• Frankie

    Hola,

    koupil jsem si minulou zimu bundu Axon, tusim Thunder I, z No windu, odepinaci rukavy, asi za 3000,–. Je to takovy ten Nowind s vrchni vrstvou prosivanou takovou lesklou niti.Delaji z nej i kalhoty a rukavice (cerny ze zlutym Axon na ukazovaku)

    Po roce noseni, behani, jezdeni v ni na kole ji mam z pulky odrbanou-kde prisla do styku s trosku hrubsim suchym zipem, tam jsou vytazeny nite, konce rukavu a vnitrni strany rukavu jsou v mistech, kde se pri behu trou o zipy kapes taky odreny, stejne tak rameno od popruhu od sportovni tasky.

    Mate s timto matrosem nekdo podobnou zkusenost nebo jsem se k ty bunde mel chovat jak ke spodnimu pradla ze satenu? :))

    Jinak bunda ma prima strih, byl bych s ni spokojeny, ale prijde mi dost nedomysleny, dat takhle citlivy material na sportovni bundu za 3 koliky… Skoda, ze jsem to ja nedomyslel, kdyz jsem ji kupoval…

    FV

    0 0
    • McBlacky  

      mam kalhoty z toho matrose a peknej shit, po trech mesících jsou dost zničený. Takže never more- Druhý co mám od Atexu vydržely větší a horší zacházení a nic se jim nestalo

      0 0
    • kovar  

      No jo, je to tak. Mám gatě Axon z nowindu a onen nowind je poněkud otěrunevzdorný

      0 0
    • jonti  

      rovnaká skúsenosť, ten materiál je fakt dosť slabý, na bundu na bežky by ešte ušiel, ale na bike, kde sa dosť často dostane do styku s konármi, ostňami a suchým zipsom je to slabé. Ale inak je to super bunda, dva tri roky s ňou vydržím a keď sa úplne rozpadne tak si kúpim niečo podobné. Nohavice mám od Top, materiál vyzerá podobne, trochu tenší.ale vydržal oveľa viac.

      0 0
      • noname0  

        A vis ze se to sije na Slovensku? firma NyNa Lehota pod Vtacnikom(nebo tak nejak) u Novak(Prievidza)

        0 0
        • jonti  

          Viem, ale je mi jedno kde sa to šije, Nyna mala asi najlepší pomer cena/(výkon+vzhľ­ad), tak som si ju kúpil. Celkom sa mi páčia aj bundy Scott, no vtedy akosi neboli peniaze.

          0 0
          • Lišák  

            Mám NoWindku od MH sport.Kupoval sem ji na předloňským SportLife, používám na běžky i kolo a je stále jako nová. Peru normálně v pračce na 30°C. www.mhsport.cz/

            0 0
    • Luka  

      sice ne s axonem ale s nowindem od kellyse a od sykory ale vypada to uplne stejne. Nejvic me iritovalo,ze ty vytazeny nite jsou bily, coz je na cerny bunde dost videt. ale neresim to, hlavne ze funguje ne? To ze je neesteticka, to me tolik nevadi

      0 0
    • vlk  

      no já mám zkušenosti s tou pružnou membránou od kalasu na kalhotech-a ta je po 3 letech stále jak nová. Akorát se mi poprčil zip- takže ruční spravování.

      0 0
      • pavelr  

        Mně upadlo držátko na jezdci zipu.

        0 0
        • vlk  

          to mě se rozjel a kousek těch umělohmotných zubů dole na začátku se mi vyrval.Sem to dole musel nasadit a kousek zipu zašít.-nechápu proč na veškeré sportovní oblečení dávají umělohmotné zipy.

          0 0
          • pavelr  

            Asi proto že nestuděj. Já mám zip už vyměněnej a zase umělohmotnej. Ale moc mu nevěřím.

            0 0
            • vlk  

              Tys ho vyměnil. To sis spravoval sám, nebo si to dal někam spravit. Když jsi tam ten zip přišíval, neprosekala se strojem moc membrána(či ta látka?). Trochu se toho bojím dát nový, aby se mi ta membrána pak netrhala.

              0 0
              • pavelr  

                Přešívala mi to máma. Moc jsem to neštudoval, ale na první pohled jsem si poškození membrány nevšiml, funkční jsou pořád stejně.

                0 0
    • MartinXC  

      Potvrzuju taky – NoWindová bunda, na ni batoh na švih a navždy je to poznat. U gatí mi praskla membrána na koleně – po 2 letech.

      0 0
    • mastihuba  

      Dík všem za info. V dohledné době jsem si ty kalhoty chtěl koupit. :-)

      0 0
      • MartinXC  

        Kup si je, ať taky můžeš napsat, jak se ti šudlí a smyčkují ;-)

        0 0
        • mastihuba  

          Kdepak :) Já si počkám až se budou pomlouvat letní demarchi. cca 6–8000km na totálně strávený stehna mi připadne málo. :)

          0 0
      • kycis  

        Zimni kalhoty mam od Kalase s wind texem asi 5 let kolo + bezky + behani a drzi paradne.

        0 0
    • pos3k  

      axon vesticka tornado nowind…to same

      0 0
    • wbiker  

      Hoďte to někdo do recenzí, ať to tady nezapadne.

      0 0
    • Frankie  

      Dekuju za ohlasy, jsem rad, kdyz uz to musi byt, ze to nevypada na moji chybu. Vazne uvazuju, ze bundu poslu do Axonu na reklamaci a budu zadat minimalne slevu, preci jen bunda za tri tisice by mela trosku vydrzet. Kdyz se odhodlam a nejak to dopadne, tak vam dam vedet.

      FV

      0 0
      • Lego  

        Koupil jsem bundu Axon Tornádo II. a jsem s ní max. spokojený. Ale podotýkám používám ji teď na běžky. Stála taky okolo 3000.-. Neprofoukne, zipy drží, odepínací rukávy (styl vesta). Uvidíme co to udělá, až ji vemu na kolo.

        0 0
    • Frankie  

      Jen opravuji, ze bunda je Tornado II za 2.890,–.

      FV

      0 0
    • mastihuba  

      Tak jsem včera pořídil todle za 2790.

      www.pearlizumi.cz/…e/akce-take/

      Ta jejich akční cena není až tak super. :)

      Materiál je ok. Nikde se to nekrabatí ani neshrnuje, akorát si ještě počkám na ortel výborná až vní zmoknu, nebo lehnu někde do křoví.

      0 0
    • Frankie  

      Tak jsem si vcera vyzvedl neuznanou reklamaci na prodejne. Duvod zamitnuti: Zaruka se nevztahuje na mechanicke poskozeni ani opotrebeni veci jejim beznym uzivanim.

      Takova pekna formulka, do ktere muzou schovat kazdou vadu – Zakaznik: „Dobry den, jedu po ulici a najednou mi praskl ram kola.“ – prodavac: „hmm, to mate smulu, na opotrebeni zpusobene beznym pouzivanim se zaruka nevztahuje.“ :))

      Kdybych reklamoval ojeti vzorku plaste po 1500km, tak bych to pochopil, ale bunda, ktera ma po dvou necelych zimach na tretine povrchu cucky a vytahany nite?? Ze je hanba nefackuje… Kdybych stejne jak v ty bunde jezdil na kole v saku, tak vydrzi vic a to neprehanim.

      Pres vikend si rozmyslim, jestli to budu resit dal, ale myslim, ze jo.

      FV

      0 0
      • McBlacky  

        hele já ty kalhoty odepsal za necelou zimu… mám to řešit? otázka je mám šanci?

        0 0
        • Frankie  

          Sance je urcite a realna je podle mne taky.

          Mohli bysme podat hromadnou zalobu a vysoudit miliony jako v USA :))

          FV

          0 0
          • JSt  

            citim penize. koupim tu bundu a du do toho s vama :))

            0 0
    • Lone1  

      Chyba bude asi ve špatném zacházení.Mám 96kg,bundu XL,ale kalhoty jsem koupil L.Najedu ročně 25000km.Jezdím v tom s batohem denně do práce.Každý víkend v zimě na běžky.Kolikrát jsem na biku hodil tlamu ani nepočítám.Slouží mi už šestou sezonu a ješté nějakou bude.

      0 0
    • lubos  

      Mam zimni kalhoty. Docela fajn, ale letosni zimu jsem za par vyjizdek prodarl hezke diry na zadnici od sedla (karbonove pells). Tak jsem se vratil zpatky k puvodnimu sedlu. O dalsich kalhotach vim o tomtez.

      0 0
      • Lone1  

        Naprostý souhlas,vždycky je v tom někde hák.Blbé sedlo jsem měl také,roztrhalo mi kalhoty,ale neříkám,že byly špatné kalhoty.Zásadní věc,žádné ostré hrany,suché zipy atp.To nejdůležitější u membránových věcí.ZÁSADNĚ PRÁT POUZE V TEKUTÉM MÝDLE NA BAREVNÉ PRÁDLO!To proto,že práškový prací prášek zanáší membránu,ta pomalu ztrácí funkci.Lidi to taky perou v prášku na bílé prádlo a diví se, když to mají od chloridů sežrané!

        0 0
        • lubos  

          to mydlo lze koupit normalne v drogerii ?

          0 0
        • Honzajs  

          Nepleteš si náhodou tekuté mýdlo a tekutý prací prostředek? Pokud se nepletu, tak tekutý prací prostředek je némlich to samý co ten prášek, akorát není sušenej. Tekutý mýdlo jsem (myslím tím na praní, ne na ruce, který obsahuje spoustu jiných sajrajtů) našel akorát Omino Bianco

          0 0
        • Frankie  

          Hele, nedelas pro Axon? :)) Prave i proto, abych zjistil, jestli jsem se k tomu nechoval spatne ja, jsem zalozil tuhle diskuzi.

          Nejsem si jisty, jestli mame oba bundu z toho sameho materialu, podle toho co pises, ale podle mne by se u takovy bundy od vyroby prave melo pocitat s kontaktem s napr. suchym zipem, protoze ten je dneska na kazdym druhym obleceni nebo doplnku. A neni to jen problem suchacu, jak ostatne pisu vyse.

          FV

          0 0
          • Lone1  

            Můžu tě ujistit,že s axonem mám společnou jen bundu a kalhoty.Naprosto nesouhlasím,že suchý zip je všude.Řeknu to takhle.Koupím dva mobily,jeden dám Petrovi,druhý Pavlovi.Petr bude mít svůj mobil i po pěti letech jako nový,Pavel z něho bude mít šrot už za rok.A bude se hrozně divit,že nevydržel třicet pádů na zem,několik vykoupáníatd.Všechno je to jen o tom,jak si kdo váží věcí.Nic ve zlém.

            0 0
        • marapara  

          Já takhle peru bundu Warmpeace Canyon, už asi 5 nebo 6 let. Peru v pračce na 30 stupňů a peru v prášku na barevné prádlo – bez bělících účinků. Bundu vozím na kolo od podzimu do jara a v zimě na běžky. Funguje mi pořád dobře. Max. spokojenost. Stála sice kolem 4000, ale nemám na ní žmolky nebo něco takového, vetšinou na ni vozím batoh. Nemůžu si ji vynachválit.

          0 0
    • Frankie  

      Kdyz uz jsem tady, tak sice nerad, ale dam k dobru, jak to vsechno dopadlo…

      Poslal jsem bundu znalci, co uz pro mne neco zkoumal, minuly tyden prisla zpatky s vyjadrenim. Kdyz to shrnu, tak matros je sice nachylny k poskozeni, ale je moji odpovednosti, abych mu zabranil, a nejdna se o vyrobni ani materialovou vadu.

      Cela vec me nastesti stala jen 145,–Kč + asi dva 3minutove telefonaty + neco malo volneho casu (baleni, psani, posta apod.)

      Pouceni pro priste: Jeste vice zkoumat, co kupuju za vetsi penize a jestli to vydrzi…

      Tak asi tak.

      FV

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.