• widlicka

    No dnes som si vysiel vonku na bajk a urval som retaz spolu s prehazkou. Nevysvetlim vam jak sa to stalo proste som zacal akcelerovat na rovnom chodniku a jak som dupal do pedav tak som zrazu pocul pgrrrkkg a retaz bola zaseknuta v prehadzovaci ktory bol pretoceny o takych 150 stupnov smerom hore. Retaz drzi po kope ale na jednom clanku je jedna strana odzubana z nitu a ohnuta.. Na prehazke sa ulomil taky vybezok co zabranuje tomu aby sa pretocila tak ako mne… Bajk je merida matts 300. Co myslite aka je sanca ze to vyreklamuju?

    0 0
    • Brouk_Pytlik  

      jestli si to kupoval jako komplet celý kolo tak možná jo, byla to chybná montáž řetězu. POkud sis to stavěl sám tak asi ne no. Asi bude nejlepčí se zeptat přímo jich :-)

      0 0
    • gobike  

      Já si myslím, že jo. Mě se rozpadla přehazka na biku, kterej byl tejden starej a uznali to, sice měli blby kecy, ale dali novou. (Bylo to taky Alivko) Já osobně bych to teď na foru neřešil, prostě bych to do servisu zanesl a až kdyby ti to neuznali, tak bych otevřel debatu.:-)

      0 0
    • Meesha  

      ja bych rek, ze ti to neuznaj – je to namotana prhazka a to muzi z neceho vzniknout – tim oni budou argumentovat.

      0 0
      • widlicka  

        no vzniklo to vadou retaze:-)

        0 0
        • blue  

          nechci ti brat iluze, ale zavada retezu po jednom roce jezdeni? to sem zvedavej, jestli ti tohle sezerou… prijde mi to asi stejne, jakoby nekdo sel reklamovat dusi, ze pichnul

          0 0
          • Meesha  

            jj, tata mi jednou rikal, at jdu novej retez reklamovat, kdyz sem ho pretrh… Asi by na me diven koukali…

            0 0
            • MARIN  

              pretrh si retez? tomu neverim :) pretrzenej novej retez by snad i vyreklamovat meli ale s roznytovanym je to jinak

              0 0
        • BH  

          to je klasicky problem, co je a neni reklamace.Tedy opravnena reklamce. Roztrzeni retezu po roce pouzivani je problem z hlediska reklamace, jednak je jiz opotrebovany a obtizne se prokazuje, zda v te dobe nebyl proveden s retezem nejaky neodborny zasah (at jiz nytovanim a nebo zasukovanim pri razeni).Ovsem zasadni je asi skutecnost a tak bych to posuzoval i ja,je ze pokud retez vydrzel na kole rok pouzivani, tak pravdepodobne byl snytovan spravne,nebot pokud by byl vadny z vyroby, doslo by k jeho poskozeni z tohoto duvodu po ujeti nekolika km.Je i tam dalsi moment a sice, ze si mas kolo pred jizdou kontrolovat (vetsinou je to napsano v navodu), takze by jsi ciste teoreticky mohl jiz drive zjistit povytazeny cep retezu.Takze ja bych to jako reklamaci neuznal. Pokud se tyce nasledneho poskozeni menice z duvodu roztrzeneho retezu, tak tady jsi „bez naroku“ uplne. vyrobce vetsinou neodpovida za nasledne skody z duvodu vady vyrobku. Opet to byva napsano v navodech k pouziti – tedy v zarucnich podminkach vyrobku- kola.Zalezi vsak na prodejci, pokud Ti bude chtit vyjit vstric jako dobremu zakaznikovi, muzete nejake reseni najit, ale pravne i technicky na uznani opravnenosti reklamace narok dle meho nemas.

          0 0
          • widlicka  

            No zajtra to asi pojdem predsa len skusit… Len som xcel vediet ako sa zachovat keby zaujali negativny postoj. ci to zobrat sportovo s tym ze budem o 2–3litre lahsi alebo zacat vykrikovat ze na starom admirale mi retaz vydrzala 10 rokov a stale ide:)

            0 0
          • TinkTink  

            Souhlasim…jenom bych doplnil…pokud si to servisoval sam a za cely rok to kolo v servise nevideli, tak ma ten prodejce zas o pochybnost vic…

            Osobne se mi to po roce nezda jako zrovna vyreklamovatelna vec…minimalne to bude hodne moc tezky.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ja vim lina huba hole nestesti, ale musel bych se asi za sebe stydet jit todle reklamovat.

              0 0
    • gobike  

      Hmm, tak mněním názor. Mě se to stalo na biku, kterej byl tejden starej. Ale když už ho máš rok, tak nevim, mevim..

      0 0
    • bajaja  

      nezlobse na me ale po roce zkusit reklamovat tohle je nejvetsi kravina jakou sem dneska slysel,

      0 0
      • Doktor  

        je to zpusobene chybnym serizenym,pokud si byl nedano v servisu,uplatni narok na nahrdu skody tam,i kdyz nechtel bych byt pritomen te debate,jinak smula

        0 0
        • widlicka  

          zlym nastavenim? tam nebolo co nastavovat…to slapalo jak hodinky akurat som 2krat musel natiahnut lanko… to je vsetko co tam kedy trebalo spravit.

          A este ma tak napadlo ze mozno najprv odisla prehazka az potom retaz…

          0 0
    • Lister  

      Sorry za trochu off topic

      Se přidám taky s dotazem. Nedávno jsem kupoval nové sedlo od WTB. Už při vybalení z krabice se mi zdálo nějaké nesouměrné. Jedna strana má evidentně nižší polstrování než druhá navíc žlábek který má být uprostřed, tak přesně uprostřed není. Ale byl jsem na to sedlo fakt netěšenej, tak sem to nasadil, že se to osedí. Pravá strana je v pohodě, ne levá straně, kde je právě to polstrování nižší, to prosednu až na takové ty plastové chrániče boku sedla a tam to mírně tlačí. Jinak je to sedlo hodně pohodlné ale tohle to kazí. Reklamovali byste to???

      0 0
      • Meesha  

        jo

        0 0
      • BH  

        urcite ano

        0 0
      • Lister  

        PS: zkusím to odpoledne vyfotit, abyste měly lepší představu. Díky všem za názor.

        0 0
      • Lister  

        Tak tady je ta fotka: http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…

        Ta spodní špejle jde osou skeletu sedla, ta horní zase prostředkem toho žlábku, je to focené kolmo z vrchu. Je tam vidět jak ten pravý boční šev( po směru jízdy) je blíže ke středu než ten nalevo. Napravo je pak míň toho postrování a tam to prosednu, až na ty plastové boky. Zkusím tu fotku poslat do toho šopu, kde jsem to koupil, co na to řeknou.

        0 0
        • kovar  

          Mi se povedl vyreklamovat křivý Fizik, který se svažoval na jednu stranu. Uznali a poslali rovný.i No zdejší WTB jsou křivá extrémně, co jsem prohlížel WTB ve všech obchodech tady, nenašel jsem symetrické sedlo:-)

          0 0
          • Lister  

            Tož tos mě moc nepotěšil. Ale zašlu ty fotky do toho šopu, jak se k tomu postaví(nechce se mi hned posílat celé sedlo, kdyby třeba bylo hned jasné, že se s tím nedá nic dělat), pak se když tak ozvu jak jsem dopadl.

            0 0
    • Daf  

      Ja bych se teda stydel jit do prodejny neco takoveho reklamovat. Musel by byt hloupej aby ti to uznal.

      0 0
      •  

        Já mám tohle sedlo cca. 3 týdny a vypadá stejně (křivě) jako Listerovo, nicméně pro mě je to pouhá kosmetická vada, neb mě nic netlačí a za poslední roky je to nejpohodlnější sedlo na kterým jsem jezdil.Ahoj

        0 0
    • widlicka  

      Este taka otazocka… ked budem kupovat novu prehazku a retaz mozem dat deaore alebo deore LX na 8kolovu kazetu s radenim alivio alebo to nepojde?

      0 0
      • BH  

        Deore saltr se celkem bezne kombinuje s Alivkem, LX je snad i zbytecne davat k Aliviu, nic tim neziskas, akorat kdyz priste namotas saltr bude skoda vetsi.

        0 0
    • mosquito  

      sice je to reklamovatelny, ale moc sanci tomu nedavam, no zkus to a uvidis

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse