Přepra kola ledadlem - jak a za kolik?

14 nepřečtených
  • RUMcajs

    Ahoj,

    1.3. odlétám za prací do Irska, do Corku.

    No a jako správnej biker, jsem na kole závislý a nedovedu si představit jak bych tam bez něj žil.

    Netušíte náhodou, jak to udělat, když si chci nechat poslat rozebraného bika jako balík do Irska?

    Cestou tam ho u sebe mít nebudu, nechám si ho poslat až po zabydlení.

    Musí se s ním na letiště a starají se o to Aerolinie, nebo se tím zabývá i Česká pošta, popř. jiné přepravní společnosti jako jsou DHL, PPL atd?

    0 0
    • RUMcajs  

      To jste skutečně nikdo nikam bika neposílal?

      P.S. DHL do druhého dne za 26000Kč slovy dvacet šest tisíc.

      0 0
    • jonti  

      co ja viem tak len velmi draho, chod hoci na obycajnu postu a zisti ci ceny balika takychto rozmerov a hmotnosti. Jednoznacne najlacnejsie je priplatit si za este jednu batozinu ked tam letis.Ale aj to mozno bude dost mastne, ak viackrat prestupujes. Btw, znamy bol v Corku, asi rok, a ze mtbiking nic moc.

      0 0
    • Freestyle MTBer  

      Hlavne to neposilej ceskou postou.Tehle instituci s polecne s ceskyma doktorama a policii verim nejmin ze vseho.Ted jsem posilal brachovi do statu kryt na telefon a doslo mu to pry v jine obalce s razitkem iracke posty :-)

      0 0
    • Mamutt  

      Jako balík tě to vyjde dost draho.. vezl bych to radši s sebou rovnou; na kufry se můžeš zeptat v Programcyclu, ale dlouhodobé vypůjčení za to nestojí – raději rovnou koupit.

      0 0
    • Meesha  

      Asi nejlepsi to bude vzit rovnou s sebou. Ja letel s bikem do Svedska resp. Danska a stalo me to 600 (20€). Mel sem ho zabaleny normalne v krabici od biku. Ale asi zalezi s jakou spolecnoti letis…

      0 0
      • MartinXC  

        A dali ti ho do kabiny nebo jako kufr do podpalubí (se všemi riziky, jak se s kufry zachází)?

        0 0
        • Meesha  

          Dolu do zavazadlovyho prostoru. Mel sem ho docela dobre zabaleny (vyztuzeny boky krabice + cely obaleny instalaterskou izolaci), takze to sem se ani tolik nebal. Ale dost me prekvapilo, ze v Kodani na letisti sem tu krabici objevil jen tak stat v rohu na vozejku… Tak sem si ji vzal a vubec nikdo se me na nic neptal ani me nekontroloval…

          0 0
        • Vojtíšek  

          Letěl jsi někdy nějakým dopravním letadlem, že vznášíš takové dotazy?

          0 0
          • MartinXC  

            Předloni jsem v Bruselu nasedal se dvěma borci, co vlekli kola do kabiny (do Nice). Na druhou stranu jsem z podpalubí viděl rozbité bytelné kufry – takže se zajímám.

            0 0
    • Twisp  

      Rume, nejlepsi bude si tam nejakou hajtru koupit. Ja sem koupil ve statech uzasnyho sterlinga za 30 babek. A vydrzel mi skoro cely 4 mesice. :)

      0 0
    • spipi  

      vem si ho s sebou rovnou jelikoz za to treba nebudes muset nic platit(zalezi na spolecnosti se kterou letis) – lze jednoduse zjistit na info te dane spolecnosti.. jinak pokud si to nechas poslat jako balik(UPS, FedEx, DHL,..) tak te to vyjde docela draho-lze si to spocitat na jejich webovkach kolik te to bude priblizne stat, ale muzes jeste k tomu treba platit clo a tovyhle picovinky..

      0 0
    • RUMcajs  

      Tak jsem našel DPD za cca 1800 do 4 pracovních dnů :-)

      0 0
    • beady  

      Opravdu nejlepší je zeptat se přímo na airline s kterou letíš a vzít kolo přímo sebou. Někdy se dá při odbavování zavazadel domluvit na přepravě zdarma, popř. za nějakou nižší cenu, když teda na slečnu za přepážkou zapůsobíš:-). Pokud bys chtěl ale kolo poslat později po tvém příjezdu, zkus např. tohle http://www.studentagency.cz/main.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.