Nejstrašnější zážitek na silnici.

88 nepřečtených
  • Petr_67

    Tak jsem jel předevčírem po pěkné cestě směrem na Fulnek (MS kraj). Dívám se dopředu a vidím, že jakýsi šílenec v nějakém velkém off roadu začíná předjíždět, i když mu muselo být jasné, že se tam těžko vejdem. Byl to okamžik a v tu chvíli jsem si říkal: tak to je konec.. No udržel jsem to na krajnici a borec mě minul ve stovce tak o 5 cm. Celou cestu zpět mi bylo zle, jak jsem na to myslel. Ani jsem od té doby ještě na kolo nesedl. Co vy, měli jste taky někdy na cestě pocit, že jste se znovu narodili?

    0 0
    • Pekáček  

      Jo ten pocit znám, čím dál častěji jsem se vracel jako opařenej, naštvanej a nebo s vědomím, že tentokrát to bylo těsně. Další krok byl přechod na bike. Na silnicích je nebezpečno a ne díky všem, ale několika blbcům v pixlách co by tě zabili kvůli pěti vteřinám nebo si potřebujou něco kompenzovat.

      1 0
      • Smazaný účet  

        Silniční cyklistika je mrtvej sport… Hlavně kolem Prahy a v létě dvojnásob. Původně jsem chtěl jít do silnice, ale když jsem tak přemýšlel o dřívějších zkušenostech s favoritem :o) tak jsem koupil bike… Bohužel, takhle s tý silničky nic nemáš.

        0 0
        • Kolík  

          Taky jsem se přemístil do lesa. Tam si rozbiju hubu jen svou blbostí a ne že mě nějakej vypatlanec srazí na silnici!

          0 0
          • enjoy  

            v zivote uz jsem videl vic vypatlanejch cyklistu nez motoristu.. nekdy se stane ze se tak chovam taky.no co se da delat:-).

            0 1
        • marin.1  

          Silnicni cyklistika je mrtvej sport? V Cesku jo! Protoze tady ridej prasata a ne ridici. Ale zkuste se projet v Nemecku, Rakousku, USA… Horsi nez CR uz je jen Polsko.

          0 0
    • Azagthoth  

      No, aj ja mam nieco take za sebou…cesta vyzerala asi takto:hlavna cesta a dve kolme ulicky, ktore sa na nu napajali. Ja som stal na pravej strane tej prvej ulicky ze odbocim doprava, ale zlava islo auto asi 70Km/h, tak som radsej pockal kym prejde. Ale dal smerovku doprava, tak som sa vydal na hlavnu. Lenze on nezabocil na tej prvej odbocke, presiel okolo mna asi 15cm od rajdov a odbocil az na tej druhej odbocke…najlepsie na tom je, ze vystrcil ruku z okienka a zacal mi p**ovat, ci som slepy, ci co.********. Asi som to dost blbo vysvetlil, ale snazil som sa :-)

      0 0
    • Děcko  

      Zdar, tenhle pocit taky znám. To zažívám pokaždý, když vyjedu na silnici. Jedinej způsob, jak se tomu bránit je: když už z dálky vidíš, že se k něčemu takovýmu schyluje, tak zpomalit skoro tak, že vlastně zastavíš, abys měl šanci, když tak udělt úskočnej manévr do příkopu. Je to sice možná potupný, ale radši si přibrzdim (zastavim), než abych nedojel zu Hause. Tak jako tak, když takhle někdo jezdí v autě, tak stejně jednou narazí, třeba na tatru s pískem :)

      1 0
      • ddreamon  

        Znam pribeh o jednom cyklistovi, ktery voozil na predstavci nalepene olovene (nebo ocelove? uz nevim) kulicky. Pry se hodi prave v takovych pripadech, myslim ze by nevydrzelo ani sklo off roadu, otazka jen pak jak se mu vyhnout, kdyby to jeho rizeni ovlivnilo jeste vic nebo mu to proletelo rovnou dutinou lebecni, ktera v podobnych pripadech nepochybne bude opravdu dutinou. Souhlasim s tim, ze silnicni cyklistika je mrtvy a diky podobnym pripadum definitivne umirajici sport.

        0 0
        • kolombo  

          No, jestli někdo čekáte, že rozbitím předního skla změníte jeho pohled na silniční cyklistiku, tak je to dost naivní postoj. Spíše to vypovídá o tom, že i na kole jezdí spousta „nevyrovnaných osobností“ stejně jako v autech.

