• kral

    Prosím poraďte velikost rámu MTB kola , výška 173 cm, délka nohy 79cm, potřeboval bych něco komfortnějšího, uvažuji o rámu Merida Matts Special edition, Ravo racing team atd., mám totiž Author Modus 19" a to kolo mi vůbec nesedí, jsem natažený, zadní stavba mi dává rány , při sebemenší nerovnosti musím vysedat ze sedla a tak bych chtěl vyměnit rám. Díky

    0 0
    • Pá-dlista1  

      To bude chtit celoperko v 17". Zdvih aspon tak 130mm na pruzine a nejaky aktivni system.

      0 0
    • steel is real  

      nekde na mtbr, tusim je kalkulator – musis si toho, ale clkem dost zmerit :-) ja merim 179 a vysledek byl asi 43 cm sedlova trubka a 56,5 cmhorni ramova – zkus to tam najit

      0 0
    • Siddha  

      tak 17 – 18" ram, ale zalezi na geometrii, a kolik na to mas, da se taky zkusit KHS softail, kerej se me dost libi a je asi za desitku…

      0 0
    • ELdiablo  

      Vřele doporučuji Spyder – Easton Ultralite za nějakých 5400, při své výšce 189 mám 19" s 400mm sedlovkou a líp jsem nemoh vybrat. Na tvou velikost by stačilo 15", krásná nizoučká stavba, vysunutá sedlovka, váha pod 1,5kg…

      0 0
      • ...  

        a aku mas vahu, mam 188cm a 73kg a potrebujem poriesit ram, pretoze stary amuletacky nieje pre mx comp 105 dobry. a rozmyslal som prave nad spyder. hoci viac sa mi pozdavaju cromoly ako jamis a podobne. asi som poznaceny „magucimi“ rieseniami, hoci na moju vahu a styl jazdy isto staci dural. jazdim xc nezavodne.

        0 0
        • ELdiablo  

          Vážím 72kg, měřím 189. Taky nezávodím a ve sjezdech nejezdím moc dravě, spíš tak abych se nesmotal :-) Taky jsem řešil jestli Marzocchi MX nebo Manitou Skareb a rozhodl jsem se pro lehčí ale zřejmě i míň tuhý Skareb. A naprostá spokojenost, přešel jsem z elastomerového RST a to je nebe a dudy!!!

          0 0
      • Liboreau  

        nemas foto sveho Spyderu, taky o nem premyslim, ja merim 190cm a vazim 78kg dik li.tomas@seznam.cz

        0 0
      • jihra  

        Díval jsem se na ten web – víte někdo, jak do toho výpočtu správně zadat velikost obuvi? Nějak jsem v tom mimo.

        0 0
    • Volf  

      Kdo ti nakukal koupit si při svý vejšce takový štafle. Já měřím 182 mám 19 Tractiona a když se svezu na 17 Spiritu svý ženy tak mám k němu mnohem blíž než k 21 Egoistovi svýho 194 cm vysokýho kámoše. Tím chci jen naznačit, že za to nemůže značka, ale ten kdo tě nechal si takhle velký kolo koupit.

      0 0
      • Lister  

        No já mám 176 a 19 Versus. Sice je to tak na hraně, ale zvykl jsem si. Ale příště jdu do 17.

        0 0
    • Daf  

      Pohodlne HT neexistuje. Ty rozdily jsou tak minimalni, ze se to neda objektivne hodnotit. 19" podle me na tvou vysku je tak na hrane, ale vylozene spatna velikost to neni. Radeji si porid sirsi pohodlnejsi plaste a kratsi predstavec a usetris.

      0 0
      • Volf  

        Jde o to co máš na mysli pod pojmem pohodlný. Na velkým kole budeš moc nataženej a budou trpět záda. Podívej se jak na kole seděj profíci a je jedno jestli na biku nebo na silničce. Správná velikost rámu je základ a řeči o doladění posedu představcem nebo rovnou / zahnutou sedlovkou / jsou nesmysl.

        0 0
        • Daf  

          Vzdyd si jinymi slovy stezuje ze mu HT drnca a je nesmysl si myslet ze jine HT na tom bude jinak. Jak jiz jsem predtim psal nemyslim si ze je 19" vylozene spatna velikost tak aby to neslo doladit predstavcem.

          0 0
          • Volf  

            Drncání je u HT opravdu věc ke stěžování. K tý 19 jen porovnávám konkrétní značku díky vlastní zkušenosti. Nevím jak dneska Merida, ale ještě před nějakou dobou byla strašně krátká a 19 by mu asi pasovala. Je fakt, že udělá nejlíp, když si koupí fulla. Ale stejně věř tomu, že na větším rámu to bude míň pohodlný kvůli blbýmu posedu.

            0 0
            • Daf  

              No nevim :) Ja na se 19" Authoru taky parkrat projel. Merim 178 a mohl bych ho mit o kousek vetsi. Co se natazeneho posedu tyce ja ho preferuju. Proste clovek nesoustreduje tolik hmotnosti na sedadlo, takze razy od zadniho kola tolik neboli. Jo posed je dost individualni zalezitost. To ze vymenis ram za ram s jinou geometrii muze pomoct, ale nelze na to spolehat.

              0 0
              • kral  

                díky za reakce, zkoušel jsem ten kalkulátor na webu a vychází mi 17" a celková délka horní trubky (měřeno kolmo) i s představcem 68 cm. jinak si právě myslím,že když to kolo je mi dlouhý , jsem víc na předku ,tak proto to dává ty rány, takže bych chtěl doporučit právě nějaký kratší rám . Viděl jsem ,že je na netu v prodeji Merida Matts S.E.(18"), Ravo racing team, něco od Kellyse (17,5"), Spyder? Co myslíte .Máte zkušenost? díky

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.