RST vidlici nebo něco lepšího??

44 nepřečtených
  • konfucius

    Zdarec, kamoš si chce kopit na treka nějakou vidlu, nějradši by RST TrProI SL 05/25,4 Crn!! Neni ale lepší SR Suntour NRX-8100 nebo 9200?? CO vy na to RST nebo radši něco jinýho?? Dik za radu

    0 0
    • R.1  

      Radsi pevnou vidlu

      0 0
      • konfucius  

        To myslíš něž RST tak pevnou?? Pokud máš nějakej typ tak jakou???

        0 0
        • R.1  

          Ked si vezmem, ze aky je prinos takej vidly na trekovi, tak proti tomu ta pevna nie je velky rozdiel a odpada udrzba. To je moj nazor.

          0 0
          • Dread  

            Na RST nemusíš nic moc udržovat. Vzhledem k ceně tři čtyři roky jezdis, sem tam otres blato a pak koupis novou…

            0 0
            • R.1  

              tak podla toho, kolko a v akom pocasi sa na tom jazdi. Podla mna par jazd v dazdi a mozes/musis rozoberat – aspon ja mam take skusenosti so Suntour a RST.

              0 0
              • konfucius  

                taže v té cenové relaci je vlastně jedno co koupí vyjde to nastejno!!

                0 0
              • Dread  

                Mam RST capa sice na MTB ale myslim ze by to mohlo bejt podobný. Dva roky stará, najezdil sem na ni tak 3500 km (většina terénem-prach, občas bláto), temeř bez udržby… Bohuzel mela nedávno malou nehodu (nezpůsobenou malou údržbou), ale před tim fungovala docela dobře, když beru v potaz cenu. Možná sem prase, ale prostě se o vidli vůbec nestarám. Teď bych se bál ji rozebrat, nechci vidět, jak vypadá vevnitř, asi nic moc pěknýho :)

                0 0
                • konfucius  

                  já mam na svim MTB taky RST capu asi rok a v poho, zatím. Jen sem chtel prostě vědět jesi si má kamoš koupit RST nebo radši něco jinýho no!!

                  0 0
                  • R.1  

                    jak pises, je to imho jedno co kupi.

                    0 0
                  • Katastrofik  

                    hmmm, ja mam Capu mesic a pul, najeto asi 700km a vidlice chytla celkem slusny vakl. Nejhorsi na tom je to, ze to nejde vyreklamovat… Ale z druhe strany- bracha ma RST Gilu TL, najel snad 7 000km, spise ale vice a vidlice je v poho…

                    0 0
                • R.1  

                  Tak par rokou dozadu, ja som zacinal na Suntour, kamarat male nejaku RST. Ja som svoju pravidelne mazal a cistil, on maximalne prestriekal nohy WDckom a divil sa, preco ja stale rozoberam, osusim (voda sa dnu dostane lahko,von nie :)) atd. Kym som nerozobral tu jeho a nevysypal hrdzu.(tiez vravel, ze mu pruzi super, kym to nevidel) Toz tak. Preto vravim,radsej pevnu a bez udrzby ako toto. Ale kadzy ma svoj nazor.

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                A proc? To potom nefungovala stejne dobre jako pevna? :)

                0 0
                • R.1  

                  Tak tlmila/pruzila skoro rovnako ako pevna, ale mala casom o dost vacsi vakel :) A v pevnej sa nekondenzuje vodicka :)

                  0 0
          • Volf  

            S takovejma radama běž do p****e fakt, protože pokud chceš tvrdit, žej e lepší jezdit s pevnou vidlicí tak jsi snad na kole nikdy neseděl. To RST nebude žádnej velkej zázrak z hlediska rychlejšího průjezdu terénem, ale rozhodně bude mít výraznej vliv na komfort. Zkus si někdy locknout vidlici a poznáš rozdíl. Na RST 381 jsem začínal a taky jsem měl před tím pevnou vidli a připadal jsem si jak v ráji jak kolo zkomfortnělo. Potom tam přišla Suntour XCP- D s olejovým tlumením a zse to bylo lepší. Teď Black a zase posun, ale kecat že než RST tak nic to jsi fakt úplně mimo.

            0 0
            • konfucius  

              Stím souhlasím nedovedu si představit že bych přešel z odpružené na pevnou!!!

              0 0
            • R.1  

              Mas spatnej den? ;-) Co je to komfort? Pac ja se tim prave zabyvam v praci.

              0 0
            • -b-n-x-  

              S tim zase ja nesouhlasim. Podle me muze byt i ta pevna vidla z hlediska komfortu lepsi nez odpruzena. Na asfalt a cestovani po nem teda urcite. Takze ty rstecka a podobne smejdy na trekking neuznavam. Kupovat odpruzenou vidlu za litr a vys na asfalt je podle me kravina.

              0 0
            • kurýr na bajku  

              Kdo tvrdí, že pevná je lepčí, taxi plete crossa s fitnessem a pravděpodobně v životě nejel Pražskou Vodičkovou ulicí, která je dnes značená jako cyklostezka. Ty kostky sou takovej nářez, že na fitnessu by ani nešly zdolat. Abych ale neodbíhal od tématu, tak nejlepčí je Manitou SOUTH a pak dlouho nic, pak je RST a nakonec NEJHORŠÍ ZNAČKA NA SVĚTĚ: SR SUNTOUR. RST nemá takovej sklon k vaklu jako neser suntour a v zimě jí neshnijou nohy. Jediná výhoda 9100 je zamykání z řidítek. V každým případku TR PRO I je nejlepčí RST volej-pružina a je hodně měkká a proto často příde ke slovu její chytře vymyšlenej lock out.

