• Radu

    Konkrétně se jedná o pell´s comp D www.pells.cz/default.asp?… Je to pěknej stroj, ale barevně tam nesedí vidle.. Nikdy jsem tuto značku neviděla? Má někdo zkušenost?Jinak já – holka, kolem 60 kil, nehledám žádný zázraky za 20 tis. Jde mi o to jestli do toho jít, případně jestli tam je něco opravdu špatnýho. Najezdim toho dost málo (zatim).Nemohu taky nikde najít kolik tahle stávající vidle stojí, kdybych chtěla jinou ale stejně cenově (holt rodiče dali strop) Budu ráda za jakoukoliv radu k věci

    0 0
    • grafik  

      vzhledem k tomu ze nenajedes moc km tak ti bude stacit, bych vymenil jen brzdy za V :)

      0 0
      • Radu  

        Jo to bych taky vyměnila, ale jde to vůbec na tomto kole? A tvůj důvod vyměnění je? Prodejce se dušoval, že to je nej (v cenový hladině) :-)

        0 0
    • libik  

      Ahoj, pells je ceska firma ktera delala napred pocitace a ted dela i kola… napred jen distribuovali nejaky znacky (dabomb, gaerne, nalini, apod.) a pak zacli s vlastni vyrobou… soustredi se hlavne na karbon, nektery veci maj pekny, ale nktery se jim nepovedli, kompletni kola zacli nabizet az tenhle rok, predtim jen ramy (jezdi na nem treba kozlikova). osobne bych radsi vybiral jinde, treba klidne nejakou znacku co dovazi (schwinn, mongoose) za 20tis. se da uz sehnat celkem slusnej bajk… bejt tebou bych se zameril hlavne na vidlici – abys mela nejakou ktera se pod tvejma 60kg pohne, moje mlada ma taky schwinna s pruzinovou RST omega SL, ktera ma zavirani, ale ona ho vubec nepotrebuje, pac se a vidle ani nehne. myslim ze za dvacku by se uz dalo i sehnat kolo s damskou geometrii – treba trek apod, ktery bude uz uzpusobeny pro zenskou… ale nemuzu soudit. nikdy sem takovy kolo nazivo nevidel. Jinak RST Gila stoji 1500, nejlepsi pro tebe bude nejaka vzduchovka, aby sis ji mohla prifouknout jak potrebujes, nebo manitou, ktery dela vidlice mekky (pruziny) – ale zase bych radsi neco jinyho, nejsem priznivcem manitou, ale pravda je ze v tyhle cenovy ktegorii moc velkej vyber nebude. rozhodne se zkus vyhnou suntouru a rst. myslim ze jako zacatecnik urcite nejvic ucitis funkci vidlice, jestli budes mit saltr deore nebo deore xt uz nepoznas. Tak snad ti to trochu pomuze…

      0 0
      • libik  

        tak se omlouvam, koukam ze sem spatne cet… tam pises ze nehledas zazraky za 20tis… v tom pripade pada temer vsechno co sem psal vejs… :D

        0 0
      • Radu  

        Jinak ten strop je bohužel jen 15 tisíc :-/ Přímo toto kolo jsem zkoušela.. a nepřišlo mi že se vidlice nepohla…pohla, ale byl to jen pojezd okolo krámu. Dámskou geometrii nechci, toto mě vyhovovalo. Můžu vědět proč každej říká že se máme vyhnout RST vidlicím?

        0 0
        • petebike  

          rst, vaha – spatny,seridi­telnost – spatny, no mel sem v zivote jen tri – vsechny koroduji, a v zime nechodi „elastomer“, ale jinak cena odpovida kvalite

          0 0
          • Radu  

            V zimě nejezdim a váha jestli to má o 50gramů víc nebo míň než zbytek v stejný cenový relaci? OK beru to, ale prosím poraď něco jinýho, ale bohužel za stejný peníze. Jo všechno se točí kolem nich.

