• vitan

    Zdarec lidi, vybírám foťák a dospěl jsem zřejmě k těmto favoritům…!! Nikon 4800 Panasonic lz3 Panasonic lz5 Canon A530 Použití: hlavně příroda, panoramata, fotky geologických odkryvů, hodně cestuju..takže slušná výdrž… můžete mi s tím nějak pomoct?? obracím se hlavně na enjoye..a jemu podobným co tomu rozumí..!! jsem začátečnická lama…přes foceni..nejen…:))) díky moc, Viťus

    Anketa: tak ktery???

    5x
    16%
    15x
    47%
    12x
    38%
    0 0
    • palkac  

      vem toho panasonica lz5. dlouhej zoom, dobra svetelnost objektivu, stabilizator, hodne pixelu.. nejlepsi fotak z tveho vyberu.

      0 0
    • Tondach  

      Mám ten Canon,po dlouhém výběru,naprostá spokojenost.Ale nebudu ti tvrdit,že je nejlepší.Je to jako s kolem-každý brání to své.Já především hledal na netu odborné recenze,slova odborníků,kteří tomu rozumí a měli toho v ruce víc.S „digi“ začínám a beru to tak,že za nějakou dobu ho pustím manželce a pořídím si lepší.Ale zatím je v pohodě…

      0 0
      • pepino  

        Canony maj super kresbu objektivů,taky jim ceny v obchodě ani v bazaru nejdou moc dolů.Oproti Panaku má tušim „víc ovládání“ (priorita clony atd..)

        0 0
    • pepino  

      Můžeš kouknout na www.dpreview.com/reviews/ je tam Canon 520,Panak LZ2, Nikon 4800, event. na www.fotografovani.cz/ Jinak Panaka spis LZ3 kvůli šumu-maj stejně velkej čip a Panaky obecně víc šumí.I když fotky na dpreview vypadaj dobře,hlavně ta stabilizace(aby ne,když dneska kompakty nemaj hledáček a musíš fotit „Na Japonce“,ještě že jsem sehnal poslední Minoltu F300:-))

      0 0
    • vitan  

      takže…canon je supr co se týče vybavení..a je více profi?? recenze jsem četl, měl je oba dva i v ruce(panasonic a canon…) a fakt ještě nevím…:)

      uvidím…co mi poradí enjoy…:D

      0 0
    • Pinocio  

      Mám ten Canon, ale jsem amater, takže ti můžu akorát říct, že fotí pěkně:-)........každopádně to není foťák pro snadné uskladnění v Camelu

      0 0
    • pepino  

      Jinak když budeš chtít vidět,jak co fotí (i třeba časem zrcadlo se sklama)tak snad všechny druhy foťáků i skel (i analog)najdeš tady www.photosig.com/go/main , jen je třeba se registrovat.Ale jsou to fotky,co tam dávaj lidi z celýho světa,takže občas fotka vypadá nic moc a je třeba ji upravit.

      0 0
    • pepino  

      Jo a pokud si chceš pořádně zamotat hlavu, tak si pročti tohle: forum.fotogra­fovani.cz/ :-) Ale ten Canon tam každopádně chválí (510,520,530).Tim neříkám,že Panak je špatnej.

      0 0
    • pepino  

      Jo ty už tam, koukám,vybíráš:-)

      0 0
    • volvej  

      Já přímo A 530 neznám, ale mám power shot A95 a jako konzmní fotograf jsem s ní maximálně spokojenej. jako + považuju třeba napájení tužkovejma baterkama, krerý v případě nouze koupíš na každý pumpě

      0 0
    • pepino  

      Jen rychle,co jsem projel:A530 nemá prioritu clony a času-jen program nebo plnej manuál,ale umožňuje časově neomezený video 640×480. A520 má prior.clony i času,ale video 640×480 je 30s.Další foťáky už teď nehledam,jdu spát:-)

      0 0
    • enjoy  

      tak teda kdyz si me tak zadas…:-).skoro se cervenam:-).ale zkusim teda poradit. mel jsem canona(ixus500) to byl sice prtavej kompakt,ale mel celkem dost kvalitni kresbu,coz bude i u toho co mas ve vyberu podobny.ted mam panasonica FZ7 a musim ti rict,co je znamy,je to sumitko.proste i na nejnizsi citlivost ma veliky problemy,pri urcitych scenach.a to delaji vsechny panasonicy. byt tebou beru canona,bude se ti dost hodit i priorita clony.

      0 0
    • rasto  

      mam ho. zere tuzkace. kvalitni fotky. primy predchudce (LZ2?) vyhral test kompaktu v Stereu/Videu myslim VIII/ 2005.

