• Indian

    Zdarec. Chtěl bych pořídit nové placky FSA cnc na horáka 44,32,22z. Chtěl bych názory těch co je jezdí nebo jezdili. Životnost, nabírání řetězu, funkčnost a třeba i srovnání s př. Rejsfejsama, Šimanem, Gebhardama apod. Předem dík.

    0 0
    • Darius  

      poridil jsem 32z CNC misto blatoidniho Shimana (LX dead asi po 4,5k km) a spokojenost, vubec o sobe nedava vedet a to je asi to nejlepsi… radi, zivotnost urcite lepsi nez Shimano. RF ani gebharda jsem nezkousel, kamos ma jeste dobrou zkusenost se Schierem

      0 0
    • Glum  

      Mám je na XT klikách teď všechny tři (44, 32, 22). Spokojenost velká, životnost delší než původní XT (ten materiál, 7075 T6 zpracovaný,je asi to nejtvrdsi z uzivanych hlinikovych slitin). Funkce perfektní. Gebharda jsem měl ještě starého, převodník 22 zubů: hrůza! Teď ale Gebhardt dělá už sérii z lepšího materiálu, to nemohu soudit.

      0 0
      • Indian  

        Super,ještě by mě zajímalo jestli se nedostává řetěz při řazení mezi placku a zadní stavbu. Za kolik a kde jsi je koupil,dík.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Za to muzou prevodniky? Nebo tomu muzou nejak zabranit?

          0 0
        • Glum  

          Žádnej problém, i když úplně nechápu, co tím myslíš (to snad by byl problém blbě seřízenýho přesmykače, ne?). Kupoval jsem je postupně (jak odcházely původní převodníky), v kamennejch obchodech (1× U Tyrše v Dejvicích, 2× Velointest). Za kolik už nevím, jistě by šly asi koupit levněji přes internet. Ale na to co vydržely (cena/ujetý km), byly určitě levnější než Shimano a hlavně Gebhardt.

          0 0
          • Meesha  

            Me se ten retez taky sukuje mezi prevodniky a ram. Ted s novejma prevodnikama (Gebhardt) je to v pohode, ale sem zvedavej co to udela az tam dam novej retez… Za Gebhardty (22–32–44) sem dal dohromady tusim 1500. Po 5500 vypadaj zatim celkem v poho.

            0 0
            • Meesha  

              …takze sem chtel vlastne napsat, ze blbe serizenym presmykem to nejspis nebude… :-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Tomu asi neroumim… no malou pilu nevozim, ale jak to ten prevodnik (malej) ovlivni? Nema chybejici zuby, nema nabehy… nema nic cim by to mohl ovlivnit. Proste na nej retez spadne a az tam nebude potreba, tak z nej zase sleze. Nebo to je jinak? Fakt jsem malej prevodnik uz dlouho nevidel :)

                0 0
                • Meesha  

                  To fakt nevim… me se to sukuje hlavne na prostredni placce. Zkusim dat novej retez a uvidim.

                  0 0
            • Glum  

              Kdy ten řetěz zasukuje a spadne? Zničehonic při jízdě, nebo následně po přeřazení na malou pilu? To první se mi neděje (nebo si na to aspoň nevzpomínám), k druhýmu mi někdy vzácně dojde (buď je to moje chyba řazení (častěji) nebo stačí si pohrát s nastavením přesmykače). Souhlasím, že to nemusí být jen přesmykačem (asi bych prověřil délku a vytahanost řetězu, může to být i opotřebením či zkřivením převodníku, ale zánovní převodník by neměl jaksi sám od sebe shodit řetěz k rámu). Malýho (22z.) Gebhardta jsme měl na kole přesně tři týdny (pravda, 1500 km v Pyrenejích), pro výstrahu budoucím generacím ho mám doma schovanýho. Užitej materiál je absolutní shit (objektivně jsem nakukoval do tabulek). Ale pozor, nový Gebhardti jsou prý z diametrálně jinýho materiálu (ty ovšem ani náhodou nejsou tři za 1500 K).

              0 0
            • MartinXC  

              A co máš vzadu zařazené ? – u nevhodně nastavené řetězové linky nebo nevhodně zařazeném pastorku plus málo máznutého řetězu to bude dělat cokoliv.

              0 0
              • Meesha  

                konkretne nevim,ale dela to pri vetsine zarazenejch pastorku. Zkusim to s tim retezem a uvidim. Driv me to az tolik nes*alo, ale ted sem dal novou zadni stavbu a tam kazdej sram hooodne boli! :-((

                0 0
    • Azagthoth  

      Mozem doporucit Stronglight

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.