          0 0
          • Jenda  

            no kdyz me nekdo temer sunda autem nebo se vuci me zacne chovat nejak agresivne tak mas pravdu stava se ze mne asi silne nevyrovnana osobnost. Netvrdim ze se rozbitim predniho skla neco vyresi ale treba si ten idiot priste uvedomi ze ten cyklista je taky prekazka ktery se musi vyhnout. Holt zastavam nazor ze na agresivni idioty se nelze jen s budhistickym klidem usmivat.

            1 0
            • blue  

              taky si myslim, ze oplacet to nasilim je kontraproduktivni, i kdyz nejjednodussi, jenze takovej clovek si spis naopak to rozbity sklo nebo pripadne svoji rozbitou drzku priste vybije zase na jinym cyklistovi

              0 0
              • Jenda  

                to je prave problem, jsou v podstate dve moznosti. Bud zareagujes agresivne stejne jako on zacal a pak hrozi ze si bude vybijet vztek na dalsich cyklistech a nebo zachovas klid a pomyslis si svoje (to je vestinou muj pripad ja fakt nejsem tak agresivni jak tu pisu:-) a on si rekne jak je to fajn ze preci ten cyklista vzdycky nekam uhne tak priste se o nej zase nemusim starat. Radsi nemyslim na ty hovada co se tim ze nekoho do toho pangejtu zazenou naramne bavi. Tam je jakakoli reakce krome jeho odstrelu asi marna:-(

                1 0
      • Seveřan  

        Taky mám přihodu, borec v BMW předjíždí nákladní tatru, silnice úzka, že se tam vejdou sotva dva osobáci vedle sebe. Já jedu na druhý straně. Borec tatru chce předjet a když mu dojde, že se tam nemůže vejít, tak málem naboří bavoráka tatře dozadku. Já oči vytřeštěný navrch hlavy, radši jsem sjel do škarpy – projistotu a borec je měl přilepený tatře na zadek a to vše v jekotu brzd.

        0 0
        • Meesha  

          To muzes bejt rad, ze ten borec mel aspon trochu inteligence! Sou kreteni, ktery by este pridali a jeli…

          1 0
      • pavitas  

        to ja kdyz za sebou slysim auto, tak najedu vic do stredu silnice (samoze s rozumem a bezpecne) a hned se zase vratim. to proto, aby si me ridic poradne vsimnul a daval bacha. zatim verim tomu, ze to funguje ;-) jezdim na biku, na silnici se nastesti dostanu minimalne, takze jsem to zkusil zatim jen parkrat. jasne ze delat to ve meste pri vetsim provozu je blbost.

        0 1
        • TepZepi  

          Jo jo přesně tohle dělám taky. Řidič si tě spíš všimne a nemůže tě předjet aniž by neopustil aspoň částečne svůj pruh. Předjíždí tě z větším odstupem a po pravý straně máš pak víc místa pro uhýbání kdyby něco.

          0 0
          • kungpao  

            Pridávam sa do klubu. Znie to síce paradoxne, ale je to bezpečnejšie, lebo ten šofér trochu zneistie že čo mu vyvedieš…

            0 0
        • Daf  

          Tak ja zas jedu najetej trochu v silnici tak, abych mel vpravo trochu mista. Kdyz slysim ze auto za mnou zpomalinebo, nebo jede neco velkyho, tak mu uhnu ke krajnici aby me mohl predjet.

          0 0
        • xstefi  

          Suuhlas tohle funguje, ale kdyz me zacne predjizdet plne nalozena tatra, tak me to automatikcy prikove ke krajnici :)

          0 0
    • Meesha  

      V lete sem v jedny vesnicce u Jindrichova Hradce sejizdel z takovyho kopecku. Kopecek siroko-daleko jedinej, ve vesnicce chcip pes, tak sem to nechal jet. Byla tam hlavni, ja jel z vedlejsi a uplne sem vypnul jak cu*ak… proste sem jel. Na rohu krizovatky byla chalupa s predzahradkou a jen tak pres plot sem uvidel auto. Jel sem neco pres 45, tak sem to zahamt a favorit mi prosvistel (taky jel jak hovado – 50 v obci urcite ne) asi pul metru pred prednim kolem. V tu chvili bych se nejradsi zbil. Pak sem jel domu a furt sem tomu nemoh verit co sem za kretena…