            0 0
            • petebike  

              bohuzel v tomhle toho moc neporadim, nechal bych to jak to je, kdyz te to chytne tak si za rok koupis peknou vzduchovou vidlici /da se sehnat kolem5s/ ktera bude mit treba o 800 gramu min.,

              0 0
            • petebike  

              jeste bych dodal, kup si kolo ktere se ti libi ! preci jen holky vic resi barvu atd. nez jestli ma vidlice o 50 g. vic a nebo min. /ale neber to osobne/ :-)

              0 0
              • Radu  

                Máš pravdu! Holky tomu prd rozuměj (až na vyjímky!) A tak řešej barvu, souhlasím. Proto ta šílená vidlice se mě tam nelíbí a až řeknu prodejci že chci jinou a černou tak aby mi nenabídl něco strašnýho (chtěla bych tam s něčím jít, jestli rozumíte) Poraďte, prosím

                0 0
                • petebike  

                  no pokud ti jde jen o barvu, tak se jich zeptej jestli ti muzou dat jinou barvu vidlice ve stejny kvalite, nevim jestli se dela ve stejny barve – takze neporadim :-(

                  0 0
            • libik  

              k vidlici asi takhle – RST dela samozrejme i kvalitni vidlice, ale dovozce (universe agency) sem dovazi jen levnejsi kousky, protoze ma u nas rst nejakou posramocenou povest – ikdyz ani nevim proc. tyhle vidle co sou u nas za moc nestoji – vnitrnosti jsou vetsinou plastovy, vidle kdyz uz chodi tak jen cista…na druhou stranu musim uznat ze v teto cenove kategorii je to vsechno tak nejak nastejno a musim rict ze i vidle od marzocchi v podobne cenove kategorii taky za moc nestoji… pokud si mela doposud pevnou urcite budes nadsena… ja sem taky zacinal s rst, pak suntour – nepoucil sem se, takze znovu suntour – pak sem se poucil a prisla na radu marzocchi a to byl sok – vidlice fungovala a dokonce porad :) ted mam rebu a taky spokojenost. takze – tohle kolo urcote spatny neni – ani ta vidle – vzhledem k cene. jinak k brzdam si myslim ze vecka by te stacili a mozna by ti i brzdili lepsi nez tyhle hayesy se kterejma jakozko mechanik nemam moc dobrou zkusenost. moje LX vecka brzdili o dost lip… ale kotouce jsou kotouce :)

              0 0
              • Radu  

                Děkuji za názor, opravdu bych nemusela mít kotouče, ale jde to vyměnit na přesně tohle kolo?

                0 0
                • libik  

                  samozrejme jde vsechno… ale koukam ze na tomhle kole bys musela s brzdama vymenit i rafky – tudiz nevidim duvod proc nekoupit tu verzi bez koutoucu, ale ten duvod je asi barva, ze? :) jinak k tej vidlici – tahle se dela i v cerny barve, ale jestli mas strop 15kkc, tak si ji nech vymenit ta RST omega SL – ta uz ma olejovy tlumeni, takze by to mohlo bejt lepsi…

                  0 0
                  • Radu  

                    Ty mě mluvíš z duše. Takže že bych se naučila mít ráda červenou? :-(

                    0 0
                    • libik  

                      ty kola sou uplne stejny – akorat maj jiny kola a brzdy… takze myslim ze pro nejakyho vetsiho prodejce by nemel bejt problem to prohodit… pripadne ti dat na to cerny jiny rafky a vidlici :)

                      0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Hehe. Já po výběru z více značek šáhla po modelu, kerý byl ten rok pouze v černý a červený. Obě dvě barvy nemám ráda. Šáhla jsem po červený. Už jsem si zvykla. ;o)

                      0 0
                • rarášek1  

                  Nejde, ten rám nemá návarky na čep.

                  0 0
        • Lišák  

          Raděj bych šel do tohoto a ušetřený peníze (za ne zrovna funkční kotouče) bych dal jako základ pro novou vidlici.

          www.pells.cz/default.asp?…

          0 0
      • Radek Broz  

        pells je ceska firma ktera delala napred pocitace a ted dela i kola“ Proste klasicky specializovany obchod „ovoce – zelenina, horska kola“ :o)

        0 0
        • Radu  

          A máš ještě něco?:-)

          0 0
          • Radek Broz  

            Ja toho mam jeste spoustu;-) Pells me trosku nastval jejich lhanim ohledne odeslani/neodeslani zbozi, takze jim to trosku vracim.

