• alenzo

    Tak nevím,zdá se mi, že lesy jsou letos v neskutečně špatném stavu, alesoň u nás v Krušných horách a Českém středohoří. Pokácené mýtinny v místech, kde to není zvenku vidět (i velké holiny) zmizely statné bukové porosty a s nimi i krásné lesní cesty. Zbyla vykosená dálnice v lese zůstalo ležet neskutečné množství prořeřuzů. Prakticky neprostopné. Vykosené kde se člověk podívá. Myslem, že je to dílo zkázy nějakých zlodějů. Jak však jezdím dále a dále, zjiš?uji, že tyto hrůzí jsou bežné v okolí 100km. Kdo to udělal nevím , ale vypadádato na české lesy. i v okolí jestřichovicka,. hrůza jen pomyslet. Prostě jestli někdo viní bajkery z ničení tak tohle už nevím jak nazvat než totální devastace. Jak jste na to vy v místním okolí taky taková hrůza a spouš?.

    0 0
    • Vašur  

      Jo, jak se začne v lese pracovat, tak je to často katastrofa. Nejvíc mi vadí, když ten chlív nechají na cestách týdny. Nékdy mi to připadne jako pokusy zabránit, aby se tam tudy jezdilo, čekají, až si lidi odvyknou a přestanou to zkoušet. Ale prořeřuzy jsem ještě neviděl :-)

      0 0
      • Kona  

        Včera jsem se krásně rozčílil nad lesníma cestama vysypanýma hrubou drtí tašek BRAMAC. A navíc v nejhezčí části Železných hor. Jít se potom nedá, jet se potom nedá a navíc tam ani nětěžej dříví. Potkat hajnýho, tak se asi stalo neštěstí.

        0 0
        • climber  

          Pochybuju, že to má na svědomí hajný, spíš ňákej idiot v nejbližší vesnici měnil střechu a co se starejma taškama – jeb s nima do lesa.

          0 0
          • Jarous1  

            U nás na chalupě ( kousek od Říčan ) prý sami lesáci povolili zavážet rozbité lesní cesty všelijakým tímto odpadem… Střešní tašky, rozbité cihly, dlaždičky, … Moc se mi to teda nezdá, ale říkalo mi to už víc místních…

            Jinak je to ale hnus !!! Samozřejmě, že se tam neválí jenom tohle, ale i sklo, dráty, kov apod. To bude srandy, až si tam někdo jednou rozřízne nohu nebo tak…

            0 0
          • Kona  

            Já vím, že za to nemůže hajný, ale možná starosta nejbližší obce nebo správa lesů. Oni se totiž tašky BRAMAC vyrábějí v nedaleké Chrudimi. A ona taková likvidace zmetků by mohla být dost nákladná, tak to možná ještě s vídělkem vozí do lesa. Nevím jestli s tím máte někdo zkušenosti, ale tomu se nevyrovná nic, ani hrubý štěrk.

            0 0
            • saly  

              nejhorsi na tom ale je, ze si nikdo neda praci s tim, aby to byly skutecne jenom kousky tasek, ale je tams tim spousta bordelu! Zprerazet ruce a nohy a poslat pesky na severni pol!

              0 0
      • Radek Broz  

        Ver mi, ze vetsine lesaku je to, ze se tam jezdi, dost jedno a nemyslim si, ze by to delali schvalne (a uz vubec ne na cestach, ktery sami pouzivaji). Bordel vetsinou uklizeji jini lide, nez tezari a obcas se asi neda zajistit, aby se to odklidilo okamzite.

        0 0
    • orca  

      To že je les různě prokácenej mě také mrzí a těžce nesu . Ale podtstně hůř nesu bordel v lese…Plné igelitové tašky komunálního odpadu , pneumatiky i lednice starej nábytek (v okolí Plzně) a to vše často v hloubi lesa..Prasata lidská, hlavně že před barákem a doma mají pořádek ale zaserou celej les . Promiňte za tu mluvu ale jinak nelze tohle téma mě vždy dokáže totálně vytočit…

      0 0
      • fousek  

        No u nas to neni v hlouby lesa protoze na to sou lidi liny, takze vetsina bordelu je do 100 metru od silnice, pak jeste v okoli polnich cest, ted sem zrovna videl takovou hromadu, to tam snad zvrhly avii, kdybych kazdou takovou hromadu vyfotil tak se na kole ani neprojedu protoze porad budu vyndavat a zandavat fotak. Nastesti lesy sou veliky tam se toho vejde:-(

        0 0
        • climber  

          Přesně, jakmile je nějaká odbočka do lesa tak je tam okamžitě divoká skládka. Díval jsem se i trochu na složení toho bordelu a musím říct, že dost často to vypadá na to, že to je svinec z nějakejch firem nebo od jezeďáků. Protože, čalounění z několika aut tam může vyhodit akorát ňákej automechanik a pneumatiky od traktora taky nevypadaj na běžněj domácí odpad. Ale jinak komunálního odpadu jsou tam taky tuny. JSME PRASATA. Problém je ten, že každý musí začít sám u sebe.