      0 0
      • vitan  

        no jo…ale když porovnám jen ty panáky proti sobě..tak mají stejný chip…bude mít ta lz5 vetší šum??

        0 0
        • rasto  

          nene sum vypada ze je stejny (6× optika). prave ze chip je rozdilny: LZ5 ma 6,37mpix, LZ3 ma 5,36mpix. a taky: LZ5 ma vetsi LCD panel (pro info, ani jeden nema kukatko, ale ja u predchoziho modelu (pentax) ho za rok nevyuzil ani jednou). osobne bych sel do LZ3 (asi bude min zrat baterky). funkce vypada, ze maji stejne.

          0 0
          • pepino  

            On myslel velikost čipu.

            0 0
          • palkac  

            jelikoz nacpali na stejnou plochu o megapixel vic, tak asi i bude sumit vic. objektiv nema s sumem nic spolecnyho, ten dela jiny vady. po zvazeni, bych sel do LZ3 a koupil poradnou kartu a brasnu.

            0 0
    • Daf  

      Cau mam Canona A520 coz je skoro to same jak 530. Vyber funkci a vydrz ma pomerne velmi slusnou. I vcelku rychlou elektroniku. Snimky dela pekne. Po mechanicke strance je kvalitne udelanej. Jedine co mi vadi je hrubsi zrno pri citlivosti vic jak 100, coz je jeste umocneno slabsi svetelnosti obektivu pri nejdelsim ohnisku. Takze z automat rezimu v horsich svetelnych podminka se da pouzit jen rezim „P“, kde se daji napevno nektere funkce predvolit. Celkove jsem ale spokojenej.

      0 0
    • vili  

      zdarec, mam canona A75 a 520tku, fotky sice delaji oba pekny, ale nejspis bych ted zkusil spis toho panace kdybych si mel vybrat z tech co nabizis…iso u obou zacina myslim na 80, panac ma lepsi svetelnost+ stabilizator se taky hodi a ma vetsi optickej zoom. Coz ja povazuju asi za nejvetsi plus. Tu a75 sem mel uz dvakrat na reklamaci a mozna pujde potreti(poprve se posralo svetelny cidlo, podruhe mne to hazelo pruhy pres fotky a dela to obcas znovu..prihodim pak ukazku) a u te 520 co ma segra se ze zacatku nechtely otvirat ty krytky cocky, parkrat sem jim pomohl rukou a ted uz dou f poho…takze ja bych z techdle zkusil spis toho panasonica i kdyz ma min funkci a mozna krapet vic sumi (pokud teda hodlas se v tom vic vrtat a ty fce bys vyuzil tak pak toho canona).

      0 0
      • vili  

        tady je ta fotka

        0 0
        • vili  

          pak to spravili a ted to obcas udela todle

          0 0
          • PePu  

            Tak spravili, říkáš? Spíš se připrav na konec viz přiložené foto. Občas také hodí chybu E18, nezaostřuje a hlásí vybité baterie i při čerstvě nabitých. Touto vadou (nejspíš někde vada v napájení, kontaktech…) trpí tato řada Canonů Axx (stačí projít net, osobně A60, A75). I když se najdou spokojení uživatelé, u mne pozbyl Canon v digikompaktech důvěry.

            0 0
            • vili  

              tak zatim zaostruje dobre a vybity baterky taky nehlasi, tak doufam, ze mne se to vyhne a nebo naopak co nejdriv at to muzu vyreklamovat a zbavit se ho.

              0 0
            • vili  

              prosim te na ktere diskuzi jsi to cetl? Hledal sem na digineff a nic nenasel, celkem bych si o tom rad neco precet. Diky

              0 0
            • Jirik123  

              ruzne diskuse prolezam casto, ale tohle slysim poprve. sam mam A530 a spokojenost.

              0 0
              • PePu  

                Předpokládám, že …ruzne diskuse… se neomezuje jen na ČR. Pak stačí jen hledat správná klíčová slova (už se nepamatuji), nicméně hledat to již znova nebudu. Když se závada objevila na A60, domníval jsem se, že je to chyba jednoho kusu. Po druhé reklamaci jsem A60 vyměnil za A75 a chyba se objevila znovu. Tímto u mne ztratil Canon kredit v oblasti digikompaktů a také servisu. Na jejich obranu musím uvést, že dokud přístroje fungovaly, lezly z nich slušné fotky. Jenže na co je foťák, na který se nemůžeš spolehnout? Možná už vadu u následujících modelů (s tříčíselným označením) Canon napravil, ale osobně to nehodlám testovat.

                0 0
                • vili  

                  no o te chybe e18 nebo jak to bylo sem toho na digineff nasel hodne, ale o tech pruhach ani tuk. Jeste to zkusim jinde, ale prepokladam, ze tam bych to nasel taky kdyby to byla castejsi zavada.