      0 0
    • Jenda  

      Jak psal Pekacek taky jsem kvuli takovejm kretenum ustoupil ze silnice do lesa. A kdyz se ted na biku presunuju kousek po silnici aspon se chlacholim tim ze treba bych to sjel do prikopu bez padu. Porad si rikam jestli by nestalo za to vozit na riditkach pres maly magnet tak 10 matku a kdyz se takovyhle hovado naskytne tak mu ji hodit do predniho skla (nevim jestli ho rozbije ale aspon pro ten pocit:-) pro me byl ale takovej zlom kdyz jsem se jeste jako malej harant vracel s rodicema z vyjizdky a pred Novym Strasecim jsem mijeli tak 15 min mrtvyho cyklistu. Nabral ho chlapek co usnul presne stredem auta ze zadu. Probudilo ho az kolo co mu drhlo pod autem. Kdyz jsem si uvedomil ze jsme pred tim tech cca 15 min neco zpravovali na matcinym favoritu, tak jeste dneska dekuju ze ty facka byli takovy smejdy. Kazdopadne pri vzpomince na ten prujezd prez kaluz krve co byla pres celu silnici se mi i po 15 letech dela trochu mdlo.

      0 0
    • hanz  

      já jsem definitivně se silnicí skončil po tom co mě sestřelila jedna tupá ženská…road no more.

      0 0
    • grafik  

      OFF TOPIC: na webu mas odkaz na jiz asi rok a pul neexistujici portal metalmania → nyni metalopolis.net

      0 0
    • Bobo  

      Nedávno jsem si tu smůlu vybral na dlouho dopředu. Během jednoho švihu mě nejdřív těsně před křižovatkou předjel nějakej magor, kterej to následně zalomil přímo přede mnou doprava. Kdybych stihl vycvaknout nohu, kopl bych mu aspoň do dveří. A pak po pár km mě předjížděl autobus a protože předjížděl v místě, kde nebylo moc vidět, podle zákona schválnosti proti němu něco vyjelo. Každý normální řidič by přibrzdil, ne tak autobusák. Vytlačil mě skoro až do příkopu, brzdil jsem co to dalo a balancoval přitom na posledních třiceti cm, co mi vpravo nechal. Už dlouho se mi nic takovýho nestalo, tak snad mám od takových magorů zase na půl roku pokoj.

      0 0
    • miťo  

      Kdyz pominu jak me srazil sofer pred peti lety, tak nerad vzpominam na cestu zadem do Dobrusky z HK. Je tam minimalni provoz, ale v ten den proti me jela stara skudka plna adolescentu, kteri se hrozne bavili tim, ze jeli v protismeru. Uhnuli na posledni chvili, parchanti. Ja bych takovy zmetky vesel na nejblizsim stromu ostatnim pro vystrahu!

      1 0
      • Seveřan  

        Tak tohle sem zažil pře třema dněma, ale tomu bylo aspoň 50. Nechtěl sem tomu věřit, že toho je někdo schopen. To co jsem zažil za měsíc na silnici, jsem nezažil za celej rok v lese. Pokud někdo chce zvednout adrenali, tak nemusí skákat nebo dělat jiný vifikundace a stači se projet na českých silnicíh.

        0 0
    • McBlacky  

      já mám jasno, les les les. a možná proto systematicky netrénuju, před 50 lety mohla bejt silniční cyklistika moc fajn sport

      0 0
      • wraftler  

        a podla mna ani ne.. si zober aky bike by si mal… podla mna ked chcete ist na cestu tak chodte dakam do hor do rumunska alebo tak tak nestretnete auto tyzden:)

        0 0
        • wroum  

          skoro cely rumunsko sem 3× s baglem na zadech prelez sem a tam a nevidel sem jedinou cestu v horach po ktery by se dalo jet na silnicce souvisle vic nez 300m. rumunsky horky silnice sou spis na sjezdaka…(ale je fakt ze aut tam moc nejezdi)

          0 0
    • mlyny  

      Já si pamatuju, bylo mi 10 a bráchovi 13. Jeli jsme po takový asfaltce v lese, je tam i zákaz vjezdu a najednou nás začal vytrubovat nákej lesák, nemohl nás předjet, protože cesta byla úzká a my jsme sice jeli v háku za sebou, ale dál od kraje, páč tam byly díry. Brácha na něj ukázal „neslušný prst“ a pomalu jsme uhýbali ke kraji, lesák kolem nás hodil myšku a zastavil tak, že jsem do něj vpálila a sletěla do škarpy… Lesák vyletěl z auta a začal dělat do bráchy. Naštěstí už přijížděl otec, kterému jsme předtím ujeli a začal se s ním prát. No, brácha nelenil, skočil do auta, milýmu lesákovi ukradl klíčky a hodil je daleko, daleko do lesa. Takže vlastně HAPPYEND, no ne?

