• pegas

    Minulou sezonu sem ztratil svoje troje bryle na kolo za cca 3000..Ano je to uctihodny vykon a jsem na nej radne pysnej:-))Otazka pro letosni sezonu byla ktery koupit…Mel jsem vybrano u sirera za cca 1500 s 2 sklama navic(znacku bohuzel nevim) byly pekne a sedeli dobre, ramecek byl hodne pruzny takze vypadalo ze i vydrzi nejakej pad..Dnes sem narazil na jine bryle za 400..Take pekne a sedeli tez,ale zpracovani uz vypadalo hur..De o toze nevim zda mam koupit jedny drahy 1500 a nebo za tu cenu mit prakticky 4 a levnejsi..Co vy jak vy to resite?

    Anketa: Jake bryle preferujete?

    0 0
    • termit  

      no ja mam asi netypickej tvar hlavy ci co, tak jsem dost dlouho zkousel a hledal a nic mi nesedelo…az sem jednou omylem zabloudil do optiky, kde jsem nasel naky brejle od adidasu zlevneny ze 3,5kkc na 2,5 a jako prvni mi fakt dobre sedely…tak je mam ted 2. rokem a nadavat na ne nemuzu…opotrebeni na nich nevidim, vymenny skla maj…jen se bojim abych je nekde neztratil…

      www.adidas.com/…ue/index.asp?… mam evileye explorer…

      0 0
    • McBlacky  

      jezdim co je po ruce, letos Pointy, dostal jsem je tak ok. každej rok min jedny někde zapomenu, nebo ztratím (z kapsy dresu). Naposled jsem na závodech nechal vyhlásit že jsem je ztratil a poctivá nálezkyně mi je vrátila! dík

      víc jak 1000 bych za brejle bez klipu nedal…

      0 0
      • pegas  

        to je prave to..skrz to ze ja jsu schponej ztratit tolik brejli je lepsi koupit ty levnejsi..ale zas nechcu jen tak nejakej sunt co pri prvnim padu se rozstreli na 1000 kousku..

        0 0
      • Marky  

        Taky jsem už dvoje ztratila, tak jsem se zařekla, že už budu dávat větší pozor. Nicméně jsem te¡d kupovala zn. Uvex s dvěmi náhradními skly. Cena příznivá 1000 Kč, brýle jsou hodně lehoučké, nejsou ani cítit na nose a zatím maximální spokojenost. Zdá se mi, že se i méně mlží.

        0 0
        • Ivoch  

          Taky jsem koupil Uvexy za litr. Jsou přesně jak říkáš. Jedny z nejlepších, co jsem měl.

          0 0
    • Paja  

      Nazapadam do ankety:) kupuju bryla cca do 500, ale nejsem tak dobrej a neztracim je:o)

      0 0
    • Martinkaa  

      Ja si kupuju zasadne cire bryle a 500,– je maximalni cena, za kterou jsem ochotna bryle koupit. Pri mem stylu jezdeni je mam za rok – dva tak poskrabane, ze stejne musim koupit nove. Kupuju vetsinou bryle od Relaxu. Svuj ucel plni, takze jsem spokojena :-). Zajimalo by me, jestli je v brylich za 500,– a 2000,– opravdovy rozdil v tom, jak chrani zrak a nebo jestli clovek plati jen za znacku a specialni slitiny obroucku… Podle me, kdyz jdou ty bryle na trh, musi splnovat urcite normy, takze si nemyslim, ze by bryle, ktere nestoji minimalne 1500,– clovekovi nejak skodily (nemyslim bryle za 50,– z trznice a supermarketu).

