• Luke

Jasne, strucne: mam 80kg, bude splicka na me moc mekka? (jezdim pohodu xc, zadne silenosti)

V historii se vsichni shodnou ze na vahu kolem 90kg a vys je mekka. pak se to zacina rozchazet. takze prosim vsechny kdo ji jezdi, aby nahodili svoji vahu a zda se jim zda tvrda, mekka, akorat…

Anketa: Splice na 80kg je:

2x
    22%
    1x
    11%
    6x
    67%
    0 0
    • TinkTink  

Co to je, mekka a tvrda vidle?

0 0
      • Luke  

tak kdyz jinak nedas, tak mekka a tvrda pruzina

0 0
        • TinkTink  

85 a moje byla akorat…

Ale to stejne nevyresis…dyztak vymenis pruzinu…

0 0
          • Pá-dlista1  

No nevim. Mam 65kg i s posteli a cvaknu ji na miste… bych asi musel porad sedet a nevjizdet do terenu.

0 0
            • TinkTink  

Ono je to spis tim, ze je to kus od kusu jiny…co myslis? Hlavne taky zalezi, jestli je to OEM nebo After. …pac na nektery kola se davaj tvrdsi ci mekci pruziny…

Ja svoji Splice na doraz na miste nedal…

No ja ji vlastne na doraz dal akorat parkrat a to byl fakt asi omyl :o)

0 0
              • Pá-dlista1  

Ano to je mozne… kazdopadne jsem cvaknul i OEM i aftermarket… v nastaveni na 100mm (tj.snizena)

0 0
                • TinkTink  

Hmm..mel jsem ji na 130…nikdy jsem 100 Splice nejezdil…nejsem chrt :)

0 0
    • sportovni_biker  

No tak to nevím, ale já mám 74 a zdá se mi trochu měkkčí.

0 0
    • Páník  

mam 83 a myslim,ze by tvrdsi pruzinu snesla,ale chystam pozimni odtucnovaci kuru,tak to jeste nebudu resit:).v manualu je tabulka pro mereni pruvesu ja to meril a mel jsem to na hrane…zkus to

0 0
    • Lister  

Nevím jak Splice, ale v mojem Blackovi mi přijde při mých 85 orig pružina dost měkká, ale zase to žehlí :o) Řeším to tak, že dokopce ji trošku spomalím pomocí štelování komprese nebo to na asfaltu úplně zamknu. Na místě není problém ji dát na doraz, ale v terénu jen vyjímečně, takže tak :o)

0 0
      • fousek  

Na doraz na miste? Tak to je hodne meky

0 0
        • TinkTink  

Proc? Kdyz se budu snazit, tak na doraz na miste dostanu i myho Shermena a jinak ho na doraz prakticky nedostanu…to je spatne? :)

0 0
          • fousek  

No bych skoro rek ze jo, uz jenom kvuli tomu ze pri skoku se jeste vaha jezdce znasobi rychlosti kterou pada, no a taky treba kdyz jedes po prednim kole po nerovnosti tak uz potom by tu nerovnost dostaly dorazy, ja dokazu momentalne dostat vidlici na miste tak do 1/3 zdvihu, u vidlic na XC by si tipnul ze by to melo bejt nekde mezi 1/2 a 3/4, no ale mozna se pletu

0 0
            • Pá-dlista1  

Na DH bys mel mit 30% sag :)) to ja mam rad vidlici tak, abych na miste dostal 80–90%.

0 0
              • fousek  

To pri blbym dopadu v ni musi docela slusne cvakat o dorazy ne?

0 0
                • Pá-dlista1  

Pri hodne blbym jo, ale jinak nijak zvlast. Treba na slalomaku ji mam takhle nastavenou a cvakla si jen parkrat za dva roky. Konec je hodne progressivni.

0 0
    • dzabo  

93 a mohla by byt meksia, ale mam splice elite, cize bez moznosti zmeni zdvihu a cervenu pruzinu

0 0
    • Misfit  

ja som mal tu istu vidlu co TinkTink a pri vahe 95 bola ta pruzina prilis tvrda.. tak si vyber:D

0 0
    • Nuvolari  

No ja mam 98kg a je celkem v pohode.Mam ji sice fouklou na maximum 30 psu.jediny problem co pocituju ,ze obcas se nevrati do klidove polohy …zarazi se zhruba 0.5cm pred stavem v klidu(doufam ,ze to chapete)

0 0
      • Luke  

sorry, zapomnel jsem tam napsat, ze myslim puvodni pruzinu… ne vzduch

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.