• black.horse

    Zdárek, poraďte mi prosím nějaké XC (nebo jak drsňáci říkají „Enduro“) trasy v pořádným terénu v Praze a okolí;-) nemusí bejt ani nijak extra dlouhý, ale aby se člověk fakt projel v terénu a užil si to… čím víc, tím líp:-) potoky, kořeny, skalky a dropy vítány;-)

    0 0
    • Lister  

      potoky, kořeny, skalky a dropy vítány;-)

      tak nějak bych popsal běžnou komunikaci druhé třídy u nás, ale není to v Praze :-)

      Sorry, asi jsem ti moc nepomohl, co :-)

      0 0
      • Manas  

        Ale i takove krasne cesty v Praze najdes. Staci jen hledat :-) Napriklad z Chodova do Modran leckde najdes i dirt a dropy …

        0 0
    • Peslezedirou  

      Jeď z konečný tramvaje 26 přes Šárku na Okoř, nejvostřejší enduro co se dá zažít! :O))

      Teď vážně, hezký sjezdíky se dají najít v Šárce a pak to protáhnout přes sv. Juliánu a přes Horoměřice na Kozí Hřbety. Všechno je to v malém rozsahu, tak se dá jet třeba jen na rychlo v týdnu po práci. Musíš ale zkoušet různé pěšinky po kterých nepotkáš moc výletníků.

      0 0
      • filipes  

        nevim co je enduro, ale tohle je XC. Vyjimkou jsou Kozi Hrbety, jsou to takovy skalky, ze kterych se da sjizdet, tak 4 m prevyseni po bridlici. Jinak klasicky okoli tocna-sance-zavist-karov, tam jsou pekny singliky nahoru a dolu. Treba takovy Karovsky udoli (Udoli taty Kony) by mohlo mit nalepku enduro (pesina se sutry, a co 100metru to prejezd potoka).

        0 0
        • McBlacky  

          údolí táta kony dost často okupují agresivní myslivci :) souvislou trasu v enduro stylu asi okolo Prahy nenajdeš, vždycky jen kousky tak 100–400 metrů

          0 0
          • black.horse  

            no vidíš a teď by už jen stačilo ty kousky spojit nějakým krátkým přejezdem z místa na místo a je to:-)

            0 0
          • Peslezedirou  

            Nemluv v množném čísle! Vyskytuje se tam jen jeden myslivec, kterého osobně znám. Myslím, že je o ten největší rapl na světě nesnášející bajkery. Raději se mu vyhnout, měl by to být spíš mislivec než myslivec :o)))

            0 0
          • Smazaný účet  

            Tak jsem se dneska vydal hledat údolí táty Kony a myslím, že jsem ho našel, ale nevim jak se do něj dá vjet normálním způsobem. Já jsem tam vjel od nějaké louky kolem školky stromků a byl jsem na té pěšině… Nechtělo se mi po ní jet nahoru abych zjistil kde ústí… Jak tam jezdíte?

            0 0
            • Kinetic  

              V pátek jsem byl prozkoumávat okolí Šance a Závist. Tedka se chystám na Károvské údolí. Můžete mi někdo poslat GPS souřadnice z www.mapy.cz, kde je vjezd na tu Vaší enduro stezku?? Díky!

              A mám si dřív pořídit neprůstřelnou vestu a policejní helmu? :-)

              0 0
      • crom  

        jo jo tam by jse neco i naslo,ale tech brzdicu na cestach je tam dost:-/ a neuhnou a neuhnou:-)jediny reseni je poridit si poradnej zvonek nebo trubku na riditka

        0 0
    • Vlada  

      Jooo to musis nejdriv napsat, kde jezdis :-) V Praze toho je hodne, ale nejlepsi je udat lokalitu a v ni se pokusit sehnat mistnaka, co te „provede“. Napr. jak uz nekdo psal, v Sarce se daji najit exkluzivni zalezitosti, kde nepotkas pesaka ani za boha :-) V okoli Juliana se daji udelat taky huste sjezdiky, ale chce to trosku hledat. Dalsi hustarny se daji udelat z Bohnic dolu k Vltave. Dokonce jsem tam kdesi zahlednul postaveny dropiky a neco na zpusob mimi trialovy drahy. Jses-li naopak z druhe strany Prahy, tak jiste navstiv Hostivarskou prehradu. Onehda jsem tam jel husty sjezdik, videl jsem tam postavenejch docela dost dropu a i takovou mini sjezdarskou drahu, kdy litas ze strany na stranu a absolutne nestihas :-)) Dalsi veci se nachazeji u Tocny, no a potom Brdy a Zbraslav, tam se daji najit take uzasny zalezitosti :-) V neposledni rade, kdyz to pustis kolmo dolu z Petrina smerem do Kinskeho zahrady, tak si taky uzijes svoje i s peknyma dropama, misty i pres zabradli :-)) Jak rikam, je toho dost, ale chce to upresnit lokalitu a sehnat nekoho, kdo to zna a provede te :-)

      0 0
    • black.horse  

      Tak dobře, moje lokalita je Praha-Strašnice… Hostivařskou přehradu mám najetou, tam nicmoc není, protože je to všechno krátké a už mě to tam nebaví… cestu do Průhonic podél potoka taky znám… Jinak znám jen lokality, kde se dá sjezdovat, ale já hledám něco na XC švih v rozmezí 30–80km… jedinou pěknou trasu co znám, je podél Vltavy do Kralup a to uznáte že je strašná rovinka a jedinej terén je ten sjezdík z Bohnic k vodě… prostě mám bike a chci ho projet terénem, turistický pěinky se daj kolikrát projet i na silničce, ptám se na radu ohledně něčeho, co bude „drncat“ :-)