      0 0
      • Ekscel  

        Mě by to taky zajímalo. A „výzkum subjektivního vnímání brýlí“ jsem aktivně zahájil :-) Zatím testuji ty levnější brýle :-) (obávám se však že „výzkum“ zůstane v mém případě neúplný.....(přece nedám za brýle na kolo 2000!)) ;-)

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Rozdíl je prakticky jen v provedení, materiálu obruby, méně už v materiálu zorníků. Zorníky musí splňovat stejné podmínky u brýlí za 500 i u těch za 5000. Vietnamci & spol mají zvláštní kategorii „zaručeně s UV filtrem“. ;o)

        0 0
        • Gorgov  

          neni pravda

          0 0
        • pepino  

          X krát už všude možně proběhlo,že i ty nejlevnější Čankajšek brojle maj UV filtr.

          0 0
          • JSt  

            presne tak. globus jednou (mozna vickrat :) prodaval „slunecni bryle“ za 30kc. obetoval sem 2 piva a z legrace je koupil. posleze jim v optice nechal zmerit uv filter (nejaky pristroj od polaroidu) a svete div se – uv400 pozitivni…

            0 0
            • wbiker  

              Ono zase to, že mají účinný UV filtr ještě neznamená, že neškodí očím, ne?

              0 0
              • pepino  

                To ne,akorát odfiltrujou škodlivý UV záření.Infra zůstane(nekoukat do kamen a na zapnutý radiátory:-) )

                0 0
                • pegas  

                  No zalezi co jsou pro vas levny bryle…tady padly bryle od congu, z globusu atd..tem bych asi neveril..ale mam namysli spis takovou stredni kategorii cca od 300 do 600..ze prodejen A3 sport, intersport a podobne(takovy ty v centerech,scho­ping. parcich atd).Ted sem se koukal na popis tech brejli a pisou:vysoce jakostní polykarbonátová kouřová skla, kat. 3, UV 400, 100% UV filtr, tištěné logo na skle.Jen jestli muzu zeptat co znamena ta kategorie 3? je lepsi kategorie 2 nebo 3 nebo jak to je?

                  0 0
                  • wbiker  

                    Není to tmavost skel? Na visačce bývá obrázek sluníčko a sluníčko s mrakem a mrak a tmavý mrak :-), nebo tak nějak a podle té kategorie si najdeš číslo, které přísluší tomu kterému „počasí“. Alespoň myslím, že mluvíme o tom samým.

                    0 0
                    • pegas  

                      takze kategorie 3 jsou nejtmavejsi bryle?

                      0 0
                      • wbiker  

                        Nevím jestli mají všichni výrobci stejný počet kategorií, asi by to chtělo se podívat na ten štítek co bývá u brýlí, u kterýho obrázku je jaký číslo, a jestli je tohle vůbec ta kategorie brýlí o které mluvíme.

                        0 0
                        • pegas  

                          myslim ze mluvime o tom stejnym…ale je mozny ze kazda znacka to ma jinak..

                          0 0
                          • djano  

                            Kategória Popis Priepusnosť 0 Bezfarebný, alebo veľmi svetlý filter 80 – 100 % 1 Svetlý filter 43 – 80 % 2 Stredne tmavý filter 18 – 43 % 3 Tmavý filter 8 – 18 % 4 Veľmi tmavý filter 3 – 8 %

                            0 0
      • Mustafa  

        Konkretne s ciryma Relaxama mam tu zkusenost,ze mi to pripadalo jako kdybych na biku sedel o pul metru vys. Mozna detail ale docela me z toho bolela skeble. Pravda ze svet je mene fadni. Ne kazdy den si pripadam ze merim 230cm. Mel jsem od nich i slunecni,nez­kreslovali,vy­drzeli asi pul roku ale jejich umrti bylo zvlastni. Sundaval jsem je z hlavy, upadla bez jakehokoliv zjevneho duvodu nozka. Dve sekundy (opet bez zjevneho duvodu) upadla druha.Vzhledem k cene jsem se s tim uz vyrovnal,nicmene jsem to dodnes nepochopil. Tak nejak mi to pripadalo jako z Mission Imposible…tyto bryle budou za 5 sec. zniceny. Akorat davaj u Relaxu vic casu. Pozoruhodne mily Watsone.

