Divné zvuky z oblasti klik, osy,pedalu

27 nepřečtených
  • Crazykluk

    Problem se vzdy objevi az po poradnem zaberu ( jizde ve stoje, nebo pri tezkém prevodu). Z místa stredu (klik, pedalu),nevim presne se ozývá pravidelny zvuk. Takove klapaní. Jak to resit? Napadlo me, zkusit spoj pedálu s klikou? Diky

    0 0
    • Matts.  

      Ser na to, toto sa rieši pravidelne každý mesiac.

      0 0
    • Lahváč  

      Jo ser na to, já to před rokem řešil a vyřešil (výplet praskal) a teď mi to dělá znova.

      0 0
      • ares  

        A bude, dráty se o sebe mírně otírají vlivem zatížení a tepelnou roztažností. V místech dotyku se vytvářejí malé plošky. Stačí občas dráty promáčknout vůči sobě a je na chvíli klid. Nejvíc zvoní po centrování.

        0 0
        • ares  

          Tedy pokud nemáš na mysli skutečně praskající dráty. Zvuk je téměř shodný – jízdní vlastnosti diametrálně odlišné… :-(

          0 0
          • gomolka  

            řešil jsem něco podobnýho, dvakrát jsem to celý rozebral a nic. Pak jsem šel ze schodů a a ten zvuk vycházel z levýho kolena … :o)

            0 0
    • mosquito  

      zkus dotahnout kliky, prip zkusit jestli nejdou zlehka povolit uplne … pak sundat maznout nasadit ted sem si s tim pekne uzil, a zacalo to uuuuuplne stejne :))

      0 0
    • Robo  

      No jak to asi řešit??? Těžká otázka… Co takhle rozdělat celý střed, vyčistit, namazat, složit. Práce na 2 hoďky.

      0 0
    • pegal  

      Zkus zamlet s klikama jestli drzi pevne, jestli ne, tak to mas rozsypanej stred a upaluj pro novej :)

      0 0
    • Wickey  

      me tam neco cvaka presne v opacny situaci, kdyz na tom stojim tak to nedela, ale kdyz jedu lehci prevod, tak tam neco pravidelne pri kazdym otoceni kliky presne ve stejny poloze cvakne. Stred jsem rozebral 2×, retez jsem vymenil, vsechno jsem povolil-utah-povolil-utah asi 100× , sedlovku jsem umyl a promazal a furt ta swvine nekde cvaka. :( tak jsem si na to uz asi zvyk, aspon mam akustickou kontrolu, ze jsem jeste schopnej motat nohama

      0 0
      • Vrci  

        Ne?uká ti lanko přesmykače o kliku?

        0 0
        • Wickey  

          nene, necvaka, na to uz jsem taky koukal jeste me napadlo, ze by to moh bejt pedal, tak jsem odmontoval naslapy a pridelal normaly a zase to delalo. fakt nevim, co to muze bejt, nedela to porad, treba pul hodiny co vyjedu je klid a pak to zase 2 hodiny cvaka, pak to zase na nejakej cas prestane

          0 0
          • Zdenal^ZUX  

            pokud je to takovy ostry „lupnuti“, ktery byva casto cejtit i v ramu, tak to je stredova osa (resp. kulicky v loziskach – pokud nemas zapouzdrenej stred, dostavi se tenhle problem po par destivych projizdkach). Pokud je to „rana“, pri ktere se Ti kousek protoci kliky, tak Ti strili retez a je bud sjetej nebo moc novej a sjeta kazata. No a pokud je to pri kazdym zaberu takovy „zadrnceni“ tak to mas bud spatne serizenej presmyk nebo mekky kliky – skrta retez o voditka presmyku – projevuje se to casto pri silnem zaberu, kdy se Ti trochu zkrouti kliky s prevodniky.