          0 0
          • orca  

            Jen bych doplnil než VŠICHNI pochopí že les je náš a ne něčí jinej tak tam bude bordel dál…

            0 0
      • saly  

        Tohle je velky svinstvo! Lidi jsou prasata. Ja jsem z Vysociny (resp. spis jizni cechy) a i tady se zacinaj u silnice objevovat vyhazeny odkapdky (pytle s domacim odpadem), plastovy flasky jsou beznou okrasou pangejtu a obcas se najde i takovej kousek jako je komplet porculanoveh hajzlik. Bohuzel cim vic vidim takovyhle veci (a nejde jenom o bordel v lese), tim min si lidi jako celku vazim a stydim se ze i ja jsem clovek. Problem je ttreba hledat mozna nekde jinde nez v pohnutkach jednotlivce (viz napr. http://www.priroda.cz/clanky.php?…).

        V soucastnosti zbyva jedi vec pro nas, ktrym to vadi. Nekolikrat do roka vzit par lidi a pokusit se za co mozna nejvetsiho medialniho rozruchu nejaky kousek ty prirody uklidit. Mozna ze by se o tom dotycnej dozvedel a ze by se v nem hnulo svedomi. Viz akce „Uklidme svet“ atp…

        0 0
    • vlk  

      Ono většinou to prokácení má zapříčinu kůrovec či polomy(špatná stavba lesa).Kdyby se stromy napadené kůropcvce neprokáceli, za chvíli by tam nebyl žádný les, navíc když se ho majitel do 1 roku nezbaví dostane pokutu 1 mil Kč.nepořádek v lesích mají na starosti především chataři, kterým se nechce vozit odpad dom či ke kontejnerům.

      0 0
      • dedek55  

        kůrovec v bukovým lese ??? to se ted' učí na školách ?.....o)))))

        0 0
        • vlk  

          to samozřejmě ne.Jsem si to špatně přečet.

          0 0
      • Darkson  

        nevím jak u vás, ale na kokořínsku si míatní dělají skládku jak na vlastních zahradách, tak v blízkém lese a jediní chataři se snaží okolí zkulturnit v každém případě bych debily, co vozí odpad do přírody, střílel jako škodnou.

        0 0
        • saly  

          a jak bys reagovl, kdybys nekde primo nazivo natrefil na nejakyho magora, kterej hazi do skarpy svoje vikendovy odpadky?

          0 0
          • Darkson  

            tohle se stalo sousedce. viděla frajera, jak vyhazuje do škarpy pytle s odpadem, zabrzdila auto, vyskočila a začala chlapíkovi hystericky nadávat, že ho nenechá odjet, pokud si odpadky nehodí zpět do auta. ten jen zíral, něco zakoktal a odjel s bordelem v káře. takže bych nejspíš reagoval podobně, jen bych vynechal tu histerii…ale asi bych ho nezastřelil :-)

            0 0
            • Darkson  

              hYsterii

              0 0
            • saly  

              Tak to mozna docela prisla na nejakyho klidase. Mozna ze i ten „hysterickej zachvat“ udelal sve :-)

              ale nedelal bych si iluze, ze ten chlapek odvezl bordel na misto k tomu urcene. Jsem si na 90% jistej, ze ten bordel skoncil o par kilometru dal…

              0 0
          • Robo  

            ****** do ruk a nepustit k vodě…

            0 0
    • MARIN  

      JJ ty Krusny hory muzu jen potvrdit taky v oblasti nad TP a MO objevuji se tady uplne hole kopce (neni to videt s podkrusnohori ale az kdyz se vjede mezi kopce. Taky se to tyka hlavne buku. S prorezama uplne stejna situace. Na podzim a v zime prorezavali a porad se to tam vali. Minimum tech plani znovu zalesnujou, tak 80%zustava bez znamek zalesneni taky uz 5let

      0 0
      • gumid  

        Tak nevím, platilo,že do 5 let max.má být obnova hotova při jakékoliv seči.Co se týká bordelu na cestě, v tom jsou super kabrňáci od Brna – velmi frekventovaná turisticko-vycházková lokalita Mariánské údolí byla vloni na podzim u jeskyně Pekárna doslova zas..ná zbytky po těžbě-doslova hranice přímo na tom turistickém chodníku, jinak ŠLP Mendelovy univerzity zaslouží celkem pochvalu / ne všude /.