        0 0
    • wroum  

      ja mel vzdycky brejle tak do litru a vzdycky sem je ztratil nebo znicil (to spis :-), ale pak sem poridil oukleje za skoro 4 litry a ty uz mam 4? rok. nejak se k nim chovam jinak, ale i tak dostaly a drzej az neskutecne. vozim je na kolo, lyze, vodu a vlastne kdykoliv jindy kdyz potrebuju slunecni bryle.

      mam ty na tom obrazku, ale cerny obroucky a hnedooranzovy skla.

      0 0
      • blue  

        nikdy sem to jeste nevyzkousel, prestoze by me hrozne zajimalo, jaky to je koukat treba celej den pres tyhle ruzny barevny skla, jako modry, oranzovy a podobne, to musi bejt strasnej zahul

        0 0
        • pegas  

          zkousel sem oranzovy..bylo to jak kdybych si slehnul…sundal jsem bryle a jenom sem honil mzicky..Jsem zastancem tmave nebo cirych..

          0 0
        • Gorgov  

          nakodou parada, vnimas to tak asi minutu a pak na to zapomenes. Jenom proste v urcitejch podminkach do kterejch sou ty ktery skla urceny lip vidis, ale prijde ti to jako samozrejmost az do doby kdy si najednou vemes jiny nebo si brejle sundas

          0 0
          • Vojtas  

            To mi připomělo jak sem jel pred lety se znamym co mel žlutý skla :), ja este nemel zadny nemel, natoz zluty ;). Sme jeli lesem, na podzim, vsude listi, zatazena obloha, proste podzim no. A von furt jak je dneska pekne, to barevny listi, slunicko,no nadhera, ja sem vubec nechapal , sem myslel ze ma naky haluze nebo tak ;). Pochopil sem az kdyz mi je pucil kdyz si je sundal aby si to vyfotil :D.

            0 0
            • blue  

              jo, tohle mam taky rad, mam svetle zluty na spatny pocasi, ale obcas si je beru i kdyz je hezky, kdyz je to nejakej hustsi les… fakt je to parada, jak je pak vsechno barevnejsi a stromy zelenejsi :-)

              0 0
              • gerrard  

                Zlute jsou nejlepsi :) jen se v nich spatne poznava ze bude prset.

                0 0
        • wroum  

          oni nejsou ani do hnedy ani oranzovy. neco mezi. jsou slunecni, ale castecne rozjasnujou a treba v mlze to je mnohem lepsi s nima nez se slunecnima. zni to divne, ale je to tak :-P mam stejny skla jako tyhle:

          oakley.com/o/o2063d

          0 0
        • Manas  

          Hele ono to sice vypada cervene ale zadny zkresleni barev se nekona. Ja mam tyhle: shadestation.co­.uk/images/oa­kley/valve_sil­verfireirid.jpg A byl jsem prekvapen … proste to funguje. Krom toho bych nechtel mit brejle uplne levny. Oci mas jen jedny.

          0 0
          • blue  

            posledni vetu vysvetlit, prosim :-)

            0 0
            • Manas  

              Levny brejle = nemas prilis velkou zaruku zda ty ten tmavej plast pohlcuje UV zareni. Sklo na 100%, plast jedine s upravou.

              0 0
            • wroum  

              z levnejch brejli me boli hlava, opticky vlastnosti neprilis idealni, UV filtr diskutabilni, zkreslujou videni. kvalitni brejle nemusim sundat celej den a oci unaveny nemam, coz byl se vsema brejlema co sem predtim mel vic nebo min problem. plastovy sracky z trziste vydrzim tak 5 minut a vzpamatovavam se z toho celej den :-)

              0 0
              • Manas  

                Ja byl linej psat dlouhy vety :-) Souhlas.

