Nové nálepky(popisy)-lakujete je ještě?

13 nepřečtených
  • vlk

    Chci se zeptat, když si nalepujete nápisy n rám, přelakováváte je ještě nějakým lakem aby víc vydrželi?

    • Jakým.
    • Nědělá nějaká kombinace laku s původní barvou na rámu nějaké problémy-že by se měnily odstíny, rozpouštěl se původní lak apod?
    0 0
    • Luka  

      nelakuju. kdyz se odrou, nalepim nove…

      0 0
    • wroum  

      pokud chces mit samolepky opravdu pod lakem, tak se to prelakovava nekolikrat a pokazde se to vypali a prebrousi. pokud tam nalepis ale jenom samolepku vyrezanou z folie, tak se nemusis bat ze nevydrzi. kvalitni exterierovy folie jsou delany treba na 7 let venku a klidne to vydrzej.

      BTW nas starej favorit drzel pohromade prave jen diky firemnim samolepkam.

      jo a este ono prelakovat a vypalit bezbarvej lak muze byt problem, protoze nektery folie maj lepidlo ktery v peci vybubla a pak to nevypada pekne, takze je lepsi to nechat nekde udelat. nekde kde maj zkusenosti a kde maj odzkouseny materialy.

      ja bych je tam dal bez laku a po case vymenil za jiny :-)

      0 0
      • vlk  

        no mě právě dodali rám bez nálepek a až dodatečně dodali originál nálepky.

        Byly velice zajímavé.Skládali se z toho klasického bíl, odlepovacího papíru, na tom byla samotná nálepka-nápis a na ní fólie a nakresleným žlutým křížem pro přesné umístění na rám.

        Lepilo se to tak, že se odtrh ten papír nalepilo na rám, vyhladilo a pak se strhla ta vrchní průhledná fólie.Na rám se tak nalepil jen nápis, který je vlastně jakoby vyřezán z něčeho-možná je to jen barva.

        Ten samotný nápis je velice tenoučký-takže skoro vůbec nyvystupuje nad lakem.A je dost tvrdý.Zkoušel jsem do toho klepat nehtem a šroubovákem a vůbec se nepoškodil.No tak uvažuji zda to ještě přelakovat nebo nechat tak.Obávám se, že kdybych nápis poškodil, že ten zbytek bych dostával z rámu velice obtížně, jestli vůbec.Je to ten No saint-ale podle těch obrázků co mám v profile se stejně nepozná co je to za nálepky.

        0 0
        • goofy  

          No pokud se o ne bojis, tak to prelep pruhlednou sirokou izolepou.

          0 0
          • vlk  

            No asi to chvíli zkusím tak a když se začnou nějak poškozovat, tak to přelepím tou izolepou.Vidíš to mne nenapadlo. Nejjednodušší řešení bývají většinou správná :o)

            0 0
            • Q  

              Tak na tu izolepu radši rychle zapomeň. Koukni prvně někam kde máš nalepenou izolepu aspoň rok (nejlíp někde venku na slunku) a ono tě to přejde.

              0 0
              • vlk  

                no já ještě izolepu nikam nelepil na kolo ani nikam jinam na slunko.Předpo­kládám, že ta izolepa žloutne. No nic nechám to tak.

                0 0
                • Q  

                  Tak tak. A nejen to. Začnou se pod ní dělat bublinky, na okrajích se začne odlupovat a chytat se tam bordel. No a nakonec úplně zteří a odpadne.

                  0 0
                  • wroum  

                    …a proto se da sehnat samolepici folie ktera je uplne pruhledna, nejses omezen sirkou pasky a vlastnosti ma identicke jako ostatni reklamni samolepici folie. a muzes si vybrat jestli chces matnou nebo lesklou, tlustou nebo tenkou. existujou i ruzne zatonovany. slunce ji vubec nevadi, rohy se neodlupujou a lepidlo se nedroli ani po nekolika letech. na prvnim lepsim kole sem si tim delal podlozky pod bovdeny a to kolo to tam ma dodnes. je to 9 let a vypada to porad stejne :-)

                    0 0
    • Peslezedirou  

      Překvpivě rámy od SC nemají samolepky pod lakem. Celkem jsem se divil, ale jak píše Wroum, drží jak prdel na nočníku.

      0 0
    • gobike  

      Prave ted mam nachystanej ram na prestrikani a tenhle problem resim. Porad nevim jak to s tema nalepkama udelat, aby drzely.

      0 0
      • mara53  

        nechat nalakovat, polepit a pak navrch stříknout celý rám bezbarvým lakem – jako metalízu na autech, každý lepší lakýra by Ti tohle měl poradit.. tak se pak pochlub se svým dílem.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce