• dieegoo

Tak koho to letos čeká? :) Už se učíte, nebo to pořád odsouváte dál a dál?

0 0
    • rock  

To si snad děláš srandu, ne ? V březnu ? Jsem se za celý 4 roky průmky učil v souhrnu asi tři hodiny během svaťáku, jinak jsem vystačil s tím, co se na mne samo nalepilo ve škole …

0 0
    • Meesha  

mne :-(( zatim tak nejak odsouvam a lehce zacinam. Ted zrovna mame ucetnictvi a probirame maturitni priklady :-) Este ze je hnusne a neda se na kolo!

0 0
    • mike!1  

Já jsem maturoval naštěstí už loni. Nejdříve jsem se chtěl začit učit o vánočních prazdninách, pak jsem to chtěl posunout na velikonoce, no a nakonec jsem se k tomu dokopal až o svaťáku:-)

0 0
      • dieegoo  

tak tak :) sem si rikal.. no tak o Vanocich na to kouknu.. pak po Novym roce, o jarnich prazdninach… Jinak dneska nam poslali otazky a dobrou tretinu sme nikdy nebrali a nektery treba jen par mesicu, takov nastineni, ze to existuje.. takze sem fakt zvedavej, jak to dopadne :/

0 0
      • Marry  

No ja mam maturitu sice uz 2 roky za sebou, ale moc dobre si pamatuju na posunovani…O va­nocich na to kouknu.....sakra tak to nevyslo…tak ale od novyho pololeti teda…Jarnaky ???..byli moc kratky.....no nakonec zbyl az Svatak.....A pak ze se to neda stihnout :-)))))))…a to sem i svataku jezdil na kole

0 0
        • rhuman  

presne a o svataku jeste do hospody ;)

0 0
          • Marry  

:-)))))))…do hospody…nekolikrat :-)))

0 0
            • mike!1  

No tak po takové návštěvě je člověku krásně jedno, jestli je nějaká matura nebo ne:-)))

0 0
            • Staenly  

presne tak…:) kamoska se strasne divila kdyz nas o svataku potkala v kneipe, ze pry se mame ucit nebo co:) stejne sem si rikal ze letos budu smat maturantum, ale to zkouskovy je taky nic moc… na kolo se dostanu jenom ctyrikrat tydne..:)

0 0
        • mike!1  

No, tak já jsem měl svaťák asi takový: vstal jsem ráno(asi v 9):-D, a řekl jsem si, že bych se měl učit. Kouknu ven a už jsem seděl na kole:-) Jel jsem se asi na hoďku projet, pak jsem se jak vůl učil až nějak do 12 v noci a pak jsem skouknul nějaký film a šel spát:-)

0 0
      • goofy  

Presne to same. Nejdriv sme acli stresovat z kamosem pred zacatkem skolniho roku, a ze se teda budeme ucit od zacatku. Pak sem ho potkal v listopadu, a ze uz se musime ucit. Pak samozrejme Vanoce, pololeti, jarni prazdniny padly hned, bo sem jel do Alp, a nakonec to pochopitelne vyslo az v pondeli svataku. Prez en tyden jsem se nadrtil cestinu, kterou jsem cele 4 roky psaval z tahaku, a zbytek sem imrovizoval… :o)

0 0
        • Maynard  

souhlasím a podepisuji v plném rozsahu:)…až na tu češtinu…češtinářka mě tajně milovala takže mi pak místo tak 3ky nasolila výbornou:p

0 0
      • pegal  

.. ja uz pred trema rokami .. .. scenar uplne stejny jako ty .. akorat ze ja jsem na to nedostal ani o tom svataku .. :)

.. ale znamky 1, 2, 3, 4 jsou taky dobry ne? .. a ikdyby sem mel samy 4 tak je to to samy ..

0 0
        • mike!1  

Tak známky jsem neřešil. (Sice jsem měl teda 1,1,1,2:-)), ale to vyšlo nějak náhodou:-D) A hlavní je prolézt:-)

0 0
    • Eila  

me:-/

0 0
    • cabbage  

vam zavidim to flakani a 4 mesise prazdnin…:(

0 0
      • dieegoo  

Jen tri mesice.. v cervnu jsou prijmacky, takze to jeste prazdniny nebudou :/

0 0
        • goofy  

Na prijimacky sem se vubec neucil, a ani jaksik nevim o nikom, kdo by se nejak ucil… :o)

0 0
          • dieegoo  

no ja chodim kazdou druhou sobotu na pripravne kurzy, nejak vic to hrotit asi taky nebudu…

0 0
          • mike!1  

Přidávám taky své NE:-)

0 0
          • Lister  

den před přijímačkama jsem šli na pivo a k tomu si zahráli kulečník, ještě dotám, že kámoš, s kterým jsem tam byl, dělal druhý den maturu..........a oba jsme prošli, prostě nejdůležitější je pohodička a pak to všechno jde snadno :o)

0 0
        • Manas  

Ja na prijimacky prisel jeste ozralej. Nikdy si vedle mne ani prede mne a ani za mne nechtel sednout :-)

0 0
          • goofy  

No my sme se trosku stali mezi pisemnymi a ustnimi na prijimackach, a kdyz sem prisel k te komisi, tak se na mne nechapave divali. Pak se podivali na pisemku, zeptali jestli zeptali jestli sem si dal prihlasku i na jinou skolu, a pak mi doporucili, at se radeji soustredim na ni… Za tyden jsem mnel doma dopis, ze mne prijali… :-D

0 0
    • yakub  

mě to čeká naštěstí až příští rok, ale už teď se toho bojim…

0 0
    • rhuman  

a letos uz budete mit celostatni maturity?

0 0
      • Meesha  

dej pokoj! Ty sou az od roku 2008

0 0
        • Radek Broz  

Hehe, puvodne jsem je mel mit uz ja… pred 4 lety – koukam, ze to porad oddalujou. Uz by to fakt chtelo.

0 0
    • Lister  

Tak sice už je to už celkem dávno, ale celkem si pamatuju, jak probíhal jak probíhal můj běžný předzkouškový den na výšce: Budíček v osm – devět ráno, takže dáme snídani, a přece se nebudu učit tak brzo, kouknem co je nového na netu…áááá to už je dnanáct, dáme obídek, po obědě je potřeba si řádně odpočinout...­....není něco zajímavého na B-F.....jo to už je 19:00, tak to dáme večeři a kouknem na zprávy a po večeři to musím pořádně vytrávit a jelikož už je tak pozdě tak to přece necháme na zítra.....atd atd :o))))))))

Normální plán byl většinou kolem 20 stránke na den s tím, že to sjedu všechno dvakrát, a končil jsem ně nějakých 80–100 letmého přečtení a většinou jsem ještě tak 25% ani neviděl. Díky bohu, že už je to za mnou

0 0
      • dieegoo  

tak tohle presne znam :) prijdes ze skoly domu.. jeeeee, zejtra je pisemka z tohodle tohodle a tohodle… ale nejdriv udelam to, pak to… no.. vsak ono to v ty skole nejak dopadne, tak jdu spat :)

0 0
    • Twister  

Podle mě je maturita fakt fraška. Někdo z toho má bobky, tak se na to naučí a dá to v pohodě a někdo na to celou dobu sere a z toho maj bobky profesoři, tak mu to daj. Způsob jak neudělat maturitu je nepřijít na ní, přijít na ní pod silným vlivem omamných a psychotropních látek a v krajním případě být totální ignorant. To je moje zkušenost. Jak já bych si to dal znova. Važte si střední, pak už to taková prdel není. :)

0 0
      • Lister  

Važte si střední, pak už to taková prdel není. :)

tohle jsem nějak nepochopil, nezažil jsem větší flákárnu než VŠ :o))))

0 0
        • dieegoo  

tak to si nechodil na tu správnou střední :)

0 0
          • Lister  

bereš to ze špatné strany :o)

Vybral jsem si totiž tu správnou VŠ :o)

0 0
            • dieegoo  

poraď :) třeba ještě stihnu poslat přihlášku

0 0
              • Lister  

VŠE – jsem neabsovloval, ale říká se, že je to nejlehčí gympl v Praze :o)

0 0
                • Radek Broz  

Rikaji to ti, co to nezkusili;-) Ja treba na informatice musim delat na oborovky relativne dost veci celej semestr, ale je fakt, ze treba narodopohodari se moc nepredrou;-)

0 0
                  • Lister  

no mě to právě říkali kámoši co tam studovali, jedne finance a druhý… no to bych asi kecal, ale je možný že to byl ten NárodoHospodo­Vař :o)

0 0
                    • Radek Broz  

Nebo treba kamosi podnikohospodari nedavno psali bakalarku – 70% fakulty dela tema „fanancni analyza podniku XY“ coz spociva v tom, ze si pujci 3 libovolne jiz vypracovane bakalarky, splaca je dohromady a dosadi do toho povinne zverejnovane ci dalsi vyzadane udaje urciteho podniku. Pohoda. Oni samozrmejme tvrdej, ze nic nedelame my;-)

Na druhou stranu dneska jsem byl rano jen na telocviku a ted zvazuju, jestli jit v sest na blby ucetnictvi nebo ne… jelikoz me tyhle veci zrovna nezajimaji, tak to vidim, ze spis ne;-) Zse jsem pres den delal na jinejch predmetech tady na kompu – vyhoda je, ze si to muzu udelat, kdy mam cas.

0 0
                • Micey  

Teda,já jsem na VŠE teprv v prváku a zas taková prdel mi to tam taky nepřijde:(

0 0
          • Lister  

a navíc jak může být střední flákárna, chodíš tam každý den, navíc všechno máš povině, prázdiny máš jen 2 měsíce, průběžně se snaží z tebe něco dostat..... a tomu ty říkáš flákárna :o)))

0 0
        • goofy  

No stou vyskou to je relativni a zalezi na kterou a jaky obor chodis. treby my sme meli prvak druhak pohoda, tretak sem nejak zacal nestihat, a ted sem permanentne 2 tydny ve skluzu…

0 0
          • Lister  

já byl permanentě několik měsíců ve skluzu, ale dal jsem to :o)

0 0
            • goofy  

Tak nam za dva tydny konci semestr, a ja do nekterych predmetu este nemel ani cast neco zacit delat… Tak to sem zvedavy, jestli tohle preziju…

0 0
              • sis  

hm, tak vidim ze v brne jsme na tom asi fsici stejne :D

0 0
                • Lister  

Nevím čím to bylo v Brně, ale u mě problémy vznikaly vždy při kolizy zkouškového a nějaké velké sportovní akce, na třeba Olympiáda v Aténách, to byla moje smrt, kvůli níc jsem šel do práce o 3 měsíce později, no prostě jsem tu poslední státnici při tom sledování televize nějak nedal, ale jak se říká: Život je otázkou priorit :o)))))

0 0
                • smash  

jo je to tim brnem :)

0 0
        • Marcinka  

Taky si myslím, že VŠ není nějaké peklo…aspoň myslím menší než střední, Gymnázium je docela hnus!

0 0
          • goofy  

Asi zalezi aky jaka skola, ale kdyz budes kazdeho pulroku maturovat, tak si uz to myslet nebudes… :-) Ted jsem se vratil z jedne zkousky, z kere jsem byl posrany az za usima. Cela maturita byla podle toho prochazkou ruzovym sadem.. ;-)

0 0
            • Ruda  

souhlas

0 0
            • dieegoo  

a jeste nejaky optimisticky vyhlidky co nas ceka pristi rok bys nemel? :D

0 0
              • cabbage  

tolik domácích úkolů jako za první semestr sem neudělal ani za celých 13let predchozího studia, 2. semestr je to všechno na druhou…

0 0
                • goofy  

No ja ted ve cvrtaku: 1. semestr jeno ze skoly delat veci do noci, spat, do skoly, a tak cely semestr. Fakt zahul. 2. semestr to mnelo byt volnejsi, ale po 3. tydnu zkouskoveho nemam este 4. zapocty… tak asi tak :-/

0 0
                  • micro  

tak kvuli tomuhle sem se na VS konkretne CVUT-FEL vy**al !! kazdej semestr mi pribyly asi 3 neudelany predmety, takze ve 4. semestru sem to zabalil… ale to sem to pekne flakal, jedinej 1.semestr sem udelal vsechno..potom to slo dolu..hehe

0 0
                • mike!1  

Souhlas. to máme taky, jinak bychom nedostali zápočty:-)))

0 0
    • Hnoj  

Mno letos to čeká mě, ale zatím se zdá, žě mě k matuře ani nepustej, ale jinak se nehodlám učit dříve než 2 týdny před maturou, to musí projít…

Došel jsem totiž k závěriu, že za těch osm let, co jsem na škole, už mě maj tak plný zuby, že pokud mě připustěj, tak mě rádi nechaj projít, aby se se mnou už nemuseli nikdy setkat :-D

0 0
      • sis  

tim bych si nebyl tak jisty…u nas ty nejvetsi flakace ani nepustili a ze jich bylo.z 33 ve tride nas odmaturovalo 13…

0 0
    • tulda  

mě to čeká :-( učim se a současně to odsouvám dál a dál. občas se mi špatně usíná, při pomyšlení, že se to pořád tak nechutně rychle blíží…

0 0
    • dieegoo  

Tak nějaký změny od posledně? Já už mám za sebou písemnou češtinu a už sem si začal vypracovávat otázky.. kvapem se to blíží :(

0 0
      • Hnoj  

Já jí mam zejtra…

0 0
      • Lister  

já měl pocit, že je duben a maturuje se až v květnu, z čehož jasně plyne, že máš ještě tak 4 týdny prázdiny :o)

0 0
        • dieegoo  

v půlce května začíná praktická.. pak svaťák a pak ústní… radši začnu dřív.. sice sem takovej že všechno nechávám na poslední chvíli a pokud možno tak ještě pozděj.. ale tohle bych chtěl dát hned a ne až v září :)

0 0
          • wroum  

taky vse nechavam na posledni chvily. otazky sem delal/dostal/stah­nul v pulce svataku a posledni dva dny sem se ucil. matura bez vetsich potizi :-)

0 0
      • tulda  

taky za sebou:-) témata nic moc- referát o knihách, úvaha nad mezilidskými vztahy, vyprávění… takový klasický bláboly

0 0
        • dieegoo  

my sme meli temata docela v klidu, vybrano sem mel hned… psal jsem nejakou sci-fi povidku… az me prekvapilo,ze tam nebyly zadny zakernosti

0 0
          • sis  

ja jsem si vybral uz ani nevim co. mel jsem z toho dobry pocit, ale ten me tak hodku po tom presel. byla to nejhorsi slohovka v zivote, to mi pak u pivka rekl i cestinar…ale mel me docela rad tak z milosti za 3

0 0
          • goofy  

No my sme meli celkem divne temata a uz si vubec nepamatuji, co jsem psal, ale pred slohovkou sme si zasli do hospy na dve velke slivky. Prvnich 15 minut sem si rikal, ze se udelal nejvetsi kravinu, jako jsem mohl, ale pak mne chytla muza, a byla to jedna z mojich nejlepsich slohovek… :o)

0 0
    • gobike  

Kdyz to tu tak ctu, tak se docela na maturu tesim:)

0 0
    • Ruda  

Sice tu nikoho osobně neznám, ale všem středoškolákům přeji, ať úspěšně odmaturují a dostanou se na VŠ, kam chtějí. A vysokoškolákům ať úspěšně složí státnice. ;-)

0 0
    • Gorgov  

Mě to teda čeká no. A učit bych se o tom svaťáku trochu moh, když je od toho. Ale trening tim teda určitě nijak neutrpí. Ještě nám stejně nejsou schopný říct, z čeho vlastně budem maturovat…

0 0
    • Manas  

Ja mel loni uz po statnicich :-) Teste se na ne – je to jen o chloupek tezsi nez maturita.

0 0
      • Lister  

to není pravda, státnice to už je rutina, nejlepší je prvák, to jsou šoky, státnice jsou o ničem :o)))))))

0 0
        • Manas  

Me prisel prvak lehkej. Ovsem neprisla mi tezka maturita a statnice jsou jen kousicek tezsi – takze taky pohoda :-)

0 0
          • Lister  

Ovsem neprisla mi tezka maturita a statnice jsou jen kousicek tezsi – takze taky pohoda

Jo tak s tímhle souhlas, když ot do člověka těch 6 let hustí, tak tam musí něco zůstat, takže vždycky něco řekne, jen na poslední státnici jsem to preventivně zabalil (viz moje vysvětlení s tou olympiádou výše :o) ), nerad jsem ze sebe dělal blba a i když by to nejspíš prošlo, tak jsem si to dal za 3 měsíce znovu a to už byli nadšení oni i já :o)

0 0
      • mastihuba  

Když to tady tak čtu tak mě začíná mrzet že jsem si tu VŠ přeci jen nedodělal. :) Přišel jsem o spoustu zábavy. :)

0 0
        • Manas  

To jo, hlavne ta euforie kdyz jsem prisel ze statnic, lezel na posteli, v ruce lahvace a premyslem co asi tak budu delat dal. :-)

0 0
    • dieegoo  

tak zmenilo se neco po temer dvou mesicich?

0 0
      • Gorgov  

jo dneska sem psal praktickou mat. zkousku. Losnul sem si zrovna jednu vec, o ktery sem nevedel vubec nic. No ale bylo to na PC a disketka to jistila :) Jeste tam jdu zejtra ale uz jen na otocku, v pul 12. musim bejt u martinka na laktat..

0 0
        • dieegoo  

tak zakon schvalnosti vid :) co sis konkretne vytahl? Me teda prakticka ceka az za dva tydny, ale uz sem si ty ulohy, na ktery mam doma vybaveni zacal zkouset… kvapem se to blizi

0 0
          • Gorgov  

Hele vytáhl sem „naprogramuj prohlížeč na obrázky a text ve visual basicu“ možná mi naoíšeš, že je to lehký, ale mě to nikdo nikdo neučil:)

0 0
            • dieegoo  

my v basicu nedělali,takže to, že je to lehký ode mě neuslyšíš… každopádně děláme asi dost podobný obor… máme tam v podstatě stejnou úlohu, taky program na prohlížení obrázků v Packaloj z sql databáze… no sem na to docela zvědavej :D

0 0
              • grafik  

konkretizuj – co presne nacitas z db?

0 0
                • dieegoo  

tak sem si tu ulohu nakonec fakt vytahl :/ byla SQL databáze na serveru, měl jsem zjistit její strukturu.. to jsem udělal přes Querry analyzer. Pak v Delphi vytvořit program, který se na tu databázi připojí a bude prezentovat obrázky s popiskem, které jsou v té databázi.

0 0
                  • grafik  

v podstate nic sloziteho : ) Nikdy mi neprislo rozumne ukladat obrazky do db, vzdy radsi jen cestu k obr. a ty uploadovat nekde do spec. slozky – ale zalezi na projktu …

0 0
                    • dieegoo  

no zadání bylo takovýhle :) ale zákon schválnosti opět zafungoval na 100%..

0 0
                      • grafik  

no mas pech ale nejsi sam. Vytahl jsem si chladici systemy a principy chlazeni , napr. ledovych ploch (presne zadani si uz nepamatuju, uz je to asi 8 let) a asi 14 pred maturitou si me vyzkousel nas ucitel a dostal jsem na toto tema cistokrevnou basu. U matury byl pak ten samej clovek jako zkousejici a doslova sem mu videl na ocich ten strach co predvedu :)

0 0
                        • dieegoo  

no musim doufat, ze uz se nas budou chtit zbavit a za tyden v pondeli nas nepotopi :)

0 0
            • grafik  

vzhledem k tomu ze v basicu existuje nekolik desitek objektu,ktere se daji vyuzit, takze vlastne ani programovat nemusis, staci je naflakat na formular a je vystarano, otazka cca 5 minut …

0 0
        • zac  

nemel si nahodou na skodabajku 2 defekty? :)

0 0
          • Gorgov  

nó náhodou jo, bohuzel ten prvni na prvnim kilometru. Mel sem rizlej plast a tmel to neudrzel. Pak sem dal pul hodky stihacku po poli lesy atd, objizdecka turistu no…a pak mi ulit ventilek z duse a byl sem v…

0 0
            • zac  

jo, a pak Ti jeden moooc hodnej biker pucil dusi pod tim kopcem… :)

0 0
              • Gorgov  

Jo tomu sem móóóóc vděčnej a při nejbližší příležitosti mu ji vrátim:-) Díky, aspoň sem to mohl dojet a nemusel sem ťapat pěšky

0 0
      • Meesha  

ja mam za sebou uspesne praktickou :-)

0 0
        • dieegoo  

tak gratuluju, jeste ustni a budes „dospely“ jak se rika

0 0
          • Manas  

Ja nejsem dospelej ani po statnicich, takze to nefunguje :-)

0 0
            • Lister  

asi tak :o))))))

0 0
              • dieegoo  

a ještě se tím chlubte kluci :D

0 0
                • Lister  

honíme se jak magoři na dvou gumách, všechy prachy do toho vrážíme a pak si ještě na internetu o téhle úchylce povídáme a navzájem si tady svoje drahoušky ukazujem.........no chovají se snad takhle normální dospělí lídé ????? :o))))))))

0 0
      • tulda  

Praktická dlouhodobá maturitní práce je za mnou, do školy už nechodim, stejně se tam nic nenaučim, takže si svaťák prodloužim o 1 týden :) btw: kdy vůbec maturujete? já 22.května

0 0
        • Gorgov  

já taky nejak tak

0 0
        • dieegoo  

17–18.5. je praktická 29–31.5. ústní

0 0
          • sis  

ctyrdenni matura?? co tam budes delat chlape?:-D

0 0
            • dieegoo  

Ne to ne :) jeden den praktická.. myslim že 8 hodin na to je a pak v tom dalším termínu bude ústní… tam je to dvakrát po patnácti minutách a jednou půl hodinka :/

0 0
    • dieegoo  

NO tak se s blížícím termínem dozvídám stále více „povzbuzujících“ informací, které mě utvrzují v tom, že to nebude žádná prdel :/

0 0
      • Hnoj  

Já jsem se zase včera dozvěděl, že maturuju ze všech úplně první, což se mi nezdá moc příznivé, navíc po mě jdou saamí premianti a podobné bezcharakterní existence, takže můj v každém případě slabý vědomostní výkon bude ještě zastíněn jejich jistě zcela excelentím :-(

mno jsem na to vážně zvědav…

0 0
        • dieegoo  

vidím to na „notičky“… bez nich je to bez šance

0 0
        • Lister  

naopak by to bylo horší, si představ kdyby je nějaký ignorant před tebou pořádně nasral, to bys pak teprve viděl :o)))))))

Já šel zase až úplně poslední a bylo to v pohodě, bylo málo ignorantů :o))))))

0 0
      • lidumil  

no tak u nás už dneska první vylítla :-(

0 0
    • dieegoo  

Tak pozítří… lehkej stres :D

0 0
    • Fuzzy666  

Tak ja se taky pridavam do klubu letosnich maturantu. maturuju prvniho cervna odpoledne az jako predposledni. tak mi drzte palce

0 0
    • dieegoo  

A jen tak pro zajímavost… kdo z čeho maturujete?

0 0
      • Fuzzy666  

ja maturuju z cejiny kera je povinna bohuzel a pak z nagliny, rustiny a zemaku

0 0
        • dieegoo  

já budu mít praktickou… to bude směs programování, linuxu, win serveru a elektra.. pak angličtina, čeština a odborné předměty… sem teda zvědavej

0 0
      • Hnoj  

Smrtelné kombo hnojovo : AJ, NJ, ČJ, Mat… :-D

0 0
        • dieegoo  

:D kamikadze

0 0
        • Manas  

Mel jsem smrtelnejsi :-) AJ,CJ,MAT,FYZ :-)

0 0
          • dieegoo  

to sis zvolil dobrovolne?

0 0
          • Ruda  

Měl jsem to samý. …a kupodivu jsem si to zvolil dobrovolně. No, asi jsem divnej :D

0 0
          • Medunka  

ja sla do MAT dobrovolne :-)

0 0
          • Hnoj  

Eště řekni žes vystudoval matfys…

0 0
          • mm  

mel jsem stejnou kombinaci a myslim, ze nic jednodussiho nez M a F na stredni skole neni, teda snad krom telocviku :)

0 0
          • fousac  

MAT a FYZ je sranda… ;) teda aspon tenkrat byla.. a CJ na technicky skole taky zadnej problem.. stacilo precist par knizek, aby mel clovek o cem povidat..

sem si dal CJ (za 2), MAT (za 1 s prstem v nose:), a pak dva elektropredmety (za 1 a 3)..

stres obrovskej, ale vlastne to bylo desne ízy… ;)

0 0
      • Meesha  

praktickou mam za sebou a ustni mam cestinu, anglictinu, ucetnictvi a ekonomiku

0 0
      • tulda  

asi klasika, jak to na středních školách bývá-čeština, matika, odborný resp. odporný

0 0
      • enjoy  

vy to matze vsichni tak snadny,ach jo… ja a cela moje trida jsme maturovali z deviti predmetu!:-)

0 0
    • lidumil  

Ajo sakra, od pondělí taky maturuju – ale sedím na druhý straně :-) jen toho mám zase na 2 týdny :-( a do dlouhýho odpoledne…

0 0
      • enjoy  

bud hodnej..

