• Petr 1

    Vím,že se běžky kolu moc nepodobají,ale jako kondiční činnost pro zimní období jsou skvělé. Zatím mám letos najeto 500 km,snad ještě něco urvu.Teď jsem kupoval kompletní výbavu na skate v docela slušným krámu/www.lbs-sport.cz/,za slušnou cenu.Mohu doporučit. Tak jak jste na tom s běžkama?

    0 0
    • Lance  

      bezky v kazdem pripade jo. Chystam se koupit,ale jeste nevim jake,cos koupil ty?A na kolik to vyslo?dik

      0 0
      • dieegoo  

        me popravde bezky neberou vubec… ale miluju sjezdovy lyzovani.. to je moje :)

        0 0
        • Lance  

          heled smajlajs,sjezdovy lyzovani taky miluju,uz se nemuzu dockat!

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Lyzuju dobre, lyzuju rad. Kdyz na to prijde, tak i skacu :)

            0 0
          • dieegoo  

            no hlavne aby byl poradnej snih.. ne zas nic premrzlyho nebo nejaka brecka :(

            0 0
          • wlk  

            taky taky, sjezd zbžňuju! a zvláš? stánky s občerstvením uprostřed sjezdovky! :-)))

            0 0
      • Petr 1  

        Protože jsem připitomělý estet tak mi 10 litrů na skate vybavení nestačilo.Chtěl jsem všechno do červena takže jsem nakonec vzal Atomicy RS 9, boty Alpiny SK 35,hole Tempesty KV 2.Vzhledem k svému věku mi to doufám ,bude sloužit až do hrobu.Ceny a slevy jsou na www.lbs-sport.cz. Co jsem šmejdil jinde,lepší jsem zatím nenašel.

        0 0
    • Vrci  

      Běžky jsou na zimu výborný, lbs můžu taky doporučit, obměňoval jsem tam loni výbavu na klasiku, letos si možná pořídim i něco na skate.

      0 0
    • Luke  

      jezdite nekdo na bezkach zvanych BackCountry? planuju neco takoveho koupit, nemam za barakem zrovna kilometry udrzovanych tras, takze jsem se rozhodl pro tuto variantu. pokud mate s nima nejake zkusenosti, tak sem s nimi

      0 0
      • BiSon  

        otec je loni koupil (z druhe ruky), ale uz jsme je nestihli vyzkouset. jsem na to taky zvedavej :-) jinak brodit se mimo stopu bezkama na klasiku jsem zkousel, teda nic moc zazitek

        0 0
      • civetta  

        Ja myslim ze je to super pro ty z nas, kdo zrovna nebydlej v Josefove Dole jako nekdo 8-))) – taky na ne mam policeno, ale zatim jsem nejak neobjevil kram, kde by je prodavali. Pokud mas nejakej tip, dej vedet! Jinak dobrej obchod na bezky je Nyc-sport v Liberci (http://www.nyc-sport.cz) – maj i funkcni a fundovanou poradnu na webu.

        0 0
    • Bobo  

      Běžkování nemá chybu, ale chce to rozumnou výbavu, aby se člověk netrápil na sto let starých Visu Extra made in CCCP. Běžky na klasiku a kombíky jsem loni snad ani nevytáhl, celou zimu jsem odbruslil po Orlických horách, co mám za barákem. Už se těším na sníh…

      0 0
      • siskin  

        Letos planuju nákup běžkařské výbavy,ale na běžkach jsem byl naposledy tak před 10lety,takže vůbec nevím jesti klasiku,skate případně univerzály? Jsem z Brna ,ale na hory jezdím často na board,kterej musím dost omezit-špatný kolena :-( Poraďte jakou výbavu pořídit, díky. Siskin

        0 0
        • Vrci  

          Kam jezdíš nebo budeš jezdit běhat? Strojově upravená stopa pro klasiku – klasické. Hlubokej prašan – klasika nebo BC Manžestr nebo zřídka upravovaná a zafoukaná stopa s tvrdým podkladem – skate

          Klasika X skate X combi ~ silnice X MTB X treking

          0 0
        • Bobo  

          No ono je nejdřív potřeba rozmyslet, co bys chtěl provozovat, jak píše dole Vrci. Jestli klasiku, bruslení nebo nějaký potulování se po krajině beze stop. Všechno z výbavy, co je univerzální, není úplně to ono ani pro jedno. Asi nejjednodušší je nejdřív jako základ pořídit nějaký běžky na klasiku (zvláš? když z Brna je za rohem Vysočina, kde je hromada krásných stop). Na nich se dá to bruslení trošku vyzkoušet taky, aby měl člověk aspoň přibližnou představu, o co jde. A když Tě to bruslení chytne, pořídíš další výbavu na skate. Začínat zrovna s bruslema asi není ideální, jednak je na to potřeba spešl upravenej podklad a taky je to trochu náročnější na fyzičku. Ale stojí to za to!

          0 0
          • siskin  

            Nejčastěji jezdím do Jeseniků(Praděd,Pa­prsek. . ),lákají mě hřebenový tůry a trochu jinak poznat hory něž jen ze zjezdovky. Takže to vypadá asi na klasiku ?

            0 0
            • Bobo  

              Můžeš zkusit začít klasiku ve stopě, když narazíš na nějakej kus upravenej na bruslení, tak semtam zkusíš zabruslit a uvidíš. Do Jeseníků asi spíš klasiku, hromada stop, na bruslení toho tolik není. Anebo se dá zkusit taková lehce hybridní výbava: běžky na klasiku, vázání s flexorem tvrdosti 105, boty nějaký trochu vyšší, s lehkým vyztužením okolo kotníku. Na NNN se pro tenhle účel např. dělají docela dobrý Alpiny, u SNS je výběr trochu složitější, ale nějaký Salomony nebo Fischery by se taky určitě daly vybrat. A až se vyprofiluješ :-), dopořídíš…

              0 0
          • Bobo  

            Ach ten sloh… myslel jsem jako že na těch běžkách na klasiku to bruslení jde taky vyzkoušet, když teda přimhouřím obě oči.

            0 0
            • Vrci  

              a odstraníš všechen stoupací vosk

              0 0
            • jonti  

              ono sa to nedá, ked si obuješ poriadne tvrdé vysoké skate topánky a rýchle lyže, je to o niečom úplne inom ako ktorekolvek klasicke alebo kombi bezky.

              0 0
              • Bobo  

                Nejde přece o to, aby zrovna vyhrával závody. Ale když teprve přemýšlí co bude jezdit, těžko si jako první pořídí skate výbavu. Myslel jsem to tak, že s věcma na klasiku je přiměřeně schopen vyzkoušet i bruslení a když si bude myslet, že právě tohle je to ono, tak se dovybaví. Imho je základem klasika, neznám nikoho, co by měl jen brusle.

                0 0
            •  

              De to…fakt!!!! :o) i bez řihmouření..

              0 0
          •  

            Běžky jsou super!!! Vysočina taky… užila jsem si tam dosyta..minulou zimu ! A už se zase těším!! Moc mě to chytlo :o) Krásné stopy v krásným zasněženým okolí s chaloupkama! Ma?a

            0 0
            • pegal  

              Tady je krasne porad .. v kazdem rocnim obdobi ..

              0 0
              •  

                Já jsem neřekla, že není… ale v zimě to má co do sebe :o)

                0 0
        • Vrci  

          Hlavně si nekupuj běžky se šupinama/drážkama.

          0 0
        • FunTom  

          No není to 100% ověřená informace, ale nějakej novej běžkařskej areál by měl být u Žďáru nad Sázavou. No a prej se tam dá vyzkoušet kvalitní výbava na skate i klasiku. Pěkně ti to připravěj a zjistíš, o čem to opravdu je. Na vysočinu jezdím často a tak se tam asi letos zajedu podívat.

          0 0
        • Petr 1  

          Nejsem žádný borec na běžkách/jako ve všem/,co jsem kupoval teď ty nový jsou to už moje čtvrtý.Příští sezonu chci koupit nový, vše na klasiku.Jen si proboha nekupuj combi,klasika jde mizerně,skate vůbec ne.Je to jako s kolem musíš mít dopředu jasno jak a na co ho budeš používat.Všechno potřebuje svý,tahle universálnost je na kočku.

          0 0
          • Lance  

            myslis s trekovym kolem kdyz asfalt jde mizerne a teren vubec ne?:)

            0 0
            • enjoy  

              to si musis koupit crosse.kdo neveri,at za fousacem bezi:-)

              0 0
      • náčelník  

        CCCP běžky mám ještě na půdě – „prázdnik spórta Murmansk“ :)

        0 0
        • Bobo  

          :-), jsi můj člověk. Kus mládí jsem odjezdil na Visu, než se mi splnil můj tajný sen a dostal jsem k vánocům Polary a ségra Rubíny. Pravda, trochu jsem tomu pomohl, když jsem v jednom sjezdíku z Visu Extra udělal Visu Ex.

          0 0
      • Paja  

        Kde v Orlickych horach jsou vhodny podminky na brusleni? Jezdime na chalupou do Kunvaldu a smerem na hreben je to spis klasika vyslapane stopy/BC prodirani se terenem, bruslit se obcas da na prohrnutych lesnich cestach, ale neni to ono, bo obcas jsou prohrnuty moc, takze pro lepsi lyze je to trochu nebezpecny.