        0 0
      • fousek  

        A nebudou tam delat sjezdovky?:-)

        0 0
        • MARIN  

          No na nekterych tech planich by byla sjezdovka pekna ale museli by udelat dalsi pruseky kvuli prijezdovy komunikaci :)

          0 0
      • alenzo  

        Tak jsem se rozhodl vypátrat co, kdo a proč to kácí. Zatím jsem byl na naší pobčce MŽP, mám sepsat dopis, ještě jednou si to objedu a vytofím a poslat to na inspekci MŽP a lesákům. Uvidíme, moc šancí si v tomhle bordel státě nedávám, aspoň proti tomu něco udělám.

        0 0
        • Darkson  

          držim Ti palce!!! máš u mě pivo a párek – až se někde potkáme, přihlaš se o ně:).

          jsem celkem zvědav, jestli má podobná iniciativa v našem státě nějaký smysl…

          0 0
        • Darkson  

          držim Ti palce!!! máš u mě pivo a párek – až se někde potkáme, přihlaš se o ně:).

          jsem celkem zvědav, jestli má podobná iniciativa v našem státě nějaký smysl…

          0 0
        • Radek Broz  

          Kdyz nekdo dela podobny akce proti nam, tak si vzdycky rikam, ze mu to stoji za to.

          0 0
          • cabbage  

            sjezdari maj na svedomi holosece? takovy maso zase nejezdite:)

            0 0
            • Radek Broz  

              Myslel jsem samozrejme udavani obecne kvuli jinym vecem. I kdyz vcera jsme par brizek skolili a udelat u Hammertrailu poradnou holosec by pro nas az tak velkej problem nebyl;-)

              0 0
      • saly  

        A zalesnujou cim? Asi smrkem, ze?

        0 0
        • MARIN  

          Jasne kdyz uz zalesnujou tak smrkem

          0 0
          • saly  

            To bych videl asi jako ten nejvetsi problem, ze neni nijak regulovany, ze se musi dodrzovat takova a takova skladba lesa. Zakon pry majiteli klidne umozni vysazen na puvodni bukovou lokalitu samej smrk… Tak se o hodne prichazi…

            0 0
            • vrazdit  

              to zas teda u nas na zlinsku se jich v tomto musim zastat…sice to jinak serou, ale zalesnujou fakt treba bukem tam kde to patri, ale to bude asi tim ze je to chranene uzemi…

              0 0
              • saly  

                No v chranenym uzemi je to asi narizeny, ale jinak je to jvsem jedno…

                0 0
    • vrazdit  

      no jo…okolo zlina je to taky na vsechny strany rozdrbane, cesty znicene, navozena sut, popadane stromy potom co to loni odlesnili na hrebenu…asi aby meli co letos odklizet :(

      a pak ti nekdo rekne (lesni straz) ze jezdenim rusis zver…to sem se tak nas..l ti debilci byli na turisticke znacce vjeti ctyrkolkou a kdyz sem jim rekl, jestli to neni horsi nez kolo, tak sem se dozvedel ze : „ale my to tady hlidame“ asfaltka byla asi tak 150 m a ja sem byl ten spatny… malem doslo na rvacku, kdyby nemeli psa…

      0 0
    • climber  

      Ten dobytek co vyváží bordel do lesa bych postavil ke zdi. Na Slovensku kde jsem až doteď bajkoval jsou lidi samozřejmě úplně stejný, ale vzhledem k tomu, že je to tam kopcovitý, tak se daleko do lesa nedostanou a tak je bordel koncentrován kolem vesnic. Minulý týden jsem byl jezdit směrem na Jevany a myslel jsem, že se z toho zjevím. Takovej bordel jsem už dlouho neviděl. Počet divokých skládek by se dal počítat na desítky.

      0 0
      • fousek  

        No to v nasem okoli je jedna mala vesnicka, kde obyvatel odmitaj platit popelnice, prej nemaj zadnej opdad:-), akorat kdyz se jede na kraji lesa okolo te vesnicky tak je tam takovejch veci a sou to samy predmety ktery v lese urcite nevyrosly, skoro se tam bojim jezdit abych si tam o neco nepich kolo nebo nerozparal nohu, jo a navic u kazdy cesticky co vede do toho lesa je takova krasna zelena tabulka ze je to chranena krajinna oblast (jezis ja sem hrozny prase ja jezdim na kole v chraneny krajinny oblasti, desne se stydim)

        0 0
        • climber  

          Jo obyvatelé malebných českých vesniček jsou docela slušný prasata. Kolikrát jsem ráno viděl dědka jak maže do lesa s káron na dříví. Akorát, že do lesa jel s károu plnou bordelu a z lesa s károu plnou dřeva.

          0 0
          • saly  

            Tohkle by clovek z venkova nikdy neudelal! Takhle se chovaj chatari, kteri jezdi na venkov z mest za cistou priridou. Blby je, ze tenkousek cisty prirody, kterej jim staci k rekreaci, konci plotem jejich „anglicky“ zahradky.

            0 0
            • cabbage  

              nevim kde zijes, ale vraky lednicky a pod jsou pradevsi od vesnicanu- u nas se k jednomu vraku i hrde hlasili:-/

              0 0
              • saly  

                No, ziju v jiznich cechach a skutecne jsem si myslel, ze covek z venkova (ktery tam ma koreny!) ma ke sve krajine vztah takovy, ze by mo nedovolil takovou prasarnu udelat. Ale Ty mi oteviras oci…

                0 0
                • Darkson  

                  já bych řek, že to bude obdobný jako např. v diskuzích biker X motorista. to znamená, že nejde o to, jestli je člověk z města, maloměsta nebo ze vsi, ale o jednotlivcích…blbci se prostě najdou všude:)

                  0 0
                  • saly  

                    Asi jo. ale stene bych rekl, ze lidi, kteri maji v prirode koreny, si takovy veci nedovoli…

                    0 0
              • Pá-dlista1  

                No nevim jestli ta vase vesnice je uplne typicky priklad :)

                0 0
        • vlk  

          ohledně bordelu-skládek-nepovolených je to jednoduchý- napište mail na odbor životního prostředí na Váš Krajský úřad, nejlépe na Oddělení ochrany životního prostředí.Mail bude uveden na stránkách příslušného Krajského úřadu.Věřte, že se to brzy vyřeší.V našem kraji toto funguje perfektně.

          0 0
          • BH  

            to je pekna blbost, jednak by mel krajsky urad sam delat kontroly a zjistovat aktualni stav ziv. prostredi a navim si myslim, ze jen pokrci rameny a nebudou s tim nic delat, maji urcite jine starosti napr. jak naparit pokuty firmam, ze nemaji spravne vedny sanon o odpadnim hospodarstvi. Protoze tyto uredniky ani tak nezajima co s odpadem deje, ale zda mas odpadove hospodarstvi sravene vedene v souladu se zakonem… Jinak k tematu odpadu v lesich ,i na me z toho jde hruza a bes,lesy a pole na zlinsku jsou neuvweritelne zaneradene veskerym myslitelnym i nemyslitelnym odpadem. Nedavno jsem zaznamen na vedlejsi okresni ceste cas od casu spadene cihly, zacalo v Kurovicich ( u Tlumacova) a skoncilo to za Tlumacovem kousek od polni cesty .byla tam cestve vysypana hromada nejake sute asi z demolice. Tomu debilovi co to tam vysypal, nebylo zatezkou ujet cca 8 km a vysypat ten bordel nekde na pole.Bohuzel pro obyvatele nasich vesnic je to zcela legitimni zpusob jak se zbavit odpadu.Ale obyvatele mest nejsou lepsi. Bohuzel Cesi a Moravaci jsou z toho pohledu totalni PRASATA !

            0 0
            • vlk  

              napsal jsi:„Protoze tyto uredniky ani tak nezajima co s odpadem deje“-tak zrovna toto není vůbec pravda.V našem kraji zrovna tito uředníci dělají různé kontroly a po nahlášení, to okamžitě řeší.A to i tím způsobem.např.Byl jsem přítomen když zrovna jedna pracovnice z kraje našla jakoby vysypanou popelnici.Vzala si rukavice prograbala tím a našla roztrhané výpisy z účtů z banky.Podle jména šla za danou osobou a dala ji na výběr jestli chce pokutu a nebo jestli zavolá technické služby a zaplatí odklizení.Ta osoba tvrdila, že měli plnou popelnici a nebylo to kam dát.Do půl hodiny tam nic nebylo.

              Většinou za toto mají odpovědnost starostové obcí,kteří se mají starat o dodržování pořádku.například mají za povinnost zajiš?ovat 2× ročně odvoz odpadu-to jsou ty jarní a podzimní sběrové soboty.a případné kontejnery pro chataře apod.Mají na to i fondy-dostávaj na to prostě od státu prachy.A pokud nemíní svoji práci dělat pořádně, tak jim úřad pohrozí a hned jde vše jak po drátkách.

              Věř mi dopisama na ministerstva a pod nic nevyřešíš.Nejlepší je rovnou za starostou a když neuspějete nebo nechcete na sebe upozorňovat tak na kraj.Jde to i anonymně.

              0 0
              • BH  

                z jakeho kraje jsi?A jeste, ze ty jsi urednik KU!To co pises, je jak z pohadky a ja na pohadky neverim,ale jiste melo by to tak byt a urednicvi by meli konat. jenze co ja vim tak nekonaji. To mas jak s temi starosty obci. Na mele dedine urcite kazdy i starosta vi, kdo zrova stavi barak a nebo neco boura a tak by nemel byt problem pohlidat si, co ten „stavebnik“ s tim odpadem provedl.A podle vzhledu okoli nasich dedin a mest , tak je starostum a predstavitelum obci uplne putna. Jeste poznamka, kdybych mel upozornovat KU na kazdou sladku ,kterou behem vyjizdky na kole uvidim, tak nedelam nic jineho nez si dopisuji s uradem. nemalo by to byt v pracovni naplni nekoho jineho?

                0 0
                • vlk  

                  Problém je že ti úředníci toho mají strašně moc a není jich tolik aby to vše uhlídali.Nemusíš nic hlásit když nechceš, ono i tak dost lidí hlásí.Jinak já pracuji v IT, pokud tě to zajímá.

                  0 0
                  • BH  

                    Jsi hodne naivni (vyloucil jsem vzhledem k tvemu postu moznost podjaty), tak to bohuzel v zivote nefubguje. Uredniku je hodne! Az moc,ale nedelaji to co by delat meli, jen vymysli ptakoviny a skutek utek. Kdyby pracovali tak, aby si plnili alespon na 20% svych povinosti, tak by to u nas obecne muselo vypadat jinak. Pamatuj si, urednik je nejvetsi skodna, ja to musim vedet, nebot jsem ve statni sprave nejakou domu pusobil

                    0 0
                    • vlk  

                      no tak to já mám s krajskými úředníky zcela jiné zkušenosti.Alespoň s těmi našemi.

                      0 0
                      • BH  

                        tak alespon jedna pozitovni zprava o stavu nasi statni spravy-samospravy. beru na vedomi

                        0 0
                    • grafik  

                      ja bych to tak cerne v zadnem pripade nevidel! A jestli pristupujes k urednikum jako k ‚nejvetsi skodne‘, tak se mi z tebe dela zle …

                      0 0
                      • BH  

                        tak to nemusi,pravde­podobne nikdy nic nevyrizujes na uradech a nebo zijes v jinem svete.Moje zkusenost je s urednictvem veskrze negativni, stacilo kdyz jsem nedavno vyrizoval ztratu dokladu a nebo stavebi povoleni,podle meho je to svet sam pro sebe a ne pro nas obcany,ale tvuj nazor ti neberu,nakonec proc videt vse cerne. Jen me prosim vysvetli, proc u nas(CR) nic poradne nefunguje (viz. napr¨.ty cerne skladky), kdyz ti urednici jsou tak dobri?A nebo i na to mas jiny nazor?

                        0 0
                        • vlk  

                          záleží asi na každém úředníkovi.Zase ale měj na paměti kolik takových věcí denně vyřizuje, že nejsi ty ten jediný koho má nastarosti a že už toho taky může mít plný zuby, po celém dni.Problém ale vidím, především v zákonech -ve složitosti a nepřehlednosti­.O kvalitě ani nemluvím. „podle meho je to svet sam pro sebe a ne pro nas obcany“-ono to není díky úředníkům ale díky zákonům. Nejsou dobří ani špatní, prostě jen dělají svoji práci, někteří lépe jiní hůře.

                          0 0
                          • BH  

                            clovece(ci) ja nechapu tu Vasi miru pozitivniho nazirani na urednictvo (obecne).Urcite je chyba i zakonech, ale pristup uredniku? Ten to jen podrhuje,arogance, hloupost,lenost a td… jen si vem oteviraci dobu na vetsine uradu maxuimalne 2 x tydne a jinak nas obcane nezajimas. Ne, ne panove mam na tuto skupinu lidi velmi vyhraneny nazor, je jich moc a nedelaji to co maji.Vsadim se, ze casem prozrete az skutecne budete muset neco na uradech(od policie po ministerstvi nevim ceho) resit.

                            0 0
                            • vlk  

                              a ty si jako myslíš, že ty zbylé dny nic nedělají, oni mají i jiné věci na práci.¡uřední dny jsou jen 2 dny v týdnu, zbytek týdne se také pracuje, třeba zrovna v terénu.Když by dali úřední dny každý den, co myslíš, kdy by ty problémy opravdu řešili, navíc byste nadávali, jakto, že nesedí v kanceláři, když by zrovna řešili problémy v terénu.Hloupí asi všichni nebudou nemyslíš, většinou mají vysoké školy a tomu co dělají většinou rozumí.

                              Hele já se nechci nikoho zastávat.Ale nevylíval bych si zlost ze špatného systému na úřednících.

                              Na co se ta debata vůbec zvrhla.Já vám jen poradil co se s tím dá dělat, než jen blbě si stěžovat na bikeforu, což nic nevyřeší.A vy si začnete stěžovat na to jak by se úředníci zachovali,zkusil jste to někdo?Ne furt jen blbé kecy,a skutek utek.Budete remcat v hospodách a na fórech, ale udělat pro to něco, to ne.Sami jste líní napsat anonymní mail a po ostatních byste chtěli skoro nemožné.Takové mám fakt rád.

                              0 0
                              • vlk  

                                končím v tomto příspěvku-to nemá cenu o něčem debatovat.

                                0 0
                                • BH  

                                  i kdyz jsi skoncil,tak Ti musim rict, ze se tezce mylis. Kdyby totiz urednici pracovali jak meli, tak by takovy bordel kolem nas nebyl. Za to aby tu byl poradek je priteli platime a jestli ten bordel kolem sebe nevidis, tak co k tomu rict.A tem argument, ze mimo uredni dny urednici take pracuji, je v podstate pekna pitomost, at si rozdeli praci tak, ze nekdo je v terenu a nekdo za prepazkou- v kancelari, ale stale po cely tyden a nejlepe do 18 hod. Jsou tu pro nas a placeni z nasich dani! Jde videt, ze jsi nezazil, jak ma skutecne fungovat servis statnich organu (moje zkusenost z USA). U nas je to o buzeraci a aroganci. A jestli povazujes za systemove reseni to, ze vsichni budeme psat anonymy na urady, tak k tomu jiz co dodat, pravdepodbe jsi IT clovek na nejakem zbytecnem Krajskem uradu, jinak si to neumim vysvetlit.I ja timto tuto debatu koncim.

                                  0 0
                                  • vlk  

                                    tak naposled.Teď jsem si našel na netu tabulku platů úředníků.No by? rád ,že ještě nějaké úředníky máme-vysokoškoláci a za tyto platy, bych odešel do soukromého sektoru a to okamžitě.A ty bys po nich za tento plat chtěl aby pracovali denně do 18.Stačí když mají 2× týdně povinně do 5.bych tě chtěl vidět jako úředníka s rodinou.

                                    Nemusíš psát anonymy, můžeš psát pod svým jménem.Myslím, že není v silách nikoho prochodit každý kout, a najít každé smetiště.Já osobně se chovám k přírodě ekologicky a případné skládky nahlašuji a čekám to od každého, komu na čistotě prostředí záleží.

                                    O USA bych se nezmiňoval-jejich zákony a předpisy(Chování daňových úřadů k podnikatelům)-jejich ekologie(viz kjótský protokol, těžba ropy na aljašce apod),Tam jsou jistě úředníci zcela jinak placeni než ti naši.

                                    Přestaň furt vzhlížet k prohlilým USA a zkus se jednou taky vžít do role takového úředníka co s tebou musí jednat.Je to především o lidech a vztahu mezi nimi, že.Ono když ty budeš nepřátelský, tak nečekej že se k tobě budou chovat jinak.

                                    To fakt nemá smysl.Já zažil jednání na úřadech, jak u nás tak i v jiných zemích EU.

                                    0 0
                                    • BH  

                                      ty jsi spadl z Marzu nebo co, to jsem jeste nevidel aby se nekdo zastaval teto profesni skupiny, ktera parizutuje na ostatnich. Jak jsem jiz psal, tak jsem ve svem zivote okusil zivot urednika techdy na Okresnim uradu.Byl to planovaci odbor a mel jsem na starosti investice v okrese.takze o zivote uredniku neco vim i z druhe strany barikady a prave proto se jich vubec nezastavam! Ale co hlůavne , ze urednici si plni svoje povinnosti- chudaci my mame zaneradene lesy a okoli cest odpadky. To jsem fakt jeste nevidel, clovece,kde ty zijes?

                                      0 0
                                      • vlk  

                                        no jo no asi není kraj jako kraj-u Vás to bude asi jiné.V našem olomouckém zatím žádný problém s úřady nemám, spíše naopak, ale s městským jsem ještě nejednal.Tak přeji hodně zdaru, s úřady.Aspoň něco je na zdejší oblasti dobré, když už není práce a platy nízké.

                                        0 0
                                    • náčelník  

                                      „Přestaň furt vzhlížet k prohlilým USA“ – ty jsi byl o víkendu v hotelu Olympic na sjezdu, že?

                                      0 0
                                      • vlk  

                                        ne nejsem kuminista a oproti Vám mám otevřené oči.To jak dříve všichni blbli z rusáků, tak teď zase blbnete z USA.Aspoň nemám klapky na očích a dokáži používat mozek.Já jsem Evropský demokrat, a věřím v silnou EU a v naši zemi.

                                        Přestaňte mě laskavě urážet.nejsem ani komunista ani nácek a ani patolízal Ameriky.

                                        0 0
                                        • náčelník  

                                          Já tě nechtěl urazit, jen jsem upozornil na tvůj slovník. Tvou víru v Evropu respektuji, nicméně si neodpustím ocitovat anglického filozofa Rogera Scruttona: „Vše špatné, co se odehrálo za mého života, vzešlo z kontinentální Evropy. A náprava vždy musela přijít z vnějšku.“

                                          0 0
                                          • Pá-dlista1  

                                            Ten uz je dlouho mrtvy, ze? ;) Nebo se ho mozna mimoevropske zalezitosti nedotkly.

                                            0 0
                                        • BH  

                                          tak to si vyprosuji, vubec nevzhlizim obdivne k USA, parkrat jsem tam uz byl, takze mam svoji predstavu. Ovsem napr.z hlediska fungovani sluzeb a take uradu se Evropa musi jeste hodne ucit.A o tech uradech tu sla rec.Melo by byt URAD= sluzba obcanum a ne naopak, to se ti snazim celou dobu vysvetlit, ale to uz bychom se tocili v kruhu…

                                          0 0
                        • grafik  

                          moje posledni zkusenosti s uredniky: vymena obcanky – v poho, vymena pasu – v poho, stavebni povoleni – v poho + zmeny na vodarnach, plynarnach atd. taky ok. To ze u nas NIC ve st.sprave poradne nefunguje asi nevyresime, ono to bude ve vsech ‚civilizovanych‘ statech asi dost podobne!

                          Na olomoucku se s cernymi skladkami moc nesetkavam, takze nevim jak hodnotit praci uredniku podle poctu nebo velikosti cernych skladek – mozna je to jen spatny priklad.

                          0 0
                • fousek  

                  No to by pak hrozilo ze te zaradej do filtru na spam:-)

                  0 0
          • fousek  

            A jak to ten urad resi? Aby to neodnes jenom ten co pozemek vlastni a nemuze za to a skladkari udelaj kopku kousek vedle.

            0 0
        • Volf  

          Vesničani jsou kapitola sama pro sebe. Jeden můj příbuznej spálí v kotli na uhlí i plechvou konzervu. Sice praj až na třikrát, ale spálí. No tak si vem co všechno jim vylítá z komínu. Další velice četnou skupinou jsou zahrádkáři. Člověk v lese vždycky bezpečně pozná, že se blíží k zahrádkářský kolonii, protože toho bordelu po lese a vysypanýho bordelu v cestách včetně skla.

          0 0
          • micro  

            Jo, vesničani ale starší 60 let, hehe. Tady u nás v Brdech je docela čisto, ale taky tu žijou lidi co seberou hovna od psa ze svý zahrady a hoděj to na silnici – – fak of tyhle lidi.. Jo a nedávno sme objevili na našich trailsech čerstvě uřízlý 2 stromy přes rozjezd na skoky – jeden sme odtahli, druhej je docela heavy.. Jen mi příde divný pokácet dva stromy jen tak. Je pravda ze tam taky jezděj MX..

            0 0
            • Quake 9.0  

              U nás v Českém ráji zase jeden děda sype střepy na turistickou stezku, aby mu po ní nejezdili bikeři… Proříznout si o to nohu při noční procházce, to pak musí bejt fajn zážitek z Českého ráje…

              0 0
    • Nikdo  

      Tady kolem Budejc je to podobny, po padu komancu se zaclo nejak vic tezit a nektera ma oblibena mista nenavratne zmizela. Jsou tam sice vetsinou vysazene stromky, ale ty nez vyrostou – to uz tu nebudu. Co se tyce skladek, vzhledem k tomu, ze jsem bydlel podliz jedne oficialni a casto jsem si tam hral (treba s pouzityma jehlama z nemocnice :o) tak mne jen tak neco nerozhazi. Casto se taky krome tasek pouziva i asfaltova drt ze starych silnic nebo co to je za humus.

