• kolda

    ahoj,

    chtěl bych koupit rám superior xp 940 (960) s karb. zadní stavbou. máte s ním někdo dlouhodobé zkušenosti? četl jsem ječňákův test na bajk.cz, celkem ho chválil. Můj záměr je: lehký rám na maratony/XC, dobrá stoupavost, komfort. Dík za info.

    0 0
    • grafik  

      … tak myslim, ze nemas co resit – ja bych ho bral vsemi 10ti a straaasne moc se mi libi :)

      0 0
    • Daf  

      Bracha ma XP960 urcite sem neco napise. Ja se na nem jenom trochu povozil. Ve srovnani treba s Authorem vision je tuhost v zaberu opravdu uplne nekde jinde. Je to srovnatelny se Zaskarem. Co se komfortu tyce na to ti tady nikdo objektivne neodpovi. Je to proste pevnak a za ty penize hodne dobrej a lehkej. Myslim ze v 18" 1600g

      0 0
      • jan81man  

        moje komplet osazený kolo XP 960 zad karbon blatníky světla

        kapsa 1l vody rám 19ka má 12:5kg

        0 0
    • jecnak  

      Jo neni to spatny ram. Jen doplnim par veci, ktery uz jsem do recenze nestuhl napsat:

      1. Jednou se mi uvolnila leva horni savle zadni vidlice – je tam cep. Stacilo dotahnout. Vzheledem k memu pojeti XC to ale asi vetsine lidi nehrozi.
      2. IHS je lepsi koupit rovnou s ramem. Spatne se pak shani, jelikoz na shopech vetsinou nevedi rozdil mezi IHS, zero stack a semi IHS.
      3. Musel jsem trochu osmirkovat zevnitr sedlovou trubku – byla tam nejaka barva a sedlovka pak sla zasouvat ztezka. Apropo, kdyz jsme u te sedlovky – nejde zasunout az dolu, prekazi tam navarky na kosik. Pri 430 sedlovce mi kouka 100 pri max zasunuti.
      4. Vidlice muze byt tak 80 – 120 pri zachovani rozumny geometrie. 100 je rek bych tak akorat.

      Nakonec je doporucim dat na ram kvalitni kliky, predstavec a riditka, jinak degradujes tuhost ramu. Myslim, ze taky zapleteny kola jsou dulezity. Na druhou stranu bych rozhodne nejak extremne negramaril, preci jenom ten ram vydrzi hodne a proc to nepustit ve sjezd trochu vic :-)

      0 0
      • kolda  

        ok, diky.

        vidli mam 80 mm Marzocchi MXC 02.

        ostatni komponenty budu osazovat podle penez,neco dam ze stareho bajku,neco nove. jak vidis vydrz karb. vidlice? mam strach,abych to neposkodil pri padu apod. a pak nezaplakal .. jak je na tom ram s komfortem? je to citelny rozdil proti cistemu hliniku?

        0 0
        • jecnak  

          No ja jen, ze je zbytecny tak tuhy ram degradovat treba klasikyma klikama (idealne tam dat neco s osou na klice – XTR, XT, LX atd). Je to ale spis o pocitu nez o nejakym vyraznym zlepseni vykonu kola kvuli tuhosti.

          Co se tyce pohodli, tak rozdil je az u vyssich tlaku v plastich, kdy karbon lip pohlcuje a tlumi vibrace. Jinak to znat asi neni. Zazraky necekej. S odolnosti to neni velky rozdil proti duralu, ja tam ma akorat par skrabancu. Na rane je spis spodni ramova trubka, ktera je uz na par mistech poznamenana, ale to bys musel jezdit po silnici a na to zas je jiny kolo.

          0 0
          • kolda  

            jasne, blbej zase nejsem :) na mojem ramu uz je na spodni trubce ran jak prase. ale je to jen lak. spis mi slo o nachylnost k mech. poskozeni – karbon je krehky. No,uvidim,ted jsem 3 roky jezdil na fullu, i kdyz s nizkym zdvihem. doufam,ze nemam moc zhyckanou prdel :) BTW, jakou bys doporucil velikost na vysku 175 cm? Ted mam ram 18' (Merida Mission Elite), u nas v shopu (u Korinka) maji 19'.

            0 0
            • Marry  

              ja mam XP 960 merim taky asi tak 175 a mam 18" je to uplne v pohode. Jinak karbon v zadu jsem nejak nepocitil, ale vypada to hezky. Rozhodne bych se nebal ze by to nejakej tan naraz nevydrzelo…to spis ty ostatni trubky. Kdyz na ne zacinkas tak se ozve dost hlubokej ton…asi budou dost tenky…Toho karbonu tam je dost tak to snad neco vydrzi.Uz jsem na nem letos jel dva zavody a s ramem zadnej problem. Jeden z tech zavodu byli Sudety a ani tam se mi ten sroubek co popisuje Jecnak nepovolil. Jediny co se mi trochu nelibi je ze takovy ty zarazky na bowdeny nejsou na ramu navareny, ale nanejtovany…ale funguje to v pohode…a myslim ze ten ram (teda aspon ten muj :-) je krasnej. viz http://www.bike-forum.cz/forum/bikes.php?…

              0 0
              • Marry  

                jo a jeste jedna vyhoda…kdyz mas ten ram stribrnej tak na nem nejsou moc videt sramy a odreniny…i kdyz ja je vidim :-(

                0 0
    • pavel321  

      Mam takovej dotaz, kterej z ramu superior xp 960 a apache shaman je lepci? sou za stejny penize, tak me zajimaj rozdily… diky za odpovedi

      0 0
      • Marry  

        lepsi je urcite Superior…jinak bych si ho prece nekupoval ne ??… to da rozum. :-) jinak je asi jina geometrie…a navic se mi ten Apache moc nelibi.

        0 0
    • KhaXon  

      ti prodám rám i s komponenty :)Tož celé kolo :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.