• MartinS

    Máte někdo zkušenosti s nákupem v USA přes internet?Při nynějším kurzu dolaru cena vychází velmi dobře. Jaké je ale clo a další poplatky?

    0 0
    • BB  

      cena bude bez poplatku za doručení a to bude dost mastné, když k tomu dáš clo, tak to už tak výhodné asi nebude.

      0 0
      • Radek Broz  

        Na starem bikeforu psal, myslim MartinXC, ze clo neplatil. Ceny za dopravu jsou podle hmotnosti 40 – 60$, ale treba za zapleteny kola jsou pry jeste vyssi (takze i treba za ram).

        0 0
        • MartinXC  

          Občas se povede, že se clem zapomenou (nebo to bylo podle druhu zboží?) Najdi si obchod, kde ti garantují cenu za dopravu (závisí i na způsobu doručení a rychlosti) – třeba JensOnUSA.com. S neplacením cla radši moc nepočítej. Nákupy vycházejí maličko levnější než doma, já to používám ale jen v případě, že chci něco, co doma není k sehnání. Ideální je, když máš možnost nakoupit a vyzvednout si v USA (někdo tam třeba je a vrací se).

          0 0
          • SELMIRA  

            Jsem si takhle teď před vánoci koupila kanondejlí kraťáky. Sice jsou mi krapet velký, páč jsem koupila size L, jenže američanky maj asi jiný ty… měřítka. :o). Ale za 25 doláčů, tomu nešlo odolat. Mam naději, že časem do nich stejně „dorostu“.

            0 0
            • SELMIRA  

              /u nás ty stejný maj za skoro 2 kKč totiž/

              0 0
            • Radek Broz  

              Pokud „jsem si takhle…“ znamena, ze jsi to objednavala s dodanim sem, tak jaky bylo postovny/clo/platba dph? Pokud sis to nechavala nekym privizt, tak predpokladam, ze nic.

              0 0
          • pos3k  

            ohledne cla: ted nedavno jsem v telce zahlidl reportaz o tom ze vsechny baliky z USA jdou pres rtg a kdyz maji pocit ze je cena vyssi nez napsna (cena zasilky v papirech nebo tak neco, ci gift atd) tak balik otevrou, nechaj a clo nandaji extra. Byla to reportaz kdy dokonce otevreli zavrene dopisy v baliku (spis roztrhali).

            v kvetnu nam takhle celnici zadrzeli balik z USA (primal wear) a museli jsme clo doplatit

            0 0
            • Twisp  

              myslis cesky celniky ?

              0 0
              • Radek Broz  

                Logicky je zahranicnim celnikum uplne jedno, jestli Paroubkovi hodis nejaky korunky do kasicky;-)

                0 0
              • pos3k  

                ano, u nas v CR,
                v te reportazi byl i videt ten rtg a jak to tam perou skrz, rikali ze kontrolujou vsechny baliky…

                0 0
              • Luka  

                A vis, proc to tak delaj? Neee kvuli clu, ale kvuli tomu, ze tam casto chodi i penizky, me takhle taky vykradli balik… kamos mi poslal 8 lahvi americkyho pivka (od kazdyho kousek) a CD ve kterym schoval 300 dollaru… celnici balicek otevreli, cd vyrvali z papiroveho obalu a penize ukradli… dodnes me to sere. No, ale koho by napadlo ze to najdou?

                0 0
            • pos3k  

              bohuzel nemuzu najit majla, kde bylo napsany, ze snad mame dluh u celniku (nevim presne jestli to prebrala nejaka firma) a domahali se dluhu (nejake vymahani atd.)– tohle by snad vysvetlil Bigi (user b-f)

              0 0
              • blue  

                kolik ste tam toho meli, ze vam to zabavili?

