• vlk

    Chci si pořídit kotoučové brzdy.Především kvůli zimě.To v-breake moc nebrzdí.

    Co byste doporučovali vzhledem k brzdnemu vykonu Uvažoval jsem o avid CPS-mechanika.Deore-Hydraulika,nebo něco podobného levnějšího.pot­řeboval bych to ale aby to obstálo nejen v zimě ale i v dlouhých sjezdech-plánuji výpravy do alp.Hlavně by mě zajímalo srovnání těch avidů s deore a s dalšími

    0 0
    • preacher  

      No mechaniky asi nebrat…Každej by chtěl samozřejmě co nejlevnější. Já jsem spokojenej s Shim 525. Na akcebike mají i Magury Julie za 3.7. Připočti si i nový náboje a dráty.

      0 0
    • Romík  

      Kotouče nemám. Teď jsem trochu sondoval a podívej se na www.mtbr.com, kde je dost recenzí na SH 525 a dá se říci, že kladných. Hlavně jejich aktuální cena 2800Kč/ks je velmi pozitivní!!! :-) Co se týče dlouhých sjezdů stačí si pročíst BF a zjistíš, že to je o velikosti kotouče.

      0 0
    • Jenda  

      Mam deore 525 na predku takze par postrehu. Brzdny vykon celkem solidni (mam 85kg) ale neni to samozrejme jednim prstem postavit na predni:-) Neprehrivala se mi ani v dolomitech a to jak se sh. tak bbb destickama. Original desticky hur brzdi v mokru ale stale je to solidni, bbb se vic hrejou (subjektivne). Za ty dva roky se jevi bezudrzbove. Vetsi kotouc neni nutny ale potesil by. Vyhoda je snadny stelovani vuci kotouci diky adapteru IS-manitou. Porovnani s avidem jen velmi kratky – porad je citit na tom avidu ten mekci chod ale brzdny ucinek je temer stejny a avid komplet je skoro o 1000kc drazsi ale zase lehci, vuci formule B4 je ta 525 za polovicni cenu s dvojnasobnym brzdnym ucinkem ale i hmotnosti.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Tady se potvrzuje, ze kazdy ma jine naroky na brzdy. Nikdy jsem nebrzdil vic jak jednim prstem a u kazde brzdy zkousim prave to jestli a z jake rychlosti kolo zablokuju (postavim na predni). Proto o 525kach rikam, ze nebrzdi. Tagze jestli pribrzdovani nekomu staci… Ja bych na kole, co nepostavim jednim prstem na predni, na zadnou poradnou vyjizdku nevyjel, protoze to povazuju za hazard. Neverim, ze je to v XC jiny. Sam sem ho taky jezdil a situace kdy potrebujes brzdu tam jsou. To neni draha nebo BMX kde staci jen pribrzdovatko.

        0 0
        • Mox  

          Brzdi, ja je mel. A myslim ze na XC zcela dostacujici.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Asi je to jako s kazdejma kotoucema. Zalezi jak se o to staras. Co jsem jezdil, tak moc nebrzdily. Tak jako zadnej zazrak. No a podle toho co tu ctu… Ale videl jsem je i na DH s 203mm kotoucem.

            0 0
            • Mox  

              No, mozna to bude i tim ze vazim 63 kilo takze se mnou brzdi skvele skoro vsechno.

              0 0
            • Jenda  

              jo jasne ze to neni zadnej zazrak, ale porovnavam to s tim avidem oboje se 160 kotoucem a to brzdej uplne stejne, navic postavit kolo na predni je neco jinyho u tebe a neco jinyho u vepre jako sem ja:-) Stejne si myslim ze s tim jaky lidi vetsinou vozej plaste jsou pro vetsinu limitujici brzdny vlastnosti plaste a ne brzdy:-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Jo s tim naprosto souhlasim. Plaste jsou limituji. Kdyz das poradny drapaky to se pak nestacis divit, jak to nechce do smyku. Z 525 a Avidu jsem mel taky takovej pocit, ale furt to nebylo ono i pri me musi vaze.

                0 0
                • lubos  

                  Ano, souhlas. Jinak ale bys mozna mel posilovat ten jeden prst :)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Ja nemusim. Vozim Gustavy a Tektro V. Oboje se da v pohode zablokovat jednim prstem. Ostatne nevim cim bych jinak drzel riditka.

