• baltazarek

Rád bych se zeptal jak se provádí volba vidlice vzhledem k hmotnosti jezdce. Vážím 75Kg, když připočtu bágle, stan, spacák atd, tak to bude tak 90Kg. Vidlice Manitou Axel by pro mě asi nebyla co ? Takže vzít tuto Odpružená vidlice MX COMP AIR 85 2005 ?? nebo tuto Marzocchi 04 – MX Comp 85, XC černá ???

0 0
    • hanz  

kterou vezmeš je fuk, ale já bych vzal 105mm a možná radši 05 model. 04-kám prej občas vrzali nohy.....počítáš s tím že to není bůhvíjaká žehlička?

0 0
      • baltazarek  

nějak nechápu, co je to žehlička ? A doufám že ta vidle půjde použít i na klasickou jízdu po asfaltu.

0 0
      • baltazarek  

jo a ještě, proč 105mm ?

0 0
        • hanz  

jo na asfalt je suprová, že není žehlička znamená že nebere drobný nerovnosti a 105 kuli tomu že je to o 20mm víc pohodlí, navíc se dá přestavět na 120 což je další 15mm pohodlí navíc…prostě podle toho co píšeš tak jseš pohodář a na pohodový ježdění se používá 100 a více mm zdvihu, tvuj rám pobere těch 105 asi tak akorát takže tak.

0 0
          • RapMan  

Tak ja taky pridam svuj dotaz, pritulce jsem koupil MX Comp Air, sobe ted taky premyslim o nejaky vidlici… Cetl jsem ze Manitou Scareb jsou lepsi zehlicky, myslis ze by bylo v pohode kdybych ji vymenil MX Air za Scareba comp a vzal si tu MX Air, ze bysme byli oba spokojenejsi? :))

0 0
          • baltazarek  

takže mám vzít vidlici Odpružená vidlice MX COMP AIR 105 2005 ??? Určitě bude vpohodě při dlouhodobé jízdě po asfaltu ??? Opravdu jezdím 90 procent po asfaltu s báglama.

0 0
            • RapMan  

Jestli jezdis v sedle, tak je to uplne v pohode, akorat teda nechapu kdyz jezdis z 90ti procent po asfaltu, ze chces odpruzenou vidlici…

0 0
              • baltazarek  

vidlici chci když pojedu do lesa, jezdím kolem 3000km/rok není to moc, ale i tak je těch 10% v lese 300km a na to se vidle hodí. Jenom teda jestli není ta odpružená vidlice MX COMP AIR 85 2005 zbyteč­ně dobrá.

0 0
                • lubos  

ne, je to akorat.

0 0
                • McBlacky  

já bych si na 300km za rok odpruženou vidli nekuopoval, protože ti bude k ničemu těch zbylých 2700 na asfaltu…

0 0
                  • lubos  

No jo, jenomze (viz zminovany thread), vime jake asfalt ? :)) Mozna tech 300km v terenu je jako tresnicka … uvolneni se :)

0 0
              • lubos  

viz. thread „stav silnic po zime“ :)

0 0
          • Silas  

Ja bych tam dal tak 150, to je na pohodu, pak uz jedes jak na vode :-)

0 0
            • gummo  

na 90 procent jezdeni asfaltu mi prijde 150 trosku zbytecny

0 0
    •  

Zdravíme pozemšťany!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.