• Vašur

Řeším výměnu přesmykače na GT Avalanche. Místo top swingu bych chtěl dát down swing. Má to ale háček. Návarek pro bovden na sedlové trubce je nasměrován doleva přímo pro táhlo top swingu. Pokud by se lanko vedlo k táhlu down swingu, dost by se přes hranu návarku lámalo. Používáte někdo tohle? Jak se na to tváří lanko a jak návarek po delším používání? Nezařezává se to? Nezvyšuje to neúnosně sílu k řazení?

0 0
    • PietroUL  

www.bike-forum.cz/…3/forum.html#…

Z provizorního řešení se stalo konečný :) Funguje to tak bez problémů, jen bude asi třeba jednou za čas koncovku bovdenu vyměnit.

0 0
      • Vašur  

Dík za odkaz. Jen nevím, co si tam protáhnul za hadičku. To je ta teflonová duše z bovdenu? To se vešlo do toho zářezu návarku? Nebo jsi ho probrousil? Ten návarek je bez újmy? Jak dlouho je to „jednou za čas“? Pokud to nedrží hrana návarku, tak musí koncovka odejít za několik přeřazení.

0 0
        • Vrci  

podle mne je to koncovka s brčkem cykloprofi.cz/ka­talog.php?vyr=2&k­at=20

0 0
        • Daf  

Podle me se ta trubicka musi rychle prodrit. Taky jsem o klasice chvili premyslel, ale nechtel jsem riskovat problemy. Totiz vypada to ze objimka vyjde na sroub kosiku a ja jezdim dva kosiky. A s topswingy nemam zas tolik problemu. Stare XTcko vydrzelo dva roky a tak jsem koupil nove a to je jeste zesilene.

0 0
        • PietroUL  

Omlouvám se za opožděnou reakci, přes tejden nemám přístup k internetu. Je to koncovka bovdenu s „brčkem“ a po dvou měsících pořád neni prodřená. S objímkou přesmykače taky nemám problém, na XL vychází mezi návarky. Topswing by byl určitě lepší, ale koupim ho až doslouží ten současnej. A jestli sem ještě zabloudí Daf, tak mu vzkazuju, že stezka z Prahy do Kralup je slušnej hardcore :) Myslim tu část, kde se jede po zídce asi 5 metrů nad Vltavou. Nebo strom přes cestu v úrovni hlavy … už jsem nedobrzdil a zastavil mě až baťoh :)

0 0
          • Daf  

Ahoj myslis tohle?

0 0
            • PietroUL  

Jo to je ono, jenom místama ta pěšina byla ještě blíž k řece :) Určitě tam ještě někdy zajedu.

0 0
    • djano  

Ja tam klasiku XT a funguje bez akychkolvek problemov (ak nezabudnem, nafotim).

0 0
    • Vašur  

Tak jsem vymyslel a kámoš realizoval řešení. Vezmeš 6mm šroub, co má nejmíň 20mm bez závitu. Ty 2cm uřízneš. To pasuje akorát do návarku, hloubka 9mm. Vezmeš ocelový kalíšek jako koncovku brzdovýho bovdenu. Konec tý uříznutý tyčky projedeš kulatym pilníkem stejnýho průměru jako kalíšek do úhlu ve směru ke šroubu na smyku. Myslím, že jsem naměřil do trojúhelníku 30cm dolu a 4cm do strany. Pak se kalíšek stříbrem přiletuje. Ještě jsem obrousil plasovou koncovku řadícího bovdenu, aby šla zasunout do kalíšku.

Je to sice pár gramů navíc, ale řazení je o poznání lehčí. Zatím funguje 100%, trvanlivost prověří čas. Kámoš ně ale ujišťuje, že to letování je nejtrvanlivější spoj na kole.

Chtěl jsem to vyfotit, ale moc se mi to nepodařilo v těch stíněnejch poměrech.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.