• MartinXC

Dotaz na lidi, co občas mění ISIS střed za nový ;-) Voda mi odepsala milovaný FSA Platinum, tak jsem narychlo koupil Truvativ Megapipe (na široký domeček). Zatím má asi 100km, ale připadá mi, že jde pořád dost ztuha – i když trochu povolím levou matici – když brnknu do klik prstem, tak se pootočí o 15–20stupňů. Když to vyzkouším na jiných kolech, kliky se otočí o 360 a víc…

Jak dlouho se vám zabíhá nový střed po výměně, než jde hladce ?

0 0
    • pegal  

tenhle pujde porad takhle .. ale udajne ma vydrzet mnohem dele nez FSA ..

0 0
      • MartinXC  

Hmm tak to jej asi vyhodím – jeden se děsně nadře, než někam dojede a ještě se k tomu prát s vlastním středem :-( btw – mám starší XT se 4hr (nejetý) a ten roztočím mezi prsty – docela mě překvapil ten rozdíl v odporu proti točení

0 0
        • pegal  

Jeste ho zatim nevyhazuj .. nevim to na 100% ja ho tam mam taky par set km a taky zadna velka zmena, ale ja to ani tak nepocituju, ze bych se nadrel vic .. ma tam byt nejaky zdvojeny lozisko(udajne) .. podle me je to tuzsi a bytelnejsi na ukor tocivosti

0 0
          • ddd - andy  

Tohle zkus vysvetlit nejakymu zavodnikovi.. :-)

0 0
            • Pá-dlista1  

Zavodnici jsou ochotny i vymejt ze stredu vazelinu a potrit olejem. Vzdyt to znas.

0 0
              • MartinXC  

No to mě napadlo taky – na jeden švih tam dát brusnou pastu aby si to sedlo a pak vyprat a znova namazat nějakou řidší vazelinou.

0 0
              • ddd - andy  

…a to by ses pak divil jak se ta zadni naba tocila! :-)

0 0
          • MartinXC  

Zdvojené ložisko je napravo (to mělo ale FSA taky). Nemyslím, že by někdo montoval ložiska s větším odporem aby dosáhl vyšší životnosti. Napadá mě, že je tam buď moc husté vazelíny anebo jsou prachovky moc natěsno (rozdělávat se mi to nechce). Moc se mi to nelíbí, na silničce když kliky roztočím, točí se jak větrník, tady se s bídou protočí o půl otáčky.

0 0
        • RomanH  

Zatopek taky behal v pohorkach a se zavazim :)

0 0
    • TinkTink  

Vyndej ho, sundej misky a zkus jednotlivy loziska…toto bych za bezny rozhodne nepovazoval…uvidis sam…pokud ho budes vyhazovat, vyhod ho smerem k nejakymu DH userovy…tomu je to fuck :o)

0 0
      • MartinXC  

Než jsem ho namontoval, tak jsem si s ložiskama zatočil – šly ztuha ale hladce – přisuzoval jsem to vazelíně a malé setrvačné hmotě vnějších kroužků. Ale v mufně jde i s klikama úplně stejně ztuha. Asi to ještě jednou rozhodím.

0 0
        • TinkTink  

Zkus to…uvidis…ja mam zdvojeny loziska na obou stranach a pohoda – najeto asi tak 60km…ale nemuzu za to…ve sjezdu ty kilometry nepribyvaj :o)

0 0
      • ddd - andy  

Me to teda fuck neni.. :-)

0 0
        • Pá-dlista1  

Ale ty ses krosar. To DHacko pod tvym zadkem je jen omyl a vsichni budem radi, az te zase omrzi :)))

0 0
        • TinkTink  

Ty ses jinej…z toho si nic nedelej :o)

0 0
          • ddd - andy  

Hehe to je sranda – kluci co jezdi radsi z kopce ve me vidi krosare a XCckari sjezdare.. :-) Sem divnej!

0 0
    • Manas  

Kdyby ses ho chtel zbavit za nakou zajimavou cenu tak bych asi chtel :-)

0 0
    • lubos  

Mel by chodit lehce od zacatku. Ale se mi mari, ze s Truvatiem jsem mel vzdycky problemy, stacilo ho dotahnout a sel ztuha, pripadne jen tak-tak. Loziska o nicem a jednou jsem musel osu reklamovat. Pak jsem koupil FSA osku a uz jsem nic neresil.

0 0
      • MartinXC  

Tak jsem střed rozhodil, znovu složil, dotáhl velice s citem (bez ráčny) a chod trochu povolil. Není to teda jako zaběhnutá Campa, ale už se to podobá aspoň tomu FSA. A možná si to ještě trochu sedne. Asi jsem to jako nové moc přetáhnul. pamatuju, že jsem takhle přetáhnul před rokem a půl i FSA (divil jsem se, že zaběhnutý střed najednou nejede).

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • MartinXC  

Tak po cca 300km už střed točí o dva řády hladčeji, ale začalo v něm pro změnu jemně lupat (při sundaném řetězu a po roztočení klik). Koloběh spotřebního materiálu začal :-(

0 0
          • Stancek  

Nejsou ty osy truvativ nejaky divny? Prvni mi nevydrzela prez zimu Truvativ BB04 SPL… cca 600km..strasny skripani a v jednom miste se zasekaval, reklamace, vymena za novej BB03, jde i po necelch 300 dost tuho a navic zacina jaksi lupat, jenom zatim nevim kde, pripada mi to jak kdyby lupaly misky v ramu, je to mozny? Ten stred jsem si nechal namontovat v servisu, jestli jsem blb a nemel jsem to pred tim spatne, chtel jsem ho sundat a podivat se na to, ale je to dotazeny dost nakrev, tak s mym naradim jsem to nepovolil.

0 0
            • MartinXC  

Přečti si text předchozích příspěvků. Máš-li ten střed dotažený na krev, tak důvod ztíženího chodu je pravděpodobně tohle přetažení. Doporučuju povolit a dotáhnout rukou. Až to začne lupat v záběru, pak po troškách dotahovat.

0 0
              • Stancek  

Jo, cetl jsem to… Ono to prave lupe i ted kdyz je to nafest :-( Ja uz su z teho uplne blbee … Ted me tak napadlo, ze jsem nezkusil dotahnout prevodniky na klice, to by taky mohlo delat neplechu…

0 0
                • lidumil  

A taky kliky k ose – jednou mi to dělalo takovej kravál, že se mnou kluci nechtěli jezdit .-(

0 0
                  • lidumil  

kluci=kamarádi…

0 0
                  • Stancek  

Tohle me napadlo jako prvni, to delaval 4hran… tak to mam dorvany co to slo, imbusak a nasazena tak 20cm trubka, az jsem mel strach ze ten sroub zarvu. Maznuty vazelinou pod ty kliky mam.

0 0
                    • lidumil  

Tak jak píšeš, ještě převodníky.

0 0
                      • Stancek  

Kufa ty to taky nejsou :-( Kdybych nemel stary kliky na 4hran tak domlaceny, tak koupim obyc stred s konusama a bylo by ticho… To jsem si teda s ISIS „polepsil“ :-(

0 0
                        • lidumil  

tak zkus sundat kliky, rozebrat střed a namazat to vazelínou víc. Tehdy mi to taky pomohlo.

0 0
                          • Stancek  

Myslis namazat zavity v ramu nez tam nasroubuju tu osu? To nevim jestli je namazany, mechanik to udelal takovym fofrem, ze nez jsem se otocil, mel to tam.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.