      1 0
      • Dumbo  

        a kluciky hlada dodnes ? :-)

        0 0
        • mlyny  

          To bylo před 15ti lety. No, vloni jsem tama jela a už tam to auto nestálo, takže už je asi našel.

          0 0
    • Glum  
      1. Pod Sněžným na vrchovině mě srazil protijedoucí náklaďák s vlekem. Jel z kopce šíleně rychle, v pravotočivý zatáčce šel přívěs do smyku a jel v protisměru tak, že na krajnici utrhl trávu. Uhybal jsem do příkopu co to šlo, ale do kopce jsem neměl moc rychlost. Nic moc se mi nestalo: tržná rána na levý ruce a potlučenej ksicht od štěrku z korby, nějaký odřeniny. Ale šokem jsem se poblil.
      2. Psychicky mě víc deptají mrtví cyklisti na cestě než vlastní bouračky. Koncem osmdesátých let srazilo auto kluka asi sto metrů přede mnou, jel s holkou vedle sebe, žádná rychlost, auto o něj škrtlo při předjíždění. Žádnej velkej pád. Asi pět minut ještě komunikoval, pak exit asi na krvácení do mozku.
      3. Před pár lety na Elbě jsme sjížděli na západní pobřeží. Na parkovišti jsme ještě mluvili s Němci, mezi nimi kluk na Cannondalu s prilbou na batohu (horko). Za deset minut stáli u zatáčky a řvali: borec nevytočil levotočivou a přelít zídku do strže. Vůbec jsme se k němu nemohli dostat, až pak ze spodní zatáčky. Ani s přilbou by neměl žádnou šanci.
      0 0
    • MARIN  

      Pocit ze jsem se znovu narodil mam po kazdem svihu na silnici a navratu domu – ve zdravi. Na silnicich uz zacina jit o zivot a to se vyhybam hodne frekventovanym silnicim.

      0 0
    • kungpao  

      Keď už sme pri tých strašných zážitkoch, tak si spomínam na príhodu ktorú niekto hovoril o cyklistovi, ktorý si mierumilovne šlape pri Bytči, je horúco nielen vo vzduchu ale aj na asfalte a v klesaní keď ho práve predbieha kamion a popri tom dobrzďuje tak tomu kamionu prdne guma zboku a pretlak vzduchu vyložene odfukol borca z cesty. O nasledkoch nič neviem, ale kedže sa o smrti nehovorilo tak to asi prežil.

      0 0
    • BUCEW  

      já sem někde slyšel že frajeři s offroudama mají malí péra.Prej když si jdeš do micubiši koupit auto tak musíš prokázat že máš pidi péro jinak ti ho neprodají.Je to pravda? máte tady někdo velký auto?

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Jsem zacinal jezdit s maluchem a ted uz mam opravdu velky auto… za par let ze me bude holcicka :)

        0 0
      • m.k.2  

        Ve Státech se tomu říká SDS (Small Dick Syndrom)

        0 0
        • BoB  

          To můžu potvrdit. Mám offrouda a mám malý péro. Ale za cyklistama se klidně šourám, dokud neni volno abych je moh bezpečně předjet.

          1 0
    • alenzo  

      No mě nedávno složila ženská s Matizem. Jako vždy jedu nejkratším úsekem po silnici směrem k horám. V kopci mě předjižděla a z boku sejmula. Měl jsem kliku že do kopce jsem jel pomalu. Takže pád na bok. Trochu přibrzdila, asi zmerčila, že se něco stalo, poté co zjistila, že ležím na silnici na to dupla. Zapamatoval jsem si poslední 4 čísla a auto jsem potkal cca za 7km ve věsnici. No trochu jsem mu spravil fasádu.

