• nilgiri

    Zdravím, v létě plánuju cestu do Chorvatska, z 95 % po silnici a cyklostezkách. V současnosti mám pláště Geax Saguaro 27,5×2,0" a naznal jsem, že by nebylo od věci pořídit něco, co pojede po silnici trochu líp. Co jsem hledal, tak pro 26" a pro 29" se toho dá najít relativně dost, ale v rozměrech 27,5" jsem našel jenom tyto tři:

    • Schwalbe Marathon Original GreenGuard 27,5×1,65"
    • Ritchey Tom Slick 27,5×1,1"
    • Schwalbe Big Ben 27,5×2,0"

    Očekávám nějakou odolnost proti defektu, nízký valivý odpor na asfaltu a zvládnutí případné polňačky. Pro tyto účely mi přijdou ty Ritchey až moc silniční, Big Ben zase moc široký a jako nejlepší se mi zdají ty Marathon. Nemáte s nima někdo nějaký zkušenosti? Myslíte, že jsou vhodný pro tento účel? Doporučili byste nějaký úplně jiný? Nebo myslíte, že to nemá cenu řešit a mám tam nechat ty současný? Díky

    Ondra

    0 0
    • BlickM  

      Kam přesně razíte?

      Počítej, že cyklostezky jsou tam dost kamenité. Já bych to s těma „silničními“ plášti moc nepřeháněl.

      0 0
    • scota  

      Na Marathony se zkus zeptat uživatele Mloka. Pokud vím tak na cykloturistiku ideální.

      0 0
      • Mr.Dan  

        Tuším, že naposledy tu spíše preferoval Super Mota, nicméně ty se v 27,5 rozměru nevyrábí, takže je to jedno.. :)

        0 0
    • antt  

      a co tak tam hodit 28" crosové/29er kola? Několikanásobně by se ti rozšířil výber úzkých pláštů, rám i vidle to bezproblémů pobere

      0 0
      • Bafoon  

        +1

        0 0
        • nilgiri  

          To mě ani nenapadlo. Mám ale kotoučovky a moc si neumím představit, jak by to šlo prakticky udělat. Zase do toho nechci investovat moc. Na silnici mám silničku, toto by byla jenom taková jednorázová záležitost.

          Jinak díky všem za rady, vidím to tak, že zkusím ty Marathony, udělám pár testovacích jízd a kdyby se neosvědčily, tak obuju normální MTB a pojedu prostě trochu pomaleji :-)

          0 0
    • zbartos  

      Manželka vymyslela letos jarní cyklodovolenou s jednou CK po silnici (denně asi 60 km/+1200 m), tak plánuji, že jí raději koupím na její MTB 27,5" co nejužší, nejhladší a nejlehčí pláště (nyní má kevlarové 2,2 Maxis Ikon, které váží cca 725 g).

      Máte prosim někdo doporučení na něco konkrétního, nebo můžete alespoň doplnit výčet kevlarových pláštů které jsem zatím našel ? BTW Někde při popisu pláště na webu píšou „nosnost 70 nebo 90 kg“. Mám tomu věřit a hledat plášť, kde není „nosnost“ pláště nijak omezena ?

      Díky předem za případné rady.

      Zatím jsem našel toto:

      1a, https://www.koloshop.cz/…-kevlar.html

      /// model 2016, 999 Kc, 420 g, kevlar/127 tpi

      1b, https://www.koloshop.cz/…-kevlar.html

      /// model ?, 669 Kc, 400 g, kevlar/67 tpi, nosnost 70 kg ???

      2, https://www.harfasport.cz/…x1-35-22468/?…

      /// model ?, 860 Kc, 318 g, kevlar/67 tpi, nosnost 90 kg ???

      3, https://www.bikestore.cz/…50-46811.htm?…

      /// model ?, 629 Kc, 485 g, kevlar/60 tpi

      0 0
      • šlapatko  

        Silnici dělá posed, proto budou zbytečné co nejužší pláště. Nosnost neřeš, je na jedno kolo. V minulosti jsem jezdil maxxis detonator a nepřišly mi moc rychlé. Za mě ty schwalbe jestli chceš utratit tolik. Vzal bych je v šíři 2,0. Využije je i jinde a nepřijde o převody. Nevím jak má velký převodník. Na mé 27,5 by to znamenalo nejtěžší převod 36×11 a to je dost málo na silnici s plášti 1,5.

        0 0
      • zhuffa  

        Už tu někdo psal a já mám opravdu vyzkoušeno. Mladýmu do 27,5 kola jsem tady na bazaru pořídil cyklokrosové (28) kola i s plášti continental 35–622 diamant vzorek (nevim z hlavy typ) a 160 kotouči, namontoval silniční(!) 9s kazetu, nasadil a jezdí úplně spokojen.

        0 0
      • worlusho  

        Já bych vzal nějaké pláště, které se dají využít i na lehčí terén. Šíři bych klidně nechal cca 2,2". Použil bych Thunder Burt SS, Speed King RS nebo Race King RS, záleží jestli s duší nebo bezdušově.

        Race King RS – dobrá cena

        Další co dovede zpříjemnit jízdu na silnici je pevná přední vidle, ušetří cca od 0,75kg váhy nerotační hmoty a sníží ztráty při šlapání (ale tam je přínos individuální, tam záleží jak kdo umí šlapat).

        0 0
    • well  

      Vzal bych Schwalbe G One Speed 27,5×2,0.

      https://www.schwalbe.com/…-g-one-speed

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.