                0 0
              • blue  

                no ja mam uz vic jak rok nejaky obycejny relaxy a temahle problemama vubec netrpim, zadnej rozdil proti oakleyum, co mi zustaly v ruce na dve pulky, kdyz sem je nandaval na oci

                0 0
                • Gorgov  

                  tos mel asi napodobeninu, oakleye nepraskaj!:) Nejlepší na sport sou určitě proMframy, nemůžeš je rozbít. to fakt nejde

                  0 0
                  • scret  

                    aale praskaj:) zlomit jde vsechno:)))) zalezi na typu…

                    0 0
                    • Gorgov  

                      nee, ukaz mi praskly ProMka,jediny co by se mohlo stat, ze ti vypadne sklo, jinak, ramecek je pruznej a nema zadny pohyblivy casti, fakt to prakticky nemuze prdnout

                      0 0
                      • scret  

                        NO jak jsem psal,zalezi na modelu!:) Konkretne M frejmy si taky myslim ze jsou neznicitelny…Ja mam treba Racing Jacket a ty jsou docela ohebny…Ale zlomit jsem je nezkousel:)))

                        0 0
                        • Gorgov  

                          ok, záleží na modelu, ale kdyz pisu, ze ProMframy nepraskaj tak mam namysli model ProMframe…Prijde mi to logicky…

                          0 0
                • wroum  

                  asi mas kliku, ja prestal mit problemy az potom co sem zacal nosit ty oukleje, ostatni mi vic nebo min vadily. jednou sem uplne nasracky prebihal pres silnici u narodniho divadla a zakop sem o kolej a spadnul sem primo na oukleje co sem mel v kapse a jediny co se jim stalo bylo to, ze byly uplne rozebrany, po secvakani jim vubec nic nebylo :-)

                  0 0
              • Vojtas  

                ja si jednou zapomel vzit v lete na dovcu brejle, tak sem koupil v nakym hypersupermega­marketu naky do stovky a ty zkreslujou docela dost, nikdy vic.

                0 0
          • Gorgov  

            ty by se mi taky moc libili. Pokukuju po bilejch HALFJACKETech s ohnivyma sklama. Ale nemam zrovna 125dolarku:(

            0 0
            • scret  

              no me by se libily ty Custom made,ze si zvolis barvu skel i obroucek… Udelal bych si karbon.obroucky a ohnivy skla,parada!:))) a tech cca 125 USD neni zas tak moc…

              0 0
              • Gorgov  

                no prave ale me se mnohem vic libej ty bily, s ohnivejma sklama Huaaaaaaa

                0 0
        • JIRA  

          Modrejma vidíš všechno modrý www.robik.net/…ages/050.jpg atd. . . . Já mám jenom oranžový (Uvex), červený (RP) a hnědý (Oakley). Červený a oranžový pěkně zjasňujou, zvyšujou kontrast a nic záhulovýho jsem nepozoroval..­..........jeli­kož je stejně nevozím. ;)

          0 0
    • Gorgov  

      vozim rok ProMframy a maximální spokojenost. taky sem hledal brejle ktery by sedly a myslim, ze tyhle sednou snad opravdu kazdymu. Clovek si rekne ze mu vyhovuje to co má, ale jak sem skusil ty oakleye, hned sem vedel. Obednal sem je pres teticku z ameriky za myslim 110 dolarku +40 nahr. skla. tach 6 litru co stojej tady bych za ne teda nedal. Uvazoval sem o dalsim civilnejsim modylku, dolar de pekne dolu, ale uz to nestihnu, teticka ma prijet nekdy pristi tejden:)

      0 0
      • pegas  

        ..me ted jede kamoska do amerika na mesic..jak kde jsi to prosim koupil?..zkousel jsi je nebo si risknul a jen koukl na netu?

        0 0
        • Gorgov  

          hele zkusil sem je nejdriv od kamose, ale ted co je mam uz sem je pujcil spouste lidem a vsem sedeli. Zkus si je od nekoho, ma je dost zavodniku. Hele ja sem ty svy teticce hodil presnej link na konkretni model a ona to obednala pres net a platila asi kartou? V americe to je rozsireny, nakoupujou tam tak bezne takze noproblem.

          0 0
        • vili  

          jesi chces, tak kdyz dojedes na skryje na stavecku, tak ti je dam zkusit :-)

          0 0
      • dydy  

        Taky jsem o nich v Americe uvazoval, ale ta cena me nakonec odradila a ted dost lituju. Jinak ja mam Briko, uz asi 10 roku, uplne dokonaly bryle, ale 10 roku se podepise na vsem, ty skla uz jsou hodne jety, navic dizajnove se v nich pomalu uz stydim vychazet v civilu (na kolo a hlavne na bezky jsou dokonaly). – v profilu je mam:-)

        0 0
    • scret  

      No jelikoz jsem brejlovej maniak,tak mam cca 12–15ctero brejli:)))Sam uz je ani nepocitam:)) Od nekolika Oakleyu,Smithu,Blo­cu az po "shitky typu AXON,R2. Ted ale vozim R2ky,takovy tenky,flexibil­ni,lehoucky,pri­jemny skla,staly cca 7kil. A jiny bych asi na bike nechtel. Tech drazsich brejlicek mi je uz lito na bike…

      0 0
    • DX3,5  

      Máte někdo zkušenosti s brýlemi Pell´s X-stream? A kde se daj kdyžtak koupit??? Díky

      0 0
    • black.horse  

      mám Rudy Project Rydon a nosím je na kolo, civil, sport, do školy, pomalu i na záchod:-) a jsou fajn… měl sem i levnější verze, ale souhlasím s Wroumem, za ten rozdíl ty peníze navíc stojej oči má člověk jen jedny…(vtipy o brejlatcích, čtyřočkách a pod si nechte na velikonoce:-P)

      0 0
      • Jirik123  

        vozim pointy a jsem spokojeny, skla nezkresluji. vic nez litr bych za bryle nedal..

        0 0
      • enjoy  

        synovi myho sefa rikame čočkyn,taky docela dobry..:-) a k tematu,bral bych oakleye,kdyby to u nas nebyl takovej nebetycnej problem!

        0 0
        • scret  

          Uz jsem trosku neco sondoval a Oakleye v CR prej zase budou!:) Bohuzel nevim kdy:(

          0 0
          • TheIF  

            Zatím je unás asi jediný E-shop www.slunecnibryle.info/…chod/oakley/, ale ty ceny :-(

            0 0
            • scret  

              Vim,komunikoval jsem s nima,ze by ch neco chtel objednat,bohuzel v tu dobu a mozna jeste ted neni pro CR ofiko dovozce:(((tak meli v podstate jen doprodej… Nevim ale jak jsou na tom ted… Jinak ceny standard.Za Oakley se plati!:(

              0 0
              • TheIF  

                Jasný, ale když se mrknu, že se prodávají za 135 $ a oni je mají za 4 299 Kč to je už celekm rozdíl

                0 0
                • scret  

                  Ale vzdyt mas moznost si to objednat v USA:)) Ja jsem uvazoval kdyby treba nekdo ve statech byl,tak by je mohl tam koupit..:))a privizt k nam do prdelakovic – ČR:)))

                  0 0
                  • TheIF  

                    To sice jo ani to poštovné není tak hrozné, ale nemám embos kreditku (kvůli poplatkům mi přišla zatím zbytečná)

                    0 0
                    • scret  

                      A kolik je cca postovny??Nekoukal jsem na to…

                      0 0
                    • zac  

                      hlavne Ti do neposlou do CR… mailoval jsem s Oakley.com a jeste s jednim usa eshopem a jak pokud budes platit s kartou ktera je z CR tak mas smulu…

                      0 0
                      • TheIF  

                        V tom nevidím problém určitě se najde hodně evropských E-shopu kteří ti to pošlou i sem a odpadne i problém ze clem

                        0 0
                        • TheIF  

                          No asi pošlou ale v německu jsou stejně drazí, spíš dražší než u nás v USA 135$ v německu 179 Eur :-((((

                          0 0
    • Bully  

      Od ty doby, co jsem se nas.al a koupil si uz jenom jakysi no name, slouzi mi dobre a jeste nekruply. Ale strasite me s verohodnosti toho UV faktoru pred letosnima Alpama :(

      0 0
      • P.L.  