      0 0
    • vasek  

      Jo, tak tohle – to je opravdu super 8-( Takovej pocit se jen tak nezapomene. Dlouhá rovinka kolem 2,5km, státní silnice, Po ránu jedu na civilku, vidim v dálce protijedoucí auto, který začne předjíždět další. Jeli vedle sebe celou tu rovinku, když projeli kolem mě, tak už jsem byl radějc skoro v pangejtu, ale stejně to bylo hnusný. Protože jezdim i na moto, přidám další zážitek, nejezdim nijak rychle a riskantně, ale po předjetí jednoho náklaďáku se na mě ve vesnici nalepil na necelej metr – taky humus. Opravdu mě ta bezohlednost na silnici štve. A co je horší, tak se takoví lidé na různých fórech chlubí jak jsou skvělí když: vytlačil jsem kolaře do pangejtu, při předjíždění jsem tam vjel motorkáři a vybrzdil ho, vytroubil jsem nějakou ženskou v autě až musela zastavit na benzíně a dát si pauzu, projel jsem tu louži aby tyy socky na přechodu věděli že pršelo..... sorry, že jsem se takhle rozepsal ale fakt mě to všechno…8-((

      0 0
    • Luke  

      na tohle se mne osvedcila tato finta: kdyz vidim, ze nekdo chce predjizdet, tak schvalne jedu skoro stredem sveho pruhu (samozrejme pokud to neni moc natesno, nejsem sebevrah). zatim se me to osvedcilo a dycky se zaradili zpatky. pokud bych tu dlouho nic nepsal, tak to neklaplo :-)

      0 1
    • Vrci  

      Žádnej zážitek, kdy by šlo o život nemám, ale včera mě k smrti vyděsila jedna spojuzdkyně ve fábii. Stojim na křižovatce a piju vodu, vedle mně, aniž bych ji slyšel přijíždět, zastavila fabia a ženská se mě zeptala „Na Písek?“. Málem sem se utopil v tom pití.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Pritom ji muselo bejt jasny, ze jezdis na vodu :)

        0 0
        • Vrci  

          Hned po tom Na Písek, když viděla co to se mnou udělalo tak dodala: „Nelekněte se“. Pozdě ale přece.

          0 0
      • Volf  

        Ještě lepší je když se k tobě takhle připlíží a ze dvou metrů lehne na klakson. To je asi jediná situace kdy bych snad byl schopen po tom autě něco hodit.

        0 0
    • Trek  

      Zdravím, potom co mě srazilo auto asi před měsícem už to není jaksi ono.Když jedu na kole ,tak mám pořád nepříjemný pocit. Zvláš? když vyjíždějí auta z vedlejší na hlavní, kde jedu já.Tak se mi to stalo.Už i předtím jsem tomu několikrát unikl jen tak tak.Je to děs, a to teprve začíná sezóna.Bohužel lepší to nebude.Nejhorší jsou podle mě řidiči dodávek a kamionů, to nejsou ,,profíci,, to jsou hovada.Samozřejmě že ne všichni, ale přibývá jich.

      0 0
      • vrazdit  

        To u nas ve zline je to taky sranda…jezdim na kole do prace…stezky se tady delaji, jen aby se mohly zase zrusit a mam uz vytypovane mista kde vim, ze proste muzu mit na hlave treba majak, ale oni mi ti hnupi stejne porednost nedaji…ale pokazde pak stoji na semaforu o 150 m dal…akorat me uz boli ruka od toho vecnyho mlaceni do strech aut… :))) lesu zdar :)))

        0 0
        • j-c  

          nevim, kdo vymyslel tu splet jednosmerek cyklostezek a dalsich zlinskych specialit, ale je to o hubu… na nekterych mistech to ve zdravi projet a nepouzit chodnik je fakt neresitelny…

          0 0
      • xstefi  

        Jo uz me taky sejmulo auto z vedlejsi a to za bileho dne, takze se nemohl vymlouvat na to, ze me nevidel…jsou to dementi.

        0 0
        • mlyny  

          Když jedu na kole, nikdy nevěřím tomu, že jsem na hlavní.

          0 0
    • JejSi  

      Jazdím na ceste na biku a tiez dost na aute. A z vlastnej skúsenosti mozem povedat, ze „cyklisti“ sú tak isto hovadá ako soféri.

      Ked niekde na hlavnej stretnem s autom dvoch-troch cyklistov íst vedla seba, prípadne este stredom cesty, tak slapnem na brzdu a pomyslím si svoje. Klaksón radsej nepouzívam, vrah nie som.

