• biker 13

Mam řetěz Connex 904 a na něm rychlospojku. Čet sem o tom ve Velu a po napnutí řetězu by se ta spojka měla „zacvaknout“. U mý ty čepy zajedou do koncovejch poloh naprosto bez odporu. A když ten řetěz povolim, tak se ta spojka rozpojí. Sice to pořád napíná kladka přehazky, ale zdá se mi to divný. Dík za odpověď

0 0
    • ddd - andy  

Connexi sem vozil, ale rychlospojky z nich daval pryc – nemam k rychlospojkam obecne duveru. To co popisujes je divny. Asi bych to normalne snejtoval.

0 0
      • SODOVKA  

jojo, rychlospojky jsem vizil taky ale poslední dobou od nich upoušítím.Neboj, při povolení se ti to damo nerozpojí. Pokud máš trochu špinavej řetěz, je to docela drbačka. Takže samo od sebe to nic neudělá.

0 0
        • ddd - andy  

Skoda, ze nemam to fotku, kde kamarad roznejtoval retez primo v rychlospojce.. To je mi nahodicka.. :-)

0 0
      • JSt  

…nebo koupil za 15kc sram ;)

0 0
    • Lance  

mi se to rozpojilo na maratonu, diky vickrat nechci (to rozpojeni) vozim ji dal:)

0 0
      • vrazdit  

taky se mi to jednou rozpojilo na maratonu, rikal sem si ze to zrusim, ale od te doby 2 roky porad v pohode…jinak co se tyce pohodli pri umyvani a tak, je to myslim super reseni…

to biker13: mel sem jich uz docela dost, ale zadneho zacvaknuti sem si nikdy nevsiml…vzdycky to jenom tak zajede do te spravne polohy

0 0
    • Charlie_R  

Po pravde ja s tim mam celkem problem ji rozpojit, ani bych tomu nemel rikat rychlospojka:)) samovolne ani nahodou

0 0
      • enjoy  

mne se to jeste nepovedlo.ani dvouma kombinackama.pros­te nijak.

0 0
    • Volf  

Po radách tady jsem loni začal rychlospojku používat a taky Connex a je to O.K. A to jsem byl zapřísáhlej odpůrce rychlospojek.

0 0
    • Pekáček  

Používám rychlospojky Sram, osmičkový i devítkový. Problém s nima jsem měl jen při zasukování řetězu, jenou jsem jí zdeformoval a roztrhl a podruhé rozpojil. Ale to jsou extrémní případy. Jako nové jdou rozpojovat dost špatně. Protože jezdím sadu řetězů a střídám je dokola, nedovedu si představit že bych nýtoval.

0 0
    • black.horse  

vozím řetěz Connex s rychlospojkou na 8 i 9spd (na XC, sjezďáku i dirtu) a naprosto v pohodě… nikdy se mi to nepovolilo… Zkusil sem i Sram, ale ten sem během párset km několikrát přetrhnul, nikdy víc:-) zůstanu u Connexu dál…

0 0
    • MartinXC  

Connex mám, rychlospojku jsem odnýtoval a vozím pro případ nouzového nýtování řetězu v terénu (je lehčí než nýtovák :-)

0 0
      •  

To by mě docela zajímalo jak použiješ rychlospojku na roztržený řetěz, když nebudeš mít nýtovač? Řekl bych, že těžko těžko :-(

0 0
        • MartinXC  

Metodou kámen-klacek. Dřív jsem vždycky ztratil čep, takže nebylo co nýtovat a dojížděl jsem metodou půlotáčka – cvrk zpět. Teď vyklepnu druhý čep jednou stranou spojky, druhý jen naklepnu – a spojím. Není to moc profi, ale na kratší švihy, kdy jezdím hodně nalehko to stačí.

Na celodenní a těžké trasy nýtovák a kus řetězu mám v batohu.

0 0
    • Splinter  

No najel sem na Connexu 6400km, když jsem dojížděl kazetu aji s převodníkama a rychlospojka nikdy nezklamala…

0 0
    • mawerick  

já měl connex jednou a spojka v poho… jinak vozím myslím sram asi kolem dvacky a pohoda:) a to že to nezapadá je dost divný… to vypadá na nějakej nemocnej kus… jim to vrať:)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.