velikost rámu Apache Blackhawk

9 nepřečtených
  • piskot

    Chci své milé postavit nějaké kolo a jako rám si vybrala právě Apache Blackhawk (hezká barva :). Milá měří 171cm a Apačové dělají pouze velikosti 16,5" a 19" (a samozřejmě větší). Kolik kiláků na tom najezdí opravdu netuším, ale asi žádnou divočinu, spíše nějaké cesty. 16,5" mi přijde pr?avý, 19 zase asi zbytečně velký (na druhou stranu to zas bude klidnější kolo, atd.). Přímo v reálu jsem kola od Apače nikde nesehnal, geometrie na netu mi taky moc nepomohla, překvapivě jsem se díval i do historie Bike Fóra (borcovi se 176cm jedině 19") a známý web pro výpočet ideální velikosti kola mi přijde zbytečný, když mi tam vyjde něco málo pod 18". Takže bych chtěl poprosit o radu hlavně nějaké potomky Klekí Petry a Vinnetoua, kteří Apache mají doma. Ještě se tu cosi proslýchalo o olupování laku z rámu, to by mě taky vcelku zajímalo. Howg.

    0 0
    • 2-czech  

      postavil jsem pritelkyni Apache Hawk, na ramu je napsano 17´ ale vypada fakt jak pro deti…holka meri 167cm takze se to jeste da, ale chce to delsi predstavec (12cm,0°) a sedlovku hokejku…jinak kolo je fajn, ram je lehouckej a samozrejme barva taky jede:)Kdybys byl z okoli Decina tak neni problem vyzkouset, jinak jsem videl Apache treba u CykloAdam na Suchdole v Praze…cus

      0 0
    • mechanik  

      No každopádně 16,5" i holku to bolí když nechtěně tvrdě dosedne na horní rámovou trubku:-(( Navíc menší rám je i kratší a naše milé polovičky mají kratší trup,delší nohy a raději vzpřímenější posed. Doporučuji přímou sedlovku,kratší vzpřímenější představec a vlaštovky.Vyz­koušeno na manželce i dalších spokojených „kočičkách"a navíc myslím že Blackhawk je dost dlouhý.Moje milá manželka má 16“ v ýšku 172a supr spokojená,jo a odpruženou sedlovku!

      0 0
    • samotar  

      podívej se na www.wrenghscience.com v pravo je odkaz na body geometry získáš tam po vložení tělesných parametrů základní rozměry rámu a nastavení sedla i představce – pak už jen ladit.

      0 0
    • Spajky  

      Spis tu 16ku bude líp ovladatelna a holky radeji sedi, nez lezi, ikdyz jak ktere :o))

      0 0
      • samotar  

        jediný problém bych viděl s délkou sedlové trubky, ale to si musí zvážit sám zda mu vyjde nebo ne. Prostě vzít sedlovku metr a zjistit zda dosáhnu takovou výšku sedla, aby se ji na tom dobře jelo , míru je dobré vzít z kola na které je zvyklá, přesvědčit holku nějakým optimálním výpočtem prostě nelze . delku posedu zreguluješ představcem, ale když chybí kousek sedlovky je to problém.

        0 0
    • K2  

      Moje přítelkyně má okolo 170 a jezdí právě na 19" má tam kratší představec a je spokojená. Výška horní rámové trubky je ale poměrně dost vysoko. Jedna známá, má zase stejnou cca výšku a zvolila 16,5" taky spokojenost Obě dvě si nejdříve kola vyzkoušely v obou dvou velikostech a pak si vybraly to, co jim vyhovuje a obě sjou spokojené. Zajeďte někam, kde je možno vyzkjoušet obě velikosti a a? si přítelky vyzkouší, co ji více bude vyhovovat.

      0 0
      • oggy  

        urcite 16,5 mam 178 a „19“ mi prijde vrchni hranice taky jsem to resil

        0 0
      • mechanik  

        170 a 19"???!!! To je vidět že ještě nezkoušela jezdit na malém to by byla teprv spokojená:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.