      Keby ich stretnem v zákrute, tak som mozno aj tým vrahom… :(

      Niektorí ludia proste nemajú pud sebazáchovy. Alebo ich nebaví zivot.

      Uplne najlepsí sú tí, co chodia potme bez svetla, dokonca daktorí aj bez odrazka. To si potom clovek riadne precvicí reflexy. Mávam chut zastavit a poriadne dotycnému „prehovorit do duse“. Ale to by aj tak nepomohlo.

      Co sa týka bikovania, chodím aktívne po asfalte nejakých 5–6 rokov a nikdy sa mi nic podobné ako tu písete nestalo, mozno to bude tým, ze si dávam pozor ako po ceste idem (teda chodím po krajnici, nie ako tela po strede cesty) a taktiez si rozumne vyberám trasu. Pokial mám na výber dve cesty a jedna je síce dlhsia ale s mensou premávkou, volím túto. A sledujem dianie okolo seba, v prípade potreby brzdím. Nevidím dovod preco by mali vzdy brzdit len soféri.

      P.S.: Dúfam ze ma zajtra nezrazí opitý vodic…

      0 0
      • xstefi  

        Pises bud z Marzu nebo ze Sibire :) Zkus se projet na kole v jakemkoliv meste a jeho okoli a zjistis, ze jizda na krajnici je jista sebevrazda a to co tu vsichni popisujou je realita.

        0 0
        • JejSi  

          Nie, ja som Majka z Gurunu. ;)

          Svojim príspevkom som chcel len upozornit, ze chyba casto nie je len (casto dokonca vobec) v soféroch, ale aj v cyklistoch samých. Nech sa tu nekydá len na majitelov aut. (btw. kolký z vás co sa stazujú ze ked idú po strede cesty tak na nich niekdo vytrubuje uz niekedy sedeli za volantom? ;) )

          Z mesta nie som, po meste behám málokedy, ale myslím ze tu neboli písané príspevky na tému „jazda v mestskej premávke do práce a spat“.

          Osobne som sa stretol viackrát s tým, ze mi cyklista podbehol pod auto, ako ze mna niekdo autom ohrozoval na ceste.

          I ked neviem ako by to na ceste vyzeralo, keby sme za dedinou nemali dialnicu… To by som predsa len asi radsej chodil cisto po lese. :)

          0 0
          • Vrci  

            Jsem z města a jezdim autem, proto taky vim, že většina řidičů jezdí zatáčky doleva po dělicí čáře a zatáčky vpravo po krajnici. Pokud jede cyklista dál od kraje tak v zatáčce doleva nepřekáží a v zatáčce vpravo je dřív vidět.

            Pokud jedu na kole tak vždy jezdim alespoň 0,5 metru od kraje. Pokud jedu přes 40 km/h jedu vždy středem pruhu. Ke krajnici zajíždim pouze když jedu po dvouproudé silnici a jede něco (auto, traktor, motorka nebo i cyklista) v protisměru. Pokud jsou vyjeté koleje jedu vždy v koleji, protože vyjet nahoru v případě nějakých problémů neni těžké, ale sesmeknou se dolu po písku nebo štěrku docela rozhodí rovnováhu.

            Pokud jedu autem a potkám cyklistu vždy si počkám na místo, kde ho můžu předject jako auto nebo traktor (druhým pruhem). Tim neohrozim toho cyklistu poryvem větru a hlavně zpomalim všechny, co jednou za mnou a upozornim je na překážku, kterou by možná ignorovali. Klakson v autě jsem použil pouze jednou, a to na auto, které se pokoušelo zařadit z levého pruhu do mého a nevšimlo si, že jsem na úrovni jeho zadních dveři.

            Jen tak pro informaci, cyklisté a hlavně řidiči by si měli uvědomit, že se cyklista docela dobře schová za sloupek (nebo jak se jmenuje ta část, kde končí přední okno a začínají dveře). Nedávno se mi to stalo a byl jsem tím cyklistou docela překvapenej.

            0 0
            • mlyny  

              Já když jedu autem a chci předjet cyklistu, taky čekám až za zatáčku a až nic nepojede doproti. Moje zkušenost: cyklisti jsou většinou úplně v šoku, že za nimi někdo brzdí. Otec byl v loni v Rakousku a vykládal, jak jel po rovný silnici do kopce, kde byla plná čára a že se za ním vytvořila slušná kolona a nikdo ho nepředjel i když nic nejelo doproti. Byl z toho úplně hotovej, jel do toho kopce tak desítkou, za ním auta na jedničku, ale fakt si nikdo nedovolil ho předjet!

