
      • JZDak  

        hm hm tak nevím. Původně jsem měl představu do 15 tisíc (Obě kola by mě vzhledem k urč. okolnostem vyšly na stejné peníze), ale je fakt, že když vidím to 1.0 tak mě to láká.. Mohli by jste mi někdo zhodnotit to osazení u té 2.0 a 1.0 jestli se nakonec při rozdílu těch dílu nakonec nevyplatí koupit rovnou tu 1.0? Jinak dík za brouka (teď mě bude kousat celou noc)

        0 0
        • Lister  

          imho největší a zásadní rozdíl bude ta vidlice, na 1.0 je aspoň nadějě, žu bude fungovat tak jak má. Ale já ti to sem hodil, jen proto, že jsi chtěl GT nebo Scota – osobně bych asi vybíral jinde, ale je to tvá volba :o)

          0 0
          • JZDak  

            nešetři mě jsem absolut beginner tak mi prozraď svoje loviště

            0 0
            • Lister  

              hele beru zpět, po prostudování konkurecne jsem usoudil že zrovna tenhle bajk je na tom dobře – hlavně ta vidle, to je vlastně jediný na co se má cenu dívat :o)

              0 0
    • cobra  

      Taky bych ti doporucil spis nakej model s veckama, s levnejma kotoucema budou akorat problemy. Ja jezdim s veckama Deore uz asi 6 let a pro bezny XC to podle me staci, navic co sem slysel od kamaradu, tak mechanicky kotoucovky nebrzdej o moc lip nez vecka. Pokud schanis levnej kvalitni bike, tak se zkus zeptat treba u Sterby nebo v Bike ranchi, jestli maj jeste lonsky modely od Meridy – napr. Speed byl zlevnenej z 21490 na 16990 – www.merida-bike.cz/index_cz.php

      0 0
    • grizzlik  

      soused si tedka koupil podobne GT a mooooc se mi libi co se designu tyce ale ty kotoucofky tektry sem mel a je to smrtak… fakt jako ruce pryc..

      0 0
      • JZDak  

        no a co avalanche 2.0 s Veckama za 12t? Ty kotouce asi opoustim..

        0 0
    • Jezishek  

      Jen važně nechapu proč vybirat jen z tehle dvou když by se možna jestě nekde dali sehnat loňsky modely od jinejch značek za podobny prachy v uplně jiny kvalitě,každopadně bych nebral nic co ma mechaniky kotouče,možna až na avid, rozhodně třeba tektra IO nebrzděj vubec.Takže z tech dvou je to prostě scott,jinak kamoš má GT avalanč 1,0 z lonska je šťastnej jak blecha.....

      0 0
      • JZDak  

        Dík za tip – opravdu ta 1.0 z loňska vypadá dost dobře. I podle osazení (alespoň dle mého laického pohledu – rozuměj co jsem si kde vyčetl). Damn a to jsem byl už skoro rozhodlej :-) -lol-

        0 0
    • fousek  

      No do 15t bych uvazoval o tomhle: www.kolokolo.cz/…ire-mountain

      a za zbyli prachy bych dal dopredu hydrauliku M525

      0 0
    • MartinX  

      A co takhel www.velointest.cz/shop/hot1.php , ale za 9kkc mají jen XL = 21, takže kolo pro dlouhány a možná by za zbytek šla by přehodit vidlice za lepší kus! :)

      0 0
      • MartinX  

        Zapomněl jsem napsat o jaké kolo se jedná ⇒ GT 2.0 na véčkách… mám jej jako zimáka/bahňáka a velká pohodička! Letošního Krále přežil bez ztráty květinky! :)