0 0
      • Hnoj  

A nesetkal ses tady s nějakým svým studentem? :-D

0 0
        • lidumil  

nee – musela by to bejt studentka :-)

0 0
          • goofy  

Aaa… pan vi, jakou skolu si vybrat… ;o)

0 0
            • lidumil  

No už to není bohviečo – občas taky dost hrůza :-( ale sem tam se najde – teď třeba vicemiss okresu :-)

0 0
      • dieegoo  

ajo, koukám že si z Hradce.. na které škole budeš zkoušet?:)

0 0
        • lidumil  

jo to Ti zrovna tak povím :-))) Na zdravce. To kolo máš focený pod Kuňkou?

0 0
          • dieegoo  

NO tak na zdrávce se nepotkáme :/ jo jo.. je to na Kuňce

0 0
            • lidumil  

A kde maturuješ Ty? A kudypak na Kuñku jezdíš, jestli to není tajný? Vždycky nás to z lesa vyhodí na silnici :-(

0 0
              • dieegoo  

já budu příští pondělí maturovat na kyberně… ono na kunku se asi jinak dostat neda, nez ze kouskek odjedes po silnici.. a nebo jsem na to zatim neprisel :(

0 0
                • lidumil  

No hledáme to už dlouho a furdevá nic – podle mapy to nejde, ale pátráme dál – sem myslel někde směrem od hospody u Labe – Kunětice? – U Andulky.

0 0
                  • dieegoo  

Myslis tu hospodu se zahradkou u reky? To je jedina, kterou si tak vybavuju…

0 0
                  • kámen úrazu1  

Poslední odbočka v Kuněticích ve směru Sezemice – Ráby (takže od Labe) vpravo. Modrá turistická. Nebo červená. :-) Ale to je fuk, je tam jediná. Chvílu kolem baráků, pak polňačka, písek, hodně písku, strašně moc a hodně hubokýho písku v zatáčce (po levé ruce ranč), pak už jen hodně písku. Známej si díky tomu písku zlomil žebra.

0 0
                    • dieegoo  

to je ta nejdebilnejsi cesta siroko daleko :D

0 0
                      • kámen úrazu1  

Nemáš rád brodění se několik desítek centimetrů hlubokým jemným pískem rozrytým kopyty koní? ;o)

0 0
                        • dieegoo  

vzdycky sem to miloval :D ta jistota pri jizde, rychlost, obratnost, manevrovatelnost… ale zas padas do mekkyho, to je fakt :D

0 0
                          • kámen úrazu1  

Do měkkýho, ale zlomit si žebra jde i tak. Ještě se budu muset toho známého zeptat, jak se mu to podařilo.

0 0
                            • dieegoo  

No jestli pod tim piskem byl nejakej kaminek, tak to zas nemusi bejt takovej problem…

0 0
                              • kámen úrazu1  

Zas tolik neváží, aby se tou obří vrstvou písku probořl až na kámen. :-) Možná spadl blbě na kolo.

0 0
                      • kámen úrazu1  

Ale dostala jsem se na Kuňku i skrz kopřivy na dřívější stezce. Taky někde od Kunětic, ale na druhým konci vesnice. Chvílu široká cesta, singl, pak vyjetý stopy od auta, džungle, vyjetý stopy od auta a zase singl. Fakt nechápu, kudy se tam to auto dostalo a že zanechalo stopy jen na části trasy. Poměrně čerstvý, když jsem tu cestu loni zkoušela. Ale pak jsem tamtudy už nejela, nemám ráda, když mně tráva sahá nad hlavu a už vůbec nemusím klíšťata. :-)

0 0
                • lidumil  

Tak v pondělí zlom vaz. Já už pozítří :-( denně tam budu sedět přes 2 hodiny :-( 2 týdny, a někdy až do 17 hod-fuj!

0 0
                  • dieegoo  

dík… mám z toho docela bobky, hlavně z češtiny

0 0
                    • lidumil  

Vono to je nakonec pohoda, já se vždycky snažil, aby to dopadlo dobře. Aspoň u nás tam všichni pomáhaj, nikdo nemá zájem, jít ještě v září. To by musela bejt donebevolající ignorace.

0 0
                      • dieegoo  

No doufám, že nás taky podpoří… stejně mi pořád nějak uniká smysl celejch maturit.. nadrčet se šílený množství infomrací nazpaměť, pak to odvykládat a za 14 dní si z toho zas nic nepamatovat.

0 0
                        • Gorgov  

pod tohle se podepisuju. Já jako protest umim velký kulový. Vidim to dost blede… U nás se totiž snažej aby to udělalo co nejmíň lidí. Vsem preju hodne stesti

0 0
                          • lidumil  

Já chápu maturitu jako nástroj přinutit středoškoláky něco dělat a neproflákat celou střední školu. Protože pokud můžu soudit podle mých zkušeností, předměty, ze kterejch nematurujou, na ty většinu školy se… Je to navíc i o tom, naučit se vytřídit z tý kupy informací skutečně důležitý a ten „balast“ nechat ležet ladem :-)

0 0
                            • dieegoo  

Fajn.. tři tejdny budem teda něco dělat, někdo vytáhne to podstatné co je potřeba umět, ostatní si to od nějk půjčí a za pár dní je po všem…

0 0
                              • lidumil  

Aspoň tři tejdny, jinak byste nedělali vůbec nic :-)

0 0
                                • Gorgov  

No a kčemu je to teda ve vyslekdu dobry??? K tomu abych aspon, jak ty rikas, 3 tejny neco delal? Ale stejne mi to pak bude na nic, zapomenu to za den. Ja sem se teda jeste ucit nezacal, takze ani ty tri tejdny neodpovidaj. Maturuju v utery :)

0 0
                                  • lidumil  

Neboj, něco Ti v hlavě zůstane, A jestli ses učit ještě nezačal, tak jsi asi génius.

0 0
                                    • dieegoo  

Nebo si chce užít pěkný prázdniny :)

0 0
                                    • Gorgov  

Ne, ale je to fuk, pamatuju si tak max den, takze nema vyznam ucit se tyden dopredu, stejne bych to zapomel.

0 0
                                      • lidumil  

by mě teda zajímalo, jak chceš za den nacpat do hlavy 4×25–30 otázek. No jak jsem psal-asi seš génius.

0 0
                                      • Hnoj  

Tady si někdo věří :-D

0 0
                                        • Gorgov  

buď to vyjde nebo ne no, víc s tim neudelam. Hlavne sou tam pocitace, ktery nas nikdo nikdy neucil, tedy to se ucit neda. Chci kouknout na cestinu, tam si myslim, ze je to fakt jen o tom drceni. Matika, tam by mely byt tabulky ,takze se snad nic ucit nemusim, ne? Nebo jak je to s tema tabulkama? Ja hlavne nemam zadny otazky ktery bych se mel ucit, teda krome cestiny.

0 0
                                          • lidumil  

Já dal těm svejm ovečkám otázky už koncem listopadu vloni, pokud vím, tak otázky dostat musíš. Tabulky my u matury měli, matika se naučit nedá. Ale čeština…

0 0
                                            • Gorgov  

jo souhlas, čeština je potvora, hrozně se mi to všechno míchá dohromady, nemáš nějaký „zaručený jelepší způsob učení“? Vím, že asi nic takovýho neexistuje, ale třeba nějaká pomůcka nebo tak něco…A když budu náhodou vědět k tematu kulový, je dobrý to nejak nenapadne stocit jinam? My máme na prakticky predmety vice ucitelu, nebyli schopni se na otazkach dohodnou, takze ma kazdy jinou verzi.

0 0
                                              • lidumil  

No stáčet řeč jinam nevím, třeba mě to dost vadí. Hlavně ale musíš začít mluvit, mluvit pomalu, rozvážně, a hlavně nepřestat na dlouho. Ticho je to nejhorší. Pak se Tě začnou ptát…My měli dvouotázky, tak je dobrý aspoň k jedný něco vědět, ale teď, pokud vím, u nás na zdravce může bát maximálně 30 otázek – měl bych teda z 25 dvouotázek 15 vyřadit, ale zkus mluvit 15 minut o jedný věci :-(

0 0
                                                • dieegoo  

Já to budu muset zkusit :/ čeština je normálně jedna otázka na 15 minut, jako doplňková kdyby zbyl čas je tam mluvnice, ale to prej tak na poslední minutu… Jinak odobrná je na půl hodinový povídání :/

0 0
                                                  • lidumil  

no čeština je literatura, ne?

0 0
                                                  • dieegoo  

No však… Literatura je stěžejní při zkoušení, pokud nebudeš už ke konci vědět o čem mluvit, tak v poslendí minutě dvou odvykládáš tu mluvnickou podotázku.

0 0
                                                  • lidumil  

No však to je ono – těžko převedeš řeč jinam – třeba z literatury národního obrození na současnou moderní českou prozu :-(

0 0
                                                  • Gorgov  

jo to je jasny, ale kdyz sou to treba sousedni otazky, dejme tomu vyvoj literatury mezi valkami a reakce literatury na 1. sv. valku sem mel namysli

0 0
                                                  • lidumil  

No je dobrý nějak apsoň přibližně začít tou otázkou a pak to přesměrovat. I když reakce na 1. sv. válku je celkem jednoduchá otázka. :-) Remarque je můj oblíbený autor…

0 0
                                                  • Gorgov  

Jo, můj taky, teda přečetl sem od něj jen dvě klihy- Na západní frontě klid a Cesta zpátky, a musim uznat že super. Je jedna z mala knih(Na záp…) ketrá se mi z povinné četby líbila. Jinak souhlas i druhém době, kdybych dostal tu reakci, vyslocil bych radosti ke stropu.

A ted me na tebe napadla jedna otazecka :) Mam tam otazku"Praha v literature" Nevim, ceho presne se to tyka. Neruda? Kafka,Kis?

0 0
                                                  • lidumil  

No tak nějak to bude, Neruda – Malostranské povídky, ale asi i Drda – Němá barikáda, Kafka rozhodně, E.E.Kisch neboli zuřivý novinář taky. I když to byl Němec :-)

0 0
                                                  • Gorgov  

Díky moc, pohusim se bejt trochu svědomitější a zítra na to vlítnout. Pak dám vědět jak to dopadlo. Zatim Zdar

0 0
                                                  • lidumil  

Jo jo, a zlom vaz! vlastně oba a dejtě vědět co a jak. Já taky dám vědět co a jak :-)))

0 0
                                                  • dieegoo  

Normálně to zkus…

O preromantismu teda nic nevím, ale Jan Hus, to byl týpek !

0 0
                                                  • lidumil  

jo, tak nějak – socialistickej realismus byla pěkná sra.ka, ale takový beatnici, nebo dílo Jana Amose K. :-))

0 0
                                                  • dieegoo  

no zářiovej termín bysme měli asi jasnej :)

0 0
                                                  • lidumil  

No nevím… třeba by to ocenili jako úžasnou ukázku duchapřítomnosti a rozhledu.

0 0
                                                  • dieegoo  

No já to radši pokoušet nebudu :)

0 0
                                                  • lidumil  

Nakonec uvidíš, že to nebude tak hustý, jak si to teď představuješ…

0 0
                                                  • dieegoo  

No nějak to dopadne… :)

0 0
                                          • dieegoo  

No a myslis, ze pokud nebudes u matiky vedet postup, tak ze te zachrani tabulky? Popravde, tvoje sebevedomi co se maturity tyce bych chtel mit :)

0 0
                                            • lidumil  

Já se matiku k matuře učil asi tak 5 minut :-) ale je fakt, že mi vždycky šla a na gymplu jsem z neměl na vízo jinou známku, než jedničku a navíc nás matikář před maturou dost dřel. Chemie mě bavila, ruština s.ala, ale češtinu jsem se dřel.

0 0
                                            • Gorgov  

Jakej postup??? nepotrebujes kucharku, skoro vscehno se da vymyslet, kdyz mas vzorce k ruce

0 0
                                              • dieegoo  

Tak ale snad sou veci, ktery proste musis vedet jak se delaj a na ktery ti vzorecky nebudou k nicemu ne?

0 0
                                                • Gorgov  

jako treba???

0 0
                                                  • dieegoo  

Jezis ja nevim… ale tak kdyz nebudu treba vedet jak se pocita neco v analyticky geometrii, tak tam me vzorecky nezachranej.. kdyz neubu znat souvislosti mezi normalovými, skalarnimi, smerovymi a bla bla vektory treba.

