Cortina d´Ampezzo-Tofana, Tre Cime

20 nepřečtených
  • Petrs

    Mám dotaz ohledně sjízdnosti a náročnosti okruhu okolo Tofany přes údolí Val Travenanzes (někdo zde psal, že je pro biky uzavřené) a okolo Tre Cime, nahoru po silnici z Misuriny a zpátky údolím Rimbon. Jedeme za 14 dní a pojede s námi i holka, co dala po silnici Grossglockner a Sněžku z polské strany. Ale přece jenom tohle je trochu něco jiného. Tak by mě zajímalo zda je to reálné a jak hodně je to technicky náročné. Díky za odpovědi a případné další typy.

    0 0
    • Petrs  

      Tak opravdu nikdo nic neví. To se mi nechce věřit? Zkuste přihodit nějakou odpověď. Díky.

      0 0
      • blue  

        těžko radit, to že dala po silnici glockner, to není žádný měřítko… ale rozhodně by na tom měla bejt aspoň trochu dobře s technikou, aby si to užila a nebyla otrávená… s náma jely holky dvě, sem tam něco přenesly, jinak pohoda

        0 0
      • blue  

        mluvim o travenanzes, pro upresneni, to mi nejak vypadlo

        0 0
    • Martin  

      Jedu tam 1. týden v červenci a chci to dát. Ženě nic neřeknu a pojede taky. Znáš to, co nesejdeš sjedeš:-)

      0 0
    • lendl  

      Nahodou som to siel, aj ked Alpy moc nemam rad na biku. Vymakas po asfalte hore, potom je to taky okruh okolo 3 Cime, upravena sotolina, vela ludi, stupania a zjazdy len mierne. Na zaver ten zjazd co sa pytas je zo zaciatku dost drsny. Viem, ze som tam aj zosadol, ale to som este nebol taky dobry. Pocul som, ze su tam teraz tabulky so zakazom bikov, ale kamosi co tam boli po mne na to kaslali.

      0 0
    • Matts.  

      Z Misuriny na R.Auronzo je krásna stojka, tam si mákneš, okolo Tre Cime je prasná cesta pohodová. len neviem či sa tam s bike môže. Z Cortiny sú ale božské cesty, samý kopec, žiadne sračky. Samozrejme asfalt. A motorkárov od rána do večera, stovky.

      0 0
    • Palo TT  

      Odkial mas info, ze bike okruh okolo Tofane ide cez Val Travenanzes? Podla mapy je to pekny stupak. Bol som v tej oblasti, ale nestretol som sa s info, ze toto udolie je vhodne na bike. Pozri sem, tu sa zda, ze idu skor cez Passo Tadega. bike-gps.idrz.de/por­tal/Touren/SAT/re­gion_stvigil_sat­.htm

      ulr:bike-gps.idrz.de/cgi-bin/gshop/tou­rdetail.pl?StVi­gil%2029

      Inak mam pocit, ze zakazany je Rinbon.

      0 0
      • blue  

        bikovat se tam da v pohode, zakaz je podle me spis z bezpecnostnich duvodu, precijen to neni uplne cykloturistic­ka stezka

        0 0
        • JIRA  

          …ale pořád je to zákaz. :) Mě stejně přijde, že ty cesty jsou oblíbený díky výhledům, ale jinak znám lepší místa........a ty asi taky. ;)

          0 0
          • blue  

            ty si nedas pokoj, co? :-) a o zakazu se v zadnym pripade nepru, to at si kazdej vyresi sam za sebe ;-)

            0 0
            • JIRA  

              :) Nikdy nepřestanu Cortině „křivdit“.....ale i tak je možný, že tam v červenci se Štěpánem od středy do neděle pojedeme, tak kdyby se Ti chtělo – místo bude.

              0 0
              • blue  

                ty že jedeš do cortiny? a co tam budeš dělat? jsou lepší místa :-)

                0 0
                • JIRA  

                  Jedu si to po třech letech zase ověřit. :) Podle mne je to ideální místo na silničku. ;)

                  0 0
        • JIRA  

          No takovýhle cykloturistický stezky se najdou i u nás. Jsme s ROBIKem litovali turisty na jedný stezce v Jeseníkách. Bylo to dost HC a nejblíž to mělo k vyschlému korytu potoka. :)

          0 0
      • Petrs  

        Popis okruhu okolo Tofany jsem našel asi ve 3 roky starém Velu. Popisuje to někdo, kdo to projel. Podle popisu je to z Cortiny na chatu Dibona a potom na hranu nad údolím Val Travenanzes a údolím dolů. Před lety jsem tam byl pěšky, ale nedovedu si vybavit jestli je to celý sjízdný.

        0 0
        • pedrod  

          Sjízdý to je. Asi v roce 1999 jsem to jel, subjektivně pro mne to bylo trochu HC, ale víceméně to šlo. Dnes bych do toho už asi nešel, léta se hlásí, odvaha mizí. Začínali jsme na Passo Falzarego po té, co jsme si pěšky proběhli tunely v masivu Falzarega. Pak do sedla Trav. a údolím dolů. Jeli to jenom chrti, ostatní se sešoupli rovnou dolů do Cortiny. Zákaz kol tehdy nebyl, ale je to už nějaká doba.

          0 0
        • pened  

          ad Travenzales> Jeli jsme to v 96. Tenkrat jsme do toho najizdeli ve velkem ocekavani (psali 6ti hodinovy technicky sjezd). Nebyli jsme zklamani, ale cekali jsme neco trochu jineho. Nebylo to nejak tezke. Ze sedla byla takova neprijemna sut, ale nemuseli jsme tenkrat z kol. Potom tam byly takove plata, kde se prejizdela voda. Tam asi hodne zalezi jaky stav vody chytnes. My jsme to tenkrat projeli vsechno. Potom tam byly sjezdy po cestach, ty byly dobre. Byly zpevneny napric kladama, vpravo svah,vlevo sluchta, pamatuji, ze mne tam jedna ta klada vyhodila, ale jinak v poho. Jednou jsme prenaseli pres takove balvany – vodopad.Nebyly tam alespon tenkrat nejake schody nebo tezke trialy. Spise by to pro zenskou mohlo byt unavne delkou. Mam z toho i fotky, ale ne v digi podobe.

          0 0
        • Palo TT  

          Dobre vediet, nabuduce vyskusam. Ale urcite nevynechaj trasu od chaty La Stua do sedla Lerosa.

          0 0
    • tm  

      Travenanzes-jsou tam jen dreveny tabuky s preskrtnutym kolem, zrejmne doporuceni, asi by se jim blbe transportovali rozlamani cyklisti. Jinak je to az na male useky jetelne. Rimbon – tam se nnese „jen“ skalni prah tak 150 vyskovych metru a pak pohoda, jen nas posledne mistni varovali, ze casto dole vybiraj, ze tam se pry opravdu nesmi. Jeste drobnost-nejzassi termin je prvni tyden v cervenci, pak zacnou v italii a Nemecku prazdniny a hora sou pak plna pesaku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.