Levný Black od Bikestoru nebo Splice super?

17 nepřečtených
  • Ejdžej

    Rozhoduju se mezi těmahle dvěma vidlicema, jezdím XC, občas se vyblbnu v terénu, ale spíš pohodová jízda. Poradil by někdo?

    0 0
    • McBlacky  

      musíš si je zkusit, abys viděl jaký mají chod (záleží na pružině) na XC je dobrá spíš vzduchovka, nebo alespoň vidle s asistencí vzduchu, aby jsi se mohl snadno přizpůsobit profilu a obtížnosti tratě. Měten black nepřijde levný, spíš ostatní vidle jsou předražené :) já si nakonec vybral od bikestore blacka air, kdyby ho ještě měli doporučuji

      0 0
      • sachil  

        Já už jsem si toho Blacka objednával, za bůra mi to přijde rozumná cena. Že prý byly hned vyprodaný a budou příští týden. Před chvíli se tu psalo o tom, co koupit za vidlici do šesti tisíc, a machři začali pomalu po tisícovce přidávat:-)) Já třeba nemám možnost vidlici vyzkoušet, nikdo koho znám Manitoua nemá (můžu si vyzkoušet erestéčka:-) Mám 80 kilo tak myslím, že ten Black je pro mě akorát, těžko říct. Lockout nepotřebuju, protože nejsem závodník a že se mi to do kopce bude trochu houpat, přežiju.

        0 0
        • McBlacky  

          je to dobrá vidle, akorát trochu skok do neznáma co se týče pružiny který tam bude z výroby. u těch oem to není nikdy jistý :) z nejhoršího si do litru seženeš jiný a pořád jsi na super ceně za dobrou vidli

          0 0
    • jecnak  

      Mno Black je olej/ pruzina (vzduch), kdezto splice je jestli se nepletu vazelina/olej/pru­ziny >> jednoznacne Black.

      0 0
      • TinkTink  

        No v zasade nejsem az tak moc proti, ale mas to spatne napsany.

        Black je olej/olej/pruzina…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Jasne a nektery vidlice jsou podle nove metodiky olej/olej/olej/pru­zina/elastomer/vzduch/v­azelina/olej. No mozna jsem trochu prehodil poradi. Jeste se v tech novych systemech nevyznam :)

          0 0
    • preacher  

      nechci zakládat novej thread. Mám vzít Manitou Black Super bez LO za 7 tis.? Mám 80 kg, jezdím pohodově, někdy zablbnu v lese, nějaký závody do 100 km. Ještě mám možnost s LO za 9 tis. ale zdá se mi ten LO zbytečný…asi bych to moc nevyužil…Dík…

      0 0
      • jecnak  

        Zalezi jak moc ty zavody zeres. Ja mam jen takovy neprijmeny pocit, ze na vetsinu maratonu v CR by se vic hodila pevna vidle. Pro sportovnejsi svezeni by to chtelo 80mm s lockem na riditkach, ale jestli nemas nejaky velky ambice, tak klido bez locku.

        0 0
        • McBlacky  

          máš pravdu kromě pár vyhlášenejch stovek se dá jet i na pevný a v pohodě. Hlavně proto že je to ted v modě a každej má pocit že okolo svýho města musí mít mtb závod a pak to tak dopadá :) kdyby to bylo technicky těžší tak by nebyla taková účast. přeci jenom hlavní nápln startovní pole regionálních races jsou lidí co najíždějí pod 2tkm/rok a u nich je technika a fyzička trochu jinde. Sám víš že těžký terén dokáže i trénovaného borce rozebrat na pár km.

          0 0
      • McBlacky  

        jestli máš zdvih 80 tak bez locku, na větší zdvih pokud se nedá štelovat komprese a ladit vzduchem je lock lepší, jinak budeš muset vozit zbytečně tvrdou pružinu.

        0 0
      • kovar  

        pokud umíš využívat odpružení ku svému prospěchu, tak LO je v terénu na nic při tak malém zdvihu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.