0 0
                                                  • Gorgov  

ok, tak to jo, ja sem pocital joko ze nejsi uplnej ignorant a tohle proste po 4 letech stredni skoly znas.

0 0
                                                  • dieegoo  

no prave zrovna tohle nebyla nikdy moje silna stranka :)

0 0
                                                  • Gorgov  

Jo lazdej to ma hozeny jinak, to je fakt. Me zas nejdou jazyky, ale logika je v poho. Blby je ze me nesnasi ucitelka, bude se me snazit dostat :)

0 0
                                        • lidumil  

nebo kecá :-E

0 0
    • dieegoo  

Tak praktickou mám úspěšně za sebou… Sice sem si vytáhl to, po čem jsme zrovna netoužil, ale nějak to dopadlo.. ¨Vytáhl sem si prezentaci obrázků z sql databáze a win03 server – iis a fileserver

0 0
    • Fuzzy666  

aa dneska sme meli posledni zvoneni – masakralni. slo nas pet kamosu oblecenych jen v trenyrkach a na to pruhlednou plastenku s kondomem na hlave. za co ste chodili vy??

0 0
      • dieegoo  

za chovance z ústavu.. bylo nás 13, 4 ošetřovatelé a zbyek chovanců v luxusních pyžámkách :D Kolik ste vybrali?

0 0
      • goofy  

Abych pravdu rekl uz si to nepamatuju. A z toho dne vubec sem si skoro nic nepamatoval… :-D

0 0
      • JJ  

… ale to uz je davno

0 0
    • dieegoo  

No mozna bych tuhle debatu zatim uzavrel a vratil se k ni az bude po vsem… :D protoze sem z toho cim dal tim nervoznejsi jak to tady ctu

0 0
    • tulda  

zejtra to poletí komínem, konečně…

0 0
      • dieegoo  

u me „az“ za tyden…

0 0
      • rhuman  

heh nak malo, ne? ja mel kupycky pres pul pokoje

0 0
        • Gorgov  

me to prijde teda dost. Mam neco v kompu, a jeden sesit. dneska se to snazim ucit a zejtra…mi to zustane na zari:)

0 0
    • lidumil  

No tak já už začal – dneska 7 „kusů“ 3× tverec, jedna 3, jedna 2, 2× za jedna:-) ale ty čtyrky byly na září :-(

0 0
    • Hnoj  

A mam to za sebou s krásným součtem 10:-)

anglina 1 :-D matika 3 čeština 3 němčina 3

0 0
      • Meesha  

ja vam zavidim :-( Ja du pristi stredu. Treba se stihnu zrusit na Krali :-)

0 0
      • Gorgov  

ty vole tak to ti závidim. Já to mam zejtra a s mym štěstim to bude taky za 10, ale 2×5 a pápá

0 0
      • Manas  

Tejden v lihu .. hehe :-) Gratulace ..

0 0
        • goofy  

Jo jo… Ja maturoval sice az ve stredu, ale taky sem byl tyden v lihu, a pak jsem sel hned na prijimacky… :o)

0 0
        • Hnoj  

Děkuji vám všem, ted se mohu týden oddávat démonu alkoholu a jiným radovánkám :-)

0 0
      • goofy  

Jo a zapomnel jsem pogratulovat :-)

0 0
      • tulda  

čeština 2, matika 2, odbornej 3 (to mě sere, uměl sem to, nevim co chtěli?), praktickej 2… a ještě nás natáčela senzace chtivá nova

0 0
        • tulda  

Ježiš, teď sem se viděl v televizi. Sem fakt hvězda…

0 0
          • dieegoo  

uz sem se lek, ze chodis k nam do skoly :D

0 0
          • Meesha  

cooze ty chodis s Halamou do tridy? 8–0

0 0
            • tulda  

no jasný, ty znáš halamu??? dneska maturuje

0 0
              • Meesha  

ja s nim chodil 9 let do tridy a predtim i do skolky snad :-)

0 0
                • tulda  

No vidis, taková známá osobnost, já s nim zas 4 roky sedim v lavici na střední. :-) afromen jeden…

0 0
    • Gorgov  

takže 23.5 od 8 do 12 všichni povinně držet palce! de vo život :)

0 0
      • Elwing  

když nejde vo život de vo hovno…

0 0
        • JSt  

to neni z tve hlavy, ze? ;o)

0 0
        • dieegoo  

no ale tady jde o zivot O_o

0 0
          • Gorgov  

jo a je to v suchu cj 2 mat 3 kompy 2, zebezpec. technika 1 a vecer se strasne zežeru…

0 0
            • dieegoo  

gratuluju… jaky to bylo?

0 0
            • Vojtas  

jaká škola ? že tam je zab. tech. ?

0 0
            • Marcinka  

Taky se těším, až to budu mít za sebou. Bude zázrak, jestli tou „zkouškou dospělosti“ prolezu. Největší bobky mám z angličtiny…*****, na cizí jazyky jsem fakt antitalent. Těším se jedině na dějepis a taky na to, že jestli to udělám, tak se na maturiťáku o den později nehorázně ztřískám!

0 0
              • dieegoo  

ja se anglictiny nebojim vubec, tam vzdycky neco vymektas… ale cestina.. to bude peklo.. odbornou taky nejak dam, tam o tom prece jen vzdycky neco vis… nedame BF maturitni vecirek ? :D

0 0
    • Gorgov  

***** je to tam a teď se bude až do krále kalit :)

0 0
    • Marcinka  

No mě…sakra…za tři dny.

0 0
    • Meesha  

no, tak me zbejva tejden a prekvapive neumim nic :-I Akorat mam plnej pokoj papiru…

Nepucite mi nekdo na Krale mapnik? Resp. maturitnik?! :-)

0 0
      • Gorgov  

Ja sem se na to ucil skoro celej den a bylo to zbatecny, kdybych se na to vykasla, dal bych to stejne, spis to bylo o stesti na otazky. Ucil sem se abych umel kazdou otazku nejak.

