Kolo (cross) pro holku < 15000,-

13 nepřečtených
  • Abbe

    Tak se pokousim vybrat nejake crossove kolo pro kamaradku do 15000,–. Prosim nechci diskuzi jestli cross jo nebo ne, to bylo niz. Na pevnou vidlu ji nepresvedcim (asi odpruzena pro ni bude lepsi), a MTB je pro ni moc mohutne. Vetsinou bude jezdit po okrskach a zpevnenych lesnich a polnich cestach. Chce panskou verzi. Osobne bych vybiral neco s dostatecnym slopingem. Tedy zatim se mi docela libi tenhle kousek od GT: www.gtbicycles.com/…g/detail.php?… male upravy jako sedlovka apod.), kola od Authora, Rock Machinu a Meridy me zatim moc nezaujaly, Kellys na to GT prece jen trochu ztraci. Ale mozna jsem mimo, treba me nekdo na neco upozorni. Takze sem s namety.

    0 0
    • Vymi  

      no vis co bude nejlepsi vzit ji do nejakeho obchodu s koly a at si vybere podle barvy a tak co se ji bude zamlouvat… na znacce ted moc nezalezi protoze v teto cenove tride je to komponentalne stejne osazeny jen snad par vyjimek… odpruzenou sedlovku bych nebral… to radsi mekkci sedlo… vidle pro ni bude luxus a pokud nebude moc rajtovat tak ji dlouho vydrzi.. :-)) to je muj nazor…

      0 0
    • misj  

      Manzelka ma spydera a je spokojena, cely v deore a odpr. vidle cca 16000.

      0 0
    • sann  

      ahoj koukni na www.atombike.cz a jsou tam bud modely ravo 04 nebo nove. Jestli nechce moc vrazet do kola, tak si myslim, ze treba Ravo Palomar nebo Mercuri je dobre postaveny a za rozumnou cenu

      0 0
    • Meesha  

      Asi to neni to pravy co chces, ale tohle bych ji narval at chce nebo nechce… :-)) http://www.sterba-kola.cz/…da240505.php?…

      0 0
    • wego1991  

      Nechci zakládat nové vlákno, tak to naperu tady:

      Dostal jsem od strýce za úkol mu sehnat trekové kolo do 15.000 Kč. Vím o jednom staviteli v okolí, který mu ho poskládá dle přání. Ale chtěl bych Vás poprosit o radu co by trek v této ceně měl mít – skládá na rámech mrx, scud (možná ještě Core) – nejlepší bude asi ten mrx? A dále mě zajímá hlavně jakou vidlici, kola a sadu. Řídítka apod ten stavitel kdysi dával značku Zoom – pokud stále nevím, ale na těchto věcech asi taky těžko vybírat. Strýc měří 170 cm (s výběrem velikosti nebude problém, stavitel mu dá různé velikosti projet a na základě toho se rozhodne) a váha je 80 Kg. Děkuji za rady

      0 0
      • wego1991  

        A ještě jsem zapomněl jaké brzdy?

        0 0
        • Erknold  

          MRX by asi měl být nejlepší. I mě to tvrdil stavitel a to je asi z druhého konce republiky než ty :)

          Vidlici – jeden čas jsem uvažoval o pevné vidlici, ale pak jsem si zkusil pevnou a není to pro mě. Takže já mám NRX-E. Ještě se dělá od Rock Shoxu Paragon. Ten by měl být o chlup lehčí. A ještě lehčí je NRX-E, ale to je cenový úlet. Jinak má vidlice váží také 2000 g a tím jak nemám s čím porovnat, tak jsem spokojen :)

          Kolá – tam stejně nemáš moc na výběr. Nějaký základ s použitelnými ložisky typu Deore z řad konusů a nebo Force z řad průmyslových. Já volím raději průmysl, jelikož mi stačí štělovat konusy na městských kolech. Přítelkyně jezdí i Remerx HIT a také v pohodě.

          Sada bude dána penězma – asi nové alivio. To je i docela hezké.

          Trubky jako řidítka apod. jsem nechal na staviteli. Co sežene za nejlepší cenu :)

          Brzdy mohu porovnat véčka LX, hydrauliky 395 a 615. 615 se ti do ceny nevejdou a z těch dvou bych teď raději volil véčka LX. Jsou příjemnější a snad i lépe brzdí než 395.

          15000 je docela limit, uvidí se, co se tam dostane.

          0 0
    • Namtos  

      A to mě zajímá. (sám mám véčka) Nejlevnější hydrauliky brzdí hůře než Deiore LX? A co pro ženu (dívku) síla potřebující pro ovládání brzdové páky – ta by měla hrát ve prospěch hydraulických brzd. Véčka budou určitě míň náročné na servis.

      0 0
      • Singlespeed  

        Když trochu povolíš pružinky v čelistech véček, tak je síla potřebná ke stisknutí páky úplně minimální, srovnatelná s hydraulikami.

        0 0
      • Erknold  

        když to napíšu přesně, tak mi přijde, že musím vynaložit menší sílu na páku u kombinace véček LX (bez povolování pružinek) s pákami asi Avid FR 5 a rok starých originál špalíků, než u kombinace 395 a kotouče 160 mm. V případě lepších špalíků by to mohlo být ještě lepší. A beru samozřejmě suché ráfky (bez bláta), což na krosovém kole je skoro vždy.

        Deore kotoučovky s jejich servo wave, nebo jak se jmenuje ten systém páčky, je na tom lépe, než ty véčka.

        Náročnost na servis se tu řeší dost často. Záleží, kdo jak véčka užívá. Bajkeři okolo véček běhali více než kotoučovek. Já mám s véčkama méně servisu než na kotoučovkama, při mém ježdění za hezkého počasí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.