• vojtechposmourny

    Poraďte, prosím. Potřebuju nasadit nové hlavové složení a samozřejmě nemám spec. nářadí. Kdysi jsem to dělal pomocí kladiva a dřevěného hranolu, ale teď mám novej rám, novou vidli, novou hlavu a nejsem si jistý, jestli je to ta správná technika :-) Mám se obrátit na servis, nebo máte nějaký zaručený postup, který hlavu ani rám nezku..í?

    0 0
    • Palo TT  

      V zeleziarstve kupis zavitovu tyc, alebo velmi dlhy srob, 2 matky a par podloziek no a potom to jednoducho nalisujes.

      0 0
    • vlk  

      Jestli máš nový rám s integrovaným složením, tak to tam snad jde nasadit jen tak a pokud máš nový rám hliníkový, kde se ještě dává klasické hlavové složení, tak tam se to většinou nejdříve frézuje na ten správný rozměr-výrobce to tqam většinou má záměrně jinou šíři.No a pokud máš oceláka, tak tam to naraž, jak jsi to dělil dříve-v tomto případě navíc pomůže dát misky na nějakou dobu do mražáku.

      0 0
      • Palo TT  

        To myslis vazne se sa to vetsinou najskor frezuje? Tomu moc neverim. Na co su standardy :( A pochybujem , ze za 50 korun ti budu v servise nieco frezovat… Ked si to nalisujem sam, tak aspom mam istotu, ze to tam v servise niekto nenarval kladivom :) A takyto najstroj od parktoolu http://www.parktool.com/…/HHP_2.shtml zavitova tyc a rozne podlozky plnohodnotne nahradi.

        0 0
        • djano  

          Samozrejme ze sa to frezuje ! To chces narazit misky hlavoveho na lak ? To by som moc neriskoval.

          0 0
          • Volf  

            Frézují se čela hlavový trubky, aby misky dobře dosedly, ale rozhodně se nefrézuje průměr jak tady někdo mylně uvádí.

            0 0
            • vlk  

              no já když nandával hlavové složení-klasické, tak tam byl rozdíl v průměru něco přes 1mm.-takže bych to tam nenarazil, tak jsem to dal na ofrézování.A je to ok

              0 0
              • Volf  

                Ty brdo to fakt slyším úplně poprvý a to jsem už měnil odhadem minimálně dvacet hlavových neintegrovanývh složení / ne sobě, ale rodina plus kamarádi a kamarádi kamarádů /No stále se člověk dozvídá nový věci.

                0 0
                • Palo TT  

                  Mozno bude problem v tom , ze pre 1" su 2 standardy: 1" JIS a 1" ISO Ale s 1 1/8" som veru este problem nemal.

                  0 0
            • náčelník  

              Frézuje se čelo i vnitřní průměr – klikni si na konkrétní nástroj zde: http://www.kovys.cz/index.php?…

              0 0
            • BH  

              videl jsi vubec nekdy frezu na hlavove slozeni, ze tu placas takove hlouposti?

              0 0
          • Palo TT  

            Na lak mi staci brusny papier, nepotrebujem frezu.

            0 0
            • juli  

              Rozhodne s tebou nemohu souhlasit. Uvedom si, ze pokud misky a tedy i drahy pro loziska v nich nejsou vuci sobe rovnobezne, dochazi k „zavirani“ pri otaceni riditkem, vidlice se neotaci rovnomerne, stejne tak nerovnomerne je namahano lozisko a dochazi v tom lepsim pripade k postupne devastaci loziska. Zacina vznikat vule e hlavovem slozeni. Pokud nezasahnes vcas a nevymenis lozisko odskace to miska. Jeste k cene kvalitniho naradi. To spravne obsahuje treba lozisko, proto aby sila pri lisovani byla rovnomerna, univerzalni rukojet, kterou pouzijes treba na frezy hlavoveho slozeni, lis hlavoveho slozeni, frezy stredoveho slozeni…Takze ono to pak neni tak extremne drahe. Ovsem mit ty veci na to, abych jednou za rok, dva je doma pouzil mi pripada zbytecne.