      0 0
      • Raydowe  

        Ak ma vie nieco vytocit tak strasny vrajer ktory sa vybral do lesa na huby a kade chodi tam sere odpadky od cigariet, dobosky a pod. To je na pest.

        Som zostal zhrozeny ked sa okolo nasho sidliska roztopil sneh, uplne smetisko. Od odpadkoveho kosa to nemalo daleko. Ludia su fakt prasce, a potom ze svine ziju v chlieve.

        Pride mi to vakt tupe, ked niekto este vyhadzuje smeti tam kde zije.

        Do lesov co chodim je zatial relaticne pohoda, asi preto ze sa jedna o poriadne kopce, ale ak niekoho stretnem co vyhadzuje co len papierik od zuvacky tak bude fight. Na toto mam fakt nervy.

        mozno som divnej, ale ani listok od MHD nezahadzujem na zem, ale do kosa, tolko mi to neda a aspon sa necitim ako prasa.

        0 0
        • Quake 9.0  

          Jo o těch sídlištích mi ani nepovídej. Byl jsem se podívat v Praze za Modřanama a myslel jsem že mě šlehne. Co bylo v Libušiným ůdolí, to se nedá popsat. Cvilku jsem si myslel, že jsem se šel projít na smětiště…

          0 0
    • marapara  

      Holt gdyž se kácí les, tak lítají třísky :)

      Ne, teď vážně. Všiml jsem si toho i u nás na jižní moravě. Jezdím do Chřibů a už minulý rok jsem zaznamenal zvýšenou činnost těžby dřeva. To má bohužel za následek i zdevastované cesty, protože stroje jsou těžké. Nejhorší je, když začnou stahovat dřevo na jaře nebo na podzim po nějakých deštích. To je fakt radost až na kost.

      Fčera se mi stalo. Jedu lesní cestou, takovým úvozem z kopce a vyjedu ze zatáčky a přes úvoz natahané pokácené stromy. To je fakt k nasrání, když člověk musí smějčit kolo z kopce na rameni a skákat přes stromy. Jako kdyby ty stromy nemohli dát mimo cestu. Fakt největší prasáci co se devastace lesů, cest a pěsin týče, jsou lesáci.

      0 0
      • Raydowe  

        tiez sa mi stalo, ze si letim po cesticke v lese ktoru doverne poznam, a tak si na to dupnem, a co nevidim, zrezany strom cez cestu a ja som mal co robit aby som to dobrzdil.

        0 0
    • alenzo  

      Díky za odpovědi, koukám že podnětů je spousta. Jsem rád, že máme společný zájem na záchraně našich lesů. Rozhlodl jsem se to tak nenechat a začnu dokumentovat tristní stav. Opravdu jsem totiž dožrán bandou lesáků a spol, protože těch pár krásných míst , které člověk díky kolu objevil a pak se na ně chodil s rodinou koukat a relaxovat, je nenávratně v prdeli. Návíc nechápu jak jim mohl někdo povolit těžbu, když hned vedle se staví dálnice v lese a těch nádherných buků co padlo.

      0 0
      • BH  

        hele ten problem je slozitejsi,lesaky bych z toho i vynechal, oni sice vykonavaji funkci lesniho hiospodare, ale v podstate v soukromych lesich (a tech je dnes snad 50% celkove plochy) si vlastnici mnohdy delaji co chteji, byt ze zakona musi mit ruzne povoleni, tak klidne prodaji za par korun les „nastojato“ nejake tezebni spolecnosti a pak se divi, ze maji za povinnost tuto plochu zalesnit a ze jim puvodne vysoky zisk nestaci ani na nakup sazenic.Tezebni spolecnosti se i jinak chovaji velmi gaunersky, znam pripady, kdy se jako spletou a vymýti klidne les i na sousednim pozemku a zmizi. Takze za stav nasich lesu – co tyce tezebnich aktivit muze sverazny vyklad soukromeho vlastnictvi a zlatokopecke manyry rady tezebnich spolecnosti a prakticka nemoznost vymahani prava.Ceske lesy- jako lesni hospodar- mnohdy tahaji za kratsi konec sirky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.