                0 0
                • pos3k  

                  urcite 3 dresy plus nejaky triko, takovej normalni malej balicek…

                  0 0
                  • blue  

                    no ted mi kamarad napsal, ze udajne od 1.1.2006 je na veci z USA bezcelni limit snizenej na 1600,–… jestli to je fakt pravda, tak to je v haji

                    0 0
                    • pos3k  

                      tomu bych i veril, asi zagooglim :-)

                      0 0
                      • blue  

                        no ja uz to vim, jak to je

                        pokud neni zbozi z EU, je bezcelni limit pri nakupovani na internetu 22 EUR…

                        http://www.cs.mfcr.cz/…a-Internetu/

                        a clo na veci z USA je podle sazebniku EU 12 %

                        0 0
                        • Zdenda CUBE  

                          Plus poštovné, plus 19% DPH a pak teprv zjistíš zda je to tak moc výhodné, ono jak u čeho, u něčeho se to i tak vyplatí a u něčeho né.

                          0 0
    • blue  

      trochu mimo cyklo, ale nechystáte se někdo objednávat něco na amazonu? přidal bych se s jedním DVD

      0 0
    • Glum  

      Zatímco dřív na clo vcelku kašlali, teď ho počítají dost aktivně (dovoz mimo EU). Plus poštovné (podle velikosti zásilky a rychlosti). V praxi je v průměru cena o něco nižší než u nás, skoro se to nevyplatí. Některý věci ve speciálních slevách se dovézt vyplatí (tady slevy nejsou nikdy tak výrazný). Ideální je když to někdo přiveze (clo na letišti by snad požadovali jen kdybych vláčel tandem, jinak si nevšímají).

      0 0
      • madcat  

        Nemůžu si pomoct, ale já jsem teda bez povšimnutí neprošel snad nikdy :-(. Odkudkoliv jsem se vracel přes letiště Praha Ruzyně, tak čeští celníci měli vždycky hromadu blbých keců odkud jakože se vracíme, co vezeme, kolik toho alkoholu v kufrech vláčíme a jestli náhodou bysme ho neměli proclít?? Takový vrtání a buzeraci za nic jsem nezažil ani při přistání v Číně nebo v Moskvě, a to jsem si dycky myslel, že tamní celníci budou jó echt otravní…

        0 0
    • PT  

      Ahoj.Nekdy v breznu ci dubnu tam budu muset zaskocit, myslim, ze bychom se mohli domluvit, ze bych Ti to privez.Jestli potrebujes extra rychle,mamka tam jede na tri tydny ted prelom leden, unor. Myslim tim objednat to na brachovu adresu. Ja si kupoval ty svoje Mavicy a jeste plaste, na Amazonu knizky, vzdycky bez problemu. Dobre je, ze vlastne neplatis ani mistni taxu, takze jen cenu vyrobku. Rekl bych, ze postovne nebude jen tak,jde o to,co chces. Vsak dej vedet. Zdravim.

      0 0
      • zdenek  

        Mohl bych se přidat? Chtěl bych koupit světlo, které jsem zatím jinde než na US webu neviděl. Vzhledem k jeho nízké ceně nemá smysl uvažovat o posílání USA>CR.

        0 0
        • PT  

          ale my se nezname:) Jestli jde jen o svetlo, tak se pak muzem domluvit, jestli to bude mozne, podle toho, kdy tam pojedu ja.

          0 0
    • BoB  

      Já osobně nenakupoval anikvůli ceně ale kvůli termínu. Zatímco tady nejmenovaný dovozce tvrdil něco o dvou měsících tak já to měl doma za týdena za míň peněz.

      0 0
    • Eila  

      no neim jak veci na kola ale bracha si objednava hadry a zapalovace a noze a podobne a pry plati za balik jako krava 35 dolaru a jinak nic… vzdycky se domluvi vic lidi naobjedna se a normalne posle, jedinej problem byl s ceskejma adresama, nejak jim vadi hacka a carky a pak to nechodilo:-)

      0 0
    • grafik  

      trochu off: nakupuju hodne veci na anglickej shopech. Pred vanoci sem si objednal triko v patek odpoledne a v pondeli rano(!) sem ho mel v kanclu – no mazec. Nevim jesi to tu nekdo psal ale k celkovemu souctu si jeste pripocti ± 2 kila za ‚manipulacni (prevodni ?)‘ poplatky banky. Zkusenosti s nakupem pres net v ‚zamori‘ mam zatim dobry. A jeste detail, mel bys mit samozrejme embosku. Rocni polatek za kartu u bane (CS) je cca 350 (klasika 200).

