Plaště IRC Notos,Serac,Mytos slik -- poraďte

24 nepřečtených
  • Bomd

    Chtěl bych poradi,jestlimá někdo s těmito plášti nějaké zkušenosti.Jde mi ryze o zavodní pláště,konfort je až na druhém místě…Chvilku sem jezdil na Mytos sliku1,95 a celkem spokojenost,ale chtěl jsem něco užšího.A našel jsem NOTOSE 1,7 koupil jsem ho,ale po nazutí jsem zjisti,že je opravdu hodně,ale hodně úzky…takže ho jdu vyměnit,ale za co… :-) no třeba mi někdo poradí.Děkuji moc.

    0 0
    • McBlacky  

      myslím že na seracu kevlar 2,1 se dá slušne jezdit. 1,9 je tak 1,7 v reálu fakt nudle, mi přišlo že na předním to s ním není 100% kontrola. Vzorek nicméně není vůbec špatnej a i docela jede

      0 0
    • náčelník  

      Co ten Notos 1,7" vyměnit za Notos 1,95". Ten je oproti Michelinu 1,95" o 5 mm nižší a užší. Srovnáním s Mythosem nemohu sloužit.

      0 0
      • Bomd  

        Vyměnit ho můžu i v obchě…spiš nevím za který jiný na XC/a ne moc naročné maratony?Ale kdyby mi ho nechtěli vyměnit ozvu se.

        0 0
        • náčelník  

          Já nic měnit nechci !!! Myslel jsem tebe v obchodě – Notos 1,7", který se ti zdá příliš úzký, za o něco širší Notos 1,95".

          0 0
    • rb  

      Já sem už dlouho spokojený s Mythosem…

      0 0
    • Maara  

      Já už delší dobu jezdím jenom IRC, mám vyzkoušený Mythosy jak 1.9 tak 2.1, Serac 2.1, a chvilku taky Notos 1.9. Mně osobně nejvíc vyhovuje vepředu Mythos 2.1 v kevlaru, vzadu Serac 2.1 kevlar. 2.1 nejsou skoro vůbec pomalejší než 1.9, ale pohodlí, jistota v terénu a ochrana ráfku jsou mnohem lepší. Ale i když chceš úzký pláště, nešel bych pod 1.9, i to jsou docela úzký šlupky

      0 0
    • climber  

      Jezdil jsem IRC Mythos 1,95 i 2,1 a Serac kevlar 2,1 (ty právě dojíždím). Obecně mám rád stejný vzorek vpředu i vzadu (nemá to žádný racionální základ, je to taková úchylka, proto jsem si Serac koupil). S oběma plášti jsem byl fakt spokojen. Kdybych se, ale měl mezi nimi rozhodnout vyberu si Serac. Nevím jestli to byla náhoda, ale u Seracu jsem měl i hodně málo defektů. Teď jsem si koupil Michelin XCR Dry kevlar 2,0 (ani nevim jestli to v drátu dělaj). Vzorek má „trochu podobný“ Seracu, tak jsem zvědav jak se osvědčí (je lehčí a má vyšší TPI než Serac, taky je dražší).

      0 0
      • Forx  

        …to myslíš tie šedé? No nechcem ta oberat o iluzie, ale rýchlo zistíš aký to je shit.2× som ich mal na oboch kolesách a stručný popis ich nedostatku je, že praskaju. Bohu žial, je to tak. Fungl nový po maratone vyzeral dost biedne, po druhej rekl. mi vrátili prachy (po prevej vymenili za nové) Toš asi tak.

        0 0
        • climber  

          Jo myslím ty šedý. Tak to jsi mi tedy zkazil pátek. Dost jsem se na ně těšil a „vkládal jsem do nich velké naděje“.

          0 0
      • Feďa  

        Serac kevlar 2,1 jezdím taky a jsem maximálně spokojený po všech stránkách.Stejně tak mohu potvrdit četnost defektů – za celý loňský rok jsem neměl na IRC ani jediný (jezdím ještě Mythos slick 2,1).

        0 0
    • vitan  

      ten notos je vic do bahna…mythosII je prijemny univrzalek a vydrzi straslivansky dlouho…me vydrzel vzadu pres 3,5tic a vpredu uz ma 7tis..parada presel jsem z 1,9 na 2,1 jsem z toho nadsen…kdyz to trosku prifoukenes, tak nepoznas rozdil od 1,9..a kdyz ty tlaky vozis rozumne..tak s tim vyjedes podstatne vvetsi krpaly a z kopce to fici o 106..:))

      0 0
    • Lister  

      Notos určitě není závoďák, víc jsem se rozepsal tady: www.bike-forum.cz/…/recenze.htm?…

      0 0
    • rock  

      Za Notos 1.9" :-) … vono to drží na vlhkým podkladu, po podmáčené louce mne to nahoru vytáhlo jak zubatka a na tvrdým podkladu nebo asfaltu to taky docela jede. Pro zadní kolo jsem zatím lepší univerzál nenašel, na léto 1.9, na zimu pomalejší 2.1, v kevlaru se vejdou do šesti stovek …

      0 0
    • libik  

      cau, vyzkousel sem toho spousta, ale nakonec sem se dycky vratil k IRC… konkretne od nich sem zkousel notos 1.95, mythosy I a II v 1.95 i ve 2.10… Moje volba jsou jednoznacne mythosy 2.10… rozdil mezi I a II sem nepoznal… notosy bych rek ze jsou rychlejsi, jistota vedeni je srovnatelna, ale hlavnim nedostatkem pro me byla trvanlivost…byly hned pryc.. . 1.95 mythosy jedou sice sviznejc nez 2.10, ale dan za ubrani v jistote jizdy je pro me pri mym stylu jizdy moc vysoka… takze jestli chces zavodni plaste tak urcite notosy, ale nic nevydrzej… tot moje zkusenost…

      0 0
      • Bomd  

        Díky moc za názor a nezkoušl si 1.7 Notos?

        0 0
        • Maara  

          Vždyť ho máš sám, tak ho vyzkoušej, ne?

          0 0
          • Bomd  

            Mám,ale zdá se mi moc úzký a tenký…,když na něm pojedu už nepujde vyměnit :-(.No uvidím…

            0 0
            • Maara  

              No, to záleží co chceš jezdit, recenze na Notosy tu jsou. 1.7 budou dobrý na hodně rychlý XC pro totálního masochistu. Jestli chceš jenom bejt rychlej a ostatní tě nezajímá, bude to OK.

              0 0
        • libik  

          Notos 1.7 sem nezkousel… jen continental supercontact 1.5, ale ty sou hladky uplne :D jako moje sirka je 2.10, jestli nejezdis moc hardcore tak si vystacis s 1.95 a bude to rychlejsi, ale do 1.7 bych nesel… muj nazor – radsi to vymem za 1.95 :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.