                  0 0
          • vlk  

            jo toto mi moje a60 dělá občas taky.Ale tak 1–2 fotky z 300. Bohužel už ho mám víc jak 2 roky a tak to nemohu vyreklamovat.Ne­říkali co ti s tím dělali, že to spravili? U mě díky tomu canon taky ztratil body.Asy bych šel do panasonic fz 5.

            0 0
            • vili  

              ja mam v planu, panasonic fz20…myslis ze kdyz to takhle dela (ale dela to tak jednou za mesic) je to na reklamaci?jelikoz sem to mel nnekolikrat na te reklamaci tak mam zaruku prodlouzenou…

              0 0
            • vili  

              no nemecky nevladnu, ale nasel sem neco na zprave z reklamace tak jestli si to prelozis…

              0 0
              • PePu  

                Z tohoto se nedovíme způsob opravy. Ve zprávě servisu o opravě A60 bylo toto …Reparatur: elektr. Leitungs system…, při pátrání po netu jsem také narazil na poněty ukazující na napájecí obvody. Bohužel si nepamatuji kde, poněvadž to je již víc než půl roku (ale určitě to nebylo česky). Tahle závada se i špatně reklamuje kvůli náhonému výskytu. Do mých A60 a A75 ovšem stačilo lehce ťuknout a zdechly, jako kdybys vyndal za chodu baterie. Ale i když se s foťákem nehýbalo, naskočily přes displej uvedené šmouhy.

                0 0
                • rasto  

                  ad Do mých A60 a A75 ovšem stačilo lehce ťuknout a zdechly: idealni digifotak pro zaznamenani nasich cyklozazitku :-(

                  0 0
    • Lance  

      A co olympus? Mam ho a je fakt, ze bych si ho nenechal vymluvit:)

      0 0
      • vitan  

        v té kategorii asi těžko…mají většinou hafo pixelů…a to žere moc baterky, preferuju radši zoom a větší iso…

        0 0
      • vili  

        tak treba pro me je olympus uz totalne zabitej..meli sme dva v rodine..jeden uplne na hovno od kvality fotek po naprosto nesmyslny ovladani a strasny zpracovani, druhej jaks taks ale fotky taky nic moc na to kolik stal..a navic ta znacka je mne dost nesympaticka celkove

        0 0
    • kesu  

      jee hlasoval sem pro nikon a to sem nechtěl.Mam 8080 olympus a musim rict ze me v nekterejch situacich (interier)dost zklamal.Takze ten už asi ne.Nikona mám malýho kompakta(tusim S1)je fajn jak je malej a tak,fotky v interieru zvládá pohodově a venku za světla je to taky super ale tim to končí.Nicméně fotky z nej jsou míň zrnitý než z toho olympu kterej je cenove i optikou nekde uplne jinde.A co sem se setkal z cakony tak me vcelku mile překvapily,takže dávám hlas pro něj

      0 0
    • dada  

      nemas to v nabidce ale ja minulej tejden koupil Sony W70 a sem nadsenej…!

      0 0
    • pepino  

      Kup radši kameru na helmu:-) www.atc-1000.com/poison.asp?…

      0 0
      • vitan  

        tak to je maso!!:))) supr nápad…ale…asi do toho nepudu…:))

        0 0
    • bikaf  

      Jednoznačně ber Nikona. To ostatní nejsou foťáky, ale jakýsi pavýrobky něco mezi kopírkou, věží, zesilovačem v těle napodobujícím fo­ťák.

      Měl jsem Nikona do loňského roku (cca 3 roky) a co ten vydržel … a pořád skvěle fotil. Pak mi ho ňáká fetka oknem čórla z auta. Teď jsem utekl ke KM, ale Nikon a Olympus jsou jediné ostatní značky, od kterých má smysl kupovat foťák. :o)

      0 0
    • -lukas-1  

      Mam Canon A75 (fotil jsem s A85, A70, A60), od Panasonicu znam duverne FZ5. Kdyz koupis Canon, neudelas chybu. Kdyz Panasonic, tak taky ne :-) Kdyz bych si v soucasny dobe kupoval fotak, tak bych si koupil Panasonic FZ7 nebo FZ30. Kdybych byl omezen tvym vyberem, koupil bych tu LZ5ku.

      0 0
      • -lukas-1  

        Ted jeste koukam na ten Pnasonic (LZ5) – nema poloautomaticky rezimy! (Hlavne prioritu casu a prioritu clony.) Neco takovyho bych si v zadnym pripade nekoupil! Takze doporucuju jednoznacne Canon!

        0 0
    • foxhound  

      A co Olympus SP-500??

      0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.