              0 0
              • R.1  

                a taky trekking s crossem se nekdy plete, ze jo;-)

                0 0
    • pegal  

      cokoliv!!!

      0 0
      • konfucius  

        Comfort je to že když jedeš bordelem,… tak nemáš vymlácený ruce…, Ale zase na druhou stranu pokud odpružená vidla stojí za hovno… Ale já se ptal ulně na něco jinýho!!!

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Podle me je komfort nemuset hledat odpovedi na konkretni otazky po celym foru :)

          0 0
          • konfucius  

            ale od toho je tady to forum ne!!!! aby ses něco dozvěděl nekdo ti poradil ty zas poradil druhýmu ne???

            0 0
        • wroum  

          komfort je kdyz jedes bordelem a necejtis to, to ze nemas vymlaceny ruce, je standard. aspon pro me.

          0 0
          • konfucius  

            No to taky já jen reagoval spíš na tu pevnou, ale zase „kdo maže ten jede“ takže prostě udržbu musíš dělat všude a u všeho!!!

            0 0
        • Volf  

          Tady máš totiž problém v tom, že některý zkratky nebo názvy prostě nesmíš téměř ani vyslovit. Je naprosto jasný, že vidlice v nejnižších cenových relacích asi nemůžou konkurovat třeba vidlicím za 25 000,–, ale na druhou stranu pokud někdo řekne, že než RST tak raději žádnou, tak to opravdu už startuju. No a ne každej tady skáče pětimetrový dropy nebo sjíždí sjezdovky. Prostě každá vidle má nějaký určení a limity. To RST bude sloužit dobře ve chvíli, kdy ho budeš používat na jeřdění po lesních a polních cestách prostě na takový to toulání krajinou a taky od něj nemůžeš nic víc čekat, ale bude pořád lepší než ta pevná.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            „dobre“ je za 3, nepletu se? :) No hlavne pri tom toulani nesmis najet na nerovnost.

            0 0
            • Volf  

              Pádlisto uznej, že člověk tvýho formátu v kolařině se nebude ptát na RST a taky RST není určená pro bikery jako jsi ty. Na sdruhou stranu prostě i taková vidle je pro použití jak jsem ho popsal dostačující. Jinak problém s vaklem bude dílem z hrubšího zacházení než na kterej je určená a dílem ze zanedbaný údržby.

              0 0
              • R.1  

                Tak ano, vakel jiste nema s konstrukci nic spolecneho.Je to jenom zachazenim, na ktere to kolo nebylo stavene, napriklad jezedeni a tak :)

                Myslim, ze vakel (pouzivanim se zhorsujici) u techto videl je spuseben tim, ze v konstrukci neni ucineno nic pro to, aby nevznikal, resp. se pozdra neopotrebovavali vic, nez je opravu nutne.

                Ak tomu pevna/levna. Pevna je podle mne lepsi, zopakuju to jeste jednou jinak: protoze prinos levne odpruzene neni takovy, aby vykompenozval zvetsene naroky na udrzbu, kontolu a nastaveni, natoz u kola na trekking. (jasne ze je to subjektivni nazor, plus zavisi od toho, jaka vidle, jake je urceni,jake je pouziti) A ze mam jit do ******, no tak jo, ukaz mi nejakou.

                0 0
                • Volf  

                  Poslyš R. / to už je jak v Bondovi / neposlal jsem tam tebe / to bych si nedovolil /, ale tu tvoji radu. Jinak z hlediska údržby jsem tu svoji 381 jedenkrát za rok rozdělal a namazal / trefit se zpět s těma táhlama to byl vždycky zážitek /, s tou Sutourkou naprosto to samý jen navíc výměna oleje. Blacka mám chvíli, takže jsem ho hned rozdělal pro kontrolu. No a na každý tý vidli jsem najížděl každej rok min. 3 000 km. Je fakt, že asi po dvou třech letech chytla každá vaklík, ale nic dramatickýho. Pokud je taková časová náročnost na údržbu pro tebe moc, tak si fakt musíš pořídit tu pevnou. Jinak s tím lockem to někdy zkus. Když si půjčím kámošovo kolo se Skarebem a locknu ho, tak by mě vypadly jediný dvě plomby co mám v puse.

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                Ja jich nahodou par jezdil a nova SPACE se mi i libi, ale… no asi bych si to musel dukladne vyzkouset nez bych si ji koupil… je to preci jen RST :)

                0 0
          • R.1  

            startuj stratuj vykrucaj

            0 0
    • skibob  

      Ahoj, měl jsem 2 roky /5000 km/ RST gila TL a při minimální údržbě měla jen nějaký vakl. V reálu je nenastavitelná. Pouze mazáním jde líp nebo hůř. Na mě /111 kg/ je měkká a dal jsem místo ní Mařenu. Pokud tvůj kámoš po RST nebude moc chtít a nemá 90 kg a více, může mu sloužit pár let. Pokud ji bude namáhat, samosebou přejde časem na lepší. Je to jenom o subjektivním dojmu a už se tu párkrát psalo, že každý na něčem začíná a po čase se propracuje na lepší modely i značky výrobků. Já osobně RST nezatracuju. Jen jsem se na ní bál na kamenité cestě z kopce brzdit, že ji při propružení a současném brždění na kameni zlomím. Při koupi RST jsem věděl, že bude na biku dočasně. Neměl jsem při stavbě kola prachy na lepší vidli.

      0 0
    • Mamut  

      Clovek, ktory VYZADUJE RST si zasluzi, aby ho dostal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.