            0 0
            • Wickey  

              Nejvic bych to prirovnal k tomu „ostrymu lupnuti“, ale stred mam zapouzdrenej (asi), v ramu to asi cejtit neni, ale schvalne to o vikendu jeste vypozoruju. Retez to urcite nebude, to bych asi poznal.V klikach zadny nepristojnosti necejtim. Retez o presmyk neskrta, to znam ze staryho kola, to je uplne jinej zvuk. :)

              0 0
              • duk  

                To jsem asi měsíc hledal na silničce. Nakonec jsem zjistil, že to nejde ze středu, ale ze sedlovky- vyndat, promazat a bylo po problému

                0 0
            • Lahváč  

              Zdar, me se trochu protocej kliky (o par stupnu) vzdy kdyz se rozjizdim na velkej prevodnik a treti nejmensi pastorek. Jednou se mi to stalo, ale to se protocily fakt jen nepatrne, kdyz jsem normálne slapal po rovine, ani jsem do toho nijak nebusil. Retez mam Campagnolo C9 a kazetu Campagnolo Xenon. Vzdy to doprovazi docela hlasita rana. Retez nepreskakuje, merka stale nezapadla ani o jeden zub a kazeta je stejne stara jako ten retez. Orech by to taky nemel byt, protoze ten mi kvuli teto zavade preventivne v servisu vymenili. Prehazovacka je serizena dobre. Nevis nebo i ostatni nevite cim dalsim by to mohlo byt?

              0 0
              • Zdenal^ZUX  

                Ses si opravdu jistej, ze Ti nestrili retez? Kolik je na nem najeto? Jestli jsou retez i kazeta nove, mohlo by to chvilku delat. Potrebuje si to sednout. Se silnickama zkusenosti nemam (pokud nepocitam favorita na ZS), ale velkej rozdil v pohonu oproti biku tam snad neni. Pokud najedes par set km a bude to delat furt, dej to do servisu at si lame hlavu odbornik :o) Jinak fakt nevim, sorry.

                0 0
              • MartinXC  

                I přes tu výměnu to vypadá na ořech…

                0 0
          • Vrci  

            Já jsem si taky myslel, že necvaká, protože se do kontaktu s klikou dostával pouze v jednej poloze. Další problém, ze kterýho jsem rost, bylo tělo ořechu omačkaný od unašeče pastorků – vrzalo to jen někdy, bylo jedno jestli jsem jel silou nebo kmihem, ale vždycky jen na dvou pastorcích.

            Hledej společný jmenovatele chvil, kdy to cvaká – převod, úchop řidítek, poloha v sedle, způsob šlapání …

            0 0
      • Aldik  

        Tak i ja mam stejnej. Problem.Stred je zapouzdrenej.Kliky uz jsem mel dole, promazal a znovu nasadil , co se dalo, chvilku byl klid a pak znova.Nedela to porad ,ale jen nekdy :((

        0 0
    • quassar  

      Resim uplne to samy a jsem z toho uz pekne na nervy :((( Pripada mi jakoby se na prevodniku v dolni poloze roztahoval retez, asi blbost zejo???

      0 0
    • Raydowe  

      tiez riesim nieco podobne, robi mi to len pri najtazsom prevode.

      Ked zaberem pravou nohou, robi to taky zvuk rrrrrr lav v pohode, idem pravou a zase rrrrrrr, ale zda sa mi to ze to ide z prehadzovaca. Len sa to tazko zistuje za jazdy a v pomerne velkej rychlosti (najvys. prevod)

      Idem akurat menit kazetu, necham to urobit v servise, mozno ze stym nieco spravia, lamat hlavu si budem az ked to tam ostane aj po vymene kazety…

      0 0
    • vasek80  

      Mám podobný, ale trochu jiný problém. Kolo je zánovní a už jsem identifikoval zvuk od bovdenů, ale zůstal zvuk někde od klik, nebo středu. Vždy když jsem levou nohou ve spodní části, tak se nějakých 70 km ozývalo krátké cvaknutí. Najednou zmizelo a vystřídalo ho ošklivé jakoby vrznutí, písknutí, nebo zavití a ozívá se jednou každé druhé, jednou třetí, jednou čtvrté šlápnutí levou nohou. Převody na to vliv nemají. Je to ošklivý zvuk jakoby kolo velmi krátce naříkalo

      0 0
      • funkatron  

        vycisti sedlovku a sedlo, utiahni upinaky na kolesach…potom u­vidis

        0 0
    • rock  

      Řešil jsem to v poslední době 2×: jednou to byl načnutý a posléze praknuvší drát vzadu ve výpletu, jednou ložisko ve středu (ale to se dalo rozpoznat, kliky měly malý, ale zřetelný vaklík).

      Hodně štěstí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.