Specialized Stumpjumper FSR 120 - zkušenosti

21 nepřečtených
  • Ivann

    Jezdíte někdo tohoto krasavce? Zajímají mě jízdní vlastnosti (hlavně ve stoupání, sjezd je určitě super), zkušenosti s nastavováním tlumiče (7 poloh?), apod. Mám teď Fuela 90 (7,5 cm vzadu) a tak trochu se obávám, jestli těch 12 cm nebude moc. Jezdím pohodově agresivnější XC, převážně v Beskydech, vyjížďky tak 60–80 km.

    0 0
    • Candy  

      myslim ze si vobec nemusis robit starosti so stupaniami – na 3.stupni PP to uz hupe minimalne (asi rovnako silny PP ako na starsom Triade pri Stumpovy 100) Ak mas chut pred stojkami smatrat si medzi kolenami, mozes to dat na ten nasilejsi siedmy a to uz mas potom hodne tuhe. Pripocitaj k tomu este Speslovsku asi najvyssiu torznu tuhost medzi fullmi.

      0 0
      • JIRA  

        Jak tezký jsi to kolo nakonec postavil? Hledam vsude ale Specialized se hmotnosti nejak nechlubi. :( Mel jsem na vikend pujceny SJ FSR COMP a byl jsem celkem nadseny.

        0 0
        • biker007  

          hmotnost ramu najdes treba tady.. http://weightweenies.starbike.com/…mponents.php?…

          0 0
          • JIRA  

            No ale me prave zajima celý kolo. Na MTBR.COM se baví o hmotnostech 27 – 29 lbs podle toho jestli nechali „tovární“ osazení nebo odlehcovali

            0 0
        • Gart  

          Já jsem ho měl před několika týdny na víkend taky. Jezdili jsme dva, druhé kolo byl starý Marin ocelovej hardtail s mxcomp 85mm vidlí. Terén v podstatě všechno od silnice po normální lehkej sjezd v terénu, žádný „rock gardens“. Kola jsme průběžně střídali. Propedal na dlažebních kostkách je luxusní zážitek. Sjezd úžasnej, když to trochu přeženu, tak jsem se poprvé nebál :) Na asfaltu (jasně) lepší marin, k mému překvapení i v terénu do kopce, přece jen jsem po všech těch ódách na spešla čekal trochu víc…

          0 0
          • PePu  

            Muzes se trochu rozepsat – ktereho spesla jsi testoval (100/120, tlumic) a co konkretne se ti nelibilo (+ v jakem terenu-ujeta lesni cesta, koreny, sutraky…) ? Ja bych totiz cekal, ze prave na dlazebnich kostkach bude propedal nevyhodou (nebo jsem spatne te pochopil).

            0 0
            • Gart  

              100mm/triad, deore, xt, black „testoval“ je silný slovo :) jen jsem ho trochu projel. Celkem asi 100km. 50 lesní cesty 20 silnice 20 polní cesty 10? lehký sjezdy, občas šutry, občas kořeny Nepochopil jsi mě špatně, opravdu jsem na kostkách přepnul na propedal a bylo to dobrý… Po lesní cestě do kopce propedal samozřejmě v pohodě, ale byly tam složitější úseky, kde bych rád presedl na ht. Možná jen moje úchylka. Každopádně z kopce a v běžným terénu pohoda. Na silnici samozřejmě neměl (proti ht) žádnou šanci. Takže jsem asi neobjevil Ameriku… Jinak celkovej dojem ze spešla byl super, jen bych se snažil našetřit víc na lepší komponenty a možná shodit pár deka na kole a pár kilo na sádle.

              0 0
      • Ivann  

        Diky. Jakou jsi tam dal vidlici?

        0 0
        • Candy  

          kupoval som iba ram, takze vidla ostala stara Macocha MX comp 105 ETA. S LX/XT komponentami to ma 12.3kg. Ak si dobre pamatam tak ram s tlmicom a hlavovym mal 2.7kg

          0 0
          • kubrt  

            Mohu se zeptat kde jsi ram kupoval a jestli se ti ho podarilo koupit za min nez je doporucena cena? Diky

            0 0
            • Candy  

              Kaktus bike v Bratislave – bez zlavy

              0 0
              • JIRA  

                Kdysi tady někdo psal, že na Slovensku je doporučená cena stejná jako v Čechách ale v SK – vycházelo to tedy líp.

                0 0
                • Ivann  

                  Bingo! Dival jsem se na cenik Kaktus bike a ram tam vychazi na 47 995 SK, coz je 37 200 CZK, tedy 5 700 CZK rozdil oproti ceske cenikove cene.

                  0 0
          • PePu  

            Je nejak citit rozdil zdvihu vidle 105 vs zadek 120 mm?

            0 0
            • MMX  

              105mm by nemal byt problem, v roku 2004 tam mali Fox Float 100mm.

              0 0
              • PePu  

                Mel jsem na mysli vliv rozdilnych zdvihu na geometrii (jizdni vlastnosti atd.). SJ 120 se v roce 2004 nedelal, tudiz zdvih byl vyrovnany (100/100).

                0 0
                • Candy  

                  asi by som nikomu neodporucal tam davat 100-vku vidlu, bike je potom vratky (alebo obratny – komu co vyhovuje) Nastastie som zvyknuty na vacsi hlavovy uhol z HT a nieco som poriesil aj takmer ziadnym SAG-om na vidlici.

                  0 0
    • raceface  

      To by mě zajímalo jak vypadá pohodové agresivní XC:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.