      0 0
      • Twisp  

        nestaci mit jen embosku ale karta musi mit povoleni k inet obchodum! Nastavi v kazdy bance. Krom jinyho je alternativa v tzv. E-card, jde o to ze karta fyzicky neexistuje mate jen cislo a pin. Tato karta je primo urcena na inet obchody. btw. muzes hodit par zajimavejch odkazu na anglicky shopy ? dik

        0 0
      • rich  

        pri platbe kartou ci uz na nete alebo bezne som este NIKDY neplatil ziadny poplatok! pri bankovom prevode to bude viac ako 200Kc.

        0 0
        • djano  

          Nikdy nehovor NIKDY – za platbu priamo neplatis, ale poplatok za zauctovanu polozku ano. Akurat ze si si to nevsimol.

          0 0
          • rich  

            no ked uz ideme do detailov: radsej zaplatim ±5Kc za zauctovanu polozku (bez rozdielu ci ide o platbu tuzemsku alebo do zahranicia) ako platbu nad 200Kc za kazdy transfer. takze ano – platim vzdy, ale s ohladom na materialnost ciastky a nakup tymto sposobom tak 15× do mesiaca, musim trva na svojom NIKDY.

            0 0
      • grafik  

        Twisp: mas recht o povoleni se musi zadat, ale na te se te zeptaji primo v bance kdyz si kartu zrizujes … tady mam par tipu ale nejsou to zrovna cykloshopy :) www.ebtm.com/ http://www.whatrecords.co.uk

        rich: nemyslim nakupy v cechach, ale v zahranici. Za prevod se plati i jen na blby Slovensko cca 200. Jednou sem tam posilal 2 kila a s poplatkama to vyslo skoro na 4 …

        0 0
        • rich  

          som to presne napisal: za platbu kartou 0Sk za bankovy prevod od 200Kc vyssie jednoduchsie platit kartou – a nemusis ani odblokovat. pravidelne davam do poznamky pri nakupe, ze mam kartu chranenu proti priamym internet operaciam a musi to „chargeovat“ manualne. bezne som platil 600Kc pausal + variabilnu cast teraz prevody cez csob cz do csob sk za 50Kc, ale zvysili to na 100Kc

          0 0
    • tjuren  

      Objednaval jsem neco z britanie, za prepravu pres kanal to bylo jen o dve poundy drazsi. Byla to ale kosmetika :-)

      0 0
      • Radek Broz  

        Mel jsem ted moznost nechat neco z UK privizt, ale nenasel jsem tam nic zajimavyho. V evropskejch shopech jsou ceny vetsinou jeste vyssi, nez u nas. Obcas jsou celkem zajimavy slevy vidlic, ale zase ne o tolik.

        0 0
        • tjuren  

          Jesne, proc by to melo byt v UK levnejsi kdyz tam stoji ve ksefte vsechno vic nez u nas. Ja jsem objednaval neco co se u nas neda koupit a tak jsem musel.

          0 0
    • kitrina  

      pokud ti to poslu lodi tak v 95% neplatis nic.Trva to sice trochu dele ale je to mnohem levnejsi nez USPS.Prave jsem posilal kolo na kseft a postovne bylo ca65$.

      0 0
    • HockeyBiker  

      Z kanady je to este levnejsi…hlavne veci RF a ramy Rocky Mountain a taky vidle smaozrejme, akorat ze internetovy obchody maj celkem zaostaly takze to chce se kouknout na ebay.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.