• Gumicuk

    Tak uz mam zase nejakej problem… vlastne uz ho mam docela dlouho, ale nejak jsem ho nepotreboval resit… Jde mi o nejtovani retezu. Myslel jsem si ze je to uplne jednoducha vec (a porad si to jeste myslim:-) Problem zpociva v tom ze kdyz snejtuju ty clanky k sobe, tak ze se s nima potom neda hnout. Pri blizkem prohledani inkriminovaneho mista jsem zjistil ze (smarja jak to ted vysvetlit…) mezi vnitrnim a vnejsim clankem nemam vubec zadnou vuli, takze je to vlastne slisovane na pevno a pohnout se s tim da jen velmi ztuha. Jedina vec ktera mi napadla a funguje je pri nejtovani vlozit mezi vnitrni a vnejsi clanek slaboulinkej plisek (planzetku) ktera nedovoli slisovani napevno a po jejim vyjmuti tam necha malikatou mezirku cca 0.25mm takze pak pak je to pohyblive, ale porad to neni uplne O.K. ale pouzitelne to docela dobre je. Nytovacku mam cernou od Pedalsport. Jasne na to reseni jsem uz prisel, ale je to takove „nekomfortni“ :-)) kdyz to budu potrebovat snejtovat nekde venku v zime blate a desti :-))

    0 0
    • Jura-VizovickeStrely  

      Tak to asi nytujes krivo ogaro. Estli nejtujes tak jak mluvis, tak se nedivim. Viď :-)))))))

      0 0
    • Rolei  

      no to se mi taky stalo tak jsem dovnitř článku nacpal širší šroubonák a trošku sním otočil tak aby se to trošku roztáhlo…

      0 0
    • Pekáček  

      Mám nýtovač se šroubovacím protikusem, vždy ho pak povolím a ještě nýtek zatlačím a vznikne tam vůle. Jinak se to dělá ohýbáním řetězu v rukách, ale asi to není nejlepší způsob. Ještě že vymysleli rychlospojky…

      0 0
    • kovar  

      nevím, jak vypadá nýtovačka od Pedálsportu, ale dobrou nýtovačkou to jde i rozhýbat – trn z druhé strany čepu a řetěz drží jen na takovém výstupku (zašrubovat pryč oporu článku) a trochu! zatlačit trnem na nýt, sice řetěz je trochu šikmo, ale funguje to spolehlivě.

      0 0
      • kovar  

        a nemusí to být ani z drhé strany, záleží na tom, kde čep po prvním snýtování víc trčí

        0 0
    • Quake 9.0  

      Normálně řetěz snýtuju, potom spoj ohnu: -v- kde špička „v“ je nýtovaný váleček a potom několikrát rukama ohnu naplacato. Vživotě se mi řetěz nerozpojil a funguje to na 100% (nepoznáš který váleček jsi nýtoval)

      0 0
    • jihra  

      Normálně to snýtuj a pak ten článek rozhýbej – ale ne tak, že jej ohýbáš tak, jak se ohýbá při průchodu přehazovačkou, ale popadni řetěz před a za tím slisovaným článkem a pořádně s tím řetězem zakývej do stran – jako bys chtěl žetěz zlomit. Přitlač, řetězu to nic neudělá a článek se uvolní. A je to!

      0 0
      • Quake 9.0  

        No a můj předchozí příspěvek je zlepšovák k této metodě… ;-)

        0 0
        • Gumicuk  

          Tak jo, dik za rady :-) ja to budu praktikovat s tou planzetkou a pak ho kdyztak jeste rozhejbu :-)

          0 0
          • BH  

            s tou planzetou je to blbost, nedonytujes to!Snytovat a rozhybat rukama, tak se to dela. jen si davej bacha na nytovasni Shimano retezu,je lepsi pouzit ulamovaci nyt.ten puvodni nedrzi.

            0 0
          • Quake 9.0  

            …s tou planžetou je to blbost …

            0 0
            • Volf  

              Přesně tak. Ještě se budeš drbat s plažetou. Prohni ho do boku tam a zpátky a máš vůli přesně jakou potřebuješ. No a pokud se na to necejtíš, tak to vyzkoušej na starým řetězu.

              0 0
          • Vrci  

            Jestli nejtuješ s planžetou, tak se nedivim, že musíš nejtovat i venku v dešti a blátě.

            Normálně snejtovat při dotaženým dorazu v nejtovači, zjistit z jaký strany nejtek vyčnívá a dotlačit ho zpět.

            0 0
            • Vašur  

              Jenom ty ulamovací od Shimana se nemají zatlačovat zpátky. Nejsem strojař, tak jen věřim tomu, co píšou v návodu.

              0 0
              • Vrci  

                Já taky ne, ale když vidim, že je spoj tuhej a z jedný strany nejt přečuhuje, tak ho natlačim zpátky.

                0 0
            • Gumicuk  

              No ja vam nevim, ale asi si tu trochu nerozumime… kdyz to delam s tou planzetkou- ma o,25mm tak je to jako kdyz to snejtujete klasicky a pak rozhejbavate, roztahujete sroubovakem nebo lamete. Proste tam vznikne vulevelka jako je sirka te planzetky- 0.25mm anemusi se nic rozhejbavat… Kdyz se na to podivam tak neni vydet rozdilu mezi original snejtovanim a tim mojim. ted jsem si s tim hral. Jinak zadnej doraz na nejtovacce nemam. Zkousel jsem ten cep trosicku vic prostrcit a pak ho urovnat z druhe strany a nepomahalo to…

              0 0
              • BH  

                pokud tam das planzetu, tak mas zadelano na rozpojeni retezu,uvedom si, ze presah nytu je v desetinach mm(0,1),Kdyz tam das planzetu tak je to nula a nebo minus, jak ho roznytujes? Ale nejlepsi je, se poucit na vlastnich chybach. Vice lidi Ti tu reklo, jak se to ma delat, pokud si myslis, ze jsi chytrejsi nez generace cyklistu pred tebou, prosim…Takova blbost, planzeta !?

                0 0
              • BH  

                A jeste jsem zapomnel, porid si poradnou nytovacku s dorazem, pak te takove blbosti nebudou napadat vubec.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.