              0 0
              • Vrci  

                Akorát je smutný, že se takhle chovaj jenom doma v Rakousku a v Čechách na to nějak zapomínaj.

                1 0
              •  

                to se stat me tak asi zastavim aby mohly odjet :)

                0 0
          • xstefi  

            Ano, casto za to muze cyklista, ale kazdy dela chybu. Jen v pripade stretu auta s cyklistou to byva fatalnejsi nez kdyz se pomackaj plechy dvou nalestenych milacku. Tim padem logicky kazdy normalni ridic musi vzit v uvahu, ze neni na silnici sam a zvlast kdyz tam je cyklista…nic vic nez trochu vic premyslet o tom, co dela a co udela ten druhy.

            0 0
      • lubos  

        Pozor ale na to. Cyklista podla vyhlasky, jazdit po krajnici moze, ale _nemusi_. Moze LEN vtedy, ak tym neohrozuje chodcov. Ma sa jazdit pri pravej strane vozovky. Druha vec je, ze niekedy zvolim radsej tu krajnicu .. :(

        0 0
    • wraftler  

      jazdime na offroade na cundre a mame na bezohladnych vodicov taky mensi trik, ktory by sa dal teoreticky pouzit aj na biku… proste ide o to ze mame 5L potapacsku tlakovu flasu spoejnu hadickou s vlakovou trubou… ked nas prebehne osemdesiatkou v dedine nejaky mercedes tak staci par sekund trubenia a dotycny kluckuje a hlada v aute volant:) vozit tu trubu na biku by bola celkom sranda, urcite lepsie jak maticky do skla:)

      0 0
    • Belial  

      Naprosto souhlasím, i když od krajnice jezdím trochu dál, záměrně. Pokud jedu moc po kraji, auta mně těsně lízají, ale pokud vyjedu cca. 40cm od kraje, jde mně hůř předjet a při objíždění, alespoň přibrzdí. Je otázka co je míň nebezpečné.

      0 0
      • Belial  

        Teda souhlasím s „JejSi“. Kliknul jsem na špatný odkaz.

        0 0
    • Trek  

      Zdravím,souhla­sím,že někteří cyklisté jsou taky dost neukáznění.Ale člověk nemusí být cyklistou aby každý den nebyl svědkem jak ,,profíci,,v ka­mionech a dodávkách nejezdili na červenou.Stačí stát chvíli na zastávce na trolej nebo na přechodu.Je to hrůza,pospíchají a pospíchají,aby nemuseli ty svoje kraksny zastavovat tak se nalepí na kamion před sebou a jedou na červenou.A pak už dávno bliká zalený panáček pro chodce ale jít se nedá.To by byla sebevražda.I moje kolegyně říkala jak se její manžel někdy,opakuji někdy baví tím,jak nutí cyklisty zajíždět téměř do příkopy.Blbci jsou na obou stranách, ale blb v autě má rozhodně navrch.

      1 0
    • pavelr  

      Vloni jsem se na rel. úzký silničce přilepil za cisternu. Co čert nechtěl, v nepřehledným místě se potkala s náklaďákem. Cisterna zastavila skoro na fleku. Když jsem viděl, že nemám šanci to se svojí silničkou ubrzdit, tak jsem to strhnul doleva do protisměru. Ještě štěstí, že protijedoucí auto taky stálo, jinak jsem byl na kaši. Tak takovouhle krávovinu už nikdy neudělám. Těch pár ušetřenejch sekund mi za to nestojí.

      0 0
      • martt  

        rovnakym sposobom som uz skoncil na mokrej ceste pod vetrieskou (zozadu som to nevybrzdil)

        0 0
      • Petr_67  

        To jsi to měl už radši strhnout doprava, tohle byl od tebe pokus o sebevraždu. Já takhle jezdím maximálně za traktorem, když si chci odpočinout. Ale vždy si držím trochu odstup a ruce na brzdách.

        0 0
        • pavelr  

          Jel jsem za levým kolem, takže jsem už mohl jen doleva.

