• dudek35

    Můžete mě prosím poradit,kde se dá na cyklotrase mezi Malou Morávkou a Starou Vsí (kolem Jelenky), bez průseru přespat tak ve 4 stanech? Dají se popř.slušně dotlačit kola na Jelení studánku? Dík

    0 0
    • dudek35  

      A ještě prosím, červená od ch.Alfrédky na „Pod Ostružnou“, je volně průjezdná? Podle mapy to vypadá na asfaltku,ale kdo se má spoléhat na červenou,že?.­.:o) dík

      0 0
    • Mata.Lan  

      Na jelení studánku se na kole nedostaneš, je tam zákaz, ale kolem vede cyklostezka z karlova na zeleny kameny, zbytek budeš muset dotlačit cca 3,5km.

      Ale myslim si, že když pojedeš, nikdo ti nic neřekne. Na motorce ani na kole tam ochranáři nebudou a těm pěším ujedeš:)

      0 0
      • Lister  

        To není zrovne správný přístup. Když už ty zákazy jsou, tak je radši sosržovat, a? nedráždíme normální veřejsnost. Pak se nemůžem divit když se na nás budou pěšáci mračit ( i když oni spíš povzbuzujou, když vidí, že dáváš na kole něco co oni sotva dávaj pěšky).

        K té původní otázce. Všeobecně je u nás (ČR) bohužel zakázáno stanování mimo kempy tak se dobře schovejte :-). Jinak tohle je bohužel opačná stranu Jeseníku, něž po které se běžně pohybuju tak asi moc neporadím.

        0 0
        • hajnej  

          Z alfredky na jeleni studanku se da celkem pohodlne dojet-jestli na to mas;je to rozbitej teren ale celkem placaty, konec je lepsi smerem dolu zalezi kolik toho sebou tahnes, se stanem bych to ale neee

          0 0
          • dudek35  

            Jde o to, že nás pojede asi osm plně naložených(na týden).Kilometry na den vychází do okolí Alfrédky.Jinde už jsou kempy.Alfrédka asi nefunguje..že?

            0 0
            • vlk  

              co mám poslední informaci-tak vyhořela.Dlouho jsem tam nebyl.V Jeseníkách ješttě pod stanem nebyl-vždy jsme byli někde ubytovaní.Ale co se chystám kousek od Šumperka je Rabštejn.Tam se v pohodě dá.Loni jsme se nakonec rozhodli pro Drahanskou vrchovinu, máme tam chatu, tak dostala přednost.Tak ti moc neporadím.

              0 0
              • Mata.Lan  

                Na rabštejně se v pohodě přespat dá, je tam velká louka přímo určená na přespání (horolezcům). Je tam aj hospoda, bohužel od Alfrédky je to trošku z ruky. S přespáním někde na louce bych si nedělal starosti, dá se přespat kdekoli a majitelům to většinou ani nevadí (pokud jim neležíte na záhonu narcisů:)

                0 0
              • jmanek  

                Ano, je vyhorela uz asi pred tremi-ctyrmi roky. Vedle jsou jeste dve chaty, ale ty jsou soukrome.

                Prespat se da mozna tak na Skritku nebo kousek pod nim v Klepacove (tam je par penzionu) nebo kus za nim ve Zdarskem potoku (tam byva skautsky tabor, tak na tom miste by se dalo prespat).

                Jinak na Jeleni studanku se dostat da, ale je to docela drina. Jak smerem od Skritku (od Pod Ztracenymi kameny), tak od Alfredky. Nerekl bych, ze se to da vyjet, ty cesty jsou hrozne rozbity, od Pod Ztracenymi kameny je to navic samej sutr a balancuje se na nich s kolem na rameni dost blbe – je to tak na zlamani nohou. Byl jsem tam loni na podzim (potkal jsem se tenkrat s nejakym kousek nad Skritkem – nechodi tu nahodou? Taky pak jel na Jeleni studanku) – na podzim je tam nadherne.

                Kazdopadne ted tam bude tak metr snehu a tlupa rozzurenejch bezkaru, tak bacha :)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.