• kali222

    Zajimalo by me, zda to nekdo vozi na „XC-pohoda kole“ 1×9.

    uz jsem premyslel o 2tacech…jenze abych si postavil 28/42, tak 28 je malo a 42 moc:/

    a kdyz teda uz neco schazovat, tak nechat jen jeden. jezdim prostredni 32 zubu a na hopsaich kolech vetsinou 36 a 40 zubu. to je ale neco jineho.

    tak si rikam kdybych ostrojil kliky na 36 zubu a dozadu dal kazetu 11–34, ze by to melo jit, protze kdy jsem jel prevod 1:1 se vazne uz nepamatuju(sa­mozrejme to je pouze o trasach ktere jezdim-dooooost na pohodu : ))

    takze jezdite?  staci vam? v jakem terenu se pohybujete? resili jste kladku?(k xc kladku…to se mi moc nechce:( )

    Anketa: zda se mi to na MTB jako:

    7x
    33%
    0 0
    • Pebe  

      teď o víkendu jsem testoval 1×9, 32 převodník a kazeta 11–34 a tlačit jsem nemusel, takže pro mě dostatečný a to i na trasách který běžně nejezdim. Možná časem doplnim o velkej převodník 42 na rovinky, ale to ještě nejsem úplně přesvědčenej.

      A kladku/napínák není potřeba řešit, pokud máš převodník bez náběhů, řetěz mi nepsadl i když jsem ho nasadli v plné délce, přehazka to zvládá vypnout v pohodě.

      0 0
    • Vilém  

      Tech 28/42 jsi mel udelanejch jak? Misto malyho 24z prevodniku jsi mel 28z a 42z na miste 32z?Misto te kladky bych tam zkusil dat 2 rockringy, z kazde strany jeden.

      0 0
      • kubad  

        jinak to dát nejde než malá a prostřední.

        na klasickou 4-packu nejmenší co namontuješ jako prostřední je 30z. a to ještě musí být speciální.

        0 0
        • Vilém  

          Proto jsem se ptal, protoze na 5ti je minimum 29z na 4packu uz jsi psal ze 30z.

          0 0
    • vladaza  

      jezdím docela rád na singlu, kde mám převod 36 – 17, těch míst, kde musím slézt v mírné krajině kolem Olomouce skutečně moc není / jasně, že záměrně nevyhledávám nějaký krpy, který bych nedal ani s převody/, myšlenka 1X9 se mi hodně zamlouvá, rozsah převodů by mi stopro stačil, akorát mi vadí, že řetěz se bude většinu jízdy křížit a málokdy bude v optimálním tahu, takže asi ne

      0 0
      • kali222  

        ja mam take pocit, ze jsem se s krpalem vyslovene-dlouho nesetkal. a tech 32z je mi malo :( a mala palcka je u me zbytecna a velka spis taky. takze tohle se mi zda jako rozumna volbu. druhy podmet je, ze je cas vymeny kazety i retezu :) cili prava chvili resit zda i prevodniky : ) pekne vsechno v novym a aspon poprve zjistim jak je to s tou zivotnosti, kdzy jde nove k novemu(to jsem snad nikdy neosazoval:)))

        0 0
    • stan222  

      Vozím 1×6 po městě a do prace a tak. Chtěl jsem z toho udělat single speeda ale nebyl jsem schopnej rozhodit tu starou šestikolovou kazetu tak jsem z toho udělal alespoň sixspeeda. Myšlenka je to hezká.

      0 0
    • Aspean  

      Zkousim nejaky patek 1×9 setup. 11–34 kazeta s 32 prevodnikem a retez dostava solidne naprdel. Podruhe sem ho prerval. Ten retez musi byt mnohem vic namahanej nez sem si myslel tim krizenim v krajnich pozicich.

      Potkaly tyhle trable se retezem taky nekoho?

      0 0
      • vsn  

        nějak nerozumím tomu jak se ti může křížit víc než když já na trojpřevodníku zařadím třeba 32×34 … spousta lidí jezdí i španěla.

        řetěz mi loni vydržel asi 1900 (C9) ale všechny závody byly za mokra … letos je pořád „jako novej“ (skoro všechno suchy závody + vozím si olej v kapse)

        0 0
        • Aspean  

          Tak porad je ten prevodnik uprostred a kdyz clovek zaradi uplne nejlehci nebo nejtezsi prevod na kazete, neni to idealni jako kdyby clovek ktomu zaradil kasparka nebo pilu.

          Retez nema najezdeno snad ani 1k a tady to ze se 2× rozlitl zacalo az s 1×9, takze to davam za vinu tomu…

          0 0
          • JakeF  

            Řetěz je na ten ohyb stavěnej, nedělá mu problém ani když zařadíš španěla na trojplacce, takže když máš převodník na pozici prostřední, tak to namáhání je celkem v pohodě. Spíš bych to tipoval na špatný snýtování, zvlášť 10sp řetězy od Sramu jsou na to extrémně citlivý.

            0 0
            • vsn  

              10sp SRAM řetězy by se neměly nýtovat tak možná pak by se možná mohly trhat jak píšeš.