        0 0
        • Bobo  

          Na bruslení se upravují tratě od Haničky (resp. od hájovny za tím parkovištěm) až po Šerlich. Když nasněží, vždycky to projedou z Říček přes Buďfitku okolo rašeliniště na Pěticestí a dál pod Homoli. Jednou za čas jezdí dál zpod Homole přes Velkou Deštnou na Šerlich, zpod sjezdovek zadem na Mezivrší a přes Anenský vrch dolů na Hanu a semtam upravují i Kapradinovku (V strana hřebene mezi Pěticestím a Jelenkou). Když nasněžilo, vyplatí se předem kouknout na www.ricky.cz , tam většinou píšou, co budou upravovat a kdy. Všechno je to klasický 3m manšestr se stopami na klasiku po obou stranách. Dej vědět, pobruslíme :-).

          0 0
          • Paja  

            Aha, my se zatim za Hanicku z Kunvaldu nedohrabali, vetsinou jsme bloudili po planich a uzivali si romantickych opustenych, zasnezenych samot:o), jinak do Orlicek, je to z Brna docela daleko, takze jsme tam vetsinou 1× za zimu(obv. Silvestr) a kombinujeme bezky s sjezd. na Rickach, mnohem vic na bezkach vyskytuju na Vysocine, ovsem o5 z dosahu upravovanych trati od Ski hotelu:o)

            0 0
    • Dread  

      Tak když už tady máme téma běžek, nemáte někdo zkušenosti s botama na klasiku Atomic race Comp? Koukal sem, že se daj sehnat za docela slušnou cenu a kvalitativně by taky nemusely být k zahození… Jinak Lbs-sport je supr- dobrý ceny, ochotnej a kvalifikovanej personál, slušný ceny atd, atd..

      0 0
    • JIRA  

      Tenhle krám je podle mne zbytečně drahý, tedy alespoň když jsem tam byl naposledy. Pokud to měla být reklama – sorry. Nakupovat se většinou přímo u dovozců a ceny jsou „příjemnější“. Ně co se dalo koupit i na SPORTLIFE (hůlky, lyže). Napiš co a za kolik jsi pořídil – třeba to výhodný je.

      0 0
    • JIRA  

      Jsme se schválně koukal na ceníky a „slušná cena“ = doporučená cena? :))) Slevový kupón na 3%!!! ;)

      0 0
    • Gatier  

      Ak by som sa mohol spytat, zaujimalo by ma, ci je rozdiel medzi jednotlivymi znackami a medzi lyzami za 4l a za 8l. Na bezkach ide hlavne o rychlost a tam hra ulohu hlavne mazanie. Nie?

      0 0
      • Vrci  

        Hlavně správná tuhost a délka. Já jsem měl problém na svých 193 cm a zimních 90 někdy i 95 kg něco sehnat. Všechny běžky s univerzální skluznicí, co jsem zkoušel (sporten, fischer, atomic) bez ohledu na cenu byly moc měkké – krátká mazací komora, takže by buď prokluzovaly při mazání do malé komory nebo by při namazání pro dobrý odraz drhly ve sjezdu a po rovině. Jenom v LBS byli schopni něco použitelnýho v rozumné době sehnat a přivezli mi to i do Budějc.

        Rozdíly mezi značkami nevim, ale ve vyšších cenách si už můžeš v danné délce vybírat mezi různými tvrdostmi a u nejdražších i skluznicemi.

        0 0
      • J.A.V.  

        Rozdíl je ve spoustě věcí, stejně jako u kol. Hlavní rozdíl mezi lyžema stejné značky za 4 a za 8 bude v hmotnosti a tuhosti (ne tvrdosti ta je individuální podle váhy a schopností lyžaře). Pak taky samozřejmě v matríálu skluzníce. Mazáním lze ovlivnit rychlost jen do určité míry – základem je kvalitní struktura skluznice. Proto třeba mají profíci i 30 párů lyží – když je lyže připravená na přemrzlej firn pro teploty pod –10, tak prostě na tajícím dešti se sněhem při +3 „nepojede“, i kdybys jí mazal tejden. Obecně je to ale spíš obráceně – na zmrzlým starým sněhu jede v podstatě všechno, teploty kolem 0 jsou alchymie a černá magie :-)

        Takže shrnutí – lyže za 8 určite pojedou rychleji než lyže za 4 protože budou lehčí a pevnější. Lyžování (i skate) je ale daleko více o technice (pohybové) než o vybavení. Takže se nakonec stejně musíš rozhodnout sám, jestli máš bruslařskou techniku tak dobrou (dlouhý skluz po jedný lyži), že ty kvalitní lyže využiješ.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.