                    0 0
            • libik  

              A zkusil si treba vymenit desticky za neoriginalni s jinou smesi ? Docela by ses divil…

              0 0
      • preacher  

        Ještě jsem originální destičky neměnil, má BBB nějaký stránky, nebo kdo na netu je prodává. Dík.

        0 0
    • Mox  

      Jsem pro hydry a to jednak deore 525 (myslim ze jsou super za tu cenu, pokud nehonis gramy) a nebo zkus promaxy (hydraulicke) coz jsou vlastne hayesy. Jezdim je a zatim jsem spokojeny, jednoduche (konstrukcne) sam jsem si je odvzdusnoval (a to jsem jine hydry predtim nevidel). Jinak asi ty Avidy mech. nebudou spatne ale hydry jsou hydry

      0 0
    • Darius  

      jsem spokojenym uzivatelem predni kotvy Avid CPS. Bowden Jagwire a paky Avid SD7, nema ty chyby pro moje vice mene XC vyuziti. Osobne se hydrauliky trosku bojim kvuli servisu v divocine…

      0 0
      • blue  

        jak casto bikujes v takovy divocine, kde neni civilizace v dosahu? ;-) myslim, ze riziko prasklyho rafku/vypletu, riditek, urvany prehazky a podobne nebo proriznutyho plaste je mnohem vetsi, ale toho se nikdo tak neobava

        0 0
    • jecnak  

      Celkem rozsahly srovnani je tady: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      0 0
      • Dumbo  

        zauimalo by ma ako je to s mechanikou deore ? a mechanikou hayes MX2 ? ktoru by ste zobrali ? deore stoji 2500sk 160mm neviete co stoja MX2 ?

        0 0
    • MartinXC  

      Z obdobnýho důvodu jsem objednal CPSko. Mám doma ještě jedno přední kolo na dojetí na klasickém náboji, takže za výhodu považuji mj, i to, ža na léto můžu nahodit Včka, nechám původní páky, atd. Přehození je otázka 10minut.

      0 0
      • K2  

        Zkus pouvažovat nad tím, jak na jednu páku připevnit dvě lanka. Pak můžeš mít nejvýkonnější brzdu: V kombinované s mech kotoučem:) Jestli todle nezastraví, tak pak už nic…:)

        0 0
    • hanz  

      a co takle hayes jsou super nekurví se sice trošku škrtaj-sem si zvyk rychle a na jednom velkym e-shopu je maj teď za cca 3600,– podle mého je to nejlepší volba

      0 0
      • wroum  

        jo to sou super brzdy, mam je na sjezdaku (205 kotouce) a bez chyby.

        ta cena je ale za 160 kotouc a bez adapteru (160 se da dat bez adapteru jen na manitou a na ostatni potrebujes adapter ktery stoji +/- 600)

        kazdopadne to za to stoji

        0 0
        • Pá-dlista1  

          O HFX-9 bych zrovna nerek, ze se nekurvi :) Ale nekomu muzou slouzit dobre.

          0 0
          • wroum  

            me sluzej spolehlive a znam dalsi 4 lidi ktery s nima nemaj problemy a jezdej je uz nekolik let (DH)

            na druhou stranu se stava ze tyhle brzdy co jsou original namontovane na kola obcas vytecou. staci predelat vedeni u paky a je po problemech.

            taky je dobry dat jiny desticky, treba koolstopy – maj pak lepsi nabeh

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Tak to ses zrejme testovaci jezdec. HFX-9 se moc let nevyrabej :)

              0 0
              • wroum  

                kamos co je ma nejdyl je ted jezdi 3. sezonu

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  To asi jo. Kazdopadne nemas problem s tim gumovym spuntikem? Nebo pilinama v pistku? :) Ale taky znam lidi co jim slouzi dobre. Treba jeden kluk je ma na letosnich kolech a na sjezdaku mu porad zlobej a na 4Xu drzej dobre.

                  0 0
                  • wroum  

                    gumovy cudliky furt sjizdej z odvzdusnovaku, to je asi jediny, piliny nemam, verim ze to vydrzej

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Jo ty sjizdej, ale to nemyslim. Myslim ty gumovy cudliky co ucpavaj expanzku misto normalniho vicka (resp. jsou v tom vicku).

                      0 0
                      • wroum  

                        ne ty sou v pohode, dou vyndat rukou a samy rozhodne nevypadnou, tady problem neni

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.