            0 0
    • L1  

      Já bych se toho kola na tvém místě vůbec nebál. Naopak, mně se dost líbí a klidně bych ho taky koupil. A ty brzdy taky no problem, já mám ty samé a spokojenost, nepotřebují žádnou údržbu a brzdí taky dobře. Pro tvoje potřeby určitě dostačující.

      0 0
    • rock  

      Nemohu taky nikde najít kolik tahle stávající vidle stojí

      www.e-cyklo.cz/…ktu-154.html

      0 0
      • libik  

        psal sem to nahore… stoji 1390,–

        0 0
      • Radu  

        hledala jsem přímo RST GILA T6 80mm, to ta tvoje neni,ale jestli to je stejný tak to jsem nevěděla

        0 0
    • arutha  

      Zdravím novou bikerku. Pells je fajn značka, ale pro začátek než tě kolo dostane a nepustí tak zkus koupit za levný peníz kvalitu, hlavně časem přijdeš na to, že to chce rohy a nášlapy a leze to do peněz, takže já koupil kolo za 13990 Kč, k tomu rohy, nášlapy a tretry a už jsem byl na 20000 Kč, dále nějaký hadry a jseš na 25000 Kč. I s levným kolem může být člověk spokojený. Zkus se podívat tenhle link www.bradsky.cz/index.php?… je to podobný tomu Pellsu, má černu vidlici, nášlapy a rohy a kvalitnější vybavení. Mimochodem nic jiného než kotoučový brzdy, s V projedeš kaluží, sněhem nebo podobný sajrajtem a chvíli to trvá než opět začnou brzdit. No dej aspoň vědět jestli jsem se trefil s barvou do tvého vkusu. :-)

      0 0
      • Radu  

        Ahoj:-) je moc hezký fakt, ale moc drahý. Tretry skutečně kupovat nebudu, tolik toho nenajezdím (přes rok studuju vejšku v Brně)A další názor na kotouče tak jsem z toho jelen:-) A tahle to bylo pořád než jsem se odvážila napsat konkrátně. Jeden chválil, druhej zatracoval, ale ani jeden nebyl schopnej napsat pořádný důvody. Navíc ještě problem vidím v tom že si netroufnu kupovat kolo z e-schopů. Musím se na něm projet a taky musím mít v místě bydliště ho kam dát opravit.

        0 0
        • libik  

          hele ja mam kotouce na obou kolech, ale sem zastancem toho ze v tejhle cenovej relaci se vyplati spis vecka… a ze vecka po projeti louzi nebrzdi je trochu mistifikace :)

          0 0
        • Lišák  

          Když studuješ v Brně, zajdi si přímo do pellsu. Co vím, tak tam kamošce přeskládali komplet kolo na jiný rám. Bez problémů.

          Pokud jsem se dobře díval, tak ten disc rám nemá návarky na „V“. Nemá je ani vidla.

          0 0
          • Radu  

            Aha to znamená že výměna nebude dost dobře možná, škoda!

            0 0
            • Lišák  

              Každopádně si tam zajdi. Mají tam různý rámy, třeba se Ti něco bude líbit.

              0 0
    • Radu  

      Díky vám všem za rady pomohli mi. Zkusim se zeptat na předělání tak aby se mě líbilo. A když to nepůjde budu přemýšlet vůbec o tom abych si to kolo tam vůbec koupila. Ještě dotaz za takovýhle přehazování a měnění…platí se to? Nebo dobrý obchod to dělá zadarmo a s úsměvem?

      0 0
      • libik  

        no kdyz je cena vymenovanejch veci stejna tak se to dela s usmevem, kdyz je vyssi – doplatis, kdyz nizsi tak by meli snizit cenu…

        0 0
        • Radu  

          Jasný spíš mě šlo o práci. Však zřejmě uvidím až to na ně vybalím co bych s tím chtěla provést. Díky!

          0 0
      • petebike  

        pak napis jak si dopadla :-)

        0 0
      • grafik  

        mozna zauvazuj o doprovodu zkuseneho bikeforisty, jen pro sychr – aby na tebe neco nezkouseli : )

        0 0
        • Radu  

          Právě to bych ráda, ale nikoho kdo tomu rozumí neznám:-) Někdo se hlásí?:-))

          0 0
          • grafik  

            urcite se nekdo najde : )

            0 0
            • Radu  

              Pátrám v mysli… smůla. Nevim, možná že bude stačit nějakej kamarád aby dělal křoví i když nic neví.