        0 0
    • Roma  

      Ta kona co pise Fousek vypada zajimave. Jestli chces GT tak si priplat a vem alespon Avalanche 1.0.Scott je samozrejme predrazeny.Hodne lidi se diva na vzhled a image, ale jak vsichni vime „image je na nic – poslouchej instinkt“.Tak trochu to nechapu.Dulezite je vyzkouset si kolo jak ti padne ram jak se ti na nem pojede.Nebudes si kupovat kolo proto aby jsi se fotil do casopisu nebo na kalendar. Pomahal jsem asi pred dvema lety vybirat kolo jednomu znamemu.V prodejne jsem vyzkousel nekolik kol a muzu rict ze dulezite alespon pro me jako prvni vec je delka ramu.Na nekterych jsem si pripadal jak stryc, ktery jede do kostela.Mam 185cm a mam rad sportovni posez.Nektere veci se nedaji posoudit z kratke projizky, ale i ta ti da hodne.Takze ja te prosim :-) projed se na nekolika ruznych kolech od ruznych vyrobcu nez si ho vyberes a zaplatis. Dalsi vec je vybava.Jednotlive komponenty se daji najit na netu a porovnat ktera znacka nabizi napr.za stejne penize o radu vyssi vybavu nebo lepsi vidlu. Muj soused ma GT avalanche 1.0 2 nebo 3 roky stare.Mel docela velky problem s kotoucovkama shimano.Uz nevim jake to ma oznaceni.Pri delsich sjezdech se mu tak zahrali kotouce ze zmodraly a docela brutalne se zvlnily.Kdyz jel bylo to jak struhadlo.Serizoval jsem mu je a muzu rict ze to uz byli lepsi tektro(i kdyz ty jsem taky trochu brachovi zabarvil, ale nezvlnili se).Ty shimana tenkrat byly velice spatne vyresene, ale hlavnim problemem byly desticky zrejme z pryskyrice.Re­klamovali jsme to a po me durazne intervenci prodejce vymenil za polometalicke.Ted se mu trosku vic vydira kotouc – proste na ***** brzdy.Nejlepsi zkusenosti z mechanickych brzd mam s firmou hayes.Bracha ji ma ve predu a nebyli s ni nejmensi problemy.Zadne zvlneni zabarveni ani jine problemy.To GT mi osobne sedelo zdalo se mi ze relativne dobre vede stopu oproti authorovi, ktery se mi zdal jakoby „nedotacivy“ ,ale ten author byl 21 a GT 19 – vetsi ramy se chovaji trosku jinak.

      0 0
    • JZDak  

      Tak už jsem to rozsekl. Nejdřív bych rád všem poděkoval za postřehy a rady – nutno poznamenat, že jsem se jimi docela řídil (i když nejsem zrovna typ člověka, kterej by snadno přistupoval na cizí názory..). Takže jsem to vyřešil následovně: Objednal jsem GT Avalanche 2.0 2006 s tím, že jsem se vysr*l na ty kotouče a nechám tam V-čka (tohle je jednoznačně vaše zásluha) a za úsporu z toho plynoucí jsem si tam nechal dát vidlici z Avalanche 1.0 Rock Shox J3 a zůstal jsem úplně na stejnech penězích a zároveň si myslím, že tím jsem (až na kotouče) převrátil misku vah ve prospěch GT. Jeví se mi to jako dobrý řešení.. Rád si vyslechnu názory na toto řešení a doufám, že budou pozitivní, protože už s tím nemůžu nic udělat.

      0 0
      • Lister  

        rozhodnutí chválím, mylsím, že tohle je za daný prachy hodně dobrý řešení ;o)

        0 0
    • sargo  

      Mam GT Avalanche 2.0 2006 Tu tvoji vybranou verzi s kotoucema znam dobre. Kdybych si mel kolo kupovat znovu a rekl bych si ze do 15 tis.tak bych to zmenil do 20tis a to uz poridis Specialited nebo Pells.Mam takovou zkusenost ze kdyz prijdes do shopu a reknes presne co chces a co ne , tak se domluvite i na cene,pokud to neni nejaky komercní cyklo BIG shop ale normalni prodejna. Je pravda ze me taky napadlo ze ten ram necham a trosku to prekopu na komponentech.Mam kombinaci Deore -prehazka a acero presmykac.tak ten pujde prvni.(snad jeste zvladne 24.hodinovku a krkonosskej) a myslim ze vlastnosti vydle se taky trochu zmenily:Ja bych si vzal asi zase Vecka .Nerozumim super kolu,ucim seto a na spalku vidim jak je sjetej, ocistim rafek,koupim si lepsi , ci horsi spalky a jelikoz rad jezdim vjakemkoliv pocasku tak myslim zeje jednodusi udrzba,uz takhle to cistim pokazdy jak otrok. Moje rada,obejdi kramy , seber vsude letaky , podivej se co maj kola za 30tis za komponenty a vetsinu najdes i nakole za 17–18 tis.ani kolo za 30 neni zazrak tak neudelej chybu u kola za 15 a poradne si vyber. Jo a GT-dobry gumy do lesa .Jsem bezec na celkem slusne urovni takze nakole dokopcu predjizdim hafo lidi ale zkopcu me ty sami drtej a na rovinach a muzu slapat jak magor.A nemusej mit devitikolecko.Mame druhy kolo starou retu a natom pekne hladky1.9.miselinko a valito milionkrat lip po silnici nez 2.1 traktoracky na GT-ale les Super

