• Fernetbiker

    Mam artuse intraverta04 21" když jedu kopcem dolu vic jak 30km a pustim riditka tak se cele kolo rozkmita!Mate nekdo podobny problem?

    0 0
    • jizby  

      bych to hledal v centrování. Těch 30 km jízdy může mít vliv skrze zahřátí bržděním. Možná je ráf nerovnoměrně probržděný a tak se na jedné straně zahřívá víc a tak deformuje. Zastudena to nemusí být poznat. Jesti máš kotouče, tak mě dostaneš:) Ale možná, že v tom případě se můžou zahřát i gumy, nevím…

      0 0
    • RomanH  

      Tento problem s uplne jinym kolem jsem resil asi pred dvema roky na starem B-F. Rafek vycentrovany, na prvni pohled guma nehazela, hlavove slozeni utahle, vidlice bez vaklu a pri jizde bez drzeni riditek (protahoval jsem si zada) to zacalo pri rychlostech nad 35km/h rozkmitavat riditka. Nakonec jsem zjistil ze to bylo pravdepodobne plastem, protoze na jinych mi to nedela (tenkrat to byl python gold).

      0 0
    • tomaasz  

      Můze to být nevyvážeností kola, zkus to alespoň staticky vyvážit samolepícím olůvkem – používá se na alu ráfky na moto a auto, kleštičkama se ucvakne potřebný kousek.

      0 0
      • Vilém  

        Ja jsem kola vyvazoval pomoci trubickoveho cinu namotaneho na spice.

        0 0
    • Fernetbiker  

      Je fakt že vozim taky plaste phyton,kolo je vycentrovany,rafas OK,nikde nic nehazi,a nejak extra nevyvazeny me to kolo neprijde(za pokus to ale stoji).ale pokud si pamatuju tak mi to delalo i IRCecko.

      0 0
      • kungpao  

        Pred dvoma rokmi sa mi to stalo na Mongoose. Dovtedy som bol v tom že si možem pri 80 km/hod dovoli? pusti? rajdy, vytiahnu? si Horalku zo zadného vačku, rozbali? a ešte to aj klopi? do zákruty, taký bol ten bajk stabilný. No a na jar som ho vytiahol, pri 40 km/hod som pustil rajdy a skoro som sa posral od strachu lebo sa to celé rozkmitalo. Tak predné kolesu išlo na centovaciu vidlicu ku kámošovi, nič. Pláš? OK, dotiahnuté hlavové zloženie, nide žiaden kaz na kostre, zadná stavba so zadným kolesom tiež v pohode. Nakoniec som zistil že pri jesennej údržbe som to asi trochu prehnal so dotiahnutím hlavového zloženia, ktoré už vtedy malo 4 roky, guličky si moc sadli a vymačkali také malé drážky do misky. Stačilo iba vymeni? hlavové zloženie a bike je opa? superstabilný…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.