              0 0
    • Rolei  

      Osobně bych tedy hledel spíš starší modely se slevou, třeba: kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=21_22&produc­ts_id=1389

      0 0
    • stream  

      Padl mi do oka tenhle PELL´S www.pells.cz/default.asp?… a pořídil jsem ho v dubnu synovi. Výsledek – po tisícovce najetých kilometrů (až na dost tuhou vidlici) spokojenost a bez problémů. Ať se rozhodneš jakkoli, určitě neváhej pořídit hned do začátku nášlapy (SPD 520) a solidní tretry (třeba Specialized MTB Sport).

      0 0
    • Mamut  

      Ma to zbytocne kotuce a naopak nema to vidlicu.

      Rockhopper na spodku stranky bikestore.cz/in­shop/skripty/vy­ber.asp?&vyrob­ce=&novinky=&vy­prodej=0&pripra­vujese=&kat=MTB&­podkat=10100760­50

      Je to cca 10% cez rozpocet, ale ten bike je niekde uplne inde. Pokial ti vyhovuje velkost, tak na tvojom mieste naskrabem este 1700.

      0 0
      • Mamut  

        S bikestorom by sa asi dali aj dohodnut na o trocha nizsiu cenu. Treba skusit.

        0 0
      • Radu  

        Celkem ujde, ale obávám se že 15 rám mě bude až moc malá, ten Pells byl 19 a bylo to akorát. Měřim 173 cm. No a další věc je trochu už jiná.. kde bych to kolo mohla reklamovat. Jedu dneska do Brna, zajdu přímo do Pellsu a mrknu a vyzkouším, max. si ho pak nechám domů objednat do toho obchodu. Jinak nevím. A ještě jedna zkušenost, projížděla jsem se na Meridě a teda nic moc, Pells lepší.Ještě co mě někde zaujal byl Superior XC 840 2005.Jenže to už by skutečně bylo jen na objednání z netu, kterýmu se chci tak vyhnout.Netušila jsem že to je tak těžký :-/

        0 0
        • Lišák  

          Když už budeš v Brně, tak si zkus ještě zajet do České u Brna. Poslední barák v obci (směr Kuřim) je sklad/prodejna VELS, mají hlavně Superiory, pak ještě nějaký Meridy. Za ceny podobný netu.

          0 0
    • Marcinka  

      Neznala jsi PELL's? Je to brněnská značka…vyhlášený uhlík…Made in Moravia!

      0 0
    • Radu  

      Můžete mi ještě lehce zkritizovat SUPERIOR XC840 2005? Náhodou ho mají kousek od nás… Moc díky, budu opět vděčná (jako vždycky) www.bike-eshop.cz/…r-xc840-2005

      0 0
      • Mamut  

        Suntour nebrat, alebo rovno si k cene biku pripocitaj cas a cca 1000Kc za zfunkcnenie od Milana.

        0 0
    • Radu  

      Nic nebudu vás trápit, mají jen 16,5 velikost rámu. Pojedu se tam podívat na Apatche Tanka take 2005. Moc dík za vše!

      0 0
    • Jane  

      173 cm a 19-ti palcový kolo? Bych brala raději 18… Se mrkni, jak moc máš vytaženou sedlovku. Já měřím 162 cm a jezdím 16-ti palcový rám – hm, ale to už je racing geometrie…:-)

      0 0
      • Lister  

        taky mi to přijde moc, maximálně bych bral 17, mám o něco víc a teď mám 18 a klidně bych mohl jezdit i 16,5 a to jsem chlap, takže teoreticky delší trup. 19 na ni prostě musí být dlouhý.

        0 0
        • Radu  

          No když jsem se postavila a měla jsem horní trubku mezi nohama tak mě tak zbejvalo přibližně 8 cm. A byla to 19 rám. Z toho jsem usoudila, že to je gut. Samosebou chci každýý kolo před koupí vyzkoušet. Není číslování jako číslování.

          0 0
          • martt  

            moja dcera ma menej ako 170cm a jazdi tiez 19 palcovy Ravo Racing XC. Skusala si 17 aj 19 (a to tak, ze na tom fakt jazdila v terene) a nakoniec si vybrala 19 palcovy rozmer.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.