• Dave.6

    Zdravim,

    vybiram kolo pro pritulku. Melo by to byt do 10k. Jasne ze na vecka a alivko nebo tak neco.

    Hodne se ji zamlouva toto vseprokolo.cz/jiz­dni-kola/Horsk%E1

    jen maji jen 18" a prodavac rikal ze je to na jeji vysku (164 cm) akorat ale ja si nemuzu pomoct me se zda velky. Zitra ho jdem zkusit projet a uvidim. Holcina je to mala tak bych rekl ze ram tak 16–17". Zkousela vedle nejakyho authora a ten byl 17" a rikala ze by snesla vetsi. Jasne ze jde o jeji pocit ale aby za chvilku nekricela ze ji bolej zada :) Je zacatecnik, na kole jezdit umi ale na vylety se mnou zacala jezdit az v posledni dobe (na strym olpranovi) a zacalo ji to bavit. :) A hned ze by to chtelo dresik jak mam ja a urcite lepsi (a hezci prilbu) a lahvicku a takovej ten budik co mam na riditkach :) no atd atd :)

    Poradite?

    Diky

    0 0
    • Bully  

      Toho prodavace bych nakopal do zadku. Jestli ma ta holka 164 cm, sedne ji tak 15–16". U velikosti biku neni nakonec ani tak rozhodujici vyska ramu, jako spis jeho delka, u zen to plati jeste vic, proto se delaji i ramy s zenskou geometrii, kde pri stejne velikosti je ram kratsi , nez u panske verze. Tu chybu, ze si lidi kupuji obrovsky ramy, dela fura zacatecniku.

      0 0
    • yetti  

      Moje zena ma 165cm a parkrat jela na mem 17" ramu a je to na ni samozrejme silene dlouhe. Koupil jsem ji 15" Corratec a je to na jeji vysku uplne akorat. Mimochodem ja mam 172cm a drive jsem jezdil na 18" Meride a na me byla uplne akorat. Ten prodavac musi bejt but totalni *****, kterej tomu vubec nerozumi a nebo se snazi prodat za kazdou cenu, cemuz bych veril spis.

      0 0
    • Jane  

      tak to je pěkná blbost… ta Merida v 18 má HTE 590 mm a to je pro výšku 164 cm zbytečně hodně, pokud k tomu nechceš extra krátký představec a i tak by ta sedlovka byla relativně málo vytažená, což nevypadá dobře. Měřím taky 164 cm a jezdím Meridu vel. 16 s HTE 570 mm + představec 110 mm a rozhodně to není krátké – delší posed už neplánuju (viz obr)… Ty geometrie aspoň na délku má Merida shodné – jak u lepších rámů, tak u těch levnějších – to je docela zajímavé

      0 0
    • cabbage  

      blbost, sám jezdím na 18,5" a mám 183… hlavně jí vysvětli, že kolo neni svetr, kterej je lepší větší- u kol je to opačně – spíš menší než větší.

      0 0
    • Medunka  

      Pokud pritulka nema extra dlouhe telo, tak na 18tce se pri delsich vyjizdkach bude trapit. Mam 165 cm a 16tku Meridu a je to akorat.

      0 0
    • Luka  

      velke. urcite.

      0 0
    • Lenka.05  

      To je hrozně velké! Do toho cykloobchodu už bych nepáchla, když tam mají takové „odborníky“. Taky jsem si jednou takhle naběhla:-( Teď mám na 162 cm 15" superior ve woman geometrii a spokojenost naprosto maximální!

      0 0
    • Rychlej turista  

      Rám 16", výška 163 cm

      0 0
    • MAJX  

      Nechci se zastávat toho prodavače – to co řekl je blbost,ale jsou extrémy-že třeba moje skorožena ještě před výměnou kola za fůla jezdila pár let na marinovy 21" … vysoká je přitom jenom 175 ..... – já sám mám vo pár cm víc a fakt mě to kolo taky bylo – prostě jenom divný značení velikosti …

      0 0
    • Haho  

      18ka je uritě velká. Já mám 169 a jezdím 17'' rám. Je to akorát:-))

      0 0
    • Pebe  

      18' Meridu mám při 180cm a je akorát…

      0 0
    • mr.antik  

      Já mám 166 a rám mám 14ku a 16ku, vodorovná délka okolo 56cm. Bohužel, nedávno známá vybírala kolo, nechala si taky „poradit“ u prodavače v mauntfíldu a dopadla podobně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.