0 0
        • goofy  

Asi jak na ktere skole…

0 0
          • Gorgov  

mno to asi trochu jo, ale vicemene je to asi podobny, nevim, co sem slysel, vsichni rikali ze to byla fraska

0 0
            • dieegoo  

ted se vam to keca co? :D

0 0
              • Hnoj  

Po bitvě je každej generál…

0 0
              • Gorgov  

jo, jasny, pak kazdej rekne, ze to bylo snadny, ale takhle: ucil sem se asi 6 hodin (prubezne sem psal na BF) jen cestinu. Na ostatni sem se nepodival. Matika je v tabulkach a ty odborny bych se stejne nenaucil. A jak to slo. Jo z ty cestiny sem mel z pisemny za 5, tak sem potreboval neco vedet. Nakonec sem dostal za 2, takze fakt fraska

0 0
            • rhuman  

pro me to fraska nebyla, ne psychicky, neskutecne me srala jedna ucitelka s kterou jsem se v prvaku pohadal, ted je jakakoli zkouska psychicky mensi zlo …

0 0
              • Gorgov  

jo taky sem tam mel jednu mrchu, z matiky mi dal 3 ikdyz to bylo na 2, ale je mi to jedno.

0 0
                • lidumil  

a možná to bylo na čtyrku :-(

0 0
                  • Gorgov  

??? ta matika si myslim ze je docela jednoznacna. 2 Priklady. Prvni sem udelal komplet bez jedinyho zadrhnuti a s druhym mi museli jednu chvili pomoct, takze myslim ze to za 4 byt nemohlo

0 0
            • Marcinka  

Tak a mám to za sebou. Konečně. anglický jazyk – 2, český jazyk a literatura – 1, dějepis – 1, zeměpis – 1. ***** je to tam! Je to v suchu.

0 0
              • dieegoo  

gratuluju :)

0 0
                • Marcinka  

Děkuju. Ty za kolik? Sem se fakt moc neučil, seděl u komplu, psal tady… Matka nasraná, že to neudělám, že se vůbec neučím. Tata říkal že: „Toto je maturant?…to za nás…“ Však to určitě znáš taky. Každopádně byla to velká HALUZ a Z ****** KLIKA!

0 0
                  • dieegoo  

Neznam :D me mama porad presvedcuje, ze to dam, ale ja mam jinej pocit.. ted se to ucim fakt fest… a ceka me to v pondeli

0 0
                    • lidumil  

No u nás jsme zatím nikoho nevyhodili, ale dvě měly namále :-(

0 0
                      • dieegoo  

At mam klidne namale, ale proste to musim udelat :/ ten stres je fakt hroznej…

0 0
                        • lidumil  

Však mi taky hoooooooooooooodně děkovaly :-) a dneska si jdu užívat – maturitní večírek..... no a v pondělí začínám nanovo :-( sem si nikdy nemyslel, že je to pro zkoušející takovej stres:-(

0 0
                      • dieegoo  

At mam klidne namale, ale proste to musim udelat :/ ten stres je fakt hroznej…

0 0
                        • Marcinka  

Stres? Já žádný neměl…vůbec. Není v mojí flegmoušské povaze zvykem se stresovat…stres…de­presi…to já prostě jaksi neznám…a ani znát nechci.

0 0
                    • Marcinka  

V pondělí? Tak to držím palce! Z čeho maturuješ?

0 0
                      • dieegoo  

čeština, angličtina a odborný předměty… tam je programko, pocitaovy systemy, site, elektro, ekonomika :D

0 0
              • Gorgov  

aaa tady je nekdo sprtik, co? Segra dopadla podobne

0 0
                • Marcinka  

Když myslíš…spíš haluzák…a to těžký!

0 0
                  • Gorgov  

Ok, tak to jo, taky sem mel kliku na otazky. A cestinu sem si vybral, videl sem do toho pytliku ;)

0 0
                • Marcinka  

Chtěl bych, abys viděl, jak jsem se na maturitu učil…asi bys mluvil jinak. A vůbec celý ty 4 podělaný roky na gymplu…

0 0
                  • Gorgov  

jj, já sem tam byl v pondělí, to sme tam byli jako vsichni, nastoupit pred komisy. To me vystrasilo, nic sem neumel, tak sem se pak pres den ucil a stridave sem psal. Ucil sem se teda jen tu cestinu, k matice sme meli tabulky a odborny nema cenu se ucit

0 0
          • enjoy  

ono zalezi i jak ve ktere tride:-). hned po tom,co nase trida (na strojarne na trebesine) tak nejak skoro cela odmaturovala,tak jsme se uz takovy celkem vesely a radostny,sli podivat jentak na cumendu jak to vypada u vedlejsi tridy.behem chvilky nam stuhly usmevy a jak jsme tak koukali na ty zkouseny,tak ty byli tesne pred kolapsem.jako zkousejici se tam sesla takova strojarska elita naroda:-D.vyletelo tam 7 lidi z asi 22.u nas z cca 28 nikdo:-)

0 0
            • Marcinka  

Jo, to jo. To jo. Zaleží jak ve které třídě…to určitě jo.

0 0
    • cabbage  

tak takhle ne: www.novinky.cz/…aturite.html

0 0
      • Gorgov  

nechtel bych bejt ten ucitel

0 0
        • goofy  

Asi bude mit ted blby pocit, ale proste kdyz na to ten kluk nemel, tak bych ho k mature taky nepustil…

0 0
          • Gorgov  

No vono, kdyz mu bylo 23, tak uz to asi zkousel ponekolikaty. Ja zas nechapu nektery ucitele. U nas matikarka nepustila kluka, kterej z matiky maturovat nechtel, na vejsku taky nechtel, jen mu zkazila prazdiny, v srpnu ma repec a pak maturu, kterou daj pak stejne vsem

0 0
            • tulda  

aspoň si připadá důležitá

0 0
              • Gorgov  

Jo to je asi to jediny o co ji muze jit. Me taky pekne sra.. Proste je tlusta, oskliva zamindrakovana dulezita :)

0 0
                • tulda  

:-) taky sme měli takovou ne zrovna pohlednou profesorku, zřejmě taky decentní mindráky. Vadilo jí, když sme si udělali nástěnku s modelkama… Na její hodiny sme jí otáčeli :-)

0 0
    • dieegoo  

tak to mam uspesne za sebou

0 0
    • Meesha  

Tak ja taky :-) takovy… nevim co si o tom mam myslet…

0 0
    • cabbage  

Konečně sem odmaturoval!:o)

0 0
    • Fuzzy666  

Tak uz to mam taky za sebou (uz od ctvrtka). a uz mam za sebou aj maturak a drak uz je taky pryc :) to to uteklo

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.