• goofy

    Minuly patek jsem se jel projet na kole a zjistil jsem, ze brzda neni to co byvala. Na miste jsem zjistil, ze paka se zastavi v ocekavanem miste, a pak jde este promacknout az na riditka (trosku vetsi silou). Brzda ale brzdila porad obstojne, ale uz to nebylo ono. Rekl jsem si, ze je zavzdusnena, ale… Uz jsem se ji asi 4× pokousel odvzdusnit, a vysledek priblizne stejny, ne-li horsi. Protahl jsem uz tou brzdou asi pul litru kapaliny, vytahnul a promazal pistky, a porad nic, a pritom bublinky nejdou. Nevite v cem by mohl problem? Treba v pace? V praseti? Nebo nejaky figl na odvzdusneni? HFX-9 jsem odvzdusnoval, a problem zaden nebyl…

    Anketa: V cem je problem?

    1x
    33%
    0x
    0%
    0 0
    • goofy  

      Jo este dodatek. Kdyz brzdu odvzdusnim, tak vypada, ze okruh je plny, ale po zmacknuti paky, jako by se cast kapaliny vytratila … do expanzky?

      0 0
    • goofy  

      Tak to alibisticky posunu vys… Nema uz nikdo zadne postrehy?

      0 0
      • Toams  

        ehm, len taka otazka zaciatocnika s Magmi … piestik v pake mas OK?:-)

        0 0
        • goofy  

          No to si prave nejsem jisty… Je mozne ze je pistek v pr..li, ale asi jenom to prvni tesneni, pac z paky zadna brzdovka nevyteka. Proto jsem zadal ten dotaz, jestli uz to nahodou nekomu neudelalo, nebo nekdo nema s tim zkusenost… P.S.: nevite cenu pistku, bo z tohu ceniku na trinnity nejsem schopen urcit, co vsechno budu muset koupit… :o)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Kdyz jsem to kupoval ja, tak k dostani byla jen sestava. Tusim 500,– VOC.

            0 0
            • goofy  

              Tak to by se este dalo. Hlavne aby to nebyly 2000. To uz bych asi nerozdejchal.

              0 0
              • Toams  

                Kompletní cartridge MC páky /98–15061/ … 2490,– Ak je to ono, tak drzim palec:-)

                0 0
                • goofy  

                  No prave to je kompletni cartridge, tak doufam ze jde koupit jenom pistek nebo neco podobneho…

                  0 0
                  • Toams  

                    www.vokolek-import.cz … zavolaj tam a vyzisti, ci vobec nieco take dovazaju … alebo kup v sekaci celu paku

                    0 0
                    • goofy  

                      No zatim si z tim skusim este pohrat, kdyz prijedu domu a pak to budu resit prez Vokolka…

                      0 0
                      • Toams  

                        inac komplet funkcna hydra Mag, len so starsim prasatom G1 na IS, by sa dala zohnat za liter .. teda ak to ten chalan uz nepredal

                        0 0
                        • goofy  

                          Tak se ozvali od Vokolka. Komplet pístek 390 Kč. To se eště dá… Dneska si s tou brzdou eště pohraju a když to neklapne, tak jdu objednávat.

                          0 0
    • mawerick  

      mám naprosto ten samej problém… nechal jsem to odvzdušnit a při tom se doplňovala kapalina tak aby byl krok fakt krátkej… chvíli (tak 10 –14 dní) to bylo ok a teď už je to zas to samý…Takže to vypadá na nějakou „dětskou nemoc“?

      0 0
      • lubos  

        To jsou proste Hayesy :)

        0 0
        • mawerick  

          no jo… ale to neřeší co s tím:( (teda kromě výměny za lepší;))

          0 0
          • lubos  

            Tohle mi rekli v servisu, pote co jsem jim donesl po druhy hayes, ze paka je moc mekka, nebo uz nevim presne. Skoncilo to tak, ze zadni byla mekka, a predni ani neodvzdusnili. Tak jsem to odnesl jinam. A najednou je to vsechno jak ma byt :) Rekl bych, ze pokud to nekde netece, tak je to zavzdusneny. Mozna nasava vzduch odnekud … nebo jsou moc sjety desticky, pak to obvykle udela taky.

            0 0
            • mawerick  

              no jo, ale kdyby nasávala vzduch tak by to i teklo ne?;) A ono to neteče… A destičky jsou v pohodě:/ Tak teda nevím…

              0 0
              • lubos  

                Ja jsem jednou dal docela ojezdene desticky na predek. Puvodne jsem je jezdil na mechanickych hayesech, tam to bylo naprosto ok. Na hydrach najednou postupne brzda chodila bliz a bliz (paka k riditkam) az najednou to nebrzdilo. Tak nevim. Ale mas pravdu, asi to nenasavalo ale spis byl problem v tom, ze ve vyrovnavaci nadrzke byl na tak ojezdene desky malo oleje a tim vlastne nebylo cim brzdit.

                0 0
    • goofy  

      Tak to este zkusim trosku ozivit. Diky schopnosti nejmenovaneho dovozce, nemaji nikde na obchodech nahradni kit pistku a tesneni do paky. Nevite o nejakem schopnem servisu v okoli Havirova (Ostravy) nebo Brna, kde by mohli mit este zasoby z lonska a delaji Hayesy?

      0 0
    • chupas  

      sice nemam Mag, ale paka bude to samy. taky jsem tohle zjistil. predni i zadni jsem na konci zimy osobne plnil a vypadalo to dobre. ale zadni vykazuje presne tenhle problem. trochu jsem po tom patral, nastavoval desky jak blb a nic. mam sice sjety desky, ale ne zas tak moc. co je ovsem zajimavy, ze kdyz dam paku do polohy „plneni“ a zmacknu ji, tak ma chod cca 1cm a fakt super brzdi. ale po otoceni „do provozni“ polohy tento 1cm chod se s kazdym zmacknutim zvetsi az se dostanu po 3–4 zmacnuti do stavu zase to jde dlouze. muzete nekdo vydedukovat cim to je? muze se brzdovka „nejak“ vytracet z okruhu i bez viditelneho kapani? nebo jsou jen zavzdusneny?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.