• HOnza

Zdravím, chtěl bych vás poprosit o radu s výběrem komponent (zejména vidle+kol) pro MTB. Na úvod musím poznamenat asi nejdůležitější info – jsem fakt tlus?och, protože při mých 192cm vážím 108kg – zatím :-( Doteď jsem jezdil krosa a supermarketový MTB, takže vlastních zkušeností moc nemám, nehledě k tomu, že jsem z totální pr…, kde máme jednoho Author ptodejce, který mívá na skladě jedno, a v sezóně i dvě kola v ceně do 5kKč :-) Můj kros mi moc nevyhovuje, cítím se na tom jako na koze, tak si chci nechat postavit MTB. Jezdit na tom ale plánuju podobně jako dosud na krosu, tedy 90% silnice 3.-4. tříd a zbytek polňačky, lesní cesty a VELMI lehké terény, ročně ne víc, než cca. 2500km. Pokud jde o vidli, tam fakt vůbec nevím. Na mým současným krosu mám Suntour NRX-7500 LockOut a něco takového opravdu už nechci, protože tak jak nasednu, tak to poklesne o nějaký 3 cm a pak celou cestu mám pocit, jako bych jel na pevný vidli, cítím každý kamínek. Vzhledem k tomu, že na tom chci jezdit především po silnicích a polňačkách, chtěl bych nějakou žehličku, ale na druhé straně nevím, jestli to při mých kilech bude možné. Cenově bych to nechtěl přehánět, myslel jsem něco okolo 5–6 tisíc, jestli tedy v dané třídě vůbec existuje něco alespoň trochu použitelnýho. LockOut bych zase uvítal. Pokud jde o kola, vím, že je to asi blbost, ale zbláznil jsem se do „málodrátových“ zapletených kol. Vůbec ale nevím, jestli má při mé váze smysl o něčem takovém uvažovat. Na mysli jsem měl třeba kola Point Racing Element XSD-3, 2×12 drátů, sada P+Z za cca. 6500Kč, např. www.cyklo.cz/…l/z_kola.htm. vás o názor, jestli má při mé hmotnosti o těchto kolech vůbec smysl uvažovat, případně jaká jiná kola byste doporučili (na nějakým e-shopu jsem viděl před časem Vuelty za cca. 4000/sada, díval jsem se i na Shimana WH-M575Disc, ale ty jsou s cenou okolo 15 tisíc trochu mimo mé představy). Co se týče ostatních komponent, tam uvidím, vzhledem k tomu, že nebudu jezdit těžký terény by mi asi stačilo nějaký Deorko, řazení bych klidně dal i Alivko, brzdy chci ale kažopádně kotoučovky hydry, buď 525, nebo nový LX, nebo Hone, nebo ev. mechanický Avidy BB7. Předem díky moc všem za rady – především ohledně vidle, protože v tom se opravdu neorientuju, a pak o názor o vhodnosti či nevhodnosti zapletených kol s málo dráty pro moji hmotnost. HOnza

0 0
    • fousac  

sice sem o kousek lehci (97kg v lednu, ted asi 90kg), ale zase o to min setrim komponenty.. XSD-3 mam pres 2,5tkm, jezdim jako prase a drzi.. nejaky snakebity byly, rafky maj z boku uz slusny zaseky a rejhy od kameni, ale porad drzi.. rozcentrovany nejsou.. akorat ted trochu zacla vaklat zadni naba.. ale este sem se do ni nedival..

brzdy dej klidne 525ky, 180ky kotouce, sintrovany desky.. to bude bez problemu..

0 0
    • Matts.  

Zase až tak vyžraný nie si. To jeden od nás má výšku 190 cm, váži 120 kg. Jazdí na ces?áku SPECIALIZED. veľkos? rámu 62, dlhý predstavec, dlhá sedklovka, kolesá špice 2 mm. Keď som sa k tomu stroju postavil, to ako ku kamiónu. Jazdí hlavne roviny, z kopcov ho vozia na urgent.

0 0
    • homat  

tohle vozí 190 cm / 100 Kg a bez problémů:

http://www.bike-forum.cz/forum/bikes.php?…

0 0
      • HOnza  

Vypadá pěkně. Ale jak říkám, zapletený kola Shimano, zvláš? s nábama na disky, jsou pro mně moc drahý. A co vidlice? Poradí někdo? Díky

0 0
      • fousac  

teda o par dratu min ve vypletu mi neva, ale tohle uz je na me moc (malo)… ;))

0 0
    • o.t.  

co třeba kona hoss nebo hoss deluxe http://www.kona.cz/2k5_kolo.php?…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.