• speedy gonzales

    takze dalsi prispevek do oblibene kategorie „mamiii, co si mam koupit???!!!“

    jedna se o propheta 600 a palomino V 2004. je to za stejne prachy takze timto se nemusite zatezovat. vim ze je rozdil ve zdvizich, ale tyhle kola me z nabidky oslovily asi tak nejvic. jeste by se dalo vybirat z nejakych treku a speslu, ale nebudu prece vozit takovou dalku nejake tuctovky :-) jezdim xc (v doslovnem prekladu, zadne sportovni zprzneniny). z kopce to rad (moc rad) pustim. delsi vyjizdky…

    takze co vy na to?

    0 0
    • Meesha  

      Tezka volba! :-/ Ale asi bych bral Palomino. Na Prophetu sem sice nejel, ale Palomino se mi libilo. MOzna je trochu nevyhoda velkej uhel sedlovy trubky. A propeth ma zase Lefty…

      0 0
    • tutite  

      to speedy. Na Prophetu je opravdu famózní ta Leftyna, sic základní model, ale podle firmy se dá upgradovat, pokud by se Ti moc houpala. Ale takovou jistotu v rozbitých pasážích jsem ještě nezažil. Na druhou stranu Palomino má naprosto famózní systém, kloubí to nejlepší z dosavadních systémů a navíc přídává jednu věc – při nárazu pohyb zadního kola nahoru a lehce dosazu, ve tvaru písm. J. Pokud vím, tak vidlice je Fox, a ta je více jak slušná. Těžké rozhodování. Je pravda, že vidlici v pohodě vyměníš /u Palomina/, zatímco rám poněkud obtížněji / u Propheta/. Do kopce to je fifty fifty, s kopce bude mít navrch Prophet. zdar.

      0 0
    • Daf  

      Tak jsem na ne kouknul. Zkusenost sice zadna, ale hlasuji pro Palomino :) Prophet je takovej peknej turistak. Palomino zavodak srovnaval bych ho spis se Scalpelem.

      0 0
    • banditos  

      Možná budu v této otázce kompetentní osobou.

      Palomino jsem měl možnost týden jezdit, nic pro mě. Je strašně, ale strašně dlouhý mám 188 a velikost L mi nevyhovovala a XL bylo obrovský. Jede rychle jako blesk, každý šlápnutí do pedálů tě bude pohánět dopředu, je to spíš kolo na maratóny.

      Cannondale Prophet to je Endurko, tedy do kopce se na něm víc našlapeš, ale dolu bude mít 100% navrh pře Kleinem. Navíc já mám Jekylla, kterého můžu doporučit (bohužel ho už nedělají), leftyna se houpe, je tam titanová pružina, kterou můžeš podložkama přitvrdit, já to nědělal jede jako máslo.

      Pokud si občas střihneš nějaký ten kamenitý sjezd nebo kořenovou ódu pak jednoznačně Prophet.

      Canóna mám rok a jen pro Tvoje info, jak jsem jej vybíral (na kolech jsem vždy víkend jezdil).

      Spešl EPIC – tvrdý jako kámen, závodní stroj Klein – pro mě nepohodlný a pořád malá houpačka, super volba pro maratóny Cannondale Scalpel – tvrdý, závody a možná maratóny Cannondale Jekkyl – vyhrál, jede v pohodě na asfaltu, když potřebuješ dojet do lesa, při sjezdu využiju 130mm vpředu a 130 vzadu.

      Dost pochval si vysloužil i Trek Liquid, o kterým bych třeba taky uvažoval, ale nakonec u mě zvítězila leftyna.

      Vyzkoušet Canona mužeš u Sterby a Kleina v Program cyclu. Doporučuji.

      A když to budeš chtít koupit zavolej a já Ti seženu super cenu, pokud budeš chtít znýám nějaký lidi v šopech.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        je tam titanová pružina, kterou můžeš podložkama přitvrdit, takze tam se nenastavuje predpeti pruziny imbusem zespodu, ale jen vymenou podlozek? A neladi se tou vymenou podlozek utlum? Koukam, ze leftyny na Prophetech maji krom 4X verze vsechny SPV. Proc jsi neresil pohupovani pomoci SPV?

        0 0
        • wroum  

          on ma ale lefty na jekyllovi a ne na prophetovi, takze asi ani nebude letosni a uz vubec nemusi mit SPV…

          0 0
    • climber  

      Tomu říkám muka volby. Cítím s tebou.

      0 0
    • MartinXC  

      Palomino je maratonský bike, zdvihy trochu zaostávají nad současným trendem, ale přesto velice komfortní. Ani z kopce bych se nebál na něm projet. Prophet (rám) je trochu horká novinka, řekl bych na maratonském ježdění se na něm jeden nadře. S kopečka mu pomůže víc leftyna než rám. Osobně bych se spíš než módních SPV a jiných serepetlí držel mechanické konstrukce a provedení: Palomino, kdyby šla vidle za Vanillu, se 130mm bylo by to velice slušné kolečko. Ještě bych si k němu přikoupil sadu pouzder na zadní stavbu. (btw – co to stojí ve státech ?)

      0 0
    • Peslezedirou  

      Hlasuju pro polomino, je to takové krásné miminko obzvláš? v bílé pele?ové! Na XC myslím bohatě stačí!

      0 0
    • speedy gonzales  

      abych to shrnul jak to vidim ja: co se tyce jizdnich vlastnosti tak myslim (nebo spis jsem si skoro jisty) ze mi bude vic vyhovovat palomino. ale zase ta leftyna je velike lakadlo. a navic kdyby kanon nebyl v tak nadherne cervene barve tak snad neni ani o cem uvazovat, ale ta barva me ucarovala- to se musi vydet- si rikam kam sem to dopracoval kdyz hraje ve vyberu roli barva.. :-) ale zase kdyz uz do toho vrazim takove prachy tak chci aby se mi libilo. pres to nejede vlak. to palomino maji prave uz jen v te konfekcni tmave modre.. daji se tu sehnat celkem solidne liquidy, fuely a nejake spesly, maestro od giantu uz tak vyhodne neni. jinak ty dve plecky co vybiram sou za 1600$

      0 0
      • speedy gonzales  

        kdyz o tom ted uvazuju tak ten kanon pujde sehnat i za levnej, tohle je doporucena msrp..ten klein uz niz jit asi nemuze :-)

        0 0
      • TinkTink  

        Tyyy jo…to je debata todlecto…to nema cenu cist cely..Te kazdy lituje :o)

        Proc bych nebral Treka – zlomeni je prece jenom pravdepodobny… :)

        Co bych bral – Propheta, ale XC to nebude :)

        0 0
    • speedy gonzales  

      jo a co srovnani udrzby..??? jeden cep kanonu bude mit asi navrch co se tyce foxky F100 a lefty vubec netusim

      0 0
      • wroum  

        lefty se neboj. vydrzi dost.

        ja kdybych vybiral z tehle dvou, tak Kanona. palomino mi prijde divny a ma maly zdvihy. jakoze kanony nemusim, tak z tehle dvou je jasnej vitez.

        0 0
        • speedy gonzales  

          ja se ji nebojim

          bojim se tech velkych zdvihu

          0 0
          • wroum  

            nejsou velky a za chvily ti to ani neprijde, navic to kolo je docela lehky, takze v klidu. dokonce bych to videl na prednost.

            0 0
            • speedy gonzales  

              ja jen nechci abzch dopadl jak tink s hanzem :-)

              maji zdvihy a pak kopce slapou…pesky…mozna to ale neni ve zdvizich ale hlavach.. (??) :)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Lepsi tlacit do kopce, nez z kopce! ;)

                0 0
              • hanz  

                ale to není tím že to do kopce nejde…nám se prostě do kopce nechce......jestli chceš můžeš šlapat jak gumovej

                0 0
                • enjoy  

                  jj,nosanky nahoru..:-)

                  0 0
                • TinkTink  

                  Nahodou…jednou za delsi cas si aj neco vyslapnem, ne? :o))

                  0 0
                  • hanz  

                    tjn…tu a tam si dáme o kofolu nějakej brutal technickej výjezd…ale na dlouhý kopce nás ani závod o kofolu nezlomí.

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Jo…to jo no…hele…to si moc dobre pamatuju jeden takovej technickej vyjezd, kdy jsme se dole vsadili a ja asi dost set metru vyjezdu do hnusnyho krpalu nevedel kde mam srdce…a to se to zdalo, ze to bude tak 50m :o)…no jo…ty vyjezdy za Drzkovou jsou hnusny :o)

                      0 0
    • BB  

      Mam uz druhe Palomino, takze si myslim, ze po 3 letech jezdeni na tomto systemu muzu hodnotit. Vyhody:

      1. vubec se nepohupuje od slapani, nepotrebujes zadny inteligentni SPV tlumic
      2. obratnost – je obratnejsi nez kola, co jsem mel pred tim (Morati 1.1 a 1.3 a Spesl Stumpjumper)
      3. naproti tomu extremne dlouha zadni stavba znamena klidne vedeni stopy ve sjezdu a hlavne ve vyjezdu. To je asi nesilnejsi stranka Palomina – chovani ve vyjezdu.

      Nevyhody:

      1. Presmyk je pridelan k pohyblivemu monolinku, takze tlak v tlumici ovlivnuje funkci presmykace. Pokud dam doporuceny tlak, tak presmyk funguje jakz takz, to znamena, ze v tahu prehodim na nejmensi tac, pokud mam vzadu jeden ze 3 nejvetsich pastorku. Pokud bych chtel mensi tlak, tak v kopci nezaradim na malou placku. Tim je limitovano cele pohodli na Palominu.
      2. Kluzne cepy jsou sice lehke a perfektne tuhe, ale rok trvalo klukum v Programcycle, nez se je naucili spravne servisovat. Musi byt pouzit na kazdou stranu jiny loktite a presna sila dotazeni. A musi se nechat dukladne zaschnout. Prvni rok me to trikrat prelepovali. Fakt je, ze uz to umi, takze uz to asi neni nevyhoda.

      Zaver: Palomino je kolo s vybornymi vlastnostmi, ale uz bych do nej nesel, zejmena kvuli zaveseni presmyku a tim omezeni mekciho nastaveni zadniho tlumice.

      0 0
    • steel is real  

      kup kleina, ALE pozor programcyle tad dovazi maverica, takze proc kupovat kopii kdyz muzes mit original

      0 0
    • nakata  

      A co takto nove Spesel Enduro alebo SC Hackler?

      0 0
    • jezevec2  

      proc nezkusit jine znacky krome ,,ohranych,, typu Canon, spesl, klein. napada me treba Nicolai, Votec, ghost nebo comencal?

      0 0
      • cabbage  

        Nicolai, Votec, ghost sou stejne ohrany jako spesly ,klejny a kanony… co takhle scapin nebo iron horse?

        0 0
    • speedy gonzales  

      to tutite (nebo kdo jezdi propheta):

      jak se chova ve vyjezdu a na asfaltu..? kdyz sem cetl prispevky na mtbr tak borci sou docela nadseni..pokud muzes s necim porovnavat byl bych vdecny.

      vaha udavana nekde v testu je 13,2, coz by se dalo jeste zredukovat (treba plaste, ty irc se mi tam moc nezamlouvaji). takze by to mohlo jet solidne i po rovine a do kopce, ne?

      po procteni mtbr se zacinam klonit spis ke kanonovi

      0 0
      • tutite  

        Výjezd a asfalt jsou bez problému. Navíc do kopce ze sedla se zadní stavba nepohupuje, ale hlavně je znát tuhost Lefty, která drží směr, neplave a i přes menší pohupování je výjezd lepší než s měkkými zamknutými vidlicemi. Pocitově je hmotnost menší než vez skutečnosti. Jak říkám, přesuny jsou naprosto v pohodě. zdar.

        0 0
      • vrazdit  

        cau speedy,trosku OT, ale: dival sem se ted na tvuj stary bajk a ma dotaz…kdes vzal ty rohy??? je to paradni kousek, taky sem je chtel, ale tedka mi to cu…ci z USA nechtej poslat, ze nemaj verifikaci cardholdera… zda se mi ze se musi paradne drzet a jine rohy uz nechcu…si ted v US?? jde to tam normalne koupit???nebo aj v evrope…ja sem zkousel universalcycles­..ale fakt to zprasili…

        0 0
        • speedy gonzales  

          no ja sem s nima spokojeny jak svina..mam je z usa. chce to trosku zvyk ale ted bych za normalni nemenil. taky sem je se starym kolem neprodal. proti cane creekum ktere sou podobne sou vyrazne lehci- asi tech 70 gramu. „jizdni vlastnosti“ sou super

          ja su ted v usa. tady se to da koupit v pohode. myslim ze sem to i videl ted v jednom sopu ve meste.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.