• notakale

    Uz dva mesice me boli v krku a mam teploty, max. ale do 37,5.. Uz to asi nevydrzim, musel jsem si vysroubovat a schovat pedaly, aby me nenapadlo jezdit na kole. Bohuzel ale mi nezabraly nekolikere antibiotika a nevi se co to mam, tak cumlam neco na podporu imunity. Chci se ale zeptat, jestli pri tech nizkych teplotach si muzu dat nejaky lehky vytrvalostni trening, nebo aspon zlehka nejake posilovani, aby mi to neuskodilo. Chodi tu hodne lidi, tak doufam ze se najde nekdo, kdo by mohl poradit..

    0 0
    • Daf  

      Rozhodne bych se do treninku nepoustel zvlast pokud jses na antibiotikach. Preji ti at se brzo uzdravis.

      0 0
    • MARIN  

      Pokud to mas uz 2 mesice tak jako prvni radu doporucuju zmenu lekare a druhou jezdit az po vyleceni.

      0 0
    • tjuren  

      To, ze te boli v krku a mas teplotu(nevim jestli furt nebo obcas) neni diagnoza. Musis mit nejakou diagnozu a od toho je tvuj obvodak. At ti rekne co ti je a ne ze mas symptomy. To vis i bez neho. Pojistovna doktora plati, za to ze te leci, ale ty potrebujes vedet co ti je a byt rychle zdravej. Tak na neho pritlac.

      0 0
    • kungpao  

      Každopádne ti radím to čo predchádzajúci borci – kašli na tréning, radšej urob všetko preto aby si sa vyliečil. Pokiaľ to prechodíš tak ti tá choroba može osta? a uškodí ti sposobom ktorý by si inak nemusel vobec rieči? v dobe kedy sa ti to hodí najmenej. Veľa š?astia.

      0 0
      • notakale  

        Ja vim ze s tim asi nic nenadelam, uz mi vzali asi galon krve na ruzne testy, ale vse negativni. Ted jsem dostal nake prasky, a kontrola za 14 dni. Takhle uz to bylo nekolikrat, a to me na tom stve, ze se to tak protahuje a ja s tim nemuzu nic delat. Vysledek je, ze jsem uz 2 mesice nepouzitelny a radsi nemyslim na to, jak dlouho to jeste bude trvat. Takze muj dotaz byl na nekoho kdo tomu trosku rozumi, do jake miry se muzu udrzovat v kondici. Ted akorat pozoruju, jak mi roste bricho :) Tak diky za nazory, vidim ze to chce asi trpelivost..

        0 0
        • tjuren  

          Nezlob se, ale pokud chces poradit tak musis dat presne informace. Je to jako by ses nas po netu zeptal… no nejak mi nejede auto, nevite jestli si s nim muzu dojet do samosky pro rohliky…
          pouze na jasnou otazku muzes dostat jasnou odpoved. Proto chci po tobe tu diagnozu. Muzes mit jenom vracejici se infekty, nebo muzes mit taky nejakou vaznou nemoc, se kterou se nezertuje. Prece ti nereknu, klidne jezdi na kole, kdyz nevim co ti je.
          Na druhe strane bych se ridil citem. Pokud by mi doktor nerekl, ze jsem vazne nemocen, tak trocha pohybu na cerstvym vzduchu nemuze uskodit.

          0 0
        • Lister  

          Pokud máš dva měsíce teploty a doktoři se snaží tak je to v pořádku. Bohužel to občas trvá a teploty jsou silně nespecifický příznam, můžou být prakticky u čehokoliv a přijít na to proč jsou je dost těžký. Pokud máš ale dva měsíce teploty a nic se neděje tak je to zle. Po téhle době bys měl mít za sebou rozohdně kompletní serologii na různá virová onemocnění: žloutenka munonukleoza, cytomegalovirus ( neboli CMV to je takový sviňa virus, který se právě může projevovat chronickou teplotou a únavovým syndromem) a pak potvory typu chlamydie atd nemá cenu to tady vše rozepisovat jen se zeptej svého Dr. jestli už to vše je vyšetřené ( asi bude ) Teploty, ale můžou být fakt u všeho, ale nenchci tě strašit. Neměl někdo v rodině nějakou autoimunní chorobu: cukrovku ) v mládí ne stařeckou), postižení kloubů artritidou, Crohnovu chorobu nebo něco podobného( nebudu vypisovat všechny choroby, kdybyste to měli v rodině tak si asi vzpomeneš). Tohle by mělo vyrešit revmatologické vyšetření, většinou na interně a zase to budou odběry krve. Nechci tě diagnostikovat jen se zeptej jestli tohle už je vyšetřené.

          V každém případě na kolo radši zapomeň. Pokud ti jde o tréning nebo udržení v kondici tak efektu bude nulový. Pokud ti jde o požitek z pohybu venku tak se jdi radši projít.

          0 0
          • notakale  

            Dik za prispevek, to je asi to co jsem chtel slyset, konkretni odpoved, jako ze vysledek bude nulovy. Nelibi se mi to, ale aspon vim, ze nemam blbnout. Ja jsem mel puvodne zanet prudusek a potom ucha a krku. Ale po 4 atb kurach uz je to pry dobre, jinak mi zadne vysetreni nedelali, to je vzdycky jen: vem si prasky, a za 14 dni prijd na kontrolu.No vsak az tam pujdu tak si na ne teda doslapnu. Ale musim rict, ze vcera kdyz jsem jel salinou a dva typi se tam vybavovali jak najizdi kilaky, tak jsem vazne predcasne vystoupil :(

            0 0
            • Lister  

              Ono jde o to jsetli máš opravdu každý den teploty, většinou bývají večer, nebo jestli jde o opakované infekce s nedostatečnou rekonvalescencí. Pokud se ti střídají dny kdy teplotu máš a je ti špatně a jsi nemocný s obdobím kdy jsi zdraví a pak hned skočíš na kolo, tak se z toho nikdy nedostaneš. Jinak ATB nejsou všemocna a rozhodně to nejsou léky na teplotu, jak si hodně lidí myslí. Jsou to látky s velmi omezeným rozsahem použití a u nás se s nimy dost plýtvá. To že jsi měl 4× ATB ještě neznamená, že byla vyřešena příčina tvých potíží. Třeba bronchitida se neléčí ATB. Pokud tvoje problémy přetrvávájí a dodržuješ rekonvalescenci, jak máš, tak by mohl být původ virový a na viry jsou ATB totálně na hovno. V každém případě pokud máš stále potíže tak kontaktuj svého lékaře a zkus se domluvit na těch odběrech na serologii. Třeba i na boreliozu ( neměl si v létě klíště?)

              0 0
            • martt  

              ja som mal pred par rokmi nejake podobne problemy. Nakoniec ma liecili na zlateho stafylokoka (cosi v krku) a na nieco ako „helikoptera“ v zaludku – kopa specialnych antibiotik.

              Nakoniec ta teplota zmizla. Tazko ale povedat ci sama od seba alebo na zasahy lekarov.

              0 0
          • Lump83  

            Btw, jezdíte někdo s něčím takovým, jako je třeba Crohn, diabetes a podobně?

            0 0
    • grafik  

      www.doktorka.cz /chat/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.