      0 0
      • Meesha  

        jestli ti bude psat Lempl, ze se to da projet na silnicce, tak to nebude asfaltova cesta :-)

        0 0
      • crom  

        Jsi se snad zblaznil 30–80km slusneho terenu smer sever:-))tak to jse musis vydat az do kokorinska,jinak vsechno maximalne nekolika kilometrove vecicky.jinak rovina pro chrty,ale to taky nebavi vecne:-/

        0 0
      • fousac  

        si zlej sen.. ;o)))

        hele.. je XC a XC.. pokud chces fakt hodne ostrejsi XC, dej si Zbraslavskou Osmu :o) jinak lokality jako Brezansky udoli, Zavist, Jarov.. tam se najde spusta chutovek… Brdy by taky pripadaly v uvahu.. staci se dopravit na hreben Hrebenu a hned mas po ruce trasy cca 300m nizkovych…

        ale kdyz uz narazis na to XC, tak vez velmi spatnou zpravu… Sice nevim, jak to ti XCckari delaj, ale tak 70% procent XC trasy jedou DO KOPCE!! des bes a hruza… ://

        ale klido pido ti ukazu, co tu v okoli znam… (tzn. J-JZ Prahy).. a mozna se i do tech 80km vejdes.. ;o) btw: me napadla jedna trasa Vonoklasy-Cernosice, ta by te mohla bavit..

        0 0
        • black.horse  

          hehe, já taky je mi divný, že ty dálkoplazové jedou okruh dlouhej 60km a z toho 50km dokopce a 10km zkopce a start a cíl mají na stejným místě:-D

          No, až se vylepší počasí, tak se Ti určitě ozvu s Luckou na ICQ a necháme setěma technickejma lahůdkama provést:-) když už sem začal zkoušet tu turistiku, tak se rád mrknu mimo zpevněné cesty:-)

          Mimochodem, momentálně testuju svůj Enduro prototyp… tu svoji dirtovou Konu Stinky sem přestavěl pomocí úzkých gum a dlouhý sedlovky na švihovej stroj, kterej přežije i pár kořenů:-) tak sem zvědavej, jestli na tom vlastně půjde vůbec jezdit:-D zdvihy to má OK, 130/150, ale je to fakt dost krátký… velikost S :-))) aspoň bude obratnější mezi kořenama:-)

          0 0
          • fousac  

            to rozhodne.. ozvete se..

            zdvihy ti zavidim.. se trapim na 130/110.. :(

            0 0
        • fousac  

          jeste me napadlo.. kdyz uz by se clovek sapal na vonoklasy, tak v jednom kaňónu u karlika sou nejaky lavky a skocky..

          0 0
          • zac  

            v tyhle lokalite nezapomenu na kopec z Dobrichovic do Vonoklas, myslim, ze je to zelena znacka. Zajimalo by me jestli se ten kopec da vubec vyjet, ale podle mne ne…

            0 0
            • fousac  

              taky myslim, ze nepujde vyjet.. me se ho jeste nepodarilo ani sjet.. bylo po desti a kuwa moc to klouzalo.. ale chystam se na nej.. ;o)

              0 0
            • McBlacky  

              vyjet se to nedá, ale sjel jsem to hodně morký po dešti na slickách -jeden dlouhej smyk, ikdyž znova už bych si to nedal :)

              0 0
              • zac  

                pravda, ze jsem mel problem to i vytlacit… :) strasne mi podjizdeli nohy. Nekdy to zkusim sjet…

                0 0
                • McBlacky  

                  za sucha to je lehčí než to vypadá, s rozumným vzorkem si můžeš i dost dovolit

                  0 0
      • Darkson  

        když už jezdíš z Hostíku do Průhonic, tak to pak ohni na Kunratice nebo Libuš a tam máš lokalitu Modřanská rokle, Točná, Šance, Závist, kde se dají najít hezký věci. PS: Až uvidíš Lempla na silničce, pochopíš, že se s ní dá jezdit i tam kde to drncá:-)

        0 0
      • Peslezedirou  

        Tak jeď z Průhonic do Říčan a tam pak do místních lesů, ty jsou taky krásný. Švih si pak protáhni až do Popovic ochutnej Kozla a pak hurá směr Jílové u Prahy, u hotelu René se dá sjet do Psár a pak pokračovat potokem až do Davle a odtud po pravém břehu výjezdem zdechlého cyklisty až do vraného nad Vltavou. Dá se udělat fajn okruh cca 80 km.

        0 0
      • grizzly  

        Ja jezdim z Malesic tuto trasicku. Vyhoda je, ze se da umele natahnout ci zkratit podle casu, popojizdenim v Klanovicaku a Milicaku.

        Malesice, (Cernokostelecka, Sazecska, Za drahou) Hostivar, Milicovsky les, muzes 2×3 ruzne zkrz podle casu po zelene do Kreslice, uhrineves po cervene kralovice, kolodeje, klanovicky les tam a zpet zkrz podle casu potom po zelene podel trati pres prirodni park Klanovice, po modre Xaverovsky haj po zlute do Dolnich pocernic pivo v hospode MASH (kiosek u splavu) u ybnika Martinak Potom podel Rokytky ke kyjskemu rybniku dale Pod smetanku a do pres Jarov do Malesickeho parku

        =============­============= Je to tak 45 az 60, vetsinou mimo silnici a je to pekne svizne. Ja to umim prumerem 20km/ hod. (bez toho piva)

        0 0
    • lempl  

      tak moznost A je trasa prazskejch schodu coz je takovy xc… a s tema lidma co tam chodej si to uzijes az az do sytosti… varianta B jsou ty 2. schody z hradu.. vyhody varianty A+ naky lidi navic:) potk treba botic je takova nezkrotna a ukrutna bestie plna prekaze a jinyho bordelu vse je pekne v praglu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.