• Toto vše, je zatím věcí spekulace. Hovoří se o tom, že bude uvalena zvláštní daň na kola, která nejsou vyráběna v evropě, což by samozřejmě znamenalo zdražení kol téměř všech značek.Hovoří se i o přenesení výroby do Číny, na kterou se toto nevztahuje(?) Obecně se kola zlevnila. Zdražování kol osobně vidím v tom, že v jejich cenách se promítnou náklady dovozců a prodejců, kteří budou nuceni po vstupu do EU vynaložit spoustu finančních prostředků na splnění norem EU, jakož i na vyšší daně pro s. Špidlu, vyšší nem. pojištění, vyšší soc. pojištění....­.............­..... atd.

    0 0
    • Vision  

      Tak jsem dneska kouka to Práva a psaly tam že kola se zdraží o 30 % .....

      0 0
      • enjoy  

        tak to byla ta sama agitace jako v mlady fronte od mountfieldu.kdyz si vezmu co tam psaly kolik ze tech „kol“ prodaj tak se zacinam bat o svuj zivot,protoze jich vidam fakt dost.me staci se na kamikaze divat v televizi.

        0 0
    • TinkTink  

      No praveze se to vztahuje na Made in China…ne?

      0 0
    •  

      Která kola že se nevyrábí v Evropě? Téměř všechny značky? Proboha jak si na to přišel? Těžko teď spekulovat o cenách či zdražení, jelikož ačkoli zbývají do vstupu do EU téměř pouze dny, tak zatím nikdo ještě pořádně neví, jak že to vlastně všechno bude. Co se norem EU týče, tak si dovolím oponovat. Pokud chceš například prodávat přilby, není ti v tuhle chvíli atest EU nic platný, potřebuješ ještě jeden v ČR. A to nejsou jen přilby… Toto všechno odpadne, atesty budou celoevropské. Odpadne spousta administrativy s proclíváním. Myslím, že to nebude tak žhavý :-).

      0 0
    • Roman  

      :o)

      Ano zdražení kol bude až 70%. Proto je doporučeno koupit do zásoby alespoň 5 kol třeba z Carrefouru – akce do 28.3.

      Bike 26": 1.590,– včetně DPH ! Full 26": 2.990,– včetně DPH !

      Tak a teď vidím kolik peněz jsem zbytečně utratil za to svoje kolo…

      :o)

      0 0
    • Air  

      Zadna spec. dan na kola NENI a NEBUDE. Jde o to, ze Cina nepatri do Jednotneho vnitrniho trhu EU, tudiz je vne EU v dusledku cehoz se zvysi cla na dovazene zbozi z Ciny, ale i z Tchajwanu a vsech dalsich zemi. Tak to totiz v EU je. Zeme (ted jich je 15) se stmelily dohromady, zrusily cla pri prevozu uvnitr Unie ale maji stejna (spolecna) cla pri dovozu ze zemi vne Unie. Ale neni to jednoznacne, ze se ceny kol zvednou. Jak napsal spravne nekdo nize, je mnoho duvodu, ktere budou tlacit ceny dolu, podle meho zlevni taky komponenty (v Evrope jsou levnejsi) a navic je existuje WTO, tedy Svetova obchodni organizace jejimz poslanim je borit bariery mezinarodniho obchodu, mezi ktere patri cla na prvnim miste. A Cina se prave nedavno stala clenem WTO spolecne s Tchajwanem. Konkretni cisla, jak se zmeni ceny ti nepovim. Protoze to nevim a nevi to nikdo krome vyrobcu kol (nebo aspon ti to tusej asi nejpresneji), protoze oni nasazujou ceny… Je proste treba pockat a uvidi se no.

      0 0
      • Air  

        Jo, kdyz jsem mluvil o tom, ze zeme EU maji spolecna cla vuci 3. zemim, tak jsem zapomnel pripsat ze ta jsou obycejne vysoka, aby dochazelo ke zvyhodnovani vyrobcu z EU oproti vyrobcum ze 3. zemi. Jaka jsou ale cla na kola, to fakt nevim a myslim, ze to neni az tak podstatne.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.