• Belial

    Mám možnost jet si zajezdit do Rumunska. Konkrétně na Maramureš. Byli jste tam někdo? Jak to tam vypadá? Stojí to za to?

    0 0
    • zizen  

      Zdar, byl jsme tam pred 5 lety na vandru a stoji to za to. Jenom na kole nevim nevim. Cely to pohori nema zadnej centralni hreben, je proste spousta oblejch kopcu, takze veskery cestovani vypada 3 hodky do kopce, 3 hodky z kopce a porad dokola. Jenom na vrchol Farcaul by moh bejt peknej vyjezd. A urcite s sebou voz klacek nebo nejakou trubku. Jednou nas tam nahnalo 8 pasteveckych psu (byly jsme 2) a takovou bitku jsem jeste nezazil.. Na ne bacha..A na medvedy :)

      0 0
      • wroum  

        primo v tehle oblasti sem nebyl, ale jinak sem trekoval po rumunsku cca 2 mesice (3 navstevy) a bylo to super. s tema psama – doporucuju vzit s sebou slzak nebo peprak apod. pouzil jsem to jenom jednou, ale byl sem rad ze ho mam. taky je dobry vzit s sebou karton cigaret a rozdavat je pastevcum – oni jedini dokazou psy v pripade problemu usmernit

        0 0
    • JMT  

      byl sem tam. super, ale ma to dva hacky-nevyhnes se patrne dlouhym presunum udolima, kde so i 30km dlouhe vesnice a jezdej tan kamiony (silnice je spis siroka prasna cesta) a ten druhej hacek je to, ze se tam dost krade (kola hlavne)

      0 0
    • Gudeloupe  

      Byl sem tam loni,ne na kole ale pesky a jak uz tu nekdo psal-nema to hlavni hreben,takze by to vzdycky bylo,ze bys dlouho slapal do kopca a pak dolu..Myslim ze v Rumunsku jsou na kolo lepsí místa.Mě osobne Maramureš moc nezaujal(víc Rodna a jiny pohorí,ale nebyl jsem na tom nejvyssim kopci.

      0 0
    • McBlacky  

      konkrétně maramureš nevím, ale z těch co jsem byl by to šlo na Paringu, Vilcanu, Capatini. Určitě by to nešlo na Fagaraši, Retezatu. Ale stejně počítej s tím, že pokud se vydáš po značených cestách mimo hlavní cesty pro auta bude to krutě i o tlačení/nesení. Celkově mi přišlo, že moc tam cyklistika nefrčí a ani jsem nenarazil na popsané trasy, možná ale i proto že jsem hledal trekový a ne bikový trasy. na jak dlouho bys jel? PS: co mi říkali lidi co byli na Maramureši a vůbec v oblasti u hranic UK, že je to tam je nejvíc zapomenuté pohoří Rumunska.

      0 0
      • Habib  

        Cao, v Rumunsku jsem byl trikrat z vzydcky jsem se vratli naprosto nadsenej. Sice obcas padas na drzku, protoze toho mas plny zuby, mistama se neda jet, tak to vlacis na rameni, nadavas, ale stejne se tam pak vratis. Mluvim ted o sobe a o jezdeni s bagazi. Nalehko jsem tam nikdy nebyl a rekl bych ze by to bylo asi slozitejsi, sit ubytovani neni tak husta jako jinde. Ale jinak pojezdeni je tam paradni. A ty auta taky nejsou tak horky. V udoli si to chce davat bacha, ale neni to zase tak dramaticky. A v horach potkas semtam dacii, ale spis kone s povozem…:-)Takze ja jednoznacne doporucuju…i kdyz vlastne, Maramures neznam, ale myslim ze ten zbytek co jsem projel stal za to… No, kdyztak se ozvi na mail, napisu vic. Habib

        0 0
      • Belial  

        Nevím na jak dlouho. Asi 7–10dní. Nabídka co se týče cesty je velmi výhodná $$$, tak toho asi využiju. Ježdění po cestě moc nemusím, tak doufám, že v terénu to tam půjde. Představuju si to jako Beskydy – taky nic moc hřeben, ale pěkné.

        0 0
        • zizen  

          Jenze v Beskydech mas cesty, ktery nekam vedou.. V Maramuresi cesta chvilku je a pak treba zase chvilku neni.. :) Ale nestava se to zas tak uplne casto, takze doporucuju… A napis pak, jaky to bylo..

          0 0
    • Gudeloupe  

      Taky me zajima jaky to tam bude na bike,tak nezapomen to sem napsat!!S tema cestama to tam fakt je tak ze se casto ztrací..celkem jsem tam bloudil:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.