• vlty

Když zaříznu krk na nový vidli na rám, co mám teď a třeba za dva roky mně ten rám prdne a já budu chtít novej, třeba od jinýho výrobce, tak jak to bude s tou vidlou? Co když ten novej rám bude mít delší tu hlavovou trubku? Dávají se pro tyhle případy podložky pod představec, aby byl krk delší kdyby náhodou…? Dík za odpověd.

0 0
    • kovar  

v zadnem pripade nerez presne na delku HS+predstavce toho ramu co mas, duvody jsi si rekl sam. Krouzky muzes dat jak pod predstavec, tak nad predstavec. Pojistka pro budoucnost.

0 0
      • vlty  

dík za prompt. odpověď a kolik myslíš, že bych tam měl těch kroužků dát? Nezmění se moc jízd. vlastnosti? Já bych dal tak celkem centimetr pod představec a tak 1/2 cm nad. Myslíš že je to moc?

0 0
        • kovar  

to nevim. Mam pod predstavcem asi 1 cm, nad asi 3 cm.

0 0
          • vlty  

ono asi záleží taky, jak dlouhej máš představec, jak vysoký hlavový slož… no tak uvidím, něco tam dám jo a nebojíš se úrazu o ty tři centimetry ned přestavecem?

0 0
            • kovar  

ne.ai nevim, co za uraz by to mohlo zpusobit.

0 0
              • vlty  

no tak přece jenom to trochu vyčnívá, ale je fakt, že ne moc. aspoň na to půjdou pověsit nákupní tašky :-))) dík za odpovědi

0 0
                • Pá-dlista1  

Ja to tak vozim u kazde vidlice a treba o 5cm nad predstavcem a i kdyz to vypada nebezpecne, tak jsem se o to prastil snad jednou a to padam takrka denne.

0 0
        • MartinXC  

Někde jsem četl, že by pod představcem nemělo být víc než 20mm.

0 0
          • Pá-dlista1  

…protoze to nevypada hezky! :) Nebo tam psali i duvod? :)

0 0
            • MartinXC  

Tuhost řízení a rovnoměrné zatížení hlav.ložisek

0 0
              • Pá-dlista1  

Sem na to myslel. Ale u tech kratkejch predstavcu co vozim ja, sem si to tolik nepripoustel :) Na XC masine bez genesis geometrie nebo nedej boze malym trialovym kole, uz by to vadit trochu mohlo. Ale zase za dob headu se to taky neresilo.

0 0
                • MartinXC  

Vem si na XC představec 120mm, výšku hlavy 120mm a nechej krk trčet 40mm nad hlavou. Hádej co umře dřív ? (pokud si jezdec zvykne na propružování rodel)

0 0
    • Daf  

Zalezi jak moc vysokou hlavovou trubku mas ted a taky jak mas vysokej predstavec. Pokud je to nadprumer tak bych to zarizl presne. Novej ram muzes koupit s IHS a ten ma hlavovku o dost nizsi nez klasika. Popř. kdyz budes mit vyssi predstavec staci k ramu jeste dokoupit nejakej s nizsi objimkou.

0 0
      • MartinXC  

Rozhodně napřed ale něco pojezdi (tak 500km) a laboruj s podložkami nad/pod představcem. Až se budeš cítit OK v posedu, pak řízni :-)

0 0
    • lubos  

Jo, jo. Mel jsem zarizlou vidlu na ram (Merida Matts Comp 20") plus dve centimetrove podlozky, predstave IKE 4.5cm vyska. Pak jsem koupil novej ram, Merida LRS 20" a i presto, ze jsem vyhodil obe podlozky mi v predstavci chybel asi jeden centimetr. Toz tak. Vyresil jsem to pak odriznutym krouzkem z nejakeho krku co mi dali v servisu, nastesti druhej hornej sroub byl jeste v urovni krku.

0 0
    • Luka  

Ja mam ted jinej ram (s integrovanou hlavou) a je to radikalne jinaci nez ten predtim. Mam 6 distancnich podlozek a jeshte jsem ji trochu pririzla… proste, improvizovat se musi, ale nikdy nerez „na krev“.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.