Průmyslová ložiska v pedálech

6 nepřečtených
  • Marine

    Zajimalo by me jakou vyhodu maj prumysly v pedalech. Cenovej rozdil oproti normalnim (ja nevim jak se jmenujou, jen kulickovy?) je docela velkej. Jezdim spis 4X, FR a takovy veci, takze mi jde hlavne o to, co to vydrzi – nesmi se to ohnout. Prijde mi, ze lepsi loziska ovlivni jen to, jak se ten pedal bude tocit, coz je mi docela ukradeny. Maj prumysly vliv i na pevnost pedalu? S jakyma pedalama mate dobry zkusenosti, co do pevnosti? Dik.

    0 0
    • pali  

      U guličkových teda konusových sa možu povoli? konusy pracné je ich nastavovanie a zlým nastavení zničiš konus porebujú vačšiu pozornos? čo sa týka servisu.Používa sa kombinácia ložiska guličkového a klzného.Priemyselné ložiská majú dlhšiu životnos? nie sú náročné na servis sú omnoho spolahlivejšie ale ?ažšie tiež sa používajú v kobinácii s klzným ložiskom.Klzné ložisko sposoby loker dos? rýchlo je tam velké opotrebenie materiálu jak na oske tak na púzdre pedálu.

      0 0
      • marhi  

        Výhoda je jedna ale podstatná. Přestaneš to řešit. Mám Looky. Je to jiná kategorie ale jsou tam průmysla. Veškerá údržba žádná. Sice na začátku trochu povolili a udělal se malý vaklík, ale tím to také skončilo. Neudržuje se to. Prostě to přestaneš řešit.

        0 0
        • Otto  

          Já jsem na SPD s průmyslama šel z důvodu snadné výměny a lepšího utěsnění, není nenutnosti seřizovaní (to je výraz…) Teď se objevila malá vůle a ejhle- je to ojeb. na vnější straně je malé ložisko- utěsněné konstrukcí pedeálu, nikoliv např 2RS, ale na straně u kliky je manžetou utěsněné kluzné pouzdro.Trochu mě to zklamalo.Faktem je, že to průmyslové ložisko je zhruba ve středu pedálu, tak teoreticky nese většinu zatížení, ale přesto se vůle objevila na kluzném u kliky. Takže výhody průmyslu: žádné štelování, snadná a relativně levná výměna, teoreticky možnost utěsněného ložiska(něco jako v měničových kladkách Exu, BBB,Acor)

          0 0
          • Jenda  

            no levny loziska, v tehlech prtavejch rozmerech uz to neni tak uplne pravda, pred lety jsem kupoval jedno za 300:-( a to uz se dneska ani nevyplati

            0 0
    • Daf  

      Konusy jsou super u pedalu stejne jako u nab. Mel jsem kdysi Shimana M535 a roky se na to nemusi sahnout. Nedelaji se tam vule a kdyz uz tak se da sestelovat. Jinak kdyz ma pedal prumyslove lozisko tak je vetsinou kombinovane s kluznym pouzdrem. Sice tyto pedaly jsou nejlehci, ale treba pocitat ze se v nich po case vytvori vule. Ona teda vule v pedalu nicemu nevadi, ale potesi kdyz tam neni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.