...hlavove slozeni X nova vidlice:-(

8 nepřečtených
  • sycz4k

..ahoj..mam problem-zakoupil jsem novou vidlici(MX Comp Air 05) a pri instalaci krouzku(prstynku) hlavoveho slozeni jsem zjistil, ze jde „narazit“ na krk vidlice dost zlehka..prakticky jsem ho nasunul(sice s problemy)ru­kou..„prstynek“ sice nema na krku vylozene vuli, ale nezda se mi ze tam sel tak snadno-co si o tom myslite???-je to v poradku nebo to radsi resit.. ..jinak hlavove slozeni(Cane Creek) je temer nove (cca500Km)a velice opatrne sundane z vidle puvodni.. ..za rady diky..

0 0
    • vili  

ja myslim ze pokud to dotahnes a nebude to mit vakl tak no problem..

0 0
    • ojoj  

lepidlo a zelezny piliny

0 0
    • Pá-dlista1  

Jestli nema vuli neresil bych a neresim to. Na co lepit? Myslis ze upadne? Kudy? A jestli ma vuli, tak bych se poohlidnul treba po jinem slozeni nebo spodni misce. Tohle muzes pouzit na zimaka i se starou vidlici.

0 0
    • jihra  

Existují „lepidla“ (nebo spíše tmely) ma vymezení vůle při nasazování kuličkových (a podobných) ložisek. Když se dělá oprava starších strojů, kde je už vůle mezi hřídelí a vnitřním kroužkem ložiska (tvůj případ) nebo otvorem a vnějším kroužkem ložiska, tak se před nasazením ložiska napatlá hřídel tím tmelem a tmel vyplní „mezeru“ (vůli) mezi kroužkem a hřídelí. Pak tmel ztvrdne a je to. Jelikož to není lepidlo ale spíše vyplňovací tmel, tak to ložisko jde pak i sundat. Používali jsme to už před 30 lety v bývalých VŽKG, teď jsou tyhle věci určitě běžně dostupné. LOCTITE to určitě dělá taky.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.