              0 0
              • Palo TT  

                Mne sa zase pomerne nezda predstava, ze novy ram za x tisic ma nakrivo odrezanu hlavovu trubku a treba ju zarovnat frezou. Ale mozne je vsetko.

                0 0
              • wbiker  

                To mi chceš říct, že někdo „s frézou na koleni“ ti přesněji upraví hlavovku, než výrobce, jo? To je podle mě kravina, přesnosti výroby bych důvěřoval víc.

                0 0
                • náčelník  

                  Fréza na hlavové složení s příslušným vratidlem je ruční nástroj, který zcela přesně obrobí příslušné plochy hlavového složení i „na koleně.“

                  0 0
                  • wbiker  

                    Mě jen přijde divný, že to "nedokážou udělat přesně při výrobě rámu, ale potom jo. Když už nic, tak je to alespoň úplně zbytečný upravovat to dvakrát.

                    0 0
                • juli  

                  Vyrobci docela urcite rezou trubky rovne, ale ta rovne urezana roura se nasledne svaruje a lakuje. Pri svarovani dochazi k deformaci, lak zase mnohdy vytvori nerovnomernou vstvu, zvlaste na hranach. Mnozi vyrobci ramu vubec neresi nejake nasledne frezovani. Netvrdim, ze to nedela nikdo, ale je jich fakt vetsina. Nasledne frazovani je skutecne na miste. Nekolikrat jsem se setkal s nerovnosti i u ramu, ktere se tvarily jako finalne obrobene. Nebudu tvrdit, ze jde o milimetry, ktere z rour ubiram, ale o desetiny a mnohdy jde jen o lak, ale i to hraje svou roli pri spravnem osazeni komponenty. Verte mi, ze vim co povidam. Rukama mi projde rocne dost ramu na to, abych si stal za svym. Fakt.

                  0 0
      • Pá-dlista1  

        Do mražáku…grr. , bych te umlatil bomboňijérou :) Nebo jestli to mate na mrože…

        0 0
        • vlk  

          proč bys mě umlátil bomboniérou,co já bych ji raději sněd :o).Tak když rozměry odpovídají a jde to tam špatně, tak jsem na cr-mo rámech dal misky schladit-aby se stáhli a pak tam šli v pohodě.Co je na tom špatného.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Na tom nic. Ale kdybys je dal alespon do mrazaku misto mražáku :)

            0 0
            • Pebe  

              Když v mrazáku má už cerel, musí to dát do mražáku, přece :-))

              0 0
              • vlk  

                ale houby v mražáku je divočák, co by tam dělal celer nebo to byl corel? :o)

                0 0
    • BH  

      radeji bych volil odborny servis,kde maji frezu a lis.Montaz rizeni =cca 50,– Kc, predpokladam ze tato castka Te nezruinuje. Poznamka pod carou, nechapu tento typ uvazovani(viz. dotaz), koupit novy ram, rizeni a pak si to klidne dokur…, nebot nejsem ochten zaplatit padesat korum nekomu za montaz, sak si to udelam sam.holt cesky vseumel, ze?

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Nejde o padesát korum. V poslední době jsem dlouho do večera v práci a spíš se mi nedostává času, kdy bych do toho servisu zašel.

        0 0
      • palladin  

        přesně tak, zajdi s tím do servisu.(i když uvažuju, že si ten lis pořídím. Nevíte kolik stojí? Třeba od Park Tool)

        0 0
    • chemic  

      Teď jsem to dodělal. Potřebuješ zavitovou tyč 15kč. podložky 30kč. Vyklepneš starý misky a nalisuješ nový. Lepší je to lisovat po jedný, aby se to nekřížilo. Trvalo mi to zhruba 30min :-) Jestli máš nějakej problém napiš Pavel

      0 0
    • mastihuba  

      no já nevim, ale kladivo je kladivo. :)))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.