          0 0
    • Pedro  

      Pěkná cesta na Fulnek, tak to jsi jel nejspíš z Nového Jíčína. Krásně se tam jede (na kole), ale kdejaký ******* si tu relativně úzkou a klikatou silnici splete s tratí určenou minimálně pro WRC. Za poslední týden mám více takových zážitků, ale u jednoho jsem se naštval a pobavil hodně dobře. Začalo to tím že jsme jely s kamarádem vedle sebe, slyšely auto, srovnaly se a čekaly až projede. Chyba lávky, nehledě na to že v protisměru nic nejelo, tak kolem nás profičel asi 120 ve vzdálenosti tak půl metru. Zanadávaly jsme si a jely dál. Dotyčný Fiat jsme našly v následující vesnici u jedné pěkné restaurace. Inu zastavily jsme, kamarádovi jsem řekl že on bude ten zlý a já hodný a šli dovnitř. Nemusely jsme jej ani hledat, ozval se poznámkou na naši sexuální orientaci a snažil se tím pobavit dvě slečny. Požádal jsem jej o jméno a že budu volat policii a argumentoval jsem tím, že podle zákona o provozu na pozemních komunikacích a mnou smyšleného paragrafu trestního zákona jej budu žalovat za úmyslné ohrožení zdraví a majetku, které nastalo tím jeho cirkusovým průletem (kamarád to kořenil tím že mu rozfláká auto). Ztuhnul mu úsměv ale to nám nějak nestačilo když to tak pěkně šlo. Vzal jsem telefon a řekl že volám Polici. Znám dva kluky co chodí na policení školu a v mobilu je mám zapsané pod jménem Policie M a tomu pitomci jsem ukázal že na to číslo volám. S kluky jsem si pěkně pokecal a během hovoru už ten idiot vytáh peněženku a dal nám 1500,– at to nehlásíme. Peníze jsme vzaly, jen tomu kámošovi jsem musel znova volat a omluvit se mu za ten praštěný rozhovor. :-))) (Byl to vůl, tak co s ním)

      0 0
      • Luke  

        tak to je hodně dobrá story :-)))

        0 0
      • blue  

        nejak jsem tedka zmatenej… urcite jste oba s kamosem kluci? :-)

        0 0
        • Luke  

          předpokládám, že je to jemná narážka na ty čtyři hrubky za sebou? :-)

          1 0
          • blue  

            jenom ctyri? u paty jsem prestal pocitat :-)

            0 0
            • Luke  

              no já jsem myslel jen tu první větu v druhém odstavci, tam to řve nejvíc :-)

              0 0
            • sis  

              jojo, y/i je problem:) ale jinak moc pekne

              0 0
              • Pedro  

                Sorry, přiznávám že jsem v tomhle ohledu těžkej dyslektik a odvodil jsem si to podle „my“, máte pravdu znělo mi to nějak divně. :-) Než něco napíšu tak to vždy nejdřív protáhnu kontrolou pravopisu, hold dneska jsem na to zapomněl.

                0 0
    • Pá-dlista1  

      Ne, ze by to bylo neco strasnyho, ale kdyz jedu podel zeleznicni trati a zrovna jede vlak neslysim pak vubec nic natoz nizko blizko letici sportovni vuz a ten dokaze vylekat.

      0 0
      • Raydowe  

        konkretne nie moj, ale kamaratov neprijemny zazitok bol tak isto s vlakom, ked prechadzal cez prchod videl ze vlak je pomerne daleko a tak si to rozbehol cez cervenu, nezbadal vsak, ze z druhej strany ide vlak druhy… a ten uz bol hodne blizko… stacilo sekunda neskor a uz by to nestihol…

        Neni to silnica, ale aj tak na toto pozor.. cervena nesvieti len tak pre radost.

        0 0
    • Krutohlav  

      S tým Rakúskom mám podobnú pozitívnu skúsenos? ako tu už niekto písal. Teda bolo to už dávno, neviem či to ešte platí a možno to bola len lokálna záležitos?. Proste hned za hranicami akoby začinal iný svet. Ideme po nejakej okresnej ceste a všetky autá, ktoré nás predbiehali spomalili na zhruba našu rýchlos? a obišli nás širokým oblúkom…uff, docela sme to nechápali. Samozrejme po prejdení hraníc spa? na SK nás hneď skoro sejmula Avia…

      0 0
      • JejSi  

        To vás museli sakra dlho obiehat… :D Iný kraj, iný mrav. Ked som stopoval v Nemecku, tak tiez skoro kazdé auto co ma obiehalo pribrzdilo, bohuzial nie pre to aby ma odviezlo. :(

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.