        Mam bryle za 90 kc

        0 0
        • PietroUL  

          O vzhled nejde, UV filtr budou mít taky možná v pohodě, ale zkus se jednou projet třeba s nějakejma RP a dojde ti to :) Šetřit na očích je nesmysl.

          0 0
          • scret  

            Jee chlape ty jeste zijes??:))))

            0 0
            • PietroUL  

              Jo :) Jen jsem si vybral práci, kde je polovina stránek zakázaná automaticky a ten zbytek (včetně BF) má pod kontrolou často procházející šéfová :)

              0 0
    • Lance  

      Vozim BBB a spokojenost a pak mam jedny Uvexy,ktere mam jiz 8 let, celkem si na to davam bacha. Ale na Silce sem potkal typka co mi v cili rikal, ze na trati ztratil nejake Projecty myslim, ze za ctverku,takze tak. Za bryle bych nedal nikdy vic jak 800,– Kc.

      0 0
    • vlk  

      ono i levné mohou být kvalitní.např já kdysi snad už před 10 lety koupil od axonu ty X s hliníkovými obroučky.No a teď už jen jednou za čas koupím nová skla.Ty se mimochodem nevyrábí, tak si vždy koupím podobná navrtám do nich 2 dírky na šroubky a nasadím.

      Co se týká kvality skel, není to jen o značce apod.Hlavně co se týká zkreslování je to individuelní záležitost.Sklo, které zkresluje mě nemusí zkreslovat kamošovi a naopak.Mám to i vyzkoušené.Každý má jiný obličej a výsledně tak skla budou u různých lidí v různých vzdáleností od ohniska lidkého oka.Tedy budou mít u různých lidí na výsledný obraz různý vliv.Doporučuji se vykašlat na rady ty a ty skla nezkreslují a sami si je v obchodě vyzkoušet.Stačí si někde najít hranu a brýle nandávat a sundávat a jestli zkreslují tak poznáte okamžitě.Jinak já používám skla čirá. Vnímám tak přírodu kolem sebe v reálných barvách a navečer nemusím vyměňovat skla, či sebou tahat druhé brýle.proti slunci mám na přilbě štítek.

      0 0
    • ddd - andy  

      Minuly tyden jsem oplakaval jedny bryle co jsem ztratil – nastesti je nasel kamarad v aute, tak tenhle tyden zase jasam.. :-) Nicmene mi nebylo do zpevu kdyz si vzpomenu co jsem za ne vyplaz a u vedomi, ze je uz pravdepodobne nikdy nesezenu.. :-(

      0 0
    • Luka  

      bryle ztracim/prejizdim dost casto, takze si nemuzu dovolit vozit brejle za 3t. Bohuzel mi zadny z tech levnych nesedi. Takze to resim kousky tak kolem 1000… baj voko. Se mi jich ted seslo doma nejak moc :)

      0 0
    • vili  

      koupil bych todle, jestli to teda jeste muzou sehnat: eshop.bikezone­.cz/index.php?swit­ch=detail&id=4006&k­at=1196&tride­ni=&pocet=

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Preferuju střední třídu (tak kolem 2000). V současné době mám dvoje, spy nomad za asi 2200 (před sedmi lety) a smith diablo se třemi druhy skel za 1800 letos.

      0 0
    • cat  

      Rudyny…a nebudes litovat:)

      0 0
    • Siddha  

      takovej umelec jako TY jedine levny :) ja tak do te petistovky jedny rocne znicim/ztratim nebo neco…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.