• Blackhawk1

Stala se mi taková nemilá a možná i nezvyklá věc-když jsem stříkal řetěz silikonovým olejem WD-40, tak mi to omylem poprášilo zadní kotouč+destičky. Teď to samozřejmě míň brzdí, zkoušel jsem to i vyčistit ve vodě, hadrem, odmastit lihem-nic nepomohlo. Tak nevím teď co s tím. Můžete mi někdo poradit, jestli existuje speciální odmaš?ovadlo anebo už je definitivní konec s destičkami i kotouči.

0 0
    • pitelboy  

desticky skus vzit smirglem…

0 0
      • Blackhawk1  

To me taky napadlo, ale mam pocit, ze ten silikon se vsal dovnitr, protože když zahřeju kotouče silným bržděním, tak začne brzdit úplně normálně, ale druhý den je to zase úplně o ničem.

0 0
      • marapara  

Taky se mi něco podobného kdysi stalo. Zkoušel jsem milit, cyklostar, líh, nic nepomáhalo. Nakonec jsem je ošmirgloval a ještě navíc před sjezdem vždycky políval vodou, aby se rychleji obrousili. Asi po 100 km se znovu zajely a brdzdili dobře. Ještě záleží jak dlouho jsi na tom jezdil, já si toho všiml asi po 40ti km, že míň brzdí. Pokud jsi to nechal dlouho a wd se do destiček zažralo, asi tě jejich výměna nemine.

0 0
    • Andrzej  

pokud to jenom min brzdi, tak to za jizdy poradne zahrej, mozna se to vypece samo… a wd40 myslim neni silikonovy

0 0
    • Kreten  

sa mi stalo presne to iste, wd40 som striekal na retaz a dostalo sa aj na kotuc. vyber dosticky a prepec ich nad sporakom.tym sa to vypali. kotuc odmasti benzinom alebo takym niecim. mne to brzdi tak jak pred tym. nabuduce ten kotuc zakry handrou alebo take daco

0 0
    • 7LK  

Dal by se zkusit i www.weicon.cz/cisticeall.htm to používal v době kdy jsem si spravoval auto a zbytek mi teď občas plácá známý, který má kotouče a je spokojen.

0 0
    • Standa  

Používám na motku i na kolo přípravek " saBesto" od firmy WURTH. Odmastí bez problémů,zajdi k nejbližšímu prodejci motorek,tam bez problémů koupíš.

0 0
    • croscountry  

Trichlóretylén, alebo acetón. Normálne to tam ponori?. Šmirgel pomože iba čiastočne, pretože je to zalezané dovnútra. A maza? radšej kvapátkom ako spreyom. Nič nezasereš a ušetríš, lebo minieš iba toľko koľko potrebuješ. Sú aj odmas?obače na kotúče od renomovaných firiem, ale je to zbytočne drahé.

0 0
    • Pavlos  

Asi takhle:

1. WD-40 NEOBSAHUJE SILIKON
      2. Bud nejake specielni odmastovadlo(urcene na brzdy) nebo isopropylalohol
      3. Proc mazes WDckem retez?

4)Kdyz sprej tak jedine hadr pres kotouc

0 0
    • Andre3w  

No na vycisteni kotouce je uplne to nejlepsi Cistic brzd. Dela to moc firem Berner, Wurth, a spousty dalsich, neobsahuje to aceton a vycistis s tim veskerou spinu z kola … abiz by to narusilo povrch.

0 0
      • 7LK  

Ještě mě napadá, nezkoušel jste někdo čistit pomocí vyvíječe páry? Nemyslím průmyslové, ale ty určené pro domácnost?

0 0
    • admxx  

Na odmasteni pouzivam isopropylalkohol. Taky se mi to stalo tak jsem je nejdriv dukladne vymyl a vdrhnul dratenkou ve vode s kapkou jaru, a pak jsem je na asi 2 hodiny namocil do isopropylu. Taky jsem poradne vycistil trmeny a samozdrejme kotouce. Pak jsem je nasadil a sel ty brzdy poradne protahnout. Peklne dlouhy kopec, poradne to rozjet a tahle brzdit at se poradne vypecou. Udelal sem to dvakrat a bylo to uplne nekde jinde. Po par dalsich najetych kilometrech brzdily jako driv.

Kdysi se tady psalo o vypekani v troube na 200 stupnu a myti v mycce vcetne kotoucu. Ale zatim jsem nemel tu cest:-))

*isopropylalkohol prodavji v drogeriich nebo bavach-lacich, lepsi nez lih na zajeti staci 500m tahleho brzdeni

0 0
      • admxx  

Na nejake drahe pripravky se vykasli! kup si ten isopropyl litr stoji tusim stovku, uz ho mam rok a spotreboval sem tak 3 deci. Odmastuje skvele. a hlavne vetsina tech drahych pripravku je stejne 90% isopropyl+nejake prisady.

0 0
    • Blackhawk1  

A v té troubě se to na těch 200 stupňů peče jak dlouho?

0 0
      • Pá-dlista1  

Nez jsou do zlatova a krasne krupave ;)

0 0
        • pali  

A podava sa k nim biele alebo cervene hodi sa aj pivny mok.Ved je to ako v kucharskej prirucke co takto kupit nove. :o

0 0
      • admxx  

no ja jsem to nezkousel! musis pohledat v historii!!

0 0
    • lenochod  

Kámoš udělal stejnou hovadinu… :o( Destičky jsme vyndali a nechali namočený ( cca 2–3dny ) v acetonu, náplň jsme měnili dvakrát. Dnes jsou OK. jinak WD40 opravdu není silikon.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.