              0 0
      • miloso  

        32? To kde jazdíš? Ja bežne takéto veci (okrem pretekov):

        http://www.mtbiker.sk/…ia-hora.html

        http://www.mtbiker.sk/…-pilsko.html

        http://www.mtbiker.sk/…ke-hole.html

        a tam s obrovskou vďačnosťou dupem nádherne stojky prevodom 22–34, až mi trhá stehná :-D

        K otázke, prevod 32–34 bežne jazdím kým sa to dá a nemám pocit, že reťaz namáham a trhám. Ale je pravda, že keď klesá kadencia hádžem 22 placku a nejazdím zbytočne silovo.

        0 0
        • Aspean  

          32 tam mam z toho duvodu, ze ten byl puvodne na klikach a chtel sem natom testovat ten 1×9 setup. Takhle mi chybi nejaky ten prevod do rychla. Ideal tak 34,36 prevodnik, vic uz do terenu zbytecny podle me, ale uz bych neutahl ten nejlehci prevod a musel casto tlacit

          Jezdim v okoli Brna, takovy pro me zazivnejsi XC na mym Trancovi v profilu. Na presunech mezi zajimavyma trailama nespecham a pak si zajedu to zajimavy, bud technicky nebo nejakej sjezdik a zase vklidu domu. Silnicim se vyhybam jak cert krizi a jet zkopce po silnici je proste hrich. Radsi to skrabnout kdekoli lesem.

          0 0
    • Miramar  

      Čau,

      jezdí někdo dlouhodobě 1×9 na zimáku/kole do práce?Jezdím po cyklostezce nebo sinici(žádný terén) a zajímalo by mě jestli bude stačit obyč převodník nebo dát raději NW(ať nepadá řetěz)?Jde mi o cenu.Nejlevnější NW převodník jsem viděl za 900,– nebo by vyšlo levněji obyč převodník+vodít­ko?Popř. jaké?

      Předem díky:-)

      0 0
      • podvlada  

        Přesně tak, na zimákovi/pracantovi mám 1×9, v kombinaci 36z a 11–34 (nebo 32 teď nevim). Marin z profilu. Párkrát jsem ho protáhl i do menšího terénu a pohoda.

        NW převodník byl nutnost, slejzal i když jsem jel přes náměstí, kde jsou kočičí hlavy, natož nějakej obrubník, příčnej práh.

        Teď mam dojem, že včera nebo předevčírem měli na Superstaru jednodenní slevu na NW převodníky, vyšel na 15GBP, pošta myslím 3, takže komplet 18 → necelých 700,–. Možná bude ještě něco jako 15% na vše. Jinak obyč + vodítko je samozřejmě taky cesta, jestli levnější záleží na tom, co z toho už máš a jaký vodítko chceš dát + co umožňuje rám.

        0 0
    • Miramar  

      Super,přesně to jsem potřeboval vědět.Díky.Ty jo škoda,že jsem o té akci nevěděl,ale nespěchá to,takže si to budu hlídat a třeba tam nějaká akce ještě bude.Nevěděl jsem,že to mají až tak levné:-) No mám teď klasiku 3×9,takže bych použil akorát prostřední placku 36z a musel bych koupit vodítko,ale žádné za rozumnou cenu jsem ještě neviděl,takže bude asi lepší/levnější ten NW převodník.Chci tam dát ještě silniční 9sp kazetu 11–25,to by neměl být problém když mám bajkovou 9sp Aceru ne?Jinak řetěz musí být 10sp,že?

      0 0
      • Miramar  

        Špatně zařazeno..byla to samozřejmě reakce na podvlada.

        0 0
      • podvlada  

        Jinak na Superstaru mají i různá vodítka, tak třeba se slevou taky budou… Teď je jiná sleva každý den. Kdyby to ale mělo stát skoro jako NW převodník, bral bych spíš ten.

        Jezdím s devítkovým řetězem a nepadl ani jednou.

        0 0
      • rb  

        Řešil jsem to stejné.10sp. řetěz netřeba.NW převodník za 250 z číny.A chce to kratší šrouby do převodníků.

        0 0
    • Maxbike Malawi  

      Využiji vlakno, menil jsem.pohon, kazetu z 11/32 na 11/36 a zkusil jsem dat na kliky alivio misto 3 prevodniku 44–32–22 jen 44 placku a vypodlozkoval ji az na stred kazety.Pocet zubu mi kupodivu na jizdu staci, nic nikde nedre ani nepada, jen me zajima jestli pri velka/velka neni hazka spatne(viz foto) a nemuze se ji nic stat.Diky

      0 0
      • Vilém  

        Ten retez je hodne dlouhej.

        0 0
        • Maxbike Malawi  

          Myslel jsem ze je kratky.Nema byt hazka kolmo k retezu?

          0 0
          • Vilém  

            Nema. Na tomto prevodu, se spravnou delkou retezu by voditko bylo temer vodorovne. Pokud ti to vsak napne na cele kazete, tak to neni nic z ceho by se strilelo.

            0 0
      • ciki  

        velká velká + 2 články

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.