• Mucha

    Nazdar, muj bajk se potkal s naraznikem auta (ze strany), a odnesl to nastesti jen predni rafek. Zkousel jsem to centrovat, ale rafek je holt krivej. Je tam 2–3mm vlna (na zhruba 20 cm). Jde rafek nejak narovnat (v lisu?), nebo je proste v haji a musim koupit novej?

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Lze narovnat… nejjednodussi je podivat se do historie a pak to odnest do servisu ;) Btw. lepsi je koupit novej

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      eště před tim rovnánim ho doporučuju nahřát autogenem aby byl tvárnější. No a protože ho pak stejně zahodíš, tak to vůbec neřeš a zahoď ho hned.

      0 0
      • Fisi  

        to je blbos jak ho nahřeješ tak bude v prdeli da se to rovnat skvěle za studena..

        0 0
    • piwo  

      ted se mi stalo neco podobnýho pád v 10 km rychlosti – zlomena ruka a ten rafek mi vymenili, kdyz pritlacim ten starej na zem je protilehla strana cca 2 cm v lufte jde s timle jeste neco delat???? diky za odpoved

      0 0
      • Fisi  

        ja jsem srovnal i 4cm ale je lepší když to rovnáš podle dalšiho rafku (změřiš a doklepeš )…

        0 0
    • jizby  

      Nevíte někdo, jak šikovně a precizně srovnat ráfek? Nějak líp, než ve stylu šlapání přes klacek. Pokud možno v zapleteném stavu, povolit výplet jsem ochoten :) A jak nejlíp poznat, kde se to má hlavně rovnat? Mám Alex DM24, vnější šířka cca30, tedy široký a tuhý. Je lehce bočně ohnutý v jednom místě mimo spoj tak, že nejde přesně docentrovat. Jezdit na tom jde, ale je to tak na hranici, hlavně vadí velká nerovnoměrnost napnutí drátů. Už jsem ho tak koupil a přišel na to až po vlastnooručním vypletení. Reklamovat to nemělo cenu.

      0 0
      • BH  

        kovys – rovanc rafku cena cca 1400,– Kc, podobne i park tool, ponekud drazsi

        0 0
        • kubad  

          Při ceně ráfku, nemá smysl ho rovnat,

          0 0
          • jizby  

            nejde jen o cenu ráfku, ale ztrátu času a práci s jeho nákupem a výměnou.

            0 0
        • jizby  

          tohle je dobrý, kupovat si to sice nebudu, ale nějak podobně by to mohlo jít s pomocí svěráku a nějakejch podložek. Asi bude větší problém zjistit, přesně kde a jak moc to správně vohnout.

          0 0
      • jizby  

        Tak snad někomu pomůže když napíšu, jak mi to rovnání šlo. Ráfek jsem nakonec nerozpletl, i když kubad měl pravdu. Nechtělo se mi ale s tím tak párat, po rozpletení by už bylo lepší dát rovnou nový. Taky, že jsem ho pořádně nesrovnal, ale je to lepší. Dal jsem do svěráku dva delší úhelníky, jako nástavce na čelisti, na jedný straně ráf podložil na jejich koncích, naproti uprostřed. Až to budete dělat, tak si ty podložky i nástavce nějak přilepte, třeba izolepou, jinak to padá. Netrefil jsem přesně místo, kde byl ohnutý, nebo tam byly ohyby dva, takže je na ráfku takový krátký esíčko – dva ohyby za sebou, ale ty hází málo a jinak už je to rovný jakž takž, že to nemusej vyrovnávat tahy výpletu. Takže rovnat to ve svěráku jde, ale hlavní problém je vědět přesně kde. Poučení pro mě -až budu zase kupovat jednotlivě ráfek, tak si nechám přinést dva, přiložím je k sobě a tak zkontroluju jestli se mi prodavač nesnaží prodat křivej, jako se mi stalo minule v Legerce. I kdyby mi prodavač říkal (jako minule), že maj už poslední, tak ať přinese další od jiného typu. I když mi to bude trochu trapný projevit nedůvěru. A když bude mít prodavač blbý kecy, tak nezbejvá, než je mu je vrátit a jít kupovat jinam!
        Myslíte si, že je ta kontrola v krámě nevhodná?

        0 0
        • Mamut  

          Keysi, ked som este jazdil Premiera prestavaneho na treking som zistil, ze vecne drhnutie zadnej osy maju na svedomi nie komusy, ale vecne krive osi. Takze som dosiel do obchodu, nechal si vylozit 25 os na pult a 5 minut som si ich tam valal a sulal, kym som si nevybral tu najrovnejsiu. A fakt to vyrazne pomohlo. Tie osi stali 20Sk/ks, ale stalo mi to za to. Fakt je, ze vtedy boli moje prijmy asi 60× mensie ako dnes.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.