      0 0
      • JZDak  
        • to je dobře budu jezdit hlavně v lese a jeho okolí. Jinak s tím osazením to nebudu nějak hrotit, pro mé turistické potřeby to snad bude bohatě stačit.
        0 0
        • sargo  

          to jsem si take rikal ze to bude jen tak v ramci treninku a nakonec stim objizdim maratony.Rikal jsem si zeto je fuk , ze mam takove kolo , ze to budu proste setrit a dojizdet v zadu , ale jsem soutezak a cim vic se blizi hlavni sezona a stoupa forma tak chci byt lepsi.Soustredim se dost i na stravu,je pravda ze ja hlavne beham,takze pres tyden nabeham vic nez najezdim , ale na zavode me omezuje kvalita kola.A pokud ctes na netu takovehle stranky a sportujes ,driv nebo pozdejc teto taky chytne a budes si to chtit zkusit :) A co jsem slysel od lidi co maj autora do 20 tak jsou spokojeny

          0 0
          • JZDak  

            no to nevim co by se muselo stát, abych zacal uvazovat o zavodech – asi bych se musel uzdravit :-). Ne pro me jsou fyzicky narocne sporty na sportovni urovni tabu, takze jenom rekreacne.. (aspon tak nejak to Doc rikal)

            0 0
          • orca  

            Nic ve zlém ale tohle čtu prvně ve "výsledcích mě omezuje kvalita kola … " To máš ukrajinu či co ??? Kolo je o nohou a zase jen o nohou a kvalita kola je často silně přeceňovaná v hobby poměrech … A pokud tě předjížděj a vyhrávaj na lepších kolech tak to není kvalitou kola ale množstvím km na ně najetých…

            0 0
            • sargo  

              to je stejne i u nas v behani.nemusis mit super den ale kdyz tam mas nabehano o 500..1000km vic nez souper a teren co se zrovna dava , tak jeto rozdil.Todle me trochu stve ale kdyz zacnu cic jezdit tak si ubiram cas na treninky,rostou mi nohy vic a jinak nez chci a Hrooozne zlenivim,hlavne co se tyka diet,protoze pred behem i po jizde muzu bastit. ALE -ja jsemto stim predjizdenim myslel hlavne co se tloustky a vzorku gumy tyka.Na pristi rok urcite poridim druha kola

              0 0
    • JZDak  

      jenom malé upřesnění: už se trochu změnily soutěžící resp. jeden – Scott Reflex 40 disc zůstává
      nové jsou vlastnosti GT Avalanche 2.0 – teď už to není
      disc, ale jsou tam véčka a vidle z Avalanche 1.0

      0 0
      • sargo  

        muj tatka si postavil kolo a za zaklad vzal nejaky ram GT z roku 98(myslim 00) neosadil to spatne vyslohoto na 11 tis a mato lehci nez mych cca 13.5kg a to mohl pridat prachy a ubrat vahu na vydli.Tam natom gt 1.0 co ti psali se mi docela libili ty komponenty a -deore/deore lx a vaha 12.5kg

        0 0
        • JZDak  

          to je sice super, ale o vyslo by me to min. o 4 litry dráž, což je pro mě docela dost s ohledem na to, že mě do bodoucna čekají další investice jako přilba, boty atd..

          0 0
          • JZDak  

            Proto jsem dal na rady ohledně nevalných vlastností disků od tektra a naopak slušné vidlice Rock Shox J3 (jak psal Lister) a tyto dva komponenty jsem prohodil při zachování ceny 14,5t

            0 0
            • Wilhelm  

              Argument pro kotoučovky: Jednou si je určitě pořídíš, kup kolo s kotoučema a za rok je vyměň. Jinak budeš muset řešit výměnu nábojů a to znamená přepletení celých kol a to se rovná spousta dalších peněz. Možná se pletu… to jen aby jsi měl o čem přemýšlet.

              0 0
    • orca  

      Asi takhle mezi kolama nebude rozdíl tak markantní , snad jediné doporučení NE KOTOUČE !!! teda v téhle cenové kategorii . Páč kvalita kotoučovek bude stejná jako u „tesco“ kol…

      0 0
      • SkyRider  

        Ale prd. Jezdil si je alespon? Opet jeden ze zazitych stereotypu. Konkretne Tektro Aquila nejsou vubec spatne mechaniky. Rozhodne lepsi nez vetsina V brzd v tehle cenove kategorii. Je to jen o serizeni.

        0 0
      • filipes  

        souhlas, V na bezny turisticky XC bohate staci, jsou vyrazne levnejsi a lehci. Kotouce ocenis v tezkem terenu, s poradnou vidli ktera se pod nima nekrouti.

        0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.