20" upgrade z 6 na 7 šoubovací

8 nepřečtených
  • Suntour

    Kolo 20" (Apache Beetle). https://www.newbike.cz/…a-2017/d9837?…

    Je tam šroubovací 6tikolecko Shimano Torney TZ 20 14–28/6

    Chci dát Sedmikolečko SunRace MF-M4S-7CV – 13–34z, stříbrno-černá (7s)

    https://www.bike-eshop.cz/…rno-cerna-7s

    Půjde na náboj KT Alloy QR ? Myslím, že problém v šroubovacích kolečkách nebude. Ale raději se ptám.

    Že budu muset vyměnit další komponenty, s tím počítám…Děkuji

    0 0
    • vilemx  

      Dával jsem tohle:

      https://www.global-sport.cz/…-index-cerne

      kvůli menší díře mezi prvními převody, přeci jen 34–24 nebo 34–28 je už rozdíl. Mám za to, že mi sedmikolo příšlo s odvrtávanými pastorky. Stejně, jako na tvém odkazu.

      Na 20" Capo těch 34 z pobrala i obyč. Tourney přehazka, ale u 24" Capo už ne, kladka škrtala o zuby. Přitom na první pohled jsou patky rámu i přehazovačky stejné.

      0 0
    • vilemx  

      Mám doma dvě dětská kola. Agan Capo 20" a Agang Capo 24". Obě kola mají z výroby stejná 6 sp. 14–28 kolečka Shimano i stejné přehazovačky. Když jsem u obou kol vyměnil 6 sp. kolečka za ta nová Sunrace 7 sp. 14–34 kolečka, tak u 20" kola mohla zůstat původní originál přehazovačka, ale u 24" kola ta samá přehazovačka musela být vyměněna za jinou (tuším, že Acera), protože při přeřazení na 34 z. největší kolečko se u 24" kola kladka přehazovačky začala dotýkat kolečka. Tím chci říct, že je možné, že kromě řazení budeš muset přehodit i přehazovačku, protože existuje možnost, že nezvládne 34 zubů.

      0 0
      • Nydlak  

        Není tam rozdíl s patkou přehazovačky? Řekl bych že délka patky může dělat tento rozdíl.

        0 0
        • Prazak0  

          Úplně nejlevnější přehazovačka nemusí pobrat pastorek 34 zubů, ale i ty nižší řady ho zvládnou. Ovšem přehazovačka má stavěcí šroub, pomocí něj jsem např. docílil, že mi přehazovačka Sora pobere 36 z vzadu a je tam dostatečná mezera, tj. kladka se nedotýká pastorku. Ano, záleží, jaká je patka. Na global sport prodávají link, který ji prodlouží. Umožní pak pastorky 40 i více zubů s přehazovačkou, která je stavěná na max. 34 z. Stojí to do 200 na global sport. Ale přijde mi jednodušší rovnou koupit přehazovačku na 34 z, i ty, co